Головна » 2011 » Березень » 11
Свято з нагоди Міжнародного жіночого дня відбулося у районному будинку культури 5 березня. На святковий концерт були запрошені трудові колективи підприємств, установ, організацій району, делегації сільських громад, керівники господарств.
Здавна вважалося, що жінка – берегиня роду. Вона завжди дбає про тепло, красу та добробут в оселі. Жінка, як весна, завжди чарівна, лагідна, тепла, загадкова і непередбачувана, як сама весна. Тому, напевно, недарма перше весняне свято
присвячено жінці.



Голова адміністрації В.С.Бондарчук привітав усіх присутніх з цим теплим, яскравим, весняним святом:
– Прийміть сердечні вітання з нагоди чудового дня – 8 Березня! Ваша енергія, краса, душевне тепло несуть у світ злагоду, добро та любов. Шановні жінки, бажаємо вам завжди бути щасл ... Читати далі »
Просмотров: 1178 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ РУЖИНСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

від 9 березня 2011 року № 9

Про скликання п’ятої сесії районної ради

Відповідно до п. 9 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: 

Скликати п’яту сесію районної ради шостого скликання 24 березня 2011 року о 10 годині в залі засідань районної ради.
На розгляд сесії внести такі питання:
1. Звіт голови районної державної адміністрації Бондарчука В.С. «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2010 рік».
2. Про Програму забезпечення пожежної безпеки Ружинського району на 2011 – 2015 роки.
3. Про районну Програму щодо виконання заходів Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2011-2016 роки.
4. Питання бюджету.
5. Питання комунальної власності.
6. Різне.
На сесію запросити депутатів обласної ра ... Читати далі »
Просмотров: 637 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)


У лютому святкувала 55-річний ювілей білилівчанка – со-ціальний працівник Ружинського територіального центру соціального обслуговування – Катерина Іванівна Кваша. Вона обслуговує тринадцять чоловік. З них – троє інвалідів з дитинства, а така категорія людей потребує особливої уваги. Протягом багатьох років Катерина Іванівна працювала чесно та су-млінно, не покладаючи рук як на роботі, так і вдома. Адже в селі по-іншому не можна. У неї 38 років трудового стажу. З них – тринадцять у терцентрі. «Трудолюбива, доброзичлива, дисциплінована працівниця», – так про неї відгукуються колеги по роботі. Тому не випадково привітати її з днем народженням та виходом на заслужений відпочинок з Ружина приїхали директор терцентру В.В.Туранський, соціальний робітник В.М.Пахолюк та водій В.М.Сіренко.

Василь КОПАЧ< ... Читати далі »

Просмотров: 588 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)


Напередодні найчарівнішого весняного свята 8 Березня директор ДП «Рогачівське» Н.О.Туранська, заступник директора підприємства З.Т.Пеньківська, сільський голова Рогачів І.М.Мошківська відвідали найстаріших жительок села та вручили їм святкові подарунки. Привітали з весняним святом тих, віддав роботі у підприємстві тривалий період свого життя. Хто пережив голод 1932-33 років, хто відбудовував зруйноване війною колективне господарство. Жінок, які виростили і виховали славних продовжувачів роду. Владислава Тимофіївна Нестеренко, Марія Іванівна Мельничук та Задорожна Ганна Володимирівна отримали подарунки від керівництва господарства і села. Згадали жінки і минулі роки, коли ще працювали, як носили ряднами гній на поля, орали коровами, вирощували вагомі врожаї. І завжди поруч була пісня, яка створювала святковий настрій, дава ... Читати далі »

Просмотров: 656 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Краса і ніжність, лагідність і мудрість, вірність і відважність сплелися в Жінці. Свята мамина любов береже від турбот. Кохання милої дружини надихає й окриляє. Вірність сестри дає сили боротись.…Усе на світі починається з Жінки – і життя, і родина, й Вітчизна. Так як і весна починається зі свята, зітканого з перших несміливих сонячних промінчиків, заквітчаного ніжними мімозами й пролісками, зігрітого усмішками й вітаннями, – свята усіх жінок.


