Головна » 2011 » Січень » 04



Візьміть участь у розіграші цінних подарунків від «Ружинської землі», надіславши нам квитанції про передплату газети на рік чи півроку.

Просмотров: 645 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Ось і минув ще один рік нашого спілкування, нашого життя. Всі ми стали на рік старшими і мудрішими. Саме так, бо, на мою думку, 2010-й рік був для нас непростим.
У минулому році читачі отримали 58 номерів газети. Протягом року на шпальтах районки публікувались різноманітні матеріали. Проте, увесь рік бух характерний тим, що розпочинали його і закінчували виборчими матеріалами. На початку року ми обирали Президента, а уже наприкінці – депутатів місцевих органів самоврядування. Саме тому частина номерів газети була присвячена виборам. Разом з тим, колектив редакції не нав’язував своєї думки читачам, на шпальтах районки були представлені позиції як кандидатів у Президенти на початку року, так і позиції кандидатів у депутати у місцеві органи влади восени. Усі, хто звертався, мали змогу без обмеження ви-світлити власну точку зору.
Окрім того, колектив редакції постійно працював над вдосконаленням художнього оформлення ... Читати далі »
Просмотров: 1005 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Урочисте відкриття головної Новорічної ялинки району відбулося 28 грудня. Усіх присутніх з наступаючим Новим роком та Різдвяними святами привітав голова райдержадміністрації Володимир Сергійович Бондарчук. Він побажав, щоб у кожній оселі панував сімейний затишок, щасливі дитячі усмішки, здоров’я, любов, мир і процвітання.






– Нехай Різдво та Новий рік принесуть Вам тільки добробут, благополуччя, родинне тепло, щирих друзів, шану від людей та любові від рідних. Радісних, яскравих подій у наступному році та усього Вам найкращого, – ... Читати далі »
Просмотров: 718 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Свято «Душі людської теплота», присвячене Дню святого Миколая, відбулося у районному будинку культури. Уже традиційно в нашому районі напередодні зимових свят новорічні подарунки від Діда Мороза й Снігуроньки отримують діти-сироти, діти, які проживають у сім’ях опікунів (піклувальників) та прийомних сім’ях. Але для них важливими є не лише матеріальні подарунки, а й атмосфера сімейного затишку та справжньої любові, якою вони змогли насолодитися під час цієї теплої родинної зустрічі.

У святковому залі, запрошуючи доєднатися до новорічної казки, гостей зустрічали усміхнені Дід Мороз і Снігуронька. А красуня-ялинка, підморгуючи сотнями різнокольорових вогників та заворожуючи дітлахів, немов обіцяла, що будь-яке бажання, загадане цього дня, чи то вголос, чи подумки, обов’язково здійсниться в наступному році. І, мабуть, не випадково свято розпочалося піснею «Мрії здій ... Читати далі »
Просмотров: 895 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Нововведення, запроваджені у зв’язку із прийняттям Бюджетного кодексу, роз’яснили податківці очільникам територіальних громад, секретарям та бухгалтерам сільських та селищної рад під час наради, яку організували райдержадміністрація та районна рада.
Як повідомила головний державний податковий інспектор
відділу оподаткування юридичних осіб Р.В.Ничипорук, кількість загальнодержавних податків зменшилася. Згідно зі ст.9 Податкового кодексу, встановлено такі загальнодержавні податки та збори, як податок на прибуток підприємств; податок на доходи фізичних осіб; податок на додану вартість; акцизний податок; збір за першу реєстрацію транспортного засобу; екологічний податок; плата за користування надрами; плата за землю; збір за спеціальне використання води; збір за спеціальне використання лісових ресурсів; фіксований сільськогосподарський податок; мито та ряд інших податків та зборів.
Разом з тим, зменшилась і кіль ... Читати далі »
Просмотров: 610 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах, відбулося нещодавно у районній державній адміністрації.

Заслухавши інформацію провідного спеціаліста районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, щодо однієї із сімей, яка проживає на території селищної ради, члени дорадчого органу вирішили вивести сім’ю із загальної бази даних сімей, які потрапили у складні життєві обставини. Як повідомила Аліна Миколаївна Скрипнюк, зараз троє неповнолітніх дітей проживають у квартирі своєї бабусі. Двоє старших навчаються у Зарічанській школі, а найменша відвідує дитячий садочок. Сім’я, подолавши негаразди була знята із соціального супроводу. 

