Головна » 2011 » Березень » 18
РУЖИНСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО І РАЙОННА ВЛАДА ПРИВІТАЛИ БИСТРИЧАНОК З ЖІНОЧИМ СВЯТОМ. КВІТИ, ПОДАРУНКИ, ТЕПЛІ СЛОВА ВДЯЧНОСТІ І ПОБАЖАНЬ, А ТАКОЖ КОНЦЕРТ ВИХОВАНЦІВ УЧИЛИЩА КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ ТІШИЛИ СЕРЦЯ МАТЕРІВ, ДРУЖИН, СЕСТЕР, ДОНЬОК, ПОДРУГ, КОЛЕГ – УСІХ ПРЕДСТАВНИЦЬ ПРЕКРАСНОЇ СТАТІ.



Стрілки годинника у своєму нестримному бігу відраховують безліч справ, з якими жінка вправляється за день. І лиш на короткі нічні миті, коли вона, стомлена, прихилить голову до подушки, дають їй спочити, аби з ранковою зорею покликати знов до звичних занять. Так летять секунди і роки, неначе сполохані птахи, що стрімголов підіймаються ввись і зникають за видноколом. А так хочеться хоча б на мить спинитись. Аби вдихнути ніжного п’янког ... Читати далі »
Просмотров: 1325 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Свято з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня відбулося у дитячому садочку «Казка» нещодавно. Молодша група під керівництвом Світлани Леонідівни Заєць та під музичний супровід Людмили Миколаївни Стадник виконали театралізовану казочку. Під оплески усміхнених матусь діти розповідали вірші, співали пісні та танцювали. Учасники показали присутнім, як прокидається природа, коли землю починають зігрівати перші сонячні промінчики. 


Надзвичайно гарні костюми до свята для малечі пошила приватний підприємець А.Брендель. Наче герої із улюблених казок, вихованці дитячого садочка вбранні у підсніжників, пролісків, тюльпана, козу та біленьких котиків дарували усім присутнім жінкам свої посмішки, любов та ніжність.

Батьки дітей молодшої групи ДНЗ «Казка»



Просмотров: 1819 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

До об’єднання увійшли відомі в області люди. Очолив земляцтво заступник голови обласної ради Михайло Чигир:
«Я дякую сьогодні всім тим, хто підтримав цю ідею. Це і Володимир Шинкарук, який сам з Ружинського району, генеральний директор ОД ТРК Віктор Якович Бойко, також з Ружинщини, дякую керівництву району».
Вихідці з Ружинського району вирішили створити земляцтво, аби спільними зусиллями покращити життя в своєму рідному краї.
«Нас об’єднує те, що нас народила Ружинська земля, в ім’я якої ми будемо працювати» – зазначив заслужений діяч мистецтв України Володимир Шинкарук.
Новостворене земляцтво планує долучатися до справ щодо покращення матеріальної бази сіл Ружинського району.
Окрім цього, за словами Михайла Чигиря, значну увагу буде приділено й відновленню духовних цінностей і вихованню підростаючого покоління.

Просмотров: 569 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (1)

Схід села у Роставиці розпочався з інформації сільського голови О.Ц.Саківського, який поділився з громадою планами роботи в майбутньому та намітив шляхи вирішення нагальних соціальних проблем з благоустрою села. Зокрема, огородження та впорядкування кладовища, на що потрібні чималі кошти, а в сільському бюджеті їх не вистачає, благоустрою села, впорядкування сміттєзвалища тощо. Тому громада вирішила значну частину робіт виконати своїми власними силами
і за свої гроші.

Бурхливу реакцію присутніх у залі викликали дискусії стосовно розподілу колишнього майна колгоспу «Правда», адже частина жителів села, які протягом усього життя працювали в господарстві залишилася без майна. Тому і винесли це питання на порядок денний сходу села. Правда, з юридичної точки зору не все можна вирішити у громаді, тим паче без участі фахівців. Також чимало питань було поставлено першому заст ... Читати далі »
Просмотров: 615 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Збори уповноважених жителів Малих Низгірців відбувся 1 березня. У зустрічі взяли участь заступник голови РДА Н.П.Петрик, головний спеціаліст відділу Держкомзему В.Д.Скрипаченко, спеціаліст управління праці й соціального захисту населення І.В.Руденко, дільничний інспектор І.В.Матвійчук та працівники  соціальної сфери села.

