Головна » 2011 » Квітень » 04

Ряд питань було порушено під час зборів уповноважених жителів Мовчанівки, які відбулися 12 березня, основним з яких стало відкриття школи-садочка для дітей дошкільного віку. Через два дні відбулися збори жителів Вербівки і Трубіївки, мешканців їх турбує зникнення води в криницях та відсутність млина. На всі питання сільські голови, інвестори та представники з району надали повні ґрунтовні відповіді.

У кожному із сіл мешканці розповідали про актуальні проблеми громади. 
Так у Мовчанівці, де населення складає 1084 людини за словами сільського голови В.І.Чернявського, існує велика кількість різноманітних проблем. Таких, як проведення світла по вулицях, ремонт доріг, реконструкція меморіальних плит. Крім того, постало питання з виділенням земельної ділянки під нове кладовище. Та найболючішим для людей – є відсутність дитячого садочка, адже на території села проживає 46 дітей дошкільного віку.
Відкрити дитячий садок стало вкрай не легко, тому що старе приміщення дитсад ... Читати далі »

Просмотров: 1143 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах відбулося нещодавно

у райдержадміністрації.

Заслухавши інформацію директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, щодо сім’ї з Дерганівки, дорадчим органом було прийнято рішення зняти з соціального супроводу родину у зв’язку з подоланням складних життєвих обставин, без виведення із Загального банку даних та рекомендовано сільському голові тримати цю сім’ю під контролем. Родину з Немиринець, яка більше року була під соціальним супроводом комісія також вирішила зняти у зв’язку з подоланням скрутних життєвих обставин. З тієї ж причини із соціального супроводу було знято сім’ю з Зарудинець та рекомендовано виконкому сільської ради тримати родину під постійним конторолем та надавати посильну допомогу у вирішенні життєвих проблем.
У зв’язку з складним житловим та матеріальним становищем, яке склалося в сім’ї з Ч ... Читати далі »

Просмотров: 911 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Головою постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, прав людини, регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування обрано О.М.Хмельницького. За таке рішення проголосували депутати на VI сесії Ружинської районної ради VI скликання, яка відбулась 24 березня. На засідання були запрошені селищний, сільські голови, керівники підприємств, установ та організацій. У роботі сесії також взяв участь депутат обласної ради М.П.Зозуля.Голова районної державної адміністрації  В.С.Бондарчук повідомив про виконання програми економічного і соціального розвитку Ружинського району за 2010 рік. Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Н.І.Юркова прозвітувала про виконання районного бюджету за 2010 рік. Наталія Іванівна повідомила, що до загального фонду районного бюджету в минулому році надійшло доходів в сумі – 67618,4 тис. грн. Видатки загального фонду районного бюджету склали – 68628,5 тис. грн. До спеціального фонду надійшло – 4587,4 тис. гр ... Читати далі »
Просмотров: 933 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Дитячий садочок відремонтують за кошти районного бюджету, про це повідомив сільський голова О.З.Опалінський на сході села в Малій Чернявці. У зборах взяли участь заступник голови райдержадміністрації Н.П.Петрик, головний спеціаліст відділу пенсійного забезпечення Р.І.Ковтун, завідувач юридичного сектору Держкомзему у Ружинському районі О.О.Галушко та бухгалтер пайового відділу у Ружинському районі ПСП АФ «Світанок» Р.Б.Гергарт.
Очільник громади повідомив, що в минулому році ко-
штом місцевого бюджету було встановлено склопакети в сільській раді та бібліотеці, виготовлено кошторисно-проектну документацію на дитячий садок, для загального використання місцевих жителів викопано криницю в селі Першотравневе, закуплені меблі в бібліотеку та придбано 2 холодильники у фельдшерські пункти. Також сільський голова подякував керівнику ПСП АФ «Світанок» Т.В.Засусі за заміну 18 вікон в Малочернявській школі.
– У цьому році з місцевго бюджету виділені кошти на встанов ... Читати далі »
Просмотров: 742 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Низку питань порушено під час зборів жителів Жлвтневого та Звинячого, які відбулися нещодавно. Основне, що турбуєлюдей – низька оплата за орендовані земельні паї і не менш болючим стало питання культури самого населення. На що сільський голова і представники з району 
надали ґрунтовні відповіді.
Сільський голова В.Я.Івасенко, інформуючи про діяльність  сільської ради у 2010 році зазначив, що на території населеного пункту проживає 684 людини, за минулий та теперішній рік померло 20 жителів, а народилося лише 9 діток. Функціонують школа, дитячий садок, будинок культури, бібліотека, ФАП і амбулаторія, три магазини та господарює ПАТ «ТАКО».
Гордістю села є дитячий садочок. В ньому були зроблені необхідні будівельні роботи, замінено водогінну мережу. Крім того нові ліжечка були подаровані генеральним директором ДП «АФ «Ян» Л.М.Пономаренко. А приміщення та майданчик оснащені усім, що потрібно для розвитку дітей.
Чого не скажеш за інші заклади. Так ... Читати далі »
Просмотров: 661 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Відбулась колегія районної державної адміністрації, на якій, серед інших, розлядалось питання «Про стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах району».– Протягом поточного року, – наголосила заступник голови РДА Н.П.Петрик, стан погашення заборгованості розглядався на 5 засіданнях комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат на яких заслухано керівника підприємства–боржника. – За результатами обговорення приймались відповідні рішення щодо активізації роботи та прискорення темпів погашення боргів у відповідності до вимог ряду урядових рішень та розпоряджень голови облдержадміністрації. Постійно узгоджується і затверджується щомісячний графік погашення заборгованості на економічно-активному підприємстві–боржнику та здійснюється щоденний моніторинг його виконання. Станом на 22.03.2011 року заборгованість з виплати заробітної плати на двох підприємствах-боржниках станови ... Читати далі »
Просмотров: 665 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Відбулись загальноосвітні батьківські збори у Ружинській гімназії. З інформацією про діяльність гімназії виступила директор гімназії Г.І.Гурська.
– З 2008 року на базі Ружинської школи постав заклад нового типу – гімназія, – зазначила Г.І.Гурська. – З першого вересня 2010 року за парти сіли 613 учнів з яких 49 випускників. Зрозуміло, що без успішного учня не може бути успішного закладу. Тому у своїй роботі вчителі орієнтуються на особистість. За три роки існування гімназії досягнуто низку вагомих результатів, піднявся її рейтинг. Це стало можливим завдяки щоденній копіткій праці вчителя та учня, високого професіоналізму вчителів, перемогам наших учнів на різноманітних конкурсах, олімпіадах, Малій академії наук, екологічному фестивалі, спортивних змаганнях, високій результативності зовнішнього незалежного оцінювання тощо. Минулого року гімназія посіла четверте місце в області. Все це засвідчує про те, що навчальний заклад дає поглиблені знання вашим дітям шановні ... Читати далі »
Просмотров: 709 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

