Головна » 2011 » Січень » 20
ОСТАННІЙ ТАНЕЦЬ
«Вже минуло кілька місяців, як Вони розійшлися… Він намагався про те забути, відриваючись на повну у компанії однолітків. Вона теж намагалася це забути, але вдома, ридаючи вечорами в подушку. Він не знав, що для Неї світ закінчувався у Його очах, або ж не хотів знати…
Так сталося, що Вони зустрілися на святі у спільних друзів. Але зустрілися, як чужі люди. Весь вечір Вона зі сторони спостерігала за Його веселощами, за тим, як Він обіймав то одну, то іншу. Не пам”ятаючи себе від туги, що огортала дівочу душу, Вона і не помітила, як хтось взяв її за руку і повів у коло танцювати. Вона не бачила хто це був. З кожним колом у танці Вона повертала голову туди, де танцював Той, кого так кохало серце. Танцював то з одною, то з іншою. Хлопчина який запросив дівчину, що мала такі сумні очі, бачив, як від Неї не міг сховатися жоден рух брюнета, що веселився поряд. І він зрозумів… Він підвів Її до сусідньої пари і буквально вручив тому, хто був Її життям, забравши від ... Читати далі »
Категория: Ружинські оповідання | Просмотров: 1341 | Добавил: Kisunya | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (10)

Шановні передплатники газети «Ружинська земля»!

Запрошуємо Вас долучитися до благодійної  акції «Подаруй бібліотеці книгу», ініційованої колективом редакції. Метою акції є поповнення фондів бібліотек району художньою літературою.

Запрошуємо всіх небайдужих шанувальників Книги взяти участь у цій акції і зробити посильний внесок у примноження книжкових скарбниць. Не залишайтеся байдужими – станьте учасниками акції. Придбайте або виберіть зі своєї полиці хорошу книгу для будь-якого віку та передайте її у редакцію газети:
смт Ружин, вул. Бірюкова, 2 (четвертий поверх, каб. № 72, 73)
Подаровані книги будуть розподілені серед бібліотечних закладів Ружинщини.

Чекаємо на Вас!


Просмотров: 690 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

Визначено переможців конкурсу художньої самодіяльності «Таланти твої, Ружинщино». Із майже сотні художніх номерів різних жанрів, представлених на районній сцені 16 січня, журі обрало тих, хто візьме участь у обласних мистецьких змаганнях. 


Нагадаємо, що учасниками другого туру  конкурсу стали переможці зональних оглядів, які відбулись наприкінці минулого року. Конкурс-огляд колективів художньої самодіяльності «Таланти твої, Ружинщино» проводиться згідно з розпорядженням голови районної державної адміністрації. Дорослі й діти презентували свої артистичні здібності у шести номінаціях. Змагалися між собою вокальні колективи, солісти, дуети, тріо, квартети, танцювальні колективи, інструментальні ансамблі, читці-декламатори. Тож, як коштовні перлини нанизують у багате намис ... Читати далі »
Просмотров: 1868 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

«Правове виховання. Пустощі й кримінальна відповідальність» – саме таку тему мали чергові загальношкільні батьківські збори, які відбулися 11 січня в Городоцькій школі. Директор школи Контуш Л.Є. відкрила збори зверненням до батьків із подякою за їхню пунктуальність і небайдуже ставлення до шкільних проблем. Людмила Євгенівна висловила сподівання, що й надалі батьки братимуть активну участь у житті навчального закладу і наголосила, що саме спільними зусиллями школи та сім’ї можна виховати дітей свідомими і законослухняними громадянами, високоморальними і доброзичливими людьми.

Класні керівники 5 та 9 класів підготували для батьків педагогічний практикум, що включав у себе теоретичну та практичну частини. З лекції «Профілактична виховна робота з неповнолітніми та завдання правового виховання у школі», яку прочитала Контуш Г.М., ми дізнались про саму суть правового виховання, його значення та зав ... Читати далі »
Просмотров: 1367 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

Депутат Ружинської районної ради Житомирської області

Файдун Микола Іванович


Надає гуманітарний грант 15000 грн для відзначення переможців конкурсу художньої самодіяльності «Таланти твої, Ружинщино», які зайняли перше місце в своїх номінаціях; 15000 грн для придбання костюмів колективу художньої самодіяльності Княжицького будинку культури.
Інформація про благодійника:
М.І.Файдун народився першого лютого 1957 року в с. Княжики Ружинського району.
В 1974 році закінчив середню школу с. Сахни.
В 1983 році закінчив Київський інститут народного господарства ім. Д.Коротченка.
1.09.1974 – 30.10.1992 рр. – токар, інженер, керівник бюро, відділу праці та зарплати, головний бухгалтер Київського виробничо ... Читати далі »

Просмотров: 1748 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (1)

Все далі й далі відлунюють веселим гомоном новорічні та різдвяні свята. Шкільні коридори поволі стихають в очікувані нового – знань, досягнень, захоплень та переживань.Безумовно, одним із найочікуваніших та найулюбленіших свят серед учнів та педколективу є Новий рік. Мовчанівська ЗОШ I-III ст. не є винятком. Класні колективи на чолі з класоводами, класними керівниками, вчителями-предметниками та техпрацівниками цілеспрямовано та наполегливо готувалися до його проведення.
Так, на наймолодших (учнів 1-6 класів) чекав новорічний ранок, учні 7-11 класів взяли участь у вечері відпочинку «Чудеса в Новорічну ніч». Колоритні виступи у дусі українських вечорниць, вокальні номери, хореографічні постановки, гра на музичних інструментах, гумористичні сценки на новий лад – усе підкреслило майстерність педагогів, а також винятковість, згуртованість, талановитість, завзяття та винахідливість юних артистів.
У канікулярний період проходив ве ... Читати далі »
Просмотров: 1362 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

Новорічний карнавал відбувся для вихованців будинку дитячої творчості. Хороводи навколо красуні-ялинки, пісні, вірші, казкові персонажі, цікаві конкурси, і, звісно, подарунки створили дітям справжнісіньке диво-свято.

Перед ним відбулась виставка дитячих виробів. Гуртківці  представили новорічні листівки, сувеніри, обереги, іграшки-оригамі, сувеніри з бісеру, ялинкові прикраси, панно з паперу та з природних матеріалів.
– Вся в вогнях ялинка світла виглядає зранку діток і на свято новорічне завітати в гості кличе, – розпочала карнавал ведуча, завідуюча художньо-естетичним відділом Т.М.Лєксіна.
Танцювальний гурт «Лілея» (керівник К.М.Сівоздрав) порадував присутніх запальними хореографічними композиціями. А вокальна група дівчаток-четвертокласниць (керівник В.А.Пеньківський) виконала пісні про зиму і новорічні свята, про ... Читати далі »
Просмотров: 883 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

Правила благоустрою території населеного пункту (далі Правила) – нормативно правовий акт, яким установлюється порядок благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою.
Правила діють на всій території смт Ружин та с. Заріччя. 
Ці Правила є обов’язковими для виконання розміщеними на території підприємствами, установами, організаціями та громадянами, які на ній проживають.

Об’єкти у сфері благоустрою населених пунктів
1.Території загального користування:
а) парки, рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;
б) пам’ятки культурної та історичної спадщини;
в) майдани, площі, бульвари, проспекти;
г) вулиці, дороги, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;
д) пляжі;
є) кладовища;
ж) інші території загального користування;
2.Прибудинкові території;
3.Території будівель та споруд інженерного захисту територій;
4.Територі ... Читати далі »
Просмотров: 1016 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

Життя змінюється щомиті. Сьогодні ми щасливі та безтурботні, а завтра нещасливі та самотні. І ми запитуємо себе… Ми страждаємо… Намагаємося знайти відповідь на запитання, які  щодня тривожать нас.


Андрій з Іриною прожили у  парі 12 років. Жили окремо від батьків у невеличкому будиночку за містом. Ірина працювала у дитячому садочку вихователем, а Андрій їздив на заробітки. Здавалося, всього вистачало, та жінку хвилювало те, що разом стільки років живуть, а дітей не мають. Любила вона дітей, жила дитячим сміхом. Витирала слізки з очей, цілувала і пригортала, як своїх, рідних, до себе. Щеміло в ту мить її серце, ох, як щеміло, коли почула від лікарів, що не в змозі мати дітей. Але не припиняла вірити у диво, що колись пригортатиме до себе й своїх, а не чужих, діточок ... Читати далі »
Просмотров: 1018 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (4)

На одного викладача університету напали грабіжники і забрали у нього гаманець. Того дня він зробив у своєму щоденнику такий запис: «По-перше, я вдячний через те, що ніколи раніше не був пограбований; по-друге, я вдячний через те, що хоча в мене забрали гаманець, але залишили живим; по-третє, через те, що хоч у мене відібрали все, але це було не так багато; і по-четверте, через те, що я обікрадений, а не злодій».
Вдячність дозволяє нам сприймати життя оптимістично.
Можливо, тягар і не зникне, але твоє ставлення зміниться.
Одного разу я почув легенду про те, як одна людина виявила сховище, в якому сатана зберігав насіння, призначене для засівання людських сердець. Він звернув увагу, що насіння зневіри значно більше, аніж іншого, і запитав чому; йому відповіли: тому що це насіння здатне проростати у будь-якому місці, куди його кинуть. Проте невдоволений сатана пояснив, що є одне місце, де йому так і не довелося побачити проростання цього насіння. «Яке саме?» – запитала людина. Са ... Читати далі »
Просмотров: 707 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

– От і розпочалося справжнє студентське життя, – подумала Оля, коли відкрилися двері в гуртожиток і її речі почали заносити в кімнату. Цікаво, як їй тут житиметься? Подруги розповідали, що весело: кожного вечора гуляють, ходять на дискотеки, заводять нові знайомства, нових кавалерів. Та їй це непотрібно, їй головне - здобути освіту, знайти хорошу роботу, влаштувати своє життя. Занурившись в думки, дівчина не помітила, як дійшла до кімнати. Її попередили, що вона буде жити ще з трьома дівчатами, та зараз нікого не було. Опустившись на вільне ліжко, Оля розглядала кімнату: безліч всіляких дрібничок, косметики, іграшок та багато речей, які горою лежали перед шафою. Жодної книги або хоча б зошита нова мешканка кімнати не побачила.

От і вечір, усі Олині речі зайняли своє місце. За дверима почулися голоси, веселий сміх, дзвеніння посуду, а вийти дівчині було чомусь лячно. Раптовий стукіт у двері трохи налякав її, та вона все ж попрямувала до дверей. Відчинивши їх, вона завмерла: пе ... Читати далі »
Просмотров: 733 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

Ще не так давно сімейний студент був рідкістю та винятком. Як правило, це були юнаки після армії, які з дружинами жили з родинами, або після весілля орендували квартиру чи будинок. Усі сімейні проблеми, матеріальне забезпечення ці пари вирішували самостійно. Сьогодні сміливо починають будувати сім’ю студенти всіх курсів, впевнені, що навіть з дитиною на руках вони зможуть закінчити інститут, стати спеціалістом з вищою освітою.

Під студентською сім’єю мається на увазі сім’я, в якій молодята – студенти денного відділення вищого навчального закладу. Це молода родина, у котрій молодятам не більше 25 років, стаж сімейного життя не перевищує 5 років.

Сьогодні сімейні студенти вчаться не гірше інших студентів і виховують дітей не гірше досвідчених батьків. Незалежно від бажання, кількість одружених студентів росте, і це стійка тенденція, а не виняток. Як правило, одруження для студентської молоді не є необачним рішенням. Буває, звичайно, ... Читати далі »
Просмотров: 2439 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (1)

В 2011 році державною податковою інспекцією у Ружинському районі проводитиметься конкурс дитячої творчості «Податки очима дітей».
Метою конкурсу є виявлення сприйняття дітьми ролі, значення та місця податків у житті та надання можливості дітям реалізувати свої творчі здібності.
У конкурсі на кращий малюнок можуть брати участь учні від 6 до 15 років.
У літературному конкурсі (поетичний чи прозовий твір) може брати участь учнівська молодь віком від 14 до 17 років.
Творчі роботи виконуються за номінаціями:
«Найцікавіший малюнок на податкову тематику»
«Кращий поетичний твір на податкову тематику»
«Кращий плакат на податкову тематику»
«Кращий твір на податкову тематику»

На конкурс подаються індивідуальні творчі різножанрові літературні доробки. Вибір жанру – довільний. Критерій оцінки дитячих робіт: актуальність та повнота розкриття податкової тематик ... Читати далі »
Просмотров: 671 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

В Україні як в соціальній, правовій державі – Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави (статті 1, 3 Конституції України). Зазначені конституційні положення викладені в розділі ІІ Конституції України «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина». Тим самим право на соціальний захист віднесено до основоположних прав і свобод.
Досліджуючи поняття прав людини в цілому, слід відмітити, що права людини розглядаються, як певні нормативно-структуровані якості й особливості буття особистості, які виражають її свободу, є невіддільними й необхідними способами та умовами її життя, її взаємовідносин із суспільством, державою, іншими індивідами.
Права людини представляють собою певні м ... Читати далі »
Просмотров: 1516 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

Урядом підготовлено законопроект основними принципами якого визначено:
запровадження ІІ рівня пенсі-йної системи:
* накопичувальна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування буде запроваджена в рік, в якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду України;
* учасниками цієї системи будуть особи, яким на дату запровадження системи виповнилося не більше 35 років;
* розмір страхового внеску на дату впровадження системи передбачається встановити у розмірі 2 відсотків із подальшим його щорічним підвищенням на один відсоток до досягнення 7 відсотків;
* адміністрування страхових внесків накопичувальної системи здійснюватиметься через Пенсійний фонд України. Через 2 роки після запровадження сплати страхових внесків до накопичувальної системи її учасники матимуть право обирати недержавні пенсійні фонди, в яких накопичуватимуться їх пенсійні кошти;
збільшити базу для нарахування єдиного соціального внеску
* підвищити максимальну в ... Читати далі »
Просмотров: 630 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

До Головдержуправління рибоохорони у Житомирській області надходять скарги громадян на неправомірні дії орендарів ставків котрі не допускають громадян до водойм для здійснення любительського і спортивного рибальства, відпочинку, напування худоби, тощо. У дійсності орендарі, оформивши за мізерні кошти оренду водного об’єкта обносять його триметровою загорожею і ставок у центрі села стає недоступним для рибальства, купання, напування худоби, розведення водоплавної птиці.
У зв’язку з цим, Головне державне управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області повідомляє, що відповідно Правил любительського і спортивного рибальства любительський і спортивний вилов риби і водних безхребетних для власних потреб дозволяється всім громадянам України, у всіх водоймах України, в межах норм (3 кг.) затверджених Правилами рибальства та незабороненими знаряддями лову ... Читати далі »
Просмотров: 5109 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

ПЕРЕЛІК

критеріїв визначення об’єктів, дозвіл на початок роботи, оренду приміщень яких видається та введення в експлуатацію яких здійснюється територіальним органом державного нагляду у сфері пожежної безпеки області
1. Готелі та готельні комплекси на 100 місць та більше.
2. Театри, кіноконцертні зали, центри культури та дозвілля, культові споруди, будинки культури, клуби та танцювальні зали, криті спортивні і фізкультурно-оздоровчі споруди місткістю 600 місць і більше.
3. Музеї, пам’ятники архітектурного мистецтва та історії обласного значення.
4. Підприємства зв’язку, телерадіоцентри, банківські установи державного та обласного значення.
5. Торговельні, торговельно-розважальні комплекси і центри, виставкові центри, криті ринки, об’єкти громадського харчування загальною площею 5000 м2 та ... Читати далі »

Просмотров: 1056 | Добавил: kulunka | Дата: 20.01.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100