Головна » 2011 » Квітень » 18
Творчий звіт аматорських колективів та майстрів народної творчості Ружинського району відбувся в обласному музично-драматичному театрі ім.І.Кочерги 7 квітня. Програму «В веснянім розмаї цвіти, рідний краю» приурочено 20-й річниці Незалежності України. Виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва та концерт зібрали в дружне коло і мешканців району, і тих, хто давно покинув рідні пенати.


Ружинщино! Дівчино-земле! Закохані у твою  пишну вроду рожеві світанки награють тобі солов’їні трелі. Саме небо черпає кухлем прозору блакить твоїх озер. А сонце найтоншими нитками гаптує тобі розкішні вбрання. Ти, граючись, міняєш свій весняний вишнево-яблуневий вельон на волошковий вінок купальської чарівниці. Твій сміх котиться сільськими вулицями, попід стріхами, перестрибує верхі ... Читати далі »
Просмотров: 1355 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

10 років тому, 6 лютого 2001 року пішла із життя чарівна жінка, справжній фахівець своєї справи, науковець-археолог Ольга Білецька. 8 лютого у Черкаському краєзнавчому музеї відбувся вечір пам’яті, присвячений прекрасному спеціалісту-музеєзнавцю, невтомному досліднику, неординарній особистості, яка все своє життя була віддана справі збагачення української культури і духовності.


Білецька Ольга Віталіївна  народилася 21 березня 1954 року у с.Білилівка Ружинського району Житомирської області. Була найменшою із шістьох дітей у сім’ї вчителів. У 1971 році із золотою медаллю закінчила Ружинську середню школу і стала студенткою історичного факультету Київського університету ім. Т.Г.Шевченка. 
Після навчання працювала у 1976-78 роках в Черкаському обласному краєзнавчому м ... Читати далі »
Просмотров: 815 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Уже три тижні на полях сільськогосподарських підприємств тривають весняно-польові роботи. Одними з перших розпочали посівну механізатори СВК «Ружинський», СФГ ім. Мічуріна, СФГ «Україна», ТОВ СП «НІБУЛОН», ДП «Рогачівське».

У цілому по району, уже підживлено озимі на  площі 16106 гектарів, багаторічних трав – на 6600 га та озимого ріпаку на площі 939 га. На кожен гектар внесено по 100 кілограмів азотних добрив. За оперативними даними управління агропромислового розвитку РДА, станом на 12 квітня вологу закрито на 43519 га. Це сто відсотків від запланованого. У господарствах району заготовлено 9212 тонн мінеральних добрив, що складає 92% від потреби. Також інтенсивно проходить посів ранніх ярих зернових. Так, за плану 11324 га уже посіяно 7380 гектарів, що становить 65 відсотків. Як правило, посів проводиться з одночасним внесенням в рядки мінеральних добрив. ... Читати далі »
Просмотров: 623 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Дорогі земляки!
Складна економічна ситуація в Україні поставила багато проблем, погіршується рівень жи-ття та стан здоров’я населення.
З метою поліпшення умов життя та соціального захисту найбільш вразливих верств населення та формування громадської думки щодо необхідності постійної уваги до проблем чорнобильців, інвалідів, людей похилого віку, з 4 квітня по 4 травня 2011 року проголошено щорічний Всеукраїнський місячник Червоного Хреста, приурочений 25-й річниці аварії на ЧАЕС «Волонтери Червоного Хреста – Чорнобилю».
Ми звертаємось до всіх, кому не байдужий людський біль із закликом до конкретного і дієвого милосердя.
Водночас повідомляємо, що Міжнародною Федерацією Червоного Хреста та Червоного Півмісяця 2011 рік оголошено Роком волонтерів, які приймуть активну участь у залученні допомоги в рамках місячника.
Протягом місяця районна (міська) організація Товариства Червоного Хреста готова прийняти від вас пе ... Читати далі »
Просмотров: 598 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Дві сотні молоденьких ялинок висадили ягнятинці біля пам’ятника загиблим односельчанам та на сільському кладовищі з ініціативи сільського голови В.А.Тимошенка. І це лише початок доброї справи. Як зазначив Володимир Анатолійович, на пагорбі біля кладовища буде висаджено ще більше тисячі деревцят, які утворять напис «Ягнятин». Крім того, ще заплановано висадити близько 900 берізок на території села. Усі ці роботи виконуються спільно з учнями місцевої школи.

