Головна » 2011 » Січень » 05


З Новорічними святами ми завжди пов’язуємо радісні сподівання, чекаємо добрих змін, нових вражень. Окрім того, це час розваг, сюрпризів, подарунків. Так, передноворічний настрій для мешканців Бистрика, Вільнопілля й Ружина створювали бистричани 30 та 31 грудня. Зі щирими новорічними вітаннями, колядками, щедрівками завітали вони у СФГ «Україна», Бистрицьку філію ТОВ СП «НІБУЛОН», побували на фермах господарств. Щедро засіяли пшеницею на добро і радість низку офіційних установ і організацій селища, універмаг, банківські установи, ринок. Бистрицький сільський голова Петро Устименко, директор школи Тетяна Матвійчук, художній керівник будинку культури Володимир Пеньківський, пра-цівник школи Іван Москальчук, вчителька початкових класів Марія Устименко, вчителька математики Світлана Столітня, вчителька музики і початкових класів Інна Миколюк, бухгалтер філії ТОВ СП «НІБУЛОН» Марія Ямкова потішили серця усіх чудовими пі ... Читати далі »

Просмотров: 663 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (2)

Коли потрібний людям – тоді й живу, – такими словами розпочав нашу розмову у дитячому відділенні центральної районної лікарні Володимир Васильович Кагальний.
Саме так. Доросла людина у дитячому відділенні.
Володимир Васильович тут частий гість. Напередодні Нового року зробив подарунок для діток, які перебувають тут на лікуванні. Володимир Васильович розмалював стіни їдальні, що у дитячому відділенні, казковими персонажами. Кілька років тому він потрапив до лікарні, а щоб урізноманітнити тривалий період лікування, взявся художньо оформити відділення. З того часу і розпочалась співпраця та дружба з районною лікарнею.
Адже В.В.Кагальний добре малює, свого часу закінчив художню школу. А малювати почав ще з дитинства. І зараз на воротах батьківського подвір’я казкові персонажі привітно зустрічають гостей. Тривалий час Володимир працював у Чорнорудській ... Читати далі »
Просмотров: 722 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)

Святковий концерт відбувся у Ружинській музичній школі 23 грудня. Учні закладу під керівництвом С.О.Григоренко підготували пізнавальну програму на тему: «Заповіді дружби». Глядачі дізналися, якими способами налагодити стосунки своїми теперішніми друзями та як знайти і не помилитися,  шукаючи нових.


– Доброго вечора дорогі друзі, знайомі, рідні та близькі, – розпочала вечір ведуча свята, викладач класу гітари Світлана Григоренко. – Сьогодні, як ви знаєте, у нас незвичайне свято, яке називається «Заповіді дружби». Саме сьогодні ми дізнаємось, з чого складається дружба. Одні вважають, що їм достатньо одного друга, а другим добре бути й самому. Та важко придбати друзів, якщо їх не шукати, тому перша складова дружби це «Дружелюбність».
Твір «Ой, Джигуне» виконав Данило Устименко, після якого ... Читати далі »
Просмотров: 1721 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)


Напередодні Нового 2011 року керівництво ДП «Рогачі вське» привітало тваринників господарства з зимовими святами. Святковим феєрверком відзначили успіхи року минулого, побажали успіхів у році прийдешньому. Кращих трудівників господарства відзначили Грамотами.

Василь Кащук


Просмотров: 651 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)


Традиційна ярмарка передувала Новорічним святам у  райцентрі. Сільськогосподарські підприємства усіх форм власності представили власну продукцію. М’ясо, ковбаси, цукор, крупи, зерно, борошно, мед, олію привезли на ярмарку СФГ ім. Мічуріна, СФГ «Україна», СВК «Ружинський, ТОВ СП «НІБУЛОН», ДП «Ілліч Агро Умань», ДП «Рогачівське», ПП «Ташир» та інші господарства. Купували ружинці і продукцію ДП «Ружин-молоко», СВАТ «Житомиррибгосп». Крім продукції сільськогосподарського виробництва, охочі мали змогу придбати новорічні ялинки, вирощені Ружинським лісництвом спеціально до свята.


