Головна » 2011 » Травень » 13
Дорогі друзі!
Верхівнянська філія Житомирського агротехнічного коледжу запрошує Вас на День відкритих дверей.

Захід, приурочений дню народження Оноре де Бальзака, відбудеться 20 травня 2011 року.

До Вашої уваги культурна програма, спортивні змагання, екскурсії маєтком Ганських та парком навколо. Також Ви зможете ознайомитись із навчальним закладом.
З повагою
Дирекція закладу


Просмотров: 754 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Район відсвяткував День Перемоги 9 травня. Букети квітів покладено до пам’ятних місць, сказано безліч теплих слів, біля пам’ятників загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Не залишили без уваги і ветеранів війни – тих, хто сьогодні є прикладом для громадян. Ці люди захистили в боях Батьківщину та подарували майбутнє своїм дітям, внукам та правнукам… Учасники бойових дій, ветерани війни, вдови загиблих солдатів, діти війни – це люди, які потребують уваги та підтримки.


Цього року в районі було надано грошову допомогу від господарств і підприємств у загальній сумі 27260 грн 227 особам, матеріальної допомоги на суму 43290 грн надано 207 чоловікам та іншої допомоги на суму 5185 грн вручено 61 людині. 
Так, у Бистрику, за словами сільського голови П.А.Устименка, від ТОВ СП «НІБУЛОН» надано грошову допомогу в розмірі 2465 грн двадцяти дев’ятьом громадянам, прирівненим до ... Читати далі »
Просмотров: 857 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Шістдесят шість весен тому відпалахкотіло полум’я Великої Вітчизняної війни, яке нищівною силою прокотилось окупованими землями, забрало життя мільйонів людей, посиротило сотні тисяч сімей. Довгим і важким був шлях до Перемоги, та наші діди і прадіди мужньо його подолали

Щороку, віддаючи данину поваги вели кому подвигу, героїзму і самовідданості фронтовиків, ми йдемо до Вічного Вогню. Аби висловити вдячність ще живим учасникам і свідкам тих подій та вшанувати пам’ять тих, хто поліг у боях. Як сказав поет, «…живуть у пам’яті народу його вірні дочки і сини, ті, що не вернулися з походів грізної, великої війни…»
Мешканці та гості Ружина зібрались на мітинг-реквієм на честь Дня Перемоги біля монумента Слави в центрі селища 9 травня.
Просмотров: 1157 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

«…І сиві ветерани, згадавши ту війну, в цей день кладуть тюльпани до Вічного вогню…»



Урочистості, присвячені 66-річчю Перемоги, відбулися в Дерганівці. Із букетами тюльпанів, під журливі мелодії воєнних пісень жителі села зібралися біля пам’ятника загиблим односельцям, щоб вшанувати подвиг мільйонів полеглих у боях та тих, хто скуштувавши нелегкої солдатської долі, повернувся після війни додому. І хоча все менше з кожним роком стає очевидців цих подій, та не зникне в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу, допоки на грудях ветеранів золотом виблискуватимуть бойові нагороди, допоки в серцях наших житиме пам’ ... Читати далі »

Просмотров: 921 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

З кожним роком все менше залишається тих людей, які були учасниками і свідками страшних подій Великої Вітчизняної війни. Святковий концерт напередодні 66 річниці Перемоги відбувся у районному будинку культури. Голова районної ради Б.О.Ходаківський привітав всіх присутніх з наступаючим святом.

– Дорогі ветерани, учасники бойових дій, в цей святковий день ми вас вітаємо і дякуємо за мирне небо над нами та нашими дітьми. Страшні роки ви пережили, мільйони людей загинули, тисячі скалічено та понівечено. Та ви витримали пекло війни, за що від щирого серця дякуємо вам, бажаємо міцного здоров’я і довголіття, добра і радості, низький вам уклін і дай вам Бог здоров’я, щоб стрічати ще 100-річчя Перемоги, - побажав Б.О.Ходаківський.
До вітань приєднався заступник голови райдержадміністрації І.І.Семенчук:
– Величезний подвиг захисників в ... Читати далі »
Просмотров: 998 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Делегація Ружинського району у складі голови рай-держадміністрації В.С.Бондарчука, голови районної ради Б.О.Ходаківського, ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників трудових колективів взяла участь в урочистостях та святковому концерті до Дня Перемоги в обласному центрі. 