І не тільки на території села допомагають школярі. Власними силами біля місцевої школи спорудили теплицю, де вирощуватимуть розсаду овочів та квітів для потреб учнів. Як зазначила директор навчального закладу С.І.Колісник, опікується усім господарством, зокрема теплицею та ділянками, завгосп школи Тетяна Михайлівна Романюк, якій постійно допомагають учні. Уже висаджені фруктові дерева у шкільному саду, пагони самшиту, як ... Читати далі »

Просмотров: 678 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Весняні роботи проводяться в усіх населених пунктах району.
Так, за словами секретаря Немиринецької сільської ради  Л.І.Ременюк, у селі з початком весни почали проводитися суботники. Розчищено кладовище та завершується ремонт каплички. А також наведений лад на всіх територіях закладів і установ, які функціонують в селі. Вирубані чагарники в посадці. Крім того, прибрали в парку, позагрібали листя, розчистили дерева та вирубали паросль.
Приємні зміни відбулися і в Рогачах. За інформацією сільського голови І.М.Мошківської, окрім наведення санітарного стану в селі та на кладовищі й побілки дерев, біля сільської ради її працівниками висаджено по 10 беріз та сосни. Близько 50-ти дерев посаджено на території господарства ДП «Рогачівське».
Багато зроблено та заплановано і в Прибережному. Як повідомив сільський очільник В.М.Ткачук, на громадські роботи були задіяні 5 безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. З ... Читати далі »
Просмотров: 566 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Розчистка парків, кладовищ та посадок активно проводиться в селах району. Як повідомила Княжицький сільський голова В.П.Стрільчук, проведена зачистка дикорослих дерев та сухого бур’яну на кладовищах у Княжиках та Сахнах.

– За кошти приватного підприємця М.С.Хмельницького закуплена фарба на поточний ремонт пам’ятників загиблим у роки Великої Вітчизняної війни та огорожу навколо них, – розповіла Валентина Петрівна. – Як тільки дозволять погодні умови, ремонтні роботи будуть завершені.
Також весняні очисні роботи проводять на території Дерга-нівської сільської ради. Як розповіла сільський очільник А.Ц.Зінькова, за участі працівників та депутатів сільської ради та місцевих мешканців розчищено від чагарників кладовище та приведено у відповідний санітарний стан територію навколо сільської ради. Наводити порядок у селі допомагали голова ППФГ «Лаванда» В.В.Зіньков т ... Читати далі »
Просмотров: 660 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Щорічно в районній державній адміністрації з метою організації підвищення кваліфікації державних службовців проходить І тур конкурсу «Кращий державний службовець» у рамках проведення Всеукраїнського конкурсу. Розпорядженням голови райдержадміністрації створено оргкомітет з проведення та організації Конкурсу. Для участі у першому турі надійшло 14 заяв та відповідних документів державних службовців.
Також з метою поширення позитивного досвіду щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» створено веб-сайт «Спільнота кращих державних службовців»: www.kds.org.ua, який є корпоративною соціальною мережею учасників, організаторів та партнерів Конкурсу. Сайт дозволяє спілкуватися групі професійних користувачів, об’єднаних спільними інтересами.
Оргкомітет І туру конкурсу

Просмотров: 589 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Історик Володимир Сергійчук долучився до благодійної акції «Подаруй бібліотеці книгу». Він презентував 28 комплектів власних книг, які будуть роздані у сільські бібліотеки району. У комплект входить три видання: «Трагедія Волині», «Всеволод Петрів» та «Соборна пам’ять України».
У дослідженні «Трагедія Волині» Володимир Сергійчук розповідає про причини і перебіг польсько-українського збройного конфлікту на Волині у роки Другої світової війни. У книзі наголошується, що у його розпалюванні були зацікавлені як гітлерівці, так і більшовики.
Книга «Всеволод Петрів» присвячена життю і діяльності воєначальника й дослідника Збройних Сил України генерал-хорунжого Армії УНР Всеволода Петріва.
У календарі-альманасі «Соборна пам’ять України» наведено знаменні події української історії, які вшановуються у нинішньому році. Також згадуються найвизначніші постаті нашого народу.
Нагадаємо, що благодійна акція «Подаруй бібліотеці книгу» ін ... Читати далі »
Просмотров: 710 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

У сімдесятих роках з Росії за направленням приїхала сім’я. Чоловік працював механіком, жінка вела домашнє господарство і доглядала дітей, їх було троє. Дві дочки і менший син Шурик. Вся родина хлопця любила. Батьки вкладали в нього всю душу. А дитина, яку люблять, швидше розвивається. Він ще у дитинстві вибрав собі професію. Казав, що буде лікарем, як його дядько Максим, котрого бачив у білому халаті.

