Головна » 2010 » Жовтень » 01

Метеорологи прогнозують українцям в 2010-2011 роках одну із найсуворіших за останнє тисячоліття зим. Тому варто заздалегідь подбати про підготовку житлово-комунального, дорожнього господарств, навчальних, медичних закладів, установ культури, та й усіх робочих та житлових приміщень до холодів. Яких заходів ужито в цьому напрямку в нашому районі, розповідає голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук.

– Нещодавно під час наради щодо підготовки об’єктів господарського комплексу Житомирщини до роботи в осінньо-зимовий період голова обласної адміністрації Сергій Миколайович Рижук назвав Ружинський район у числі найкраще технічно підготовлених районів до роботи взимку. Володимире Сергійовичу, скажіть, що вже вдалося зробити?
– Підготовка до осінньо-зимового періоду – це комплекс заходів, яких ми вживаємо для безперебійної роботи житлово-комунального господарства, забезпечення теплом закладів освіти, медицини, культури, безвідмовного водопостачання та водовідведення. ... Читати далі »

Просмотров: 1155 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Список
одномандатних мажоритарних виборчих округів по виборах депутатів до Ружинської районної ради, затверджених рішенням Ружинської ТВК №3 від 22.09.2010 року



Виборчий округ №1
Центр – село Бистрик.
До виборчого округу входить село Бистрик.
Орієнтовна кількість виборців – 1082.

Виборчий округ №2
Центр – село Бистріївка.
До виборчого округу входить село Бистріївка.
Орієнтовна кількість виборців – 387

Виборчий округ №3
Центр – село Березянка.
До виборчого округу входять села Березянка, Чехова, Причепівка.
Орієнтовна кількість виборців – 500

Виборчий округ №4
Центр – село Білилівка
До виборчого округу входять села Білилівка, Йосипівка, Котелянка.
Орієнтовна кількість виборців – 1693
Просмотров: 1134 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

«Йшли селом, йшли селом партизани по землі українській, не рідній, землі і у кожного зброя була за плечами, і у кожного смуток і біль на чолі». Так співається в народній пісні. Так колись у грізному 1943 році по наших селах під час німецької окупації проходили партизани Павла Арсентійовича Баки.

Двадцять другого вересня
у День партизанської слави директор Ружинського терцентру з обслуговування одиноких, непрацездатних громадян Володимир Владиславович Туранський, голова Ружинської районної організації ветеранів Володимир Пилипович Шуляк та син партизана, вчитель історії Топорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Петро Павлович Бака поклали квіти до могили комадира партизанського загону Павла Арсентійовича Баки. Цього ж дня В.В.Туранський з працівниками терцентру В.М.Сіренком та В.М.Пахолюком прибрали могили партизанів у селах Чехова та Рогачі. Також з першим заступником голови РДА, начальником управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчуком та ... Читати далі »

Просмотров: 1348 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Позаду 36 років роботи на педагогічній ниві. З них 8 років – заступником директора з навчально-виховної роботи і 16 років – директором Ружинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, а з 2008 року – директором гімназії.

Двадцять три роки працюю в своїй школі, яку закінчила в 1969 році. За фахом – вчитель української мови та літератури (навчалась в Ужгородському державному університеті), маю вищу кваліфікаційну категорію та звання «Старший вчитель».
Чи все вдавалось легко за цей час? Мабуть ні. Були успіхи і невдачі. Так побудоване наше життя, що кожен повинен звідати в ньому все, бо радість праці – це передусім, радість подолання труднощів. Доля подарувала мені можливість працювати у школі зі славним історичним минулим, з висококваліфікованими педагогами і прекрасними людьми.
Історія нашого навчального закладу сягає позаминулого століття. Перша документальна згадка про заснування школи в Ружині датується 1873 роком.
1982 рік увійшов в історію нашого ... Читати далі »