На урочистостях, звертаючись до ветеранів, голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук сказав: 
– 9 травня 1945 назавжди увійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні на нашій планеті. У цій війні брали участь наші діди, прадіди, батьки, матері. Сьогодні ми згадуємо про ті страшні події зі сльозами на очах.
Більше 120 тисяч наших земляків, або кожний третій, не повернулися з війни, загинули у боях чи пропали безвісти. Лише на Житомирщині в 3856 могил ... Читати далі »
Просмотров: 666 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Нинішню 66-ту переможну весну у Рогачах зустріли інвалід Великої Вітчизняної війни першої групи Олександр Михайлович Ліщук, учасник бойових дій Іван Остапович Шуляк, тридцять три учасники війни та три солдатські вдови.

Війна їм знайома не з кінофільмів та книг. Вона навічно  залишилась у їхніх серцях важким спомином кровопролитних боїв, важкою працею, гнітом окупації. Свято Перемоги для них було і залишається святом добра, перемогою справедливості. Цього весняного дня вони збираються згадати важкі фронтові будні, втрачених побратимів, коханих. І вітання, теплі слова вдячності для них не порожній звук. Разом і з словами вдячності за мирне небо ветерани отримують і матеріальну підтримку. І в нинішньому році не обійшли увагою учасників тієї страшної війни народний депутат України П.І.Жебрівський, керівники ДП «Рогачівське», с ... Читати далі »
Просмотров: 714 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Вперше у Ружині відбувся вечір-реквієм на знак вшанування пам’яті воїнів, загиблих у Великій Вітчизняній війні. Представники райдержадміністрації, районної ради, вчителі та учні Ружинської гімназії о двадцятій годині 8 травня здійснили поминальну ходу вулицями селища. Очолювали колону заступник голови райдержадміністрацї Іван Семенчук та директор Ружинської гімназії Галина Гурська.

Велелюдна процесія із запаленими свічками пройшла до пам’ятного знака Герою Радянського Союзу Олександру Бурді. Тут до колони приєдналися представники підприємств, установ та організацій, розташованих в Ружині, а також всі бажаючі. Під звуки тужливої мелодії учні 9-Б класу Володимир Данильчук, Володимир Ковальчук, Віктор Поліщук, Андрій Осаволюк, Володимир Костюмінський та Денис Мартинюк поклали скорботну гірлянду, обрамлену хвоєю і квітами, та поставили свічки до підніжжя пам’ятного ... Читати далі »
Просмотров: 705 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року №1152 «Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» з метою організації підвищення кваліфікації державних службовців в березні-квітні 2011 року на базі Ружинської районної державної адміністрації проведено І тур конкурсу «Кращий державний службовець», в якому взяли участь працівники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації.

За результатами виконаних тестових завдань на знання Конституції України, законодавства про державну службу та боротьбу з корупцією, створених ділових документів та виконаних тестових та практичних завдань щодо володіння персональним комп’ютером, переможцями І туру конкурсу «Кращий державний службовець» у номінації «Кращий керівник» визнано Кушим Тетяну Леонідівну, начальника відділу бухгалтерського обліку управління пр ... Читати далі »

Просмотров: 625 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

У господарствах району під урожай 2011 року посіяно озимих на зерно – 15407 гектарів. З них озимої пшениці – 14635 га, озимого жита – 300 га, озимого ячменю - 472 гектари. Для отримання високого врожаю зазначених культур важливе значення має захист рослин від бур’янів,
хвороб та шкідників.

Загальновідомо, що основну шкоду озимим зерновим посівам завдає осіння популяція зимуючих бур’янів. На більшості площ, зайнятих озимими зерновими культурами, спостерігається забур’яненість підмаренником чіпким та іншими стійкими до тих гербіцидів, які традиційно застосовували господарства протягом останніх років, бур’янами. Для того, щоб їх знищити, необхідно підібрати гербіцид для кожного конкретного поля, виходячи із видового складу бур’янів, які там зустрічаються. Так за значної питомої ваги у бур’яновому угрупуванні підмаренника чіпкого слід застосовувати Гроділ Максі - 0,09-0,1 л/га ч ... Читати далі »
Просмотров: 644 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Яблуневим цвітом, сонячними переливами і затишком стрічає гостей господа Петра й Марії Сосулів із Вільнопілля. На зустріч виходить сам господар й веде доріжкою до обійстя. Разом з дружиною запрошують до оселі. Обоє привітні, усміхнені, в очах світяться радісні іскорки. І є від чого: лише кілька днів тому тут збиралася їх велика родина – вітали батьків
із золотим весіллям.

