Головна » 2011 » Квітень » 21

ЯКЕ ВОНО ЖИТТЯ ПІСЛЯ ОДНІЄЇ ІЗ НАЙМАСШТАБНІШИХ ТЕХНОГЕННИХ КАТАСТРОФ ХХ СТОРІЧЧЯ

Щороку наближення 26 квітня відгукується в душах багатьох українців пекучим болем, а спогади, які раз-по-раз зринають в пам’яті очевидців, уже чверть століття змушують їх з острахом прокидатися серед ночі, аби до ранку не зімкнути очей, прокручуючи кадр за кадром, наче старий чорно-білий фільм, події двадцятип’ятирічної давнини …


З роками притуплюється гострота пережитого… Проте не забувається і не слабшає біль втрати, страх за майбутнє та розуміння безповоротності того, що сталося… Молоде покоління ... Читати далі »

Просмотров: 745 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

В ці дні минає 25 років з моменту аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Сьогодні вже достеменно відомо, що дана аварія є планетарною і наймасштабнішою за наслідками. Вона торкнулася тією чи іншою мірою близько 20 держав. Тільки в Україні, Росії, Білорусії забруднення цезієм зазнали 131 тис. км2 з населенням близько 4 млн. чол., в тому числі близько 1 млн. дітей. В Україні сьогодні проживає більш як 2 млн. 300 тис. громадян, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи. Офіційні дані про загальну кількість померлих у результаті Чорнобильської катастрофи відсутні. За деякими даними лише в 1986-1995 рр. від наслідків аварії померло від 3 до 10 тис. чол.

Звичайно, що така кількість  постраждалих не могла залишитися поза увагою держави і вже починаючи з 1991 року з’являються перші законодавчі акти, що стосуються статусу і соціального захист ... Читати далі »
Просмотров: 695 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Нещодавно відбулась нарада голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука та голови райради Б.О.Ходаківського з сільськими та селищним головами. Одне з основних питань, яке розглядалось на нараді – це налагодження тісної співпраці між територіальними громадами та місцевими підприємцями.
Зараз у нас чимало роботи, адже проводиться благоустрій територій сільських та селищної рад, ремонт приміщень, впорядкування пам’ятних місць, обелісків, кладовищ тощо. Тому послуги підприємців, які вони надають населенню, підприємствам, установам та організаціям, і виготовляють продукцію на замовлення потрібні сільським радам. Адже наші малі приватні підприємства виготовляють широкий асортимент товарів будівельної індустрії. Зокрема займаються виробництвом та встановленням метало-пластикових конструкцій: вікон, дверей, балконів, перегородок, виготовленням бордюрів, огорож, декоративних квітників, залізобетонних кілець для колодязів т ... Читати далі »
Просмотров: 618 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Динамічно розвивається тваринницька галузь в СВК «Ружинський». Протягом останніх років тут створена потужна матеріально-технічна база. Зокрема, реконструйовано тваринницькі приміщення, які оснащені сучасним устаткуванням. Практикується безприв’язне утримання худоби, діє сучасний доїльний зал.
Всі виробничі дільниці механізовані, їхню роботу контро-
лює комп’ютер. Тут утримують понад 2000 голів великої рогатої худоби. Міцна кормова база дозволяє нарощувати поголів’я ВРХ. У 2011 році вже придбано 50 теличок від населення. Люди відгукнулися на прохання керівника господарства О.Ф.Колібаби. Ця, вкрай необхідна, важлива робота продовжується. І це добре, оскільки молочні телятка не потрапляють до рук бізнесменів, а в майбутньому поповнять групи високоудійних корів тваринницького комплексу СВК «Ружинський».
– Та на цьому шляху, до збільшення поголів’я ВРХ в господарстві, саме через закупівлю теличок у населення, є чимало перешкод. Одна з них, – підкреслює О.Ф.Колібаба, – страшна бюро ... Читати далі »
Просмотров: 780 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

У двічі більше цукристих посіяно у нинішньому році в СФГ «Україна».

Сто гектарів солодких коренів засіяли трудівники СФГ «Україна». Це удвічі більше, ніж минулого року. Та оскільки в державі відчувається дефіцит цукру, влада робить все для того, аби збільшити виробництво цього продукту. Стимулюють до вирощування культури і населення.