Просмотров: 1091 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Тривала спека дещо стримала хід осінніх польових робіт. Та після короткочасних дощів та зниження температури сільські трудівники приступили до посіву озимих культур. Так, за оперативними даними управління агропромислового розвитку РДА, станом на 28 вересня на полях сільгосппідприємств району засіяно 8186 гектарів. В тому числі озимою пшеницею – 7333 га. Це наш основний хліб. А загалом, згідно плану, озимою пшеницею потрібно засіяти 15467 гектарів площ. Вісімсот вісімдесят гектарів озимої пшениці уже посіяно в СВК «Ружинський». Це 107% запланованого. П’ятсот гектарів у ДП «Рогачівське», 1317 га у трьох відділках ТОВ «Новофастівське», 473 га в ТОВ СП «НІБУЛОН», СФГ ім. Мічуріна – 250 га, 567 га в ДП «Ілліч Агро Умань». Робота у полі триває. Зрозуміло, що під час посівної кампанії основні навантаження лягають на плечі механізаторів. Хлопці працюють цілий світловий день, адже озимі культури потрібно посіяти у стислі строки, оскільки в цьому році синоптики передбачають ... Читати далі »
Просмотров: 946 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Голова районної державної адміністрації Володимир Сергійович Бондарчук опікується навчальними закладами району. Він постійно контролює стан справ у школах, стежить за створенням належних умов для навчання і виховання підростаючого покоління.
Частим гостем Володимир Сергійович є і у Білилівській гімназії.
На початку вересня він зустрічався з працівниками гімназії, цікавився проблемами, звітував про надану матеріальну допомогу, пообіцяв допомогу у вирішенні ряду проблем.
22 вересня Володимир Сергійович відвідав Білилівську гімназію, спілкувався з учнями 11 класу.
Його цікавить майбутня доля наших випускників.
Бажаючим залишитися працювати в районі, після закінчення навчальних закладів, Володимир Сергійович Бондарчук гарантував робочі місця, пообіцяв сприяти створенню побутових умов для молодих спеціалістів, адже району потрібні освічені молоді люди. Бесіда з керівником району відбувалася у невимушеній атмосфері, мала доброзичливий характер.
Приємно ... Читати далі »
Просмотров: 649 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Валентина Григорівна Шевчук зустрічає свято освітян як своє профе-сійне тридцять сьомий рік: чотири роки на посаді вчителя початкових класів Крилівської школи, тридцять три – як методист Ружинського методичного кабінету відділу освіти. Тридцять три роки її душа болить за долю наймолодших учасників навчально-виховного процесу – трирічних дошкільнят, шестирічних першокласників, солідних випускників початкової ланки – десятирічних четвертокласників. Саме Валентина Григорівна дбає про створення оптимальних умов для засвоєння дітьми навчального матеріалу: тепло та затишок в навчальних кімнатах, смачні обіди, цікаві уроки, веселе дозвілля. Саме від її ініціативи, організаторської активності, вміння відчувати вимоги часу залежить успішна робота дитячих садків, початкової ланки школи.

Валентина Григорівна приїхала на ружинську землю по за-
кінченню Глухівського педагогічного інституту. Не могла і мислити тоді, яку велику відповідальність доведеться нести на своїх ... Читати далі »

Просмотров: 790 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Що головне для вчителя: виконати навчальну програми чи дати якісні знання своїм учням? Здавалося б, питання дивне, адже важливими у процесі навчання є обидва ці елементи, вони нерозривно пов’язані між собою. Та, як доводить практика, часто учні не знають елементарних, базових понять про той чи інший предмет, а тому вчитель постає перед вибором: йти далі чи зупинятися і пояснювати.

Ці та інші важливі питання продуктивної педагогіки обгово-
рили директори навчальних закладів та їх заступники під час майстер-класу, який провів нещодавно доктор педагогічних наук, професор, викладач Черкаського державного технологічного університету, міжнародний експерт з питань освіти Іван Павлович Підласий. У зустрічі взяли участь начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук та завідувач райметодкабінетом О.Б.Коляновський. Майстер-клас відбувся на базі Ягнятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
Тож основною проблемою низької якості знань учнів І.П.Підласий називає не ... Читати далі »