Сільський голова С.І.Минайлюк, інформуючи про діяльність сільської ради у минулому році, зазначив, що на території громади функціонує школа, дитячий садочок, фельдшерський пункт, будинок культури, три магазини, а також ПП «Ташір».
Минулого року відбувся ремонт в школі, крім того планується заміна вікон на нові. Також поточний ремонт робочих кімнат проведений і в фельдшерському пункті, для невідкладної допомоги, закуплено всі необхідні медикаменти також придбано холодильник з морозильною камерою для їх зберігання.
Не обминули увагою і сільський будин ... Читати далі »
Просмотров: 577 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Збори уповноважених жителів сіл Мар’янівки та Кордонівки відбулися 25 лютого. У зустрічі взяли участь керуючий справами виконавчого апарату районної ради М.Б.Ярошевський, депутат районної ради А.В.Зінькова, провідний спеціаліст по контролю за призначенням пенсій С.В.Оксемчук, спеціаліст II категорії землеустрою, моніторингу та охорони земель відділу Держкомзему у Ружинському районі Т.О.Сиротенко та голова фермерського господарства «Нікавана» О.М.Солоданюк.


Відновлення водопроводу по Мар’янівці є одним із напрямком діяльності сільського очільника А.Ц.Зінькової та органів місцевого самоврядування у 2011 році. З кожним роком в селі зменшується рівень питної води в криницях, якої катастрофічно не вистачає місцевим жителям. Близько десяти років тому по селі функціонував водопровід. З роками та під час прокладання газопроводу мережу було зруйновано. Порадившись, громада в ... Читати далі »

Просмотров: 663 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Збори уповноважених жителів Прибережного відбулися 23 лютого. У роботі сходу села взяли участь керівник апарату райдержадміністрації А.М.Марущак, заступник начальника – завідуючий сектором державного земельного кадастру відділу Держкомзему у Ружинському районі М.В.Руденко, спеціаліст управління праці й соціального захисту населення РДА І.В.Руденко, керівник СФГ «Україна» А.М.Шокал, дільничний інспектор Ю.А.Столярець та працівники соціальної сфери села.

Сільський голова В.М.Ткачук, інформуючи про діяльність сільської ради у 2010 році зазначив, що на території громади функціонує школа I-II ст., будинок культури, ФАП, сільська бібліотека, відділ зв’язку та господарюють СФГ «Україна», СФГ «Нива», ФГ «Альона», ФГ «Дубрава», ПП «Ружевич».

Про роботу закладів, що працюють на території села, поінформували їх керівники. Так, за словами директора школи О.М.Ткачук, в закладі навчається 51 учень, окремі з них неодноразово брали участь в шкіль ... Читати далі »
Просмотров: 567 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)



Щороку, коли весною земля звільняється від снігу, постає неприглядна картина нашого зимового господарювання. Десь, поруч із пішохідною доріжкою лежить купа сміття, в іншому місці – бите скло, хтось не погребував винести між люди хатнє сміття. Все це не прикрашає наших населених пунктів.

Та іноді, як це ви бачите на знімку, трапляються кричущі випадки, коли недбайливі господарі виносять із обійстя мертвих тварин. Замість того, щоб вивезти його у спеціально визначені місця, які є в кожному селі, або, в крайньому випадку, на сміттєзвалище, залишають у людних місцях – на берегах річок, обабіч доріг, а то й посеред вулиці. І роблять це люди, які мешкають неподалік. З іншого кінця населеного пункту не привозять.
Більш, як півцентнерне мертве порося неві ... Читати далі »
Просмотров: 737 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (1)

Екологічний тиждень пройшов у Вчорайшенській ЗОШ І-ІІІ ст. Щорічно учні школи беруть участь в екологічному конкурсі «Життя в злагоді з довкіллям».