Піввіку разом, пліч-о-пліч,  і в радощах, і в бідах. Скільки доріг разом пройдено… Здається, можна було б цілу повість написати, де сплелися б і любов, і взаємна повага, і уміння поступитись, і спільна праця – вся мудрість подружнього життя. Та мову про це вони ведуть легко, невимушено, з долею гумору, так, наче нічого особливого в тому немає.
Знали Петро Петрович та Марія Миколаївна одне одного ще змалечку, позаяк жили по сусідству. Та побралися ли ... Читати далі »
Просмотров: 680 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Медична сестра – це одна з найважливіших, а подекуди й найважчих професій, яка здебільшого лягає на жіночі плечі. Бо саме жіноча турбота, співчуття, велике терпіння, рішучість та безмежно чутливе серце, перш за все, невід’ємні у цій професії.


Взірцем високої культури,  ввічливості, скромності та акуратності є Надія Оникіївна Карплюк з Котелянки, яка більше 40 років пропрацювала медсестрою в Білилівській дільничній лікарні. Народилася Надійка 1935 року в родині Оникія та Марії Кирій з Білилівки, де вже було двійко діточок – Василь та Ганнуся. Батька дівчинка та найменший братик Миколка не пам’ятали, його у 1937 році репресували. Не легко жилося родині, мати важкою працею в колгоспі заробляла на шматок хліба. А четверо діточок самі себе доглядали і поралися по господарству. ... Читати далі »
Просмотров: 1208 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах, відбулося нещодавно в
райдержадміністрації.


Заслухавши інформацію директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, члени комісії вирішили взяти під соціальний супровід і ввести в загальну базу даних сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, родину з Білилівки. Як наголосила Аліна Миколаївна, одинока безробітня жінка, яка виховує сина сама, звернулася за допомогою до соціального працівника. Адже жінка, маючи складне матеріальне становище, потребує допомоги не тільки психологічної, але й гуманітарної.
Також до загального банку даних було внесено родину із Дерганівки та затверджено план соціального супроводу на дитину, яка проживає в цій сім’ї.
За рішенням дорадчого органу, під соціальний супровід взято сім’ю з Ружина. ... Читати далі »
Просмотров: 651 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

У травні в Україні відзначаються декілька шанованих та  відомих свят. Та, безперечно, День матері та Міжнародний день сім’ї – свята найбільш зворушливі для кожного серця, тому що кожен з нас з дитинства несе в душі єдиний неповторний образ своєї мами. Мама завжди зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде щиро любити свою дитину. Але щасливі діти ростуть тільки в дружній сім’ї. Від рівня культури та благополуччя сім’ї залежить культура та майбутнє нації. На жаль, є діти, які не мають власної родини, вони не знали материнського тепла і любові.
З метою популяризації сімейних форм виховання в районі створено та функціонує 7 прийомних сімей, у які влаштовано 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для цих діток чужі люди стали мамою і татом. Прийомні батьки з повною відповідальністю ставляться до виконання своїх обов’язків, а головне, вони створили для обездолених дітей сім’ї, де панує любов, затишок та благополуччя.
Аліна СКРИПНЮК ... Читати далі »
Просмотров: 614 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Система захисту цукрових буряків від бур’янів включає три обробки. В передпосівну культивацію чи в досходовий період рекомендується вносити Дуал Голд. В період появи сходів буряків, коли бур’яни знаходяться у фазі сім’ядолей – першої пари справжніх листків, рекомендується застосовувати Бетанал Прогрес ОФ, чи його аналог – один літр на гектар. Третій обробіток проводять в залежності від часу появи наступної хвилі бур’янів, через 7-14 днів після попереднього. Норма внесення гербіциду така ж, як і при попередньому обробітку. В цей час бетаналовий препарат вносять, використовуючи в баковій суміші одним з грамініцидів: Пантера-1,0-1,5; Фюзілад Форте 0,5-01; Міура-0,4-0,8; Центуріон+ПАР Аміго-0,2-0,4+0,6-1,2 л/га.добре)


За комбінованої системи контролю шкодочинності бур’янів до появи сходів цукрових буряків (в посушливих умовах краще їх загортати у ґрунт) застосовувати такі гер ... Читати далі »

Просмотров: 941 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

З кожним роком святкові лави, до яких запрошують ветеранів Великої Вітчизняної Війни, спустошуються, та залишається лише гіркий біль у душі рідних та близьких.

Велика Перемога над фашистським супостатом подарувала сьогоднішньому поколінню чисте і світле життя. Та хоч минуло 66 років з того часу, а їм, безпосереднім учасникам бойових