Головна » 2011 » Січень » 27
У мальовничому селі Тихий Хутір Жашківського району, що на Черкащині, у сім’ї ветеринарного лікаря зимовим сніжним днем 30 січня 1921 року народився хлопчина, був він третьою дитиною. Як і більшість сільських родин, сім’я була великою. Важкі роки становлення радянської влади, голодомору, роки війни і відродження є нині історією. І в такій історії зростав сільський хлопець Василь Давидович Левчук. Босоноге дитинство, річки та ставки, сільські поля і луги – так росла сільська дитина.


Василь ріс допитливим хлопчиком, любив науку і залюбки бігав до школи, яку закінчив на «відмінно». Родина не мала коштів, щоб Василь продовжив навчання у вищому закладі, а тому поїхав поступати в технологічний технікум до Львова, який потім закінчив з відзнакою. За направленням молодий спе-ціаліст по ... Читати далі »
Просмотров: 660 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Нещодавно делегація Ружинського району, до складу якої ввійшли керівники сільгосппідприємств, зацікавлені у придбанні насіння, відвідала Дослідне господарство «Нова Перемога», що в селі Нова Чортория Любарського району. Зокрема, перший заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчук, керівники СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба, СФГ імені Мічуріна В.І.Пилипчук, СФГ «Україна» А.М.Шокал, ДП «Рогачівське» Н.О.Туранська та її заступник З.Т.Пеньківська, ДП «Ілліч Агро Умань» М.П.Скиб’юк, ДП АФ «Немиринецька» С.М.Данилець, головний агроном ТОВ «Новофастівське» В.М.Рибак. Делегацію очолив голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук.

Незважаючи на те, що рік тільки розпочався, сільські трудівники уже дбають про майбутній урожай, тому і вирішили ознайомитись з насіннєвим матеріалом вітчизняних високоврожайних сортів та укласти угоди на його придбання. Господарі Любарського району, зокрема, голова районної ради Є.І.Малиш ... Читати далі »

Просмотров: 655 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Делегація Ружинського району взяла участь у святкуванні Дня Соборності у Києві 22 січня. Майже чотири десятки мешканців Крилівки, Городка, Мовчанівки, Заріччя, Роставиці, Чорнорудки й Ружина долучилися до акції на столичному Майдані. Згуртувала мешканців Ружинщини цього дня районна організація політичної партії «ВО «Батьківщина».

На Софійській площі відбувся молебень з нагоди Дня Соборності, який відправили Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. Коли звучала молитва за Україну, затягнуте хмарами небо враз посвітлішало, і під променями сонця засяяли золоті маківки Софії Київської. Від цього аж перехопило дух, а віра в те, що спільне звернення до Господа допоможе нам об’єднатися заради єдності країни, лиш стала міцнішою. 

Учасники віча з нагоди Дня Соборності розгорнули величезний Державний Прапор України, до якого зміг доторкнутися кожен учасник акції. Потім дружною ... Читати далі »
Просмотров: 596 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Заступник начальника Ружинського відділення Попільнянської МДПІ
Ішутін Володимир Олександрович


Народився 18.08.1977 року у м. Слов’янськ Донецької області.

Освіта вища:
у 1994 році закінчив Слов’янський державний педагогічний інститут за спе-ціальністю «Педагогіка середньої освіти. Вчитель математики та основ інформатизації»;
з 2002 по 2004 рік – пройшов перепідготовку за спеціальністю «Облік та аудит» у Слов’янському державному педагогічному університеті.
Трудова діяльність:
1999 – 2004 роки – працював у загальноосвітній школі м. Слов’янськ.
2005 – 2011 – працював у Слов’янській об’єднаній податковій інспекції.
Сімейний стан: ... Читати далі »
Просмотров: 764 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до ст.22 Закону України «Про державний бюджет України на 2011 рік» від 23.12.2010 року №2857-VI встановлено розміри мінімальної заробітної плати на 2011 рік.

Період дії Розмір мінімальної заробітної плати, грн.
місячний погодинний
1.01 – 31.03 941 5,66
1.04 – 30.09 960 5,77
1.10 – 30.11 985 5,92
1.12 – 31.12 1004 6,04
Відповідно до ст.21 вищезазначеного Закону установлено у 2011 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для працездатних осіб на рівні встановленої мінімальної заробітної плати на відповідний рік.

Ігор ОХРІМЧУК, 

начальник відділу праці

Просмотров: 711 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Вже стало доброю традицією серед освітян району Новий рік розпочинати педагогічною виставкою. Десятий раз така виставка організовувалась в цьому році у нашому районі. Особливість сьогоднішньої виставки полягала в тому, що відповідно до Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні», 2011 рік оголошено Роком освіти та інформаційного суспільства. Тому і наша виставка «Сучасна освіта Ружинщини – 2011» мала на меті презентувати в широкому спектрі досягнення національної системи освіти.



Усі ми переконані, що завтрашній день держави залежить від стану освіти і науки. Суспільство XXI століття називають суспільством знань, адже саме знання визначають його матеріальне і духовне жит ... Читати далі »
Просмотров: 1889 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

«Хто багато читає, той багато знає» – кажуть у народі. І це правда. Упродовж всього життя ми  звертаємось до книжок.



Батьки читали вам книжки,  вірші, оповідання, казки, коли ви ще й говорити не вміли. З дитячих років книжка допомагала вам пізнати себе і зрозуміти світ, що вас оточує. Вона знайомила і продовжує знайомити з історією народу, рідної землі, таємницями природи і життя, найкращими зразками світової літератури.
– Недарма часто-густо трапляється так, що вчасно прочитаний твір підказує людині вибір життєвого шляху, професії. Буває так, що силу цього німого помічника людина усвідомлює випадково. Саме книга допомагає у навчанні й самовихованні, збагачує знання, народжує мрії і вчить, як їх здійснити. Пам’ятайте про це і довіряйте книгам, – такими словами ... Читати далі »
Просмотров: 1270 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

У народі кажуть: як Новий рік зустрінеш, таким він і буде, так із ним і попрощаєшся. Традиційно в Новий рік прийнято дарувати своїм близьким щось особливе. Подарунок не завжди повинен бути матеріальним. Потішити можна усмішкою, добрим словом і вже цим зробити людину щасливою. Добро, яке здатна творити людина, варте великого скарбу. Ось такими добрими, щирими були «Новорічні посиденьки» в Зарудинецькій загальноосвітній школі I-III ступенів 8 січня 2011 року.



У цей день до затишної школи завітало немало гостей. Зібрались вони на гостину, яку організував голова Ружинського польського культурного товариства ім. Е.Маліновського пан Войцех Ґабріельські. Святково прикрашена зала, сяюча вогнями ялинка, колядки українською та польс ... Читати далі »
Просмотров: 802 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Тисячі років тому люди почали виготовляти алкогольні напої із практичних міркувань. Вироблення вина почалося ще у давньому Єгипті, коли виявилось, що виноградний сік швидко псується, а зброджений сік, або вино, – зберігається тривалий час. Крім того, існувала ще одна проблема – стосовно забрудненої води, і єгиптяни помітили, що вино є чудовим напоєм, який не призводить до негативних наслідків, в той час як пиття забрудненої води спричиняло різні захворювання. Близько 1300-го року у Центральній Європі почала розвиватися пивоварна промисловість. Відтак, популярність вина теж швидко зросла.

Люди почали експериментувати з різними видами алкоголю, а його вживання стало невід’ємною частиною культури Європи. Вживання алкоголю перетворилось на зловживання. 

Алкоголь – психотропний наркотик, який призводить до зміни хімічних процесів, що відбуваються у мозку людини. Він впливає на характер, мислення людини, відчуття, її здатність спіл ... Читати далі »
Просмотров: 815 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

На вулиці мінусова температура, хлопчик років шести бігцем прямує до магазину, худеньке тільце прикриває лише футболка з написом «Я люблю Юлю» й куценькі штанці, та найбільше шокує те, що хлопченя босе.

З жахом стежу за його рухами, а той, – ніби так і має бути підстрибуючи, забігає в магазин, у руках майорить десять гривень. Чорняві оченята з таким захопленням дивляться на усе, що на вітрині, а що купувати хлоп’я не знає. Продавчиня спокійно спостерігає за малим, для неї така ситуація не нова, це відбувається майже щомісяця, коли на подвір’я родини цього хлопчини заходить листоноша. Мама отримує гроші на дітей і дає їм по пару гривень, щоб під ногами не плутались. Виявляється, у сім’ї окрім нього є четверо братиків і три сестрички, а скоро на світ з’явиться ще одне маля. Вражає і хатина, в якій живе багатодітна сім’я: замість вікон картонний папір, а між деревом, з якого ... Читати далі »

Просмотров: 773 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

РОЗІЙШЛИСЬ
Як не боліло, плакати не міг,
І серце затискалося у грудях.
А у дворі іскрився перший сніг.
Найперший сніг, такого більш не буде.
І щоб не видно сліз –
сховав чоло
В долонях, що
тремтіли від ридання.

Згадав він враз про все, 

що в нас було:
Як разом зустрічали
ми світання,
Як разом коротали вечори,
І бесідам тоді не було краю.
І бачив Бог оте усе згори,
Й розлуку допустив чому – не знаю.
Шляхи так швидко
наші розійшлись
І більш не зійдуться,
немов би паралелі.
І бігли мої сльози,
ні – лились,
Стікаючи з подушки
на постелю.
Як порожньо в душі
зробилось враз –
І слів немає все це описати.
Ми розійшлись без слів
і без образ,
Не намагаючись в минуле
повертати.
Він плакав там, а
я ридала тут,
Та наші перехрестя
розминули ... Читати далі »
Категория: Вірші | Просмотров: 1910 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (2)

Світлій пам’яті Валерія Ревуна присвячується



Спи, соловейку, земля

хай пухом буде.

Про тебе Р»ужин наш
ніколи не забуде.
Ти нам про рідну
неньку Україну,
Лишив на згадку
пісню солов’їну.
А Ружин наш з печалю
і журбою
Весь плакав, соловейку,
за тобою.
Ми світлу пам’ять
збережем про тебе,
Душа твоя полине
аж до неба.
Посадим на могилі яворину
А поряд з нею – червону
калину.
Калина стане буйно
розквітати
Тебе ми будем завжди
пам’ятати.

Марія Стрелецька

Категория: Вірші | Просмотров: 834 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (2)

Відповідно до Податкового кодексу України подання декларації про майновий стан і доходи фізосіб встановлено новий граничний термін – 30 квітня 2011 року (пп.49.18.4). Граничний строк для сплати податку, зазначено у поданій декларації – до 1 серпня 2011 року, наступного за звітним (п.179.7).

Декларація подається громадянами, які зобов’язані подати  таку декларацію, якщо такі громадяни отримували протягом 2010 року такі доходи, як:

– виграші в азартні ігри;
– будь-які іноземні доходи від нерезидентів;
– доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав);
– доходи від надання в оренду житлових та нежитлових приміщень громадянам;
– подарунки та спадщину;
– доходи від осіб, які не є податковими агентами (тобто, які не зобов’язані нараховувати та утримувати податок з доходів фізичних осіб);
– нецільову благодійну допомогу, якщо загальна сума такої допомоги перевищи ... Читати далі »
Просмотров: 1107 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

В Україні з початку 90-х років триває земельна реформа. Було встановлено, що приватизація земель, які перебувають у користуванні сільськогосподарських підприємств і організацій, є невідкладним першочерговим заходом у здійсненні земельної реформи в Україні. Передача земель у колективну та приватну власність провадилась винятково на добровільних засадах. Колективні сільськогосподарські підприємства, сільськогосподарські кооперативи, сільськогосподарські акціонерні товариства, зокрема, створені на базі радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств отримували безкоштовно з державної у колективну власність сільськогосподарські угіддя на підставі Державного акта на право колективної власності на землю, що видавався відповідними сільськими, селищними, міськими радами. 

До Державного акта на
право колективної власності на землю додавався списо ... Читати далі »
Просмотров: 3230 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Таблиця розіграшу осінньо-зимової першості району

з міні-футболу 2010-2011 років

Перша графа – команди, які беруть участь у змаганнях; друга – ігри; третя – виграші; четверта – нічиї; п’ята – програші; шоста – м’ячі;

сьома – очки; восьма – місце

«Ветеран», смт Ружин 7 7 - - 78-33 21 1
«Макарівка», с. Макарівка 7 6 1 - 64-26 19 2
ФК «Сквира», м. Сквира 7 5 1 1 78-14 16 3
«Освіта», смт Ружин 7 4 2 1 43-33 14 4
«Юність», с. Заріччя 7 4 - 3 51-32 12 5
«Олімп», с. Чорнорудка 7 4 - 3 60-42 12 6
«Поділля», м. Погребище 6 3 1 2 37-26 10 7
ФК «Ружин», смт Ружин 7 2 2 3 59-45 8 8
«Зірка», с. Роста ... Читати далі »
Просмотров: 883 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Розслідування у справі викрадення селітри зі складського приміщення ДП «Ілліч Агро Умань» завершилося. Крадіїв засуджено до трьох з половиною років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 4 жовтня минулого року до Ружинського рай-відділу міліції надійшло повідомлення про те, що близько 23 години третього жовтня невідомі особи проникли на територію ДП «Ілліч Агро Умань» у селі Огіївка, зняли навісний замок з вхідних дверей хімічного складу і таємно викрали 10 мішків аміачної селітри загальною вагою 500 кг. Вартість викраденого становить 1125 гривень. За цим фактом було порушено кримінальну справу. В ході розслідування працівники міліції пред’явили обвинувачення двом місцевим мешканцям. Матеріали кримінальної справи було направлено до суду, який і виніс вирок злочинцям – 3 роки й 6 місяців позбавлення волі.

Олександр МАНДЗЮК
Просмотров: 594 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Щороку в опалювальний період виникають пожежі через несправне пічне опалення. Найчастіше жертвами загорянь стають найменш соціально захищені верстви населення, такі як самотні пенсіонери, інваліди та безробітні, що зловживають алкоголем. Перші не мають можливості стежити за справністю своїх печей, а другі – бажання й сили волі. Наслідком цього є знищені матеріальні цінності, травматизм, а іноді – загибель.


У 2010 році на території нашого району виникло 38 пожеж,  в наслідок яких у вогні загинуло 4 мешканці району, 2 особи отримали травми. Одну особу було врятовано.
Дев’ять із зареєстрованих пожеж виникли з причин порушення правил експлуатації та несправності пічного опалення. Матеріальні збитки завдані цими пожежами склали понад 15 тис. гривень, ще понад 201 тис. гривень склали побічні збитки. На щастя, люди в наслідок цих пожеж не загинули.
Тож шановні громадяни!
Для уникнення випадків виникнення пожежі від пічного ... Читати далі »
Просмотров: 668 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 8.07.2010 р. №2464-VI, який набрав чинності з 1 січня 2011 року, внесено зміни і доповнення до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, цим законом передбачено, що неподання звітності про прийнятих працівників (форма №5-ПН «Про прийнятих працівників») або порушення термінів її подання, визначених Законом України «Про зайнятість населення», тягне за собою адміністративну відповідальність
посадових осіб підприємств, установ, організацій.

Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею 165-3 «Порушення законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на ... Читати далі »
Просмотров: 1011 | Добавил: kulunka | Дата: 27.01.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100