В школі діє клуб «Еколог», яким проводиться робота з поширення екологічних знань. На екологічну тематику проводяться уроки з математики, фізики, географії, біології, природознавства. На уроках української мови учні пишуть диктант на екологічну тематику, складають вірші про природу рідного краю.
Щорічно проводиться конкурс і організовується виставка малюнків «Природа очима дітей». На уроках трудового навчання діти виготовляють вишивки різних зникаючих рослин, які занесені до Червоної книги.
В теплиці школи висівається насіння квітів для озеленіння школи, села, району. Систематично проводяться конкурси на краще озеленіння класної кімнати. На екологічну тематику проводяться позашкільні заходи: гра «Квіткове поле», виховна година «П ... Читати далі »
Просмотров: 596 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Катастрофічне забрудне-ння довкілля – проблема сьогодення номер один.
Повітря яким неможливо дихати; брудна вода, що містить всю таблицю Мєндєлеєва; грунти, насичені отрутохімікатами, зростання кількості онкологічних захворювань – усе це фактори ризику у сучасному техногенному світі людини.
Глобальні екопроблеми змусили людство замислитись над шляхами виходу з кризи, і це дало поштовх швидкому розвитку екології, як науки. Зупи-німось, доки не пізно. Біймось мертвої планети Земля. Досить того, що в нас вже мертва Зона…
Людина повинна жити, розвиватись, діяти у гармонії з природою, а для цього треба знати, розуміти природу. Розуміння потрібні кожному громадянину.
Людина повинна відчувати й розуміти власний організм; вона має відчувати й розуміти навколишню природу, мати уявлення про її складові частини, знати чого їй досить, а чого бракує, яку вона приносить користь – а де можна завдати шкоди.
З кожним роком, в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів та постійного підви ... Читати далі »
Просмотров: 959 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

З метою формування системи екологічного мислення та екологічної свідомості школярів, учні загальноосвітніх шкіл району взяли участь в 20 Міжнародному конкурсі дитячих малюнків присвячений темі «Життя у лісах», та ІV Міжнародному екологічному конкурсі «Світ зачарований тишею».
Конкурс проводився серед школярів 1-6 класів. Роботи на конкурс подали учні Ружинської гімназії, Малочернявської ЗОШ І-ІІ ступенів, Ягнятинської та Топорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Кращі роботи учнів надіслано в обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді для участі в обласному етапі.
Одну з творчих робіт в категорії конкурсу – розповідь «Про що я думаю в тиші» учениці Топорівської загальноосвітньої школи Віти Костюк пропонуємо читачам «Ружинської землі».

«Про що я думаю в тиші»< ... Читати далі »
Просмотров: 791 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Моя найкраща пора року – весна. Тому що все пробуджується: земля, дерева, річки, різні комашки. Із теплих країв прилітають птахи – вісники тепла і добробуту.

Весною народився Божий посланець, пророк, що силою слова розбивав важкі ненависні пута. Це наш улюблений кобзар – Тарас Григорович Шевченко.
Ранньої весни або, як говорила Леся Українка «напровесні» розпускаються перші квіти – проліски.
Дуже красиво стає кругом, коли в саду зацвітають дерева, особливо я люблю цвіт яблунь. Вони випромінюють такий п’янкий запах, що хочеться співати і творити щось гарне, незвичайне. На думку спадають слова однієї з найпоширеніших дитячих веснянок:
Ой весна, весна – днем красна!
Що ж ти нам весно, принесла?
Принесла я вам літечко,
Ще й рожеву квіточку,
Ще й озимую пшеницю
І усякую пашницю.
Та радіючи чарівній красі життя, сьогодні я не можу бути байду ... Читати далі »
Просмотров: 980 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Нещодавно у нашій школі  відбулося справжнє свято козацької слави.
Учні 8 класу з допомогою класного керівника, вчительки історії Ольги Павлівни Романюк, повели усіх у захопливу мандрівку в історію українського козацтва. Ми дізналися про створення Січі, правила прийому у козаки та випробування новачків, побут козаків, їх звичаї, відношення до жінки, про вчинки, які вважалися на Січі злочинами та про покарання за них



Перевірили знання за допомогою інтелектуальної вікторини «Запорозька Січ – козацька республіка» між учнями 8 класу.
А між учнями 8-11 класів під керівництвом Наталії Олексіївни Гнатюк та за допомогою ведучих Михайла Колесника, Катерини Задераки і Катерини Гринчук було проведено цікаві змагання «Козацькі розваги» на швидкі ... Читати далі »
Просмотров: 605 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Краса врятує світ, писав М.Достоєвський. Можливо, і справді ці слова знаменитості мають сенс. Коли лютневого морозного вечора пролунав «Квітковий вальс» у стінах Верхівнянського коледжу і на сцені з’явилися красуні-студентки, які взяли участь у конкурсі «Міс коледжу – 2011». Цей виховний вечір був присвячений жіночій красі, у ньому юні конкурсантки могли проявити себе, перукарями, кухарями та танцівницями.