З обласного бюджету для  людей, які будуть вирощувати цукрові ... Читати далі »

Просмотров: 888 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)


У рамках весняного суботника наш район поповнився низкою різноманітних молодих насаджень. Так, у Бистрику навколо церкви, школи та біля греблі насаджено 100 беріз. У білилівському парку посаджено також 100 беріз та 50 кущів спіреї. Активно попрацювала верхівнянська громада, яка на шкільному подвір’ї посадила 25 яблунь, 25 беріз та 30 ялин. Біля агроколеджу висаджено 320 беріз, 120 лип та 50 каштанів. Біля сільської ради також відтепер також милуватимуть око 200 молодих вишень та 15 беріз. У Вчорайшому, в центрі села, висаджено 40 саджанців черемухи та 20 – червоного дуба, 20 сосон та 10 беріз. Біля дитячого містечка, дитсадка та братської могили у селі Жовтневе красуються молоді насадження: 35 туй, 90 беріз, 4 ялини та 2 дуби. На кладовищі та навколо сільської ради в Мовчанівці висаджено 90 ялин та 45 со ... Читати далі »

Просмотров: 610 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Нову систему агрострахуваня пропонує українським сільгосптоваровиробникам Міжнародна фінансова корпорація (IFC, Група Світового банку) у рамках Проекту «Розвиток агрострахування в Україні». Доцільність та специфіку запровадження на вітчизняному рику стандартних страхових продуктів обговорили учасники круглого столу «Стандартні страхові продукти – запорука якісного агрострахування», що відбувся в Житомирі 4 квітня.

Досвідом з представниками управлінь агропромислового розвитку, керівниками сільгосппідприємств районів Житомирщини, журналістами ділилися заступник керівника Проекту IFC «Розвиток агрострахування в Україні» Ірина Гринюк; координатор з питань законодавства та інформаційних кампаній Проекту Марина Зарицька, директор Агрострахового бюро Роман Колібаба, начальник департаменту страхування агроризиків, страхового брокера «Дедал» Олександр Прищепа, головний с ... Читати далі »
Просмотров: 631 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

У Бистріївці проведено футбольний турнір, присвячений славним землякам – Героям Радянського Союзу Андрію Микитовичу Кирилюку та Леоніду Івановичу Рибачківському. Захід проведено з ініціативи Володимира Анатолійовича Зозулі, уродженця Бистріївки, депутата районної ради від партії Віталя Кличка «УДАР».

До оргкомітету ввійшли сільський голова Василь Миколайович Добрянський, директор школи Сергій Петрович Гнатюк. Було організовано суботник з прибирання території, вивезено чотири вози сміття та гілок від очистки дерев. Велику допомогу в наведенні порядку надали учні школи. Добре підготували футбольне поле до змагань.
На змагання прибуло дев’ять команд. Головний суддя змагань – Юрій Петрович Ратушний. До учасників та вболівальників звернувся голова оргкомітету Володимир Анатолійович Зозуля, який і сам в минулому спортсмен: неодноразовий чемпіон району та області з ... Читати далі »
Просмотров: 796 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Останнім часом між людьми можна почути все більше розмов про роботу, точніше про їх переживання з приводу скорочення штату на підприємстві, організації чи установі, в яких вони працюють. Днями, мимоволі, довелось чути подібну розмову між жіночками, які «консультували» свою знайому щодо переведення на іншу роботу, оскільки останній було запропоновано звільнитись або виконувати іншу роботу на цьому ж підприємстві. Також нещодавно до «Громадської приймальні» при Ружинському районному управлінні юстиції за правовою консультацією звернулась ще одна громадянка. Її також цікавило питання переведення на іншу роботу. Тому розуміючи важливість питання зайнятості для населення, враховуючи рівень правової обізнаності наших громадян, ми вирішили розкрити тему переведення на іншу роботу згідно норм чинного Кодексу законів про працю України.

Просмотров: 721 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Щорічним Посланням Президента України до Верховної Ради України «Модернізація України – наш стратегічний вибір» визначено, що реформування земельних відносин і заснована на ньому перебудова усієї системи організації аграрного виробництва мають особливе значення як щодо створення умов для ефективного використання потужного ресурсу зростання національної економіки, так і щодо поліпшення умов життя та праці значного прошарку населення України.