Просмотров: 747 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

В Роставицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулось відкриття Олімпійських ігор. Кожна команда проголосила свій девіз. Олімпійський прапор підняли кращі спортсмени школи – Віталій Лоскучерявий та його сестричка Віта. Перед початком святкового дійства кожного учасника змагань пригостили цілющим медом, щоб набратися спортивного духу – бути сильними і спритними. Змагання розпочались естафетним бігом, який відкрив Олімпійські ігри в Роставиці. Відбулись футбольні та волейбольні зустрічі. Крім цих видів спорту Олімпійський комітет включив у змагання біг на 30 метрів, підтягування на перекладині та стрибки у довжину з місця. Десять днів на бігових доріжках та ігрових майданчиках точилася захоплююча боротьба. Після підбиття підсумків, грамотами та подарунками були відзначені кращі команди. Зокрема, «Суперзірка» (10 кл.) – ка-пітан команди Олександр Зборівський, «Орел» (7 кл.) – капітан Богдан Гребінь, «Олімпія» (4 кл.) – капітан Яна Мартинюк. Також за високі сп ... Читати далі »
Просмотров: 775 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Кожна людина має власну стежину і власну долю. Кожен сам торує свій життєвий шлях. Силою волі, працьовитістю, наполегливістю, добрими вчинками, порядним життям сповнена трудова діяльність Ковтун Галини Анатолівни, яка 24 роки працює на посаді вихователя у Ружинському ДНЗ №3 «Казка». Професія вихователя стала покликанням душі. Всі професійні знання, вміння та навички, які отримала Галина Анатолівна під час навчання в Бердичівському педагогічному училищі вміло використовує в своїй педагогічній діяльності. Вона тонко розуміє психологію дітей раннього та дошкільного віку, ефективно застосовує освітні технології в навчально-виховному процесі, впроваджує передовий педагогічний досвід. Свою роботу будує у відповідності з сучасними вимогами. Найголовнішим завданням вважає розвиток особистості дитини з її індивідуальними особливостями. У спілкуванні з малюками застосовує партнерські стосунки, поважає гідність дитини. Галина Анатолівна дбає про психологічний комфорт кожного ... Читати далі »
Просмотров: 812 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Первушина Людмила Петрівна викладає правознавство та
історію в Бистрицькій загальноосвітній школі із вересня 1998 року.
За час роботи в школі вона виявила ґрунтовний рівень професіоналізму, добре володіння ефективними формами і методами педагогічної діяльності, досягла значних результатів у розв’язанні навчально-виховних завдань. Основним своїм завданням вважає виховання соціально-активної особистості, якій притаманні стійкі національно - патріотичні і соціально-правові пріоритети.
Людмила Петрівна – високоосвічений, компетентний педагог, активна, ініціативна, відповідальна. Вона проводить уроки на високому фаховому і методичному рівні. Урізноманітнює форми і методи проведення уроків, запроваджує в практику нестандартні уроки, дає учням міцні знання. Вважає, що майбутнє правової держави Україна за молодим поколінням, а це вимагає піднесення на належний рівень правосвідомості та правової культури громадян України. Вчителька вважає, що дуже важливе місце в ... Читати далі »
Просмотров: 2007 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

«Клієнт має бути задоволений» – під таким гаслом, відповідаючи високим стандартам, працює колектив ДП «Ружин-молоко». Намагається задовільнити побажання споживачів, партнерів, колег і друзів, адже саме це є запорукою успіху на сучасному ринку молочної продукції. Підприємство складає гідну конкуренцію не тільки молокозаводам області, але й України.

Ружинський маслозавод був заснований навесні 1936 року для переробки молока, яке надходило з сепараторних пунктів сіл Вчорайшенського і Ружинського районів. В той час виробництво масла було механізоване – його виготовляли за допомогою дизельного локомобіля потужністю в 28 кінських сил.
Після звільнення Ружинщини від фашистського ярма постала гостра проблема ремонту заводського обладнання і відновлення роботи підприємства. Спочатку доводилося працювати вручну, а вже в лютому 1949 року на заводі знову перейшли до механізованого виготовлення продукції досить широкого асортименту. Виготовляли масло «Вершкове», «Екстра ... Читати далі »

Просмотров: 3942 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (5)

Сформувати дієві органи місцевого самоврядування після виборів 31 жовтня, які могли б підтримати втілення реформ Президента В.Ф.Януковича – таке завдання ставить перед собою районна організація Партії Регіонів. Про це повідомив голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук під час ХХ партійної конференції, яка відбулась 27 вересня у районному будинку культури.

Сорок два делегати первинних сільських партійних організацій зібралися цього дня, аби затвердити списки кандидатів у депутати районної ради по багатомандатному виборчому округу, висунути кандидатів на посади сільських та селищного голів, кандидатів в депутати по одномандатних округах селищної та сільських рад від Партії Регіонів, а також обрати делегатів на обласну партійну конференцію. За словами голови районної організації Партії Регіонів Н.П.Петрик, усі кандидатури попередньо були обговорені та узгоджені партійними «первинками». До речі, усього в районі нараховується 585 членів Партії Регіонів.
Тож в пе ... Читати далі »