Учасниці до цього вечора готувались з хвилюванням, з нетерпінням чекали, коли ж випаде нагода показати свої можливості.
Вечір відкрили ведучі Валентина Сущук та Віктор Оранський – студенти другого курсу. Вони теж зробили неабиякий внесок у підготовку свята вечора.
Було обране незалежне журі, а саме:
Леоніда Ів ... Читати далі »
Просмотров: 948 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (1)

Вечоріло… 4 березня близько 18 години почалооживати село Вишневе. Діти весело повискакували на двір, щебетали, гомоніли… Матусі, ласкаво пестили малечу, бабусі маленькими кроками ішли до сільського клубу, адже така подія – прем’єра показу вистави М.Коломійця «Фараони», яку демонстрували актори села Вільнопілля. Всі з нетерпінням чекали цієї події. І ось час настав – на сцену вийшов режисер Ю.В.Артемій, який ввічливо представив весь акторський склад, з яким глядачі
познайомились тісніше…

У ролі Торона виступав Олександр Яремчук, якому дове-
лося на сцені і хліб місити і різати «мову, зозулясту курку» та ще й наставляти і вчити інших чоловіків різним жіночим премудростям і Дружиною йому, як і по життю так і на сцені стала Надія Яремчук, яка вміло вертіла керувала чоловіком, весело частувала подруг та уміло приспівувала. Невгамовного Ониська майстерно зіграв Олександр Сосул ... Читати далі »
Просмотров: 628 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (1)

До 140-річчя від дня народження геніальної української поетеси вчителька 4 класу С.В.Куслінська провела з учнями літературно-музичну композицію «Я жива! Я буду вічно жити!».

Свято зібрало учнів,  батьків, вчителів.
На дошці, у вишитому рушнику – портрет Лесі Українки, а поряд розміщені фотокартки, що характеризують кожен період життя поетеси і виставка її творів.
«Народження Поета завжди відчувається природою – замовкають ліси і вслухаються у свою тишу, на якусь мить зависають в повітрі краплинки роси, що скотились із соснової гілки…
З кожним народженням Поета знову і знову народжується надія природи, надія народу, – такими словами звернулася до присутніх вчителька.
«І от зазвучав її голос – тихий і ніжний, проникливий і мелодійний, пристрасний і пломенистий, – голос великої Лесі Українки, – продовжив учень 4 класу Євген Менчинський.
Під час проведення свята діти чита ... Читати далі »
Просмотров: 1046 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

25 лютого наша країна святкувала 140–річчя від дня народження Лесі Українки. Не обминуло стороною це свято Крилівську загальноосвітню школу І-ІІІ ст.

Під керівництвом  вчителів української мови та літератури – Світлани Іванівни Гнатюк та Інни Анатоліївни Костик учні старших класів провели свято.
Зі слів ведучих – Вікторії Мормиль та Ольги Гнатюк – дізналися про тяжку долю Лесі, яка з дитинства хворіла, але мужньо долала недугу.
Улюбленими книгами Лесі були «Кобзар» Тараса Шевченка, твори Жюля Верна, Даніеля Дефо, казки Андерсена. У шість років вона вишила батькові сорочку. Першим віршем був вірш «Надія». Поезія, слово, пісня стали сенсом її життя. Леся була музично обдарованою дитиною, запам’ятовувала народні пісні, гарно співала, вчилася грати на фортепіано, шанувала історичне минуле свого народу.
Поетесу вражала бідність селян, селянських дітей, ... Читати далі »
Просмотров: 727 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

У світовій культурі є митці, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. До них належить і славетна укра-їнська поетеса Леся Українка, яка не стала повторювати попередників або сучасників, а виробила власний, оригінальний голос, якого «не знала доти Україна».


Двадцять п’ятого лютого наш народ вшанував 140 – річчя від Дня народження славетної поетеси Лесі Українки.
З цієї нагоди у Зарічанській школі були проведені змістовні виховні заходи.
Учасники драмгуртка «Оберіг» під керівництвом вчителя А.С.Кадикової підготували літературний журнал «Леся Українка та світова культура». Гуртківці повідомили цікаві факти про дитячі захоплення, перші проби пера, інтелектуальні здібності, публіцистичну діяльність великої поетеси. Розповіді ведучих були усіяні перлами поезії ювілярки, які неперевершено декламувала учениця 5 к ... Читати далі »
Просмотров: 657 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

З 15 березня до 15 квітня в нашому районі проводиться обласна акція «Ехо», спрямована на профілактику негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі.