Просмотров: 742 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)

Засідання комісії агропромислового комплексу земельних відносин екології та соціального розвитку села відбулося 27 грудня. Голова районної ради Б.О.Ходаківський та члени комісії розглянули питання про районний бюджет на 2011 рік, Програму соціально-економічного та культурного розвитку району на 2011 рік, план роботи районної ради на I півріччя 2011 року.
Створена районна професійна комісія з питань створення фермерських господарств, яку очолив Петро Іванович Пилипчук.
Начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М.Рачук звернувся з проханням внести зміни до «Комплексної довгострокової програми розвитку земельних відносин та охорони земель в Ружинському районі на 2007-2015 роки», яка затверджена рішенням XIV сесії V скликання районної ради від 21.08.2007 року. Необхідно провести грошову оцінку землі 46 населених пунктів району. Площа землі несільськогосподарського призначення, грошову оцінку якої потрі ... Читати далі »
Просмотров: 610 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)

Європейські прагнення України це не абстракція. Інтеграція до європейського і євроатлантичного простору – це сучасні інструменти зовнішньої політики держави, які допоможуть нам принести добробут, гарантувати безпеку країни, нашого майбуття. Сьогодні на новий рівень наприклад, вийшли відносини Україна-Польща. Нині це дружні взаємини.
Демократія є найважливішим мірилом діяльності української влади, оскільки Україна обрала демократичну форму державного правління. Сучасне розуміння демократії пов’язане з реалізацією багатоманітності інтересів і поглядів громадських та політичних організацій. Наявність головних інститутів громадянського суспільства, зокрема, добровільних громадських організацій і громадських рухів, незалежних засобів масової інформації, проведення виборів та референдумів і служать оберегами демократії. Нині ми будуємо відкрите суспільство.
Для Української держави важливою є підтримка ПАРЄ наших євро і ... Читати далі »
Просмотров: 632 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)

Віктимологія (від латинського «victim» – «жертва» та грецького «logos» – докладно про що-небудь, вчення) у буквальному перекладі означає – «докладно про жертву», або «вчення про жертву».
Віктимологія вивчає зако-
номірності та особливості поведінки жертви, процес перетворення людини на жертву, соціальні процеси, внаслідок яких окремі індивіди та цілі со-ціальні групи наражаються на різного роду катування. Тому предметом віктимології виступає поведінка жертви, а об’єктом – сама жертва.
Отже, у вузькому аспекті віктимологія вивчає жертв злочинів, тобто постраждалих від злочинних дій. Згідно з карно-процесуальним законодавством, постраждалою визнається особа, котрій злочином завдано моральної, фізичної або майнової шкоди. Це одна з центральних фігур попереднього слідства та розгляду справи в суді, якщо йдеться про злочин проти особистості: вбивство, тілесне ушкодження, зґвалтування, грабіж, розбій, автотранспорт ... Читати далі »
Просмотров: 2125 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)

Щороку взимку через недотримання правил безпеки на льоду в Україні гине велика кількість людей. Основною причиною є насамперед надмірна безпечність та неуважність самих потерпілих, які нехтують елементарними правилами поведінки на льоду, не звертаючи уваги на постійні застереження з цього приводу.
Щоб зберегти своє здоров’я і життя, пам’ятайте:
– ходити по льоду можна лише тоді, коли його товщина досягне 7 см;
– перехід групою людей може бути організований, якщо товщина льоду понад 15 см;
– для влаштування катка товщина льоду повинна бути не менше ніж 15 см.
Якщо Вам все-таки необхідно перейти через річку, озеро чи ставок – запам’ятайте, що найкраще це зробити на лижах, при цьому необхідно відстебнути кріплення, а палиці тримати в руках не накидаючи петлі на кисті рук.
Якщо лід переходить група людей, то відстань між ними повинна бути не менше 5 м. Якщо ж ви переходите водойму у невідомому місці – по ... Читати далі »
Просмотров: 880 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)

Випускники вищих навчальних закладів МВС України отримують освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра за спеціальностями «Право», «Психологія», «Комп’ютерні науки», «Системи технічного захисту інформації», «Соціологія», «Військове управління», «Інженерна механіка», «Автомобільний транспорт», «Менеджмент» та «Філологія».
Для участі в конкурсі запрошуються громадяни
України віком від 17 до 25 років (вік обчислюється за станом на 31 грудня 2011 року), які мають середню, середню спеціальну освіту (або отримують її в 2011 році), не підпадають в 2011 році весняному призову до лав Збройних Сил України або відслужили строкову військову службу, за станом здоров’я придатні до військової служби, за своїми моральними та діловими якостями придатні до служби в органах внутрішніх справ.
Для участі у конкурсі необхідно звернутись до Ружинського РВ, каб. №25 за адресою: Житомирська обл. смт Ружин, вул. Бірюкова, 29 або за тел ... Читати далі »
Просмотров: 639 | Добавил: kulunka | Дата: 05.01.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100