Надзвичайно важко доводиться молодій мамі із Першотравневого, яка самостійно виховує двох дітей. Через відсутність власного житла жінка змушена була переїхати до Першотравневого, залишивши постійну роботу в Бистри ... Читати далі »
Просмотров: 854 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Прес-конференція голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Рижука, голови Житомирської обласної ради Йосипа Запаловського за підсумками соціально-економічного розвитку Житомирщини у 2010 році відбулася у обласному центрі. Участь у прес-конференції взяли перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступники голови облдержадміністрації Микола Дейсан, Ігор Орлов, Віктор Балюрко, міський голова Житомира Володимир Дебой.
На прес-конференцію були запрошені представники регіональних та центральних ЗМІ, голови райдержадміністрацій, голови районних рад, міські голови міст обласного значення, керівники управлінь, установ, організацій.

Виступаючи перед присутніми, голова облдержадміністрації Сергій Рижук підвів підсумки діяльності обласної влади за 2010 рік і окреслив основні завдання, які стоя ... Читати далі »
Просмотров: 674 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Щорічно гостем на день Святого Миколая у Немиринецькій ЗОШ І-ІІІ ст. є народний депутат України П.І.Жебрівський або його дружина В.П.Жебрівська. Цього року вони теж не залишили школу без уваги і подарунків. Від їхнього імені в школу завітала помічник народного депутата Т.О.Романовська. Вона обдарувала кожну дитину солодким подарунком і теплим словом.
В знак подяки за подарунки учні початкових класів показали виступ, в якому оспівувалась добродійність святого Миколая. Адже Миколай приносив одним чобітки, шапочки, новенькі саночки, а іншим – різочку.
Вчитель-класовод Г.О.Кулибаба повідала легенду про те, звідки пішов звичай відзначати свято Святого Миколая. «Жив колись давно на світі десь у Азії юнак, роздавав дарунки дітям той багатий одинак. Бідним дітям у потребі дарувати він любив. Аж Господь Вседобрий в небі Миколая полюбив».
Всім присутнім учні початкових класів подарували вірші. Ними вони возвеличували і ... Читати далі »
Просмотров: 654 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)


Вихованці Будинку дитячої творчості Анна Федорович, Ольга Григорчук, Крістіна Чміль(учениці четвертого класу Ружинської гімназії) разом з керівниками гуртків Катериною Сівоздрав та Володимиром Пеньківським привітали працівників ружинських установ та організацій з прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим. Діти подарували обереги та новорічні вироби, виготовлені власноруч, співали новорічні пісні та побажали всього найкращого в наступному році.

Голова райдержадміністрації Володимир Бондарчук разом із заступником Наталією Петрик подякували за привітання та вручили дітям солодощі.


Солоденьке – дітям


Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський, селищний голова В.І.Жарський та заступники голови РДА П.І.Пилипчук, Н.П.Петрик, І.І.Семенчук напередодні Нового року відвідали всі дошкільні заклади району ... Читати далі »
Просмотров: 795 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами і обрядами. Узимку, коли завершувалися роботи в полі, частішали парубочо-дівочі гуляння. З часів християнства в Україні на Андрія (13 грудня) проводяться святкові вечорниці.
Весело відсвяткували  «Андріївські вечорниці» в Крилівській ЗОШ I - III ст. Учні 5-6 класів під керівництвом класних керівників – Галини Миколаївни Оберемко, Інни Яківни Мормиль святково прикрасили залу. В світлиці була піч з лопатою і коцюбою, стіл, лави, вишиті рушники, скатертина, подушки. На столі на вишитому рушнику – запашний хліб-сіль. Учасники вечорниць святково одягнені в українські вишиванки.

Свято розпочали ведучі – Ярослав Костик та Олена Пархомчук. Вони запросили усіх присутніх на вечорниці. Господиня – Марія Віцюк – привітала в оселі дівчат: Ніну Михальчук, Анастасію Гирак, Ган ... Читати далі »
Просмотров: 781 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

У 1944 році після звільнення Житомирської області від німецько-фашистських загарбників з Дзержинського району на вороному коні мчав у короткотермінову десятиденну відпустку додому в село Мусіївку стрілок-кавалерист прикордонних військ Флор Несторович Боденко. Мов на крилах, так на коні мчав назустріч з дитинством до отчого порога бойовий сержант. Звичайно, можна було добратись у рідне село й іншим транспортом, але командир сказав: «Яким пройшов з боями від Москви до України, таким і приїдеш до свого села». І по нині у своїх 94 роки зримо пам’ятає ветеран, cкільки теплих зустрічей з рідними, близькими, знайомими, однокласниками, односельчанами, скільки радості, сліз, переживань було у цю прекрасну мить в солдата у своїй рідній біленькій українській хатині на другий день Різдва Христового
далекого 1944 року.
З кожним роком невблаганний час віддаляє нас від великої Пере ... Читати далі »
Просмотров: 854 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Урочисте свято з нагоди Дня міліції України відбулося у районному будинку культури 20 грудня. В урочистостях взяли участь начальник Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області полковник міліції М.В.Шопін, голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський.