За час проведення земельної реформи, яка триває в Україні з 1990 року, відбулася демонополізація державної форми власності на землю. Об’єктом реформування стали землі майже 12 тисяч господарств, а 6,91 мільйона селян набули права на земельну частку (пай). Наближається до завершення процес видачі державних актів на право власності на землю власникам сертифікатів на право на земельну частку (пай). В той же час, суцільна парцеля ... Читати далі »
Просмотров: 692 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Наказом Державної податкової адміністрації України від  24.12.2010 року №1020 затверджена нова форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ), Порядок його заповнення та подання податковими агентами.
П.2.2 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку передбачено, що податковий розрахунок (1-ДФ квартальна) подається незалежно від того, виплачує чи не виплачує доходи платникам податку податковий агент протягом звітного періоду.
Новий податковий розрахунок за формою 1-ДФ перший раз подається за перший квартал 2011 року в термін до 10 травня 2011 року.
Просмотров: 666 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до Податкового кодексу України ст.269 платниками земельного податку є власники земельних ділянок та землекористувачі. Розмір земельного податку не залежить від результатів господарської діяльності. Нарахування громадянам земельного податку проводиться органами державної податкової служби відповідно до Податкового кодексу (ст.287.2) щороку до 1 травня та видається платникам до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку (ст.286.5 ПКУ).

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за  землю з дня виникнення права власності, або права користування земельною ділянкою. Податок фізичними особами (громадянами) сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (ст.287.5) – тобто, граничний термін сплати податку – 29 серпня 2011 року. В ра ... Читати далі »
Просмотров: 646 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Пенсійна реформа передбачає право особи передати у спадок кошти, які вона накопичила в обов’язковій накопичувальній системі.

Проектом Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачено, що участь у накопичувальній системі пенсійного страхування візьмуть особи, яким на дату її запровадження виповнилося не більш, як 35 років.
Крім того, передбачено, що в разі смерті учасника накопичувальної системи пенсійного страхування до досягнення ним пенсійного віку належні йому пенсійні кошти накопичувальної системи пенсійного страхування можуть бути успадковані в порядку, визначеному Цивільним кодексом України.
Учасник накопичувальної системи пенсійного страхування матиме право у будь-який час визначити спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, що матимуть право ... Читати далі »
Просмотров: 719 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Надмірна довірливість – наш перший ворог, який працює на руку шахраям. У багатьох випадках величезних утрат могло б і не бути, якби сама жертва проявила хоча б трохи більше обережності.

Неодноразово Ружинський РВ УМВС України в Житомирській області інформував про випадки шахрайства, які трапилися в районі на початку року.

Незважаючи на попередження й інформування, випадки шахрайства повторюються. Так, уже 15.04.2011 р. близько 18 години у Ружині невідома жінка, скориставшись надмірною довірою одного з місцевих жителів, шляхом обману заволоділа грошима в сумі 2300 грн. і 500 USD., після чого зникла в невідомому напрямку.
Не користуйтеся послугами незнайомців для придбання товарів, вирішення питання щодо оформлення реєстрації, отримання житла, встановлення телефону, вступу до вищого навчального закладу інших подібних послуг. Будьте обережні в тих випадках, коли незнайомець розповідає вам, що його просили ваші сусіди щось для них ... Читати далі »
Просмотров: 685 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону протягом 2010 року проведено ряд прокурорських перевірок щодо додержання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» у військових комісаріатах Житомирської області .

Під час перевірки у Бердичівському об’єднаному міському військовому комісаріаті встановлено, що 5 травня 2010 року рішенням призовної комісії призовник С. визнаний придатним до строкової військової служби та призначений для її проходження в стрілецькі та караульні частини. Отримавши повістку у військовому комісаріаті призовник С., з метою ухилення від проходження строкової військової служби, 20 травня 2010 року без поважних причин до Бердичівського об’єднаного міського військового комісаріату не прибув, внаслідок чого призваним на строкову військову службу і відправленим до місця її проходження не був.

У зв’язку з цим, 7 травня 2010 року військовою проку ... Читати далі »
Просмотров: 663 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до Постанови  Кабінету Міністрів від 4.04.2011 р. за №341 «Про розміри разової грошової допомоги, що виплачується у 2011 році відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» виплата разової грошової допомоги здійснюється у таких розмірах:
1) ветеранам війни із числа осіб, які брали участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни і війни з Японією, особам, які у неповнолітньому віці були призвані чи добровільно вступили до лав Радянської Армії і Військово-Морського Флоту під час військових призовів 1941-1945 років, жертвам нацистських переслідувань, учасникам війни, а також членам сімей загиблих у період Великої Вітчизняної війни і війни з Японією та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів та учасників Великої Вітчизняної війни і війни з Японією:
інвалідам війни І групи – 1000 гривень;
інвалідам війни ІІ групи – 900 ... Читати далі »
Просмотров: 855 | Добавил: kulunka | Дата: 21.04.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100