Просмотров: 649 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Двадцять восьмого жовтня відбулась конференція Ружинської районної організації Соціалістичної партії України. На конференції розлядались такі питання:
1. Про висування кандидатів в депутати по багатомандатному виборчому округу виборів депутатів Ружинської районної ради 31 жовтня 2010 року.
2. Про висування кандидатів на сільських та селищного голів.
3. Про висування кандидатів в депутати в одномандатних виборчих округах виборів депутатів сільських, селищної рад.
4. Про висування кандидатів у депутати в одномандатних мажоритарних виборчих округах.
5. Різне.
Конференція одноголосно затвердила список кандидатів в депутати від районної організації СПУ у багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Ружинської районної ради 31 жовтня 2010 року. Очолив список Перший секретар райкому СПУ, депутат райради V скликання О.С.Репіч. В першу п’ятірку включені: депутат районної ради В.В.Проскуров, художній керівник Мовчанівського сільського будинку культ ... Читати далі »
Просмотров: 710 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

На першому етапі шістнадцятої районної партійної конференції Народної Партії делегати висували кандидатів у депутати районної ради по багатомандатному виборчому округу, кандидатів на посади сільських голів, обрали представника у територіальній виборчій комісії та обрали делегатів на обласну партійну конференцію.
Учасники конференції затвердили виборчий список канди-
датів, які претендуватимуть на представлення районної партійної організації у районній раді. Виборчий список очолюватимуть голова СФГ «Україна» А.М.Шокал, редактор районної газети «Ружинська земля» В.А.Кащук, голова СВК «Вчорайшенський» М.В.Лой, директор СВАТ «Житомиррибгосп» В.І.Федун, голова СФГ ім. Мічуріна В.І.Пилипчук.
Претендентами на посади очільників громад від Народної Партії стали:
О.О. Ісько, Д.В. Лавренчук, О.М. Маленький, Ю.І. Вечеря, М.Я. Січенко, В.М. Ткачук, В.П. Столярець.
Також делегати конференції затвердили кандидатуру М.І.Ревуна представником Ружинської районної орга ... Читати далі »
Просмотров: 729 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Конференція Ружинської районної політичної партії ВО «Батьківщина» відбулася 27 вересня в приміщенні районного будинку культури. Із обраних 29 представників первинних партійних організацій на конференції зареєструвалося двадцять сім осіб, серед яких голова, три депутати районної ради та 16 голів первинних партійних організацій.
Із початком чергової виборчої кампанії усіх присутніх привітала
голова депутатської фракції районної ради політичної партії «ВО «Батьківщина» Н.Г.Скавінська, яка також зазначила, що 31 жовтня 2010 року подія значима не лише через те, що громадськість обиратиме місцеву владу, а й через те, що саме цього дня ювілей з моменту реєстрації святкуватиме осередок політичної партії ВО «Батьківщина» в Ружині.
Про порядок подання необхідних документів та реєстрацію їх у територіальній виборчій комісії розповів голова районної ради, кандидат в депутати районної ради В.Ц.Саківський.
Згідно із першим питанням порядку ... Читати далі »
Просмотров: 770 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Нові особистості з’являються на виборчій арені району. Ініціативну команду з представників молодої сільської інтелігенції гуртує навколо себе Всеукраїнська Чорнобильська народна партія «За добробут та соціальний захист народу».
Районна конференція партії відбулася 28 вересня. Як наголо-
сив голова районної організації ВЧНП О.Б.Коляновський, діяльність Партії спрямована на формування в Україні громадянського суспільства і правової держави на засадах загальнолюдських цінностей, свободи, рівності та справедливості, підвищенню добробуту народу та покращенню соціального захисту громадян України.
Під час конференції партійці ухвалили «першу п’ятірку» кандидатів у депутати районної ради. В неї увійшли: завідуючий райметодкабінетом відділу освіти Олександр Коляновський, журналіст Ольга Молявчик (позапартійна), завідуючий Бистрицькою амбулаторією сімейної медицини Олександр Ямковий, вчитель історії Ягнятинської школи Олег Козенюк, вчитель пр ... Читати далі »
Просмотров: 842 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Шкільна бібліотека – це яскравий маяк у величезному океані, до якого поспішають читачі, щоб доторкнутися до потаємних глибин мистецтва і дістати невідомі для них перлини мудрості минулих поколінь. Допомогти учням оволодіти глибокими і міцними знаннями з основних наук неможливо без задоволення їх книгою та інформацією.
30 вересня відзначається день бібліотек. Напередодні цього дня учні 6, 7 класів Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст. провели інтелектуально – розважальну конкурсну програму кмітливих та начитаних «Кращий читач».
Була здійснена цікава подорож сторінками улюблених книг, яка розвиває пам’ять, увагу, мислення та ерудицію.
Програма вміщувала десять завдань:
«Книги – ключ до знань», «Мультфільми», «Вічне і живе Шевченкове слово», «Життєвий і творчий шлях Лесі Українки», «Книжку читай, розуму набирай», «Народ скаже, як зав’яже», «Хто…Хто! Хто!», «Заморочки з бочки», «Дивосвіт казковий»,«Бюро літературних знахідок». Цікаво, весело, на ... Читати далі »
Просмотров: 802 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Мешканці нашого району вже знайомі з автором серії книжок про православні храми Ружинського району Володимиром Степановичем Перервою. Зокрема, ружинці вже читали історію церков Ружина, Заріччя, Бистрика та Рогачів. 
Минулого тижня в Білоцерківському інституті еко-
номіки та управління відбулась презентація нової книги цього автора «Графи Браницькі. Підприємці та меценати». На захід звідусіль прийшли і приїхали друзі автора: вчителі і учні, студенти і викладачі, бібліотекарі та музейні працівники, окремі голови міських рад та райдержадміністрацій Київської області, представники духовенства, краєзнавці. Всі, з ким довелось співпрацювати під час написання своїх книг Володимиру Степановичу Перерві. Серед запрошених гостей були і благочинний Ружинського округу протоієрей отець М.І. Маркевич та вчитель історії, завідуючий райметодичним кабінетом О.Б.Коляновський.
Володимир Степанович Перерва – надзвичайно працьовита і талановита людина. При тому віруюча. Він по ... Читати далі »
Просмотров: 958 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Двадцять дев’ять років працює у Бистрику (сьогодні у Бистрицькій філії ТОВ СП «НІБУЛОН») техніком штучного осіменіння свиней Марія Петрівна Аксьонова.