День міліції України – це професійне свято людей, яких просто не можливо не поважати. У працівників міліції мужня та почесна професія. Робота міліціонера ніколи не дозволяє розслабитись, адже коли їх співвітчизники прокидаються в урочистий день зі святковим настроєм, у них починається кипучий робочий день. Їх ніколи не можливо зібрати всіх разом навіть у свято, тому що хтось обов’язково в цей час на посту.
Перед початком урочистих заходів пам’ять загиблих при виконані службових обов’язків вшанували хвилиною мовчання.
Начальник Ружинського райвідділу міліції полковник ... Читати далі »
Просмотров: 2353 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (14)

Вивчаючи народні традиції, звичаї та обряди, класоводи 3-4 класів С.В.Куслінська та Р.П.Драчук провели зі своїми вихованцями «Андріївські вечорниці».

Святково прикрашена вишитими бабусями рушниками і серветками класна кімната, скатертина на столі – все налаштувало присутніх на гарний настрій. Діти співали українські народні пісні, читали вірші, проводили конкурси та забави. Почесне місце займала калита, яку майстерно випекла мама четвертокласника Євгена Менчинського. Дітям сподобалося кусати калиту. Роль писаря виконував Олександр Ярошевський.

Смачними вареничками пригощала всіх господиня вечорниць Вікторія Шапорда, учениця 4 класу. «Їжте, їжте, – припрошувала, – варенички наші з сиром, білолиці, круглолиці, із добірної пшениці».
Хлопці не залишилися в боргу і підготували для дівчаток гру «Бублики».
На святі інсценізували фрагмент з повісті М.Гоголя «Ніч перед Різдвом». Роль Вакули виконав Віктор Мазілін, учень 4 класу, ... Читати далі »
Просмотров: 611 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Новорічне свято у Вчорайшенській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося  25 грудня. Ініціаторами та організаторами виступили учні 11 класу. Вечір відбувся весело та яскраво. Всі присутні отримали незабутні враження та масу емоцій. Щиро дякуємо за спонсорську допомогу в проведенні свята голові сільської ради Олександру Анатолійовичу Іщуку, приватним підприємцям Миколі Сергійовичу Вітюку, Петру Леонідовичу Потрійному, Галині Петрівні Порській, Валентині Павлівні Тимошенко та вітаємо їх із наступаючим Новим роком.

Ірина ГНАТЮК,

учениця 11 класу

Просмотров: 656 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Маючи життя, яке дав тобі Господь, ти не маєш права жити тільки для себе.
Живеш серед людей – живи для них. Живеш в глухому  лісі – піклуйся про ліс. Такими людьми, які живуть і не забувають про добрі справи, в селі Шпичинці є директор ПСП «Батьківщина» В.О.Семенюк, районний депутат М.М.Гарін, сільський голова В.П.Шокал. Педагогічний та учнівський колектив школи висловлює їм вдячність за подарунки до новорічного свята, бажають їм здоров’я, терпіння та наснаги на користь рідного села. 

Н.І.ШОКАЛ,

директор школи

Просмотров: 770 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

14 грудня 1913 року в Бистрику була відкрита школа. Ця дата є датою народження школи. Як людині щастить у житті, а саме народитись в цей день, саме в цьому місті чи селі, так і школі нашій пощастило народитись саме в селі Бистрик. Ви запитаєте в чому ж це щастя? В тому що бистричани найщедріші люди, найспівчутливіші люди, які розуміють всі складнощі життя і вчасно приходять на допомогу. В тому, що в Бистрику майже всі вчителі корінні бистричани. І навіть ті, що за долею попали в Бистрицьку школу стають для неї рідними.

Я, Тетяна Іванівна Матвійчук, корінна бистричанка. Мені пощастило зробити маленький внесок при будівництві приміщення сучасної школи в нашому селі. Я, тоді ще учениця 9 класу, разом однокласниками мили вікна, прибирали та естетично оформляли класи. Ми були другими випускниками новозбудованої школи. З того часу минуло 24 роки. Я вивчилась, стала вчителем, а в 2010 роц ... Читати далі »
Просмотров: 786 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)


Начальник сектору дільничних інспекторів міліції

майор міліції

Валерій Франкович Гутівський

Т.: 098 761 24 56




В. о. дільничного інспектора міліції
старшина міліції

Іван Миколайович Богомолов
Дільниця №1: смт Ружин, с. Заріччя
Т.: 096 747 46 14


... Читати далі »