Пройшли роки, і одного разу я зустрілася з сестрою Шурика – Нелею. Вона запросила мене до себе і познайомила зі своєю ріднею. Неля була старшою в сім’ї. Вона навчалася в нашій сільській школі. Після закінчення десятирічки всі розбіглися: хто поїхав у місто, а хто залишився в селі – кожен пішов своїм шляхом.
Неля вступила до Вінницького медінституту. ЇЇ слідами пішли менша сестра Валя і брат. Династія лікарів. Діти навчалися у місті. Згодом батьки продали хату і ... Читати далі »
Просмотров: 654 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

З 2011 року ділова еліта країни започатковує Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники України». Про це під час брифінгу в рамках підписання Меморандуму податкових відносин та Плану спільних дій між Асоціацією платників податків України та Державною податковою службою України на 2011 рік заявила  президент АППУ Валентина Арбузова.


«Заснування подібного конкурсу Україна потребувала вже давно. І наша громадська організація до двадцятої річниці Незалежності зробила такий подарунок своїй країні. Нарешті, настав час платника податків!» – наголошує очільник Асоціації.
За словами Валентини Арбузової, цей конкурс в Україні проводиться вперше. До того ж, подібних цілісних критеріїв відбору, що свідчили б про те, наскільки підприємства виконують власні податкові та соціальні зобов’язання, – у жодному з існуючих загальнонаціональних конкурсів немає.
Мета Рейтингу – створення сприятливих умов для подальшого розвитку підприємництва ... Читати далі »
Просмотров: 846 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Граничний строк подачі Декларації з податку на доходи фізи-чних осіб за березень 2011 року – 20 квітня 2011 року.
Для уникнення додаткового навантаження на платників податків та витрат часу, пов’язаних із заповненням та поданням звітності, податкові агенти, які не мають найманих працівників і не проводять нарахування (надання, виплати) доходів фізичним особам у звітному місяці, можуть не подавати до податкового органу декларацію за відповідний звітний період.
З метою забезпечення максимального комфорту платників податків, запобігання черг та виникнення небажаної напруги у суспільстві, на період подання звітності, державна податкова служба просить подавати звітність до податкових органів заздалегідь, не чекаючи граничного строку.

Просмотров: 692 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Згідно з пунктом 3 статті 45 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» переведення з одного виду пенсії на інший провадять із дня подання заяви з усіма необхідними документами.

У проекті Закону України «Про заходи щодо законодавчого  забезпечення реформування пенсійної системи» передбачено, що переведення з одного виду пенсії на інший здійснюють із дня подання заяви з усіма необхідними документами з урахуванням заробітної плати за періоди страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, враховують заробітну плату (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв та за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

У законопроекті передбачено, що в разі переведення з одного виду пенсії на інший призначення здійснюють із застосуванням показ ... Читати далі »
Просмотров: 2514 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Яким би не було клопітним сьогодення, та поміж нагальних справ поклик природи таки бере гору. Особливо це відчуття нам не дає спокою весною. Погожої днини нашого сучасника мимоволі охоплює порив до спілкування на лоні природи, а простіше кажучи, надибати якогось підсніжника, спекти шашлик, а то й просто вдихнути на повні груди свіжого п’янкого весняного повітря, розвіятись думками, що краще будь-якого бальзаму лікує від гніту суєтної метушні.


І куди ми прямуємо за цим  подихом волі? Правильно, до лісу. Простим, звичайним маршрутом, який не займе багато часу. Адже ліс, з усіма його принадами, починається прямо за Ружином.
Однак прийшовши чи приїхавши на першу-ліпшу, а то й улюблену поляну, почасти наштовхуємось на інше, теж до болю знайоме, і, звісно, банальне. Власне, уже традиційний сучасний «колорит» довкілля – берізки, пі ... Читати далі »
Просмотров: 655 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (0)

Сучасні технології стрімко ввійшли в наше повсякденне життя. Однією з найбільш корисних та популярних з них є Інтернет. За декілька років саме Інтернет став найбільшою загальнодоступною бібліотекою та місцем спілкування на планеті. Не виходячи зі свого будинку ви можете мати доступ практично до будь-якої книжки або музичної колекції, мільйонів рефератів або відеокліпів. Ви з легкістю можете спілкуватись з людиною, яка знаходиться у іншій країні або навіть на іншому континенті. Сьогодні Інтернет – незамінний помічник у навчанні та дозвіллі.

Але, якщо у великих містах десятки пропозицій щодо підключення до Інтернету, то у таких містечках, як Ружин це часто є проблемою, яку складно вирішити. Що вже й казати про невеличкі села. Але відтепер швидкісний бездротовий Інтернет за надсучасною технологією 3G доступний для кожного власника персонального комп’ютера. Широке покриття, підключення всього за годину, розумні ціни ... Читати далі »

Просмотров: 1071 | Добавил: kulunka | Дата: 18.04.2011 | Комментарии (1)

Міні-чат

100