Тематичне спрямування акції – профілактика правопорушень та злочинності. Профілактика злочинності та правопорушень у підлітковому середовищі спрямована на попередження поширення негативних явищ – наркоманії, алкоголізму, ігрової залежності – дуже важлива та актуальна. Ось лише деякі цифри, що це підтверджують. У 2010 році підлітками вчинено 595 злочинів проти 482 у 2009 році, що більше на 23,4%. 426 злочинів становлять крадіжки. Із 135 до 205 збільшилась кількість злочинів, вчинених в групі, у тому числі з 59 до 81 тільки неповнолітніми. Більше зареєстровано тяжких злочинів, (331 проти 247), майже удвічі зросла кількість крадіжок вчинених у групі, у тому числі і неповнолітніми. З ... Читати далі »
Просмотров: 733 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Контрольно-ревізійний відділ в Ружинському районі  звертає увагу, що КМУ прийнято розпорядження від 19.01.2011 року №148-р «Питання зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни», яким передбачено:
1. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади:
1) забезпечити:
безперешкодне надання органам державної контрольно-ревізійної служби документів, необхідних для проведення контрольних заходів;
у разі звернення органу державної контрольно-ревізійної служби участь посадових осіб такого органу у засіданнях комітетів з конкурсних торгів;
усунення за результатами контрольних заходів, проведених органами державної контрольно-ревізійної служби, виявлених порушень і вжити заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності;
проведення моніторингу фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки та подання Міністерству економічного розвитку і торгівлі інформації, зазна ... Читати далі »
Просмотров: 702 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Індексація пенсій здійснюється у порядку, встановленому
Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» та постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року № 1078 «Про затвердження Порядку проведення індексацій грошових доходів населення», згідно з установленими базовими місяцями.
Проект Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» не містить жодних пропозицій щодо зміни порядку проведення індексації пенсій. Однак передбачено, що пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, яка є базою для нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), пенсію перераховуватимуть після звільнення з роботи або припинення такої діяльності з урахуванням прожиткового мінімуму, встановленого на дату звільнення або припинення такої діяльності.

Світлана ОКСЕМЧУК

Просмотров: 1016 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Проектом Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачено, що особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років та за наявності страхового стажу не менше як 15 років.
Водночас, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності в чоловіків 35 років, а в жінок 30 років страхового стажу, встановлюють у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
За кожний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії обчисленої відповідно до статті 27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», але не більш, як на 1 відсоток мінімального розміру пенсії за віком.

Світлана Оксемчук

Просмотров: 600 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

За повідомленням головного управління ветеринарної медицини в Херсонській області, 27.02.2011 року у державній лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи №2 агропродовольчого ринку «Дніпровський» м. Херсон під час проведення вет-санекспертизи виявлено тушу свині з підозрою на трихінельоз. Діагноз підтверджено експертизою №92 від 27.02.2011 року Херсонської обласної державної лабораторії ветеринарної медицини (методами компресорної мікроскопії та перетравлювання в штучному шлунковому соку).

В терміновому порядку  27.02.2011 року створено робочу групу з представників державної служби ветеринарної медицини, якою проводиться епізоотичне розслідування даного випадку. 
Нещодавно в с. Новоселиця Кельменецького району Чернівецької області сім’я з трьох осіб – 38-річний батько, 32-річнa мати та 12-річна донька захворіли на трихінельоз. Збудником трихінель ... Читати далі »
Просмотров: 684 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Ружинське відділення Попільнянської МДПІ нагадує, що Вам необхідно задекларувати дохід, отриманий у вигляді орендної плати від надання нерухомості в оренду до 30 квітня 2011 року (ст. 170. пп. 170.1 ПКУ). 

Орендодавці (в т.ч. квартироздавачі) зобов’язані самостійно нарахувати та сплачувати податок до бюджету (15% від доходу) у строки встановлені Податковим кодексом України для квартального звітного періоду протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного кварталу. Фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня 2011 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій нею податковій декларації (ст.179 пп.179.7).
Нагадуємо також про те, що договір оренди нерухомості майна підлягає нотаріальному посвідченню (пп.170.1.5 «б» ПКУ). Бланки декларації можна отримати в податковій інспекції безкоштовно.
Шановні громадяни! Подання декларації – це не тільки конституційний обов’язок, а й можливість добровіль ... Читати далі »
Просмотров: 552 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Дохід отриманий від спадщини підлягає декларуванню. Оподаткування спадщини регулюється статтею 174 Податкового кодексу України. Так, при отриманні свідоцтва про право на спадщину або нотаріальному посвідченні договорів дарування спадкоємцями, що є членами сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення, оподаткування здійснюється за нульовою ставкою до будь-якого об’єкта спадщини (подарунку), тобто не оподатковуються.