У райдержадміністрації відбулась зустріч заступника голови РДА І.І.Семенчука, керівників та спеціалістів відповідних служб, які причетні до нагляду та виховання дітей позбавлених батьківського піклування з батьками прийомних дітей.І.І.Семенюк акцентував свою увагу на тому, що виховання прийомних дітей є надзвичайно важка, складна та делікатна справа. І не тільки тому, що це чужі діти, але ще й тому, що не всі батьки є психологами, педагогами, лікарями тощо. А тому у сім’ях можуть виникати конфліктні ситуації. Для того, аби професійно їх вирішувати, батькам потрібні поради спеціалістів. З усіх порушених проблемних питань виступили: директор Ружинського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді А.О.Скрипнюк, завідувачка сектором з питань освіти і піклування над дітьми сиротами, дітьми позбавленими батьківського піклування, служби у справах дітей райдержадміністрації Н.В.Вітенко, педіатр районної центральної лікарні Л.І.Павлюк, завідуючий методичним кабінетом відділу осв ... Читати далі »
Просмотров: 678 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)


Багато це, чи мало? Для спортсмена – сорок-сорок п’ять секунд бігу. Для пішохода три-чотири хвилини. Для автівки – кілька секунд руху. І що таке кілька секунд? В планетарному масштабі – нічого. Та в повсякденному житті ці кілька десятків секунд можуть вплинути на людські долі, на подальшу еволюцію в природі. Та виходячи із нашої ситуації, саме на подальший розвиток еволюції і мають вплив кілька десятків секунд.
Чому так? Та тому, що саме триста метрів, і кілька десятків секунд економлять наші земляки, вивозячи сміття на облаштоване сміттєзвалище. Саме стільки не довозять сміття, викидаючи його при повороті до звалища, економлячи ці декілька секунд.
До чого тут еволюція, запитаєте ви, шановні земляки? Якраз еволюція тут на першому місці. Адже еволюція – безповоротній і спрямований розвиток живої природи, що супроводжується зміною генетичного складу популяцій, формува ... Читати далі »
Просмотров: 752 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Графік вивезення твердих побутових відходів з індивідуального сектора в смт Ружин та с. Заріччя у квітні 2011 року