Просмотров: 2531 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік», з 1 січня 2011 року проводиться перерахунок пенсії.
1. Мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 25, а у жінок – 20 років страхового стажу встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та за кожний рік понад 25 років для чоловіків та 20 років для жінок розмір пенсії збільшується на 1 відсоток від розміру пенсії, яка обчислена відповідно до статті 27, але не більше 1 відсотка від прожиткового мінімуму.
Мінімальний розмір пенсій, призначених відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», визначається, виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність з:
1.01.2011 року – 750.00 грн.;
1.04.2011 року – 764.00 грн.;
1.10.2011 року – 784.00 грн.;
1.12.2011 року – 800.00 грн.
2. Виходячи із розміру пр ... Читати далі »
Просмотров: 823 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Держава здійснює свої зовнішні та внутрішні функції через органи державного управління, ефективна діяльність яких є запорукою забезпечення потреб громадянського суспільства. У зв’язку з цим велику суспільну небезпеку становлять злочини у сфері службової діяльності. Серед них хабарництво є однією з найбільш небезпечних форм корисливого зловживання владою чи службовим становищем. Це негативне явище перебуває в антагоністичному протиріччі з певними критеріями, установками, соціальними та етнічними цінностями нашого суспільства. Хабарництво, особливо його кваліфіковані форми, підриває демократичні інститути нашої держави, їх авторитет, дезорганізує нормальну роботу органів влади і управління, дискредитує діяльність, негативно впливає на їх моральний стан і суспільство в цілому, загрожує процесам реформування економіки та становлення
української державності.

Зазначена проблема широко розглядалася і в минулому, ал ... Читати далі »
Просмотров: 751 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Згідно з діючим законом ідентифікації та реєстрації підлягає велика рогата худоба, свині, вівці та кози, що знаходяться, розводяться або утримуються на території України юридичними і фізичними особами, що є власниками тварин, або особами, що займаються їх розведенням, утриманням, торгівлею, транспортуванням, проводять забій, утилізацію тварин.

Для всіх власників тварин вступила в дію заборона на будь-яке переміщення великої рогатої худоби, свиней, овець та кіз з господарства в господарство, продаж і забій тварин на м’ясо та реалізація молока і молочних продуктів, якщо тварина не ідентифікована бирками встановленого зразка та відсутній паспорт великої рогатої худоби і ветеринарна картка до нього, реєстраційне свідоцтво для овець і кіз
Згідно тарифів ідентифікація однієї голови тварин коштує:
Велика рогата худоба – 60 гривень, вівця – 30 гривень, коза – 30 г ... Читати далі »
Просмотров: 695 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Беремо дванадцять місяців року і добре очищаємо їх від заздрощів, ненависті, розпачу, жадібності, впертості, егоїзму, байдужості.
Кожен місяць розрізаємо на три рівні частини, При цьому уважно дотримуємося пропорції, щоб кожен день був заповнений роботою не більше ніж на третину, а інші дві третини були заповнені радістю, гумором і веселощами.
Додаємо три повні (з верхом) ложки оптимізму, велику жменю віри, ложечку терпіння, кілька зерен терпимості і, нарешті, дрібку ввічливості та порядності по відношенню до всіх і в основному до ближніх.
Всю одержану суміш заливаємо зверху ЛЮБОВ’Ю! Тепер, коли страва готова прикрашаємо її пелюстками квітів, доброти й уваги.
Подавати щоденно з гарніром з теплих слів і серцевих посмішок, зігріваючими серце і душу.
Смачного!
Просмотров: 993 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (3)

З Новим роком вас вітаю,
Щастя від душі бажаю;
І щоб був наступний рік
Значно кращий, ніж торік.
Щоб ви з успіхом трудились
Та на свята веселились;
Аби грошей повен міх
Заробили ви за рік.
Щоб цвіли, неначе квіти,
Та несли вам втіху діти.
А ще зичу вам усім,
Щоб в добрі купався дім.
Щоб жили ви у здоров’ї,
Мирі, злагоді й любові
І щоб щедрими столи
Для гостей завжди були.
Щоб збулись всі ваші мрії,
Сподівання та надії;
Щоб здоров’я, як граніт,
Дав вам Бог на сотню літ.
Щоб на радість всій малечі
Ви зібрались на Святвечір
І як справжнє торжество
Святкували ви Різдво!

З повагою

Тетяна Олександрівна Пилипончик, с.Немиринці


Шановні працівники редакції «Ружинська земля»!


... Читати далі »

Просмотров: 712 | Добавил: kulunka | Дата: 04.01.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100