При отриманні спадщини або подарунку членами сім’ї, що не є членами сім’ї першого ступеня споріднення – застосовується ставка 5% до будь-якого об’єкта спадщини (ст.174.2.2 ПКУ) При отриманні спадщини або подарунка від спадкодавця-нерезидента ставка податку становить 15%. Коли ж спадщину або подарунок успадковує спадкоємець-нерезидент від спадкодавця-резидента він зобов’язаний сплатити також 15 % до будь-якого об’єкта спадщини (пп.174.2.3. ПКУ).
Як ... Читати далі »
Просмотров: 1604 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

21 березня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового інспектора сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Ничипорук Раїси Вікторівни з питань порядку звернень громадян та з питань декларування доходів громадян, отриманих ними у 2010 році.
Телефон: 3-28-78.
22 березня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового ревізора-інспектора Ружинського відділення Попільнянської МДПІ Олійник Інни Анатоліївни щодо застосування права на отримання податкового кредиту на оплату за навчання.
Телефон: 3-15-98.
23 березня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового інспектора Ружинського відділенн ... Читати далі »
Просмотров: 628 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Враховуючи ступінь громадської небезпеки, що становлять для суспільства вогнепальна зброя та вибухові матеріали, їх використання та зберігання з порушенням вимог чинного законодавства, актуальним є питання їх вилучення, задля попередження скоєння злочинів та порушень.

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактики злочинів з їх використанням впродовж березня проводиться місячник добровільної здачі до органів внутрішніх справ зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Під час цього місячника за власниками зброї, які на зберіганні та в користуванні мають незареєстровану вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, залишається право добровільно звернутися до відділу внутрішніх справ Ружинського району і зареєструвати придбану незареєстровану зброю.
Зазначимо, що громадяни, які в добровільному порядку в період місячника здали вогнепальну зброю, звільняют ... Читати далі »
Просмотров: 629 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

З настанням весни та нестійких погодних умов стрімко зростає число прикрих пригод при перебуванні на водних об’єктах та кризі. Люди, забуваючи про небезпеку, не роздумуючи, йдуть по кризі аби скоротити шлях, або вирушають на підлідну риболовлю. Часто виходять на лід без усяких підстав: це передусім діти та особи у стані алкогольного сп’яніння. Їх веселощі часто закінчуються бідою.

Людина, яка вирушає на  лід, повинна розуміти, що ризикує і здоров’ям, і життям заради сумнівної користі і сумнівного задоволення, яке просто не варте такого ризику.
Для того, щоб не потрапити до крижаної пастки та запобігти прикрих випадків при перебуванні на кризі, Ружинський РВ УМНС України в Житомирській області надає мешканцям ра-йону деякі рекомендації якими не слід нехтувати при перебуванні на водних об’єктах з настанням весни та весняного потепління.
– Перш за все, б ... Читати далі »
Просмотров: 582 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

З 12 лютого по 5 березня проводився чемпіонат району з шахів. Чемпіоном району став майстер спорту М.О.Чеканов, друге місце – кандидат в майстри спорту О.І.Дека, третє місце виграв розрядник Е.Я.Багішев с. Білилівка. Слід відзначити хорошу гру В.В.Павлівського, А.С.Бугрія с. Ягнятин. М.М.Гуляса с. Мовчанівка, С.И.Кравчинського с. Верхівня, Р.В.Квашу с. Білилівка та ветерана шахів В.Ц.Туранського. Переможці чемпіонату нагороджені грамотами та цінними призами.

6.03.2011 року у спортивному залі Ружинської гімназії відбувся турнір з настільного тенісу, який присвячувався 8-березня. Тенісисти, які приймали участь у турнірі були розбиті на чотири групи по чотири команди. Переможці груп грали за 1-4 місця, 2 місця розігрувались за 4-8 місця, треті місця розігрувались 8-12 місця та тенісисти, які зайняли 4 місця розігрували 12-16 місця.

До фіналу увійшли В.Вітусевич с.Зарудинці, Е.Багішев с. Білилівка, В.Кравченко смт Ружин та О.Білоус с. ... Читати далі »
Просмотров: 830 | Добавил: kulunka | Дата: 18.03.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100