11.04.2011 року – Горького, Бистричок, Першотравнева;
12.04.2011 року – О.Бурди, Шкільна, Набережна, Кооперативна, Нова, пров. Новий, пров. Житомирський;
13.04.2011 року – Стадіонна, Перших Комунарів, Леніна, Колгоспна;
14.04.2011 року – Індустріальна, Квітнева, Спєшнєва, Кірова, 50-річчя Жовтня, пров.Чекістів, Спєшнєва;
15.04.2011 року – Шевченка, Бірюкова ,Польова, Жилко, Радянська, Семенчука;
16.04.2011 року – Садова, Перемоги, Гибала, Партизанська, пров.Садовий;
17.04.2011 року – Паволоцька;
18.04.2011 року – Сквирська;
19.04.2011 року – Щербівська, Ювілейна, Скоргородська, Депутатська, пров. Ковпака, пров. Жовтневий, Гагаріна;
20.04.2011 року – Топорівська, Молодіжна;
21.04.2011 року – Лісова, пров.Лісовий, пров.Зоряний;
22.04.2011 року – Деркача, Роставицька, Радянської Армії, Жовтнева.

Просмотров: 687 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Протягом тижня у Будинку дитячої творчості проходила виставка робіт декоративно–прикладного мистецтва. Свої роботи представили вихованці різних гуртків та їх керівники.

Милували око вироби із  паперу: настінне панно, листівки, іграшки – сувеніри, об’ємні композиції, витинанки (гурток «Паперова пластика», керівник Т.М.Лєксіна, гурток «Сувенірний», керівник В.І.Шокал, гурток «ДПМ», керівник К.М.Сівоздрав). Яскравості у виставці додали вироби із бісеру: іграшки, намисто, прикраси, дерева, квіткові букети, картини (гурток «Бісероплетіння», керівник В.І.Шокал).
Не залишили байдужими відвідувачів і вироби, виконані у народному стилі: обереги, фолькльорні ляльки, вироби з тіста, композиції з природничого матеріалу, вишивки (гурток «ДПМ» керівник К.М.Сівоздрав).
Приємно, що в цьому році були представлені і роботи батьків. Це краса з бісеру, зроблена Анною та Веронікою Мазур.
Першими відвідувачами були зас ... Читати далі »

Просмотров: 673 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Цікаво, весело, творчо і пізнавально був спланований і проведений тиждень математики в Немиринецькій ЗОШ І-ІІІ ст. Протягом тижня були проведені такі заходи: «Математичні розваги» 5 клас, «Веселі старти» 6-7 клас, «Математична вікторина» – 8 клас, «Математичний турнір» – 10-11 клас. «Математична вікторина» – 9 клас. Одним з найзахоплюючих заходів були «Веселі старти» – інтегрований захід з фізкультури і математики під керівництвом вчительки математики і фізики В.А.Куделіної.

Учні були об’єднані в 2 команди. Команда 6 класу – капітан Юлія Григорович, команда 7 класу – капітан Ярослав Григорович. Слідкувало за правильністю і чесністю гри мало журі.
Визначати переможців
Буде в нас журі поважне.
Воно будело знаємо точно,
Об’єктивне і уважне.
Перед тим, як запрошуються команди вчитель бажає:
Думати – колективно,
Діяти – спортивно,
Сперечатись – доказово.
Це для всіх обов’язково.
Перший конкурс «Спортивний». Учні повинні були по черзі пі ... Читати далі »

Просмотров: 1239 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

З 28 лютого по 4 березня в Ружинській  гімназії проходив тиждень математики.
Робота тижня почалась із сторінок минулого. І не випадково, бо саме з минулого лежить наша дорога в майбутнє. Цікаво було переглядати газети серії «Ретро», які зберегли і продемонстрували вчителі математики. Долучились до роботи й учні середніх та старших класів. Народження математичної науки, імена видатних математиків і їхні відкриття, що сьогодні стали прописними істинами – теми учнівських газет. Вони наштовхують на думку про те, що всі досягнення цивілізації, наші зручності, комфорт – закономірний результат математичних відкриттів, адже в їх основі – цифрова система.
Естафету продовжила математична вікторина для учнів сьомих класів, яку підготували і провели В.О.Митюк та М.К.Осаволюк. Суперничали команди «Бісектриса» і «Медіана». Дарма , що за вікном мороз тріщав, а в актовій залі було гаряче від запалу, з яким гравці розв’язували поставлені перед ними завдання. Логічні зада ... Читати далі »
Просмотров: 866 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

На сьогоднішній день у ВВД ФССНВ в Ружинському районі працює 3 людини, які об’єднані однією спі ... Читати далі »

Просмотров: 895 | Добавил: zmya | Дата: 04.04.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100