Барвисте гроно вітань  мешканкам Зарудинців подарували місцева влада й учасники художньої самодіяльності, які шостого березня орга-нізували односельцям святковий вечір у будинку культури. Для колег, мам, бабусь, дружин, сестричок, подруг лунали ліричні вірші, неначе пелюстки квітів, сипались щирі й теплі слова вдячності й любові. П ... Читати далі »
Просмотров: 876 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (2)

Капітальний ремонт Рогачівського дитячого садочка заплановано провести вже до кінця нинішнього року. Про це повідомила очільник громади І.М.Мошківська на сході села в Рогачах, який відбувся 23 лютого. У зборах взяли участь перший заступник голови РДА П.І.Пилипчук, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, начальник сектору дільничних інспекторів міліції В.Ф.Гутківський та директор ДП «Рогачівське», депутат районної ради Н.О.Туранська.

– З кожним роком населення Рогачів зменшується, – повідомила Інна Миколаївна. – В минулому році померло п’ятеро людей, а народилася лише одна дитина. В селі проживають 278 чоловік, 95 з них жителі працездатного віку та 34 дитини віком до 18 років. На території села функціонують дві торгові точки, де можна придбати всі необхідні товари повсякденного вжитку. В цьому році планується відремонтувати адмінбудинкок та провести суботник на кладовищі, ... Читати далі »

Просмотров: 618 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Про підсумки роботи управління праці та соціального захисту населення у 2010 році інформувала на колегії райдержадміністрації начальник управління праці та соціального захисту населення О.П.Розумович.

Під опікою служби – ветерани й інваліди, чорнобильці та багатодітні сім’ї, діти з певними вадами та майбутні матері. Одним з пріоритетних соціально-економічних завдань, спрямованих на зростання добробуту населення є підвищення заробітної плати та погашення заборгованості з її виплати. За статистичними даними на початок 2010 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в районі становила 297,4 тисячі гривень і зменшилась упродовж минулого року на 76,7% та склала на початок 2011 року 69,4 тисячі грн.
Протягом 2010 року проведено обстеження 64 суб’єктів господарювання, в ході яких виявлено 2 порушення та легалізовано два робочих місця. Завдяки прове ... Читати далі »
Просмотров: 640 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Свято з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня відбулося у Білилівській гімназії минулого тижня. Учні 1-А класу під керівництвом учителя Н.О.Макеєвої підготували святкову вокально-танцювальну програму.


– Весна приносить нам багато свят, але свято 8 Березня особливе, – розпочала свято Наталія Олександрівна. – Адже це свято всіх жінок, мам, бабусь, сестричок. Рідні, кохані, прекрасні нехай у вашому серці завжди живе весна. Нехай щодня вас оточують рідні і близькі ті, хто любить і цінує вас.

«Красуня», «розумниця», «добра», «смачно готує», «найкраща» – такими теплими словами характеризували своїх матусь першокласники. Діти розповідали вірші, присвячені жікам, розвеселили костюмованою сценкою про бабусь, співали пісеньки та подарували своїм матусям та бабусям чудовий таночок. На закінчення свята галантні першокласники привітали всіх дівчаток зі ... Читати далі »
Просмотров: 601 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

День святого Валентина в нашій гімназії став стартовим для проведення тижня англійської мови – мови міжнародного спілкування.
Вчителі кафедри англійської мови (В.Г.Шукалович, Т.І.Хуторна, О.В.Ряба, Н.Г.Скавінська, А.П.Павлік) виважено підійшли до організації тижня, аби охопити участю в ньому дітей різних вікових категорій. Тому найхарактернішою його особливістю була масовість.


Ще 11 лютого привернула до себе увагу галерея другого поверху, де відбулась виставка плакатів з валентинками для учнів 4-7 класів та газет до Дня Валентина для учнів 8-11 класів. Діти представляли цікаві творчі рішення у виготовленні та оформленні валентинок, доборі цікавого і захопливого матеріалу у випуску газет.
Команди 4-а і 4-б класів виборювали першість у «Веселих змаганнях», а другокласники, що вболівали за г ... Читати далі »
Просмотров: 1278 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Швидко біжать роки, але в кожного випускника назавжди в пам’яті залишаться шкільні друзі, однокласники, вчителі. Кожного року, в першу суботу лютого, Чорнорудська ЗОШ І-ІІІ ст. відкриває двері випускникам. І куди б їх не закинула доля, вони, мов ластівки, знову прилітають до свого гнізда – до рідної школи. 10, 20, 30 років промайнули, як один день. 