Протягом багатьох років Марія Петрівна трудилась, як і більшість бистричан, чесно та сумлінно, з повною віддачею сил. Спочатку було важко, оскільки влаштувалась на роботу на Бистрицький свинокомплекс ще зовсім юною дівчинкою, а тоді про колгосп «Україна», як передове господарство лунала добра слава не тільки в районі, Житомирській області, але й у Києві. Приймав її на роботу і по-батьківськи давав настанови знана в цей час високоповажна людина Василь Пилипович П’ясецький. І по нині па-м’ятає його слова, що тільки важка копітка, щоденна праця звеличує людину, а досконало оволодіти професією можна тільки тоді, коли живеш роботою і вкладаєш у неї свою душу. Цю настанову вона сприйняла як дороговказ ще на початку своєї кар’єри, коли досвідчені спеціалісти давали їй свої поради. Невдовзі Марію Петрівну як кращу праців ... Читати далі »

Просмотров: 696 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Колись поет сказав: «Лиш в праці варто і для праці жить…» Саме так живе Іван Васильович Чумак з Ягнятина, який 4 жовтня святкує свій 80-річний ювілей. Про його життя, сповна віддане людям, редакції газети розпо-віла його донька Катерина Іванівна.

Побачив світ Іван у 1930 році у багатодітній
селянській родині. Крім нього батьки виховували ще четверо дітей – трьох доньок і сина. Закінчивши чотири класи вечірньої школи, хлопець почав уже з тринадцяти років працювати. Доглядав телят, возив сіно-пашу для телят та волів. У жнива – був помічником комбайнера, тракториста. Змалку звик до кропіткої селянської праці.
У 49-му сільська рада відправила юнака на Донбас, у шахти. Спробував і важкого шахтарського хліба у шахті ім. Леніна у Ворошилов-градській області.
Згодом навчався на курсах трактористів і потім присвятив цій професії 14 років життя, працюючи у місцевому колгоспі. А з 1965 року працював у будівельні ... Читати далі »
Просмотров: 722 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Н А К А З
РУЖИНСЬКОГО РАЙОННОГО ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРА
№ 121 від 2 вересня 2010 року смт Ружин
ПРО ПРИЗОВ ГРОМАДЯН НА СТРОКОВУ

ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ


Згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2010 році» №879/2010 від 29.10.2009 року
НАКАЗУЮ:
1. Провести призов громадян на строкову військову службу у жовтні-листопаді 2010 року.
2. Явці на призовну дільницю Ружинського району для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни чоловічої статі 1985-1992 років народження, котрим до дня відправки у військові частини виповниться 18 років і які не мають права на відстрочку або втратили право на відстрочку від призову на строкову військову службу, або не призвані раніше по різних причина ... Читати далі »
Просмотров: 939 | Добавил: zmya | Дата: 01.10.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100