Головна » 2010 » Серпень » 13

Завершились жнива на полях ДП «Рогачівське». Хліба обмолочені на площі 1200 гектарів. З кожного гектара зібрали по 25,5 центнерів збіжжя і намолотили 24580 ц. Під урожай наступного року підготовлено 300 га. На збиранні ранніх зернових та зернобобових культур працювали три комбайни. Це «Дон-1500», «Домінатор» та один найманий – «Джон Дір».
– Жнива завершились у стислі строки, хоча навантаження були значнимми – до 400 га на один комбайн, – зауважує керівник господарства Ніна Олександрівна Туранська. – Планували орендувати ще один комбайн, але наймана техніка дуже дорого обходиться господарству. Тим паче, що в цьому році жнива розпочались раніше і проходили одночасно з південними регіонами нашої держави, тому не було вільної техніки, відповідно, і ціна за роботу найманого комбайна сягала 300 гривень за один гектар. 
У господ ... Читати далі »
Просмотров: 734 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (0)

Минулого тижня в адмінприміщенні Ружинського лісництва відбулась зустріч голови райдержадміністрації Володимира Сергійовича Бондарчука з лісівниками за участю заступника голови РДА Бориса Олександровича Ходаківського, начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій А.А.Кравчука та начальника Ружинського відділу ГУ МНС України в Житомирській області В.А.Федоровича.
Володимир Сергійович основну увагу звернув на збереження лісу від пожеж у цей спекотний період. Для того, щоб уберегти ліс від пожеж, необхідно суворо дотримуватись правил пожежної безпеки та виконувати відповідні розпорядження голови райдержадміністрації та працівників МНС. На час пожежонебезпечного періоду будь-який відпочинок чи перебування людей у лісі суворо заборонено. Для цього потрібно перекопати всі не санкціоновані стежки і дороги, які ведуть до лісу, перекрити шлагбаумами в’їзні дороги, встановити цілодобове чергування відповідальних працівників з лісництва та співпрацювати з працівниками ... Читати далі »
Просмотров: 594 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (0)

Земля сьогодні є не лише одним з найкращих джерел прибутку, а й нерідко причиною суперечок та навіть розбрату. Питання земельних відносин між орендарями та селянами у Топорах стали ключовими під час зустрічі голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука

Землі топорівчан орендують СВК «Ружинський» (керівник О.Ф.Колібаба), СФГ ім. Мічуріна (В.І.Пилипчук) та ТОВ «Украгроінвестхолдинг» (В.В.Кульшин). Терміни дії договорів оренди завершуються через декілька років. Та близько двадцяти мешканців села виявили бажання змінити орендаря, залучивши таким чином вже четверту аграрну фірму до господарювання на місцевих землях. Звісно, закон надає їм таке право. Селянин може віддати свій пай іншому орендарю або після закінчення дії попереднього договору, або після розірвання діючої угоди в порядку, передбаченому законодавством, тобто через суд.
Проаналізувавши ситуацію, голова райдержадміністрації закликав топорівчан не вдаватися до необдуманих кроків. Адже, перш за все, з ... Читати далі »
Просмотров: 735 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (4)

Засідання колегії райдержадміністрації відбулося минулого тижня. Очолив її роботу голова РДА В.С.Бондарчук. Участь у зустрічі взяли голова районної ради В.Ц.Саківський, заступники голови РДА Б.О.Ходаківський і Н.П.Петрик, а також керівники установ, організацій, сільські голови. Про виконання програми економічного і соціального розвитку Ружинського району за І півріччя 2010 року розповів Б.О.Ходаківський. Він також зазначив, що за підсумками попередньої рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку районів і міст Житомирської області Ружинський район зайняв 5 місце (за результатами І кварталу 2010 року Ружинський район був десятим), а в сфері 
реального сектору економіки – 3 місце.

Сільське господарство

У галузі сільського господарства нарощувалось поголів’я ВРХ, свиней та велась підготовка сільськогосподарської техніки до жнив.
Станом на 1 липня в сільськогосподарських підприємствах району утримувалося 14 тис. 662 сви ... Читати далі »
Просмотров: 837 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (3)

Майже 8,5 млн гривень надійшло до бюджету району за сім місяців нинішнього року. Про це поінформувала виконуюча обов’язки начальника фінансового управління РДА Н.І.Юркова під час наради у райдержадміністрації 10 серпня.

Станом на 1 серпня до бюджету району за плану 7827,9 тис. грн надійшло 8492,7 тис. грн власних надходжень. План виконано на 108,5%, або понад план надійшло 664,8 тис. грн. В порівнянні з минулорічним періодом власних доходів до бюджету району на-дійшло на 1378 тис. грн. більше, в тому числі податку з доходів фізичних осіб – 1178 тис. грн. Найбільше перевиконання плану надходжень з плати за землю – 285,4 тис.грн, в тому числі з орендної плати – 199,3 тис.грн. Та, незважаючи на суттєве перевиконання, у зв’язку з невчасним переоформленням договорів оренди утворилась заборгованість таких сільгосппідприємств, як ПСП ім. Цюрупи – 15,1 тис.грн, ДП «Ілліч Агро Умань» – 35,2 тис. грн, СФГ «Україна» – 10,3 тис. грн, ДП АФ «Немиринецька» – 25,3 тис. грн, П ... Читати далі »

Просмотров: 669 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (0)

Мільйон гривень щомісяця надходить у касу СВК «Ружинський» від реалізації молока. Тут вперше у Житомирській області чотири роки тому на молочнотоварній фермі Зарічанського відділку введено в дію доїльний зал «Ялинка», де безприв’язно утримують 600 корів. Обслуговують їх всього шість чоловік. Це доярки Наталія Васильчук, Марія Прохорова та Надія Таргонська. Середньомісячна заробітна плата складає 3000 гривень. Управляє процесом оператор Анатолій Ковтун. Стежить за роботою, контролює виробничий процес завідуючий фермою Анатолій Сосуля, а відповідає за матеріальну частину, забезпечує технічний стан, технологічний процес, роботу сучасного обладнання Анатолій Кожукало.
– Безумовно, виробництво молока у господарстві є прибутковим, – зазначає керівник господарства Олександр Феодосійович Колібаба. – Гроші, що надходять від його реалізації, значною мірою використовуються на проведення весно-польових та інших робіт.
У господарстві міцна кормова ... Читати далі »
Просмотров: 744 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (1)

Заростями клену та будяками зустрічає гостей центр Вчорайшого. Ще в недалекому минулому охайне, чисте село поступово перетворюється у великий смітник. І як пам’ятник недбальству – руїни колишньої їдальні, де завжди зупинялись попоїсти подорожні та водії автобусів. А поруч – забур’янена територія навколо пам’ятника загиблим односельцям – гіркий спомин про подвиг героїв-земляків.


Лише місцева школа лишилась острівцем охайності, чистоти та порядку.
Невже громада села не спроможна навести лад у власному домі?
Василь Кащук

Просмотров: 1271 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (6)

В Україні тривають дискусії довкола Податкового кодексу – очікується, що він набере чинності в наступному році. Четвертого серпня відбулось засідання «круглого столу» з представниками громадських організацій, приватними підприємцями, керівниками, бухгалтерами підприємств та організацій.Відкрив засідання голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, який відмітив, що реформування в податковій системі сьогодні є надзвичайно актуальним. У податковій системі відбуваються суттєві зміни: запроваджується жорсткий контроль в усіх напрямах діяльності, руйнуються злочинні схеми, підвищується імідж податкової служби та рівень довіри до її фахівців. «Не можна вирішувати накопичені за останні роки проблеми латанням «шпарин» у законодавстві – потрібен системний підхід. Саме тому планується провести дві реформи: бюджетну та податкову. Це позитивно вплине на розвиток економіки, зростання обсягів виробництва продукції, що сприятиме збільшенню податкових надходжень до бюджетів усіх рів ... Читати далі »
Просмотров: 809 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (0)


Другий рік поспіль у Березянці на початку серпня проводяться спортивні змагання, присвячені Дню аеромобільних військ України. Організатори турніру, колишні воїни-десантники Роман Журавський, Ігор Фіялко, Сергій Чумак, Станіслав Янченко гуртують навколо себе майбутніх воїнів, власним прикладом пропагують активний спосіб життя, вчать любові до батьківщини, патріотизму.
В нинішньому році на березянському стадіоні зібралися нетільки місцеві спортсмени та вболівальники. На турнір приїхали гості з Попільнянського та Сквирського районів.
У футбольних баталіях перемогу здобула команда ДЮСШ «Нива», другими стали футболісти березянської «Ниви», а третю сходинку вибороли спортсмени села Парипси Попільнянського району.
Силові вправи з гирями демонстрували Олександр Ярмоленко з Миньківців Сквирського району, Володимир Мандзюк з Березянки, Віктор Вітусевич із Заруд ... Читати далі »
Просмотров: 871 | Добавил: zmya | Дата: 13.08.2010 | Комментарии (3)

Міні-чат

100