Ще зовсім недавно сиділи за партами, а сьогодні поріг рідної школи переступають їхні діти, онуки. Вечір спогадів, вечір зустрічей повертає назад у дитинство. Голубими птахами у святковому залі злітали задушевні, щирі слова, струшуючи спокій, маревне мерехтіння спогадів, що бентежать думку, чарують душу, навівають згадку про прожиті роки. Слова вдячності і любові чути звідусіль. Випускники 1981 року вітали присутніх вч ... Читати далі »
Просмотров: 1276 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Колегія відділу освіти, проведена спільно з профкомітетом працівників освіти району, відбулася в Ружинській гімназії 15 лютого. На засіданні колегії начальник відділу освіти В.Г.Федо-рчук розповів про підсумки роботи установ і закладів освіти в 2010 році та основні напрямки діяльності у 2011 році, а голова профкомітету працівників освіти М.Л.Стрільчук повідомив присутнім про хід виконання угоди між відділом освіти та та райкомом профспілки про соціальне партнерство. 

У роботі колегії взяли участь заступник голови райдерж- адміністрації І.І.Семенчук, завідувач методичним кабінетом відділу освіти О.Б.Коляновський, головні спеціалісти відділу освіти Н.М.Ципцюра та І.А.Кирилюк, методисти РМК – Н.П.Дудукало, Л.А.Рачук, Л.М.Шевчук, директор Білилівської гімназії В.І.Ямковий, директор Вільнопільської школи М.І.Семчук, директор Чорнорудської ЗОШ О.М.Боричевський, директор Мовчанівської школи С.М.Янченко, завідуюча дитяч ... Читати далі »

Просмотров: 638 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

23 лютого, коли в нашій державі традиційно святкується День захисника Вітчизни, у Дерганівській школі відбувся спортивний турнір, яким вшанували пам’ять колишнього вчителя фізкультури і трудового навчання Миколи Володимировича Пивовара. Адже саме цей педагог найкращі роки свого життя віддав дітям, виховуючи в них людяність, доброту, майстерність і любов до спорту.

На змагання також були запрошені колишні випускники Дерганівської школи, які в різні роки проходили строкову війскову службу, як в Радянському Союзі, так і в незалежній Україні. 
Розпочався захід із вражаючої розповіді М.І.Мазура про військовий корабель, на якому він служив, про дружній візит до В’єтнаму та про жахіття, які довелося йому побачити під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Про війну в Афганістані, про те, що доводилося ... Читати далі »
Просмотров: 517 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Протягом всієї багатовікової історії нашої Батьківщини народ вище за все цінував вірність Вітчизні, мужність і відвагу героїв, які боролися за торжество добра і справедливості. І тому щороку 23 лютого ми відзначаємо свято – День захисника Вітчизни. Так і цього року в нашій, Бистрицькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося прекрасне свято, приурочене нашим землякам, які пережили трагедію воєнних років, яка досі відгукується в серцях людей, які ставали на захист Вітчизни у роки Великої Вітчизняної війни, воювали на чужих землях, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.
Гірка пам’ять війни… Вона ніколи не згасне. Учні нашої
школи завжди пам’ятатимуть наших героїв-односельчан, які віддавали своє життя за мир на землі, за синє небо над головою. У Бистрику ще є ветерани, які зі сльозами на очах згадують пекло Великої Вітчизняної війни, А.Т.Мацюк, М.Є.Терлик, прирівняні до них В.І.Омелянчук, І.В.Зарудній, учасники бойових дій С.Г.Столітній, ... Читати далі »
Просмотров: 779 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Вперше в Чорнорудській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулось свято «Міс Краса – 2011». Організувала й провела його заступник директора з навчально-виховної роботи Клавдія Дмитрівна Франчук. Відбувся захід завдяки спонсорській фінансовій допомозі місцевих підприємців М.М.Ващука й О.І.Козяревича.

Дев’ять номінанток, учениць 8 та 9 класів, випробували себе у шести конкурсах: «Візитівка», «Я маю талант», «Україночка», «Господарочка», «Костюм Фантазія», «Образ». Присутніх вразила ерудиція і послідовність думок Юлії Моргун і Аліни Квітки; таланти Анастасії Юхимович і Тетяни Рябої, які представили вишиті своїми руками сорочку і спідницю. Анастасію Комісарчук в школі знають як умілу майстриню образотворчого мистецтва: намальовані нею квіти немов ожили у цей зимовий день. Своїм чарівним голосом полонила Сніжана Войтушенко. Не в одного з глядачів бриніла сльоза, коли танцювала валь ... Читати далі »
Просмотров: 699 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Учні 2 класу Вчорайшенської ЗОШ І-ІІІ ст. під керівництвом класовода Л.П.Івашкевич провели свято Масляної.

Масляна святкується в останній тиждень перед великим  постом, за сім тижнів до Великодня. Це свято означає пробудження природи від зимового сну і початок польових робіт.

Із розповіді вчительки діти дізналися, що після прийняття християнства цей звичай залишився і до наших днів.
Діти читали вірші, співали пісні, водили хороводи, проводили конкурси. Батьки з дітьми напекли млинців та пригощали. Всім було дуже весело.
На свято були запрошені вчителі та учні школи.

Батьки 2 класу


Просмотров: 994 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

У Бистріївському сільському клубі відбувся святковий концерт з нагоди Дня закоханих. На вечорі звучали легенди про походження цього свята, підкреслювалось те, що кохання є рушійною силою в усіх починаннях.
Ведучими вечора були Роман Добрянський та Ірина Мазу-
ренко. Любити людину – це велике щастя і відповідальність, бажання принести коханим мить радості. Щасливі ті, які прирівняти готові любов до мудрості і мудрість до любові. Гарними піснями привітали Галина Дембрівська, Віталій Іщук, Оля Сладкевич, Анастасія Степаненко, Андрій Коваль, Валерій Гнатишин.
Учасники свята Віктор Кордиш, Віта Дембрівська та Богдан Вовк показали своє акторську майстерність у сценці за твором І.Карпенка-Карого «Кайдашева сім’я». Також дівчата виконали сучасний танець.
Найщиріші привітання і побажання дарували ведучі вечора, адже день Святого Валентина – прекрасна нагода для несміливих і сором’язливих відкрити серце. І в цей день здійснюються ... Читати далі »
Просмотров: 659 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Як нестримно летить час. Здається недавно дітлахи кружляли в новорічних хороводах, тішилися колядками і щедрівками, виготовляли подарунки – «валентинки» для своїх рідних і друзів, потім взяли участь у розвазі «я дарую тобі валентинку». Це дійство проходило у вигляді конкурсів. Свої уміння та навички показали перед глядачами 6 хлопчиків та 6 дівчаток – учні 3-4 класів. Оцінювали конкурс журі у складі директора. Будинку дитячої творчості А.П.Ципцюри та бібліотекарів Ружинської дитячої бібліотеки Л.А.Загороднюк та Л.Л.Мороз.


Кожен учасник конкурсу представив на розгляд і оцінку свої вироби, які діти змайстрували під час гурткових занять. Це настінні панно, листівки, вази, обереги. Дівчатка демонстрували глядачам свої танцювальні вміння, відповідали на запитання ведучої у конкурсі «Інтерв’ю», розповідали, які вони куховарки, разом з хлопчиками виготовляли «валентинки», змага ... Читати далі »

Просмотров: 709 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

1. Як листя тягнеться до сонця,

Проміння землю обійма,
Матуся гляне у віконце,
І за вікном цвіте весна.
Приспів:
Матусю, матінко, рідненька,
Матусю, наша люба ненько,
В цей день святковий гімн весни
Тобі співають дочки і сини.
Матусю, наша берегине,
Хай пісня попід хмари лине.
То дай же Боже довгих літ
Всім матерям на цілий світ.

2. Де діти чемні і слухняні,
В тих матерів немає сивини.
Робім так їм, щоб дні були весняні
Й на серці не було зими.
Слова: Г.О.Онофрійчук
Музика:П.Д.Скоківського

с.Карабчиїв.


Ми вітаємо цією піснею всіх жінок нашого району зі святом весни.
Гарного вам настрою, творчих злетів, міцного здоров’я і щирих дитячих посмішок.
З повагою вчителі Карабчиївської школи П.Д.Скоківський та Г.О.Онофрійчук.


Просмотров: 704 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

На запитання: «Хто з громадян має право на податкову знижку (податковий кредит)?» відповідає старший державний податковий ревізор-Інспектор Ружинського відділення Попільнянської МДПІ В.П.СОЛОГУБ.

Якщо громадянин придбав житло і це житло є основним місцем проживання, то такий громадянин має право на податкову знижку.

Для того щоб отримати податковий кредит по іпотеці, громадянин повинен подати в державну податкову службу декларацію про отримані доходи, а також наступні документи:
– договір іпотеки (застави) нерухомого майна, який має бути нотаріально зареєстрований;
– платіжний документ, в якому окремо вказується сума процентів та сума кредиту з зазначенням прізвища особи, яка погашає проценти по кредиту і претендує на податкову знижку;
– договір про іпотечний кредит має бути укладений на строк не менше 10 років
Кредит має бути отриманий від банку чи іншої фінансової установи. В назві кредитного договору має бути вказан ... Читати далі »
Просмотров: 623 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Шановні жителі району!

З року в рік все більше наших земляків сумлінно виконують конституційний обов’язок, декларуючи отримані доходи з яких не утримувався податок. Адже це один із провідних обов’язків громадян перед державою і суспільством. Держава може сподіватися на поступ і процвітання, на успішне вирішення покладених на неї завдань лише за умови солідарної відповідальності її громадян.

Подання декларації – це не тільки конституційний обов’язок кожного громадянина, а й можливість добровільної сплати податків, від рівня якої залежить стан місцевих бюджетів і соціально економічний розвиток регіонів та добробут громадян.
Декларування доходів – звичайна практика в кожній країні світу, причому в розвинутих країнах з ринковою економікою подання декларацій здійснюється вже не одне століття і також є обов’язком кожного члена суспільства.
Висловлюю сподівання, що вияв громадської свідомості жителі району витримають ... Читати далі »
Просмотров: 555 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Жінки живуть не тільки сподіваннями на краще, вони кожну мить життя наповнюють конкретними справами, створенням добробуту, сімейного благополуччя, служінням світлим ідеалам добра і милосердя, високої культури, гармонії і краси, що є невід’ємною часткою поступу до процвітання нашої держави.

З метою досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом правового забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, ліквідації дискримінації за ознакою статі та застосування спеціальних тимчасових заходів, спрямованих на усунення дисбалансу між можливостями жінок і чоловіків реалізовувати рівні права був прийнятий Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» від 8 вересня 2005 року N 2866-IV.

Відповідно до ст.5 цього закону державна політика щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків спрямована на: утвердження ґендерної рівності; нед ... Читати далі »
Просмотров: 832 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Нормальна тривалість робочого часу працівників згідно з ч.1 ст.50 Кодексу законів про працю України (далі - КЗпПУ) не може перевищувати 40 годин на тиждень.

Водночас при укладанні колективного договору підприємства та організації можуть встановити меншу норму тривалості робочого часу, але оплата праці має провадитися за повною тарифною ставкою (окладом).
Скорочена тривалість робочого часу (ч.1 ст.51 КЗпПУ) встановлюється для:
1. працівників віком 16-18 років – 36 годин на тиждень; від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють у період канікул) – 24 години на тиждень.
Для учнів, які працюють протягом навчального року у вільний від навчання час, тривалість робочого часу не може перевищувати половини його максимальної тривалості, передбаченої в абзаці першому цього пункту для осіб відповідного віку;
2. працівників, зайнятих н ... Читати далі »
Просмотров: 1002 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Право громадян на свободу об’єднання є невід’ємним правом людини, закріпленим Загальною декларацією прав людини і гарантується Конституцією та законодавством України.

Громадською організацією є об’єднання громадян для задоволення та захисту своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів. 
Легалізація громадської організації здійснюється відповідно Міністерством юстиції України, місцевими органами державної виконавчої влади, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад. У разі, коли діяльність місцевої громадської організації поширюється на територію двох і більше адміністративно-територіальних одиниць, її легалізація здійснюється відповідним вищестоящим органом.
Місцевими органами державної виконавчої влади, виконавчим комітетом сільської, селищної ради реєструються ... Читати далі »
Просмотров: 716 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Спортивні змагання – це радість руху, сміху, гомону, азарту. Це завжди перемога колективізму, злагодженості, дружби. 27 лютого на базі Ружинської гімназії відбулися змагання, що проходили за підтримки Приватбанку та компанії «Біола». Назва змагань промовиста – «Ігри чемпіонів». 16 команд навчальних закладів нашого району зробили заявку на це почесне звання. Кращими виявились гравці Ружинської та Білилівської гімназій, Мовчанівської та Вчорайшенської ЗОШ І-ІІІ ст. Саме вони, переможці зональних змагань, зустрілися у фіналі районного етапу. Їх учителі – Волченко І.В. (Ружинська гімназія), Бурба В.В (Білилівська гімназія), Горобець М.Ф. (Вчорайшенська ЗОШ) та Сабашний В.А. (Мовчанівська ЗОШ) – зробили все можливе, щоб здобути перемогу. Однак, спортивна фортуна виявилась на стороні Ружинської гімназії: ця команда виборола перше місце. Друге місце – у гравців Мовчанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє – Вчорайшенської ЗОШ І-ІІІ ст. Спортсме ... Читати далі »
Просмотров: 647 | Добавил: kulunka | Дата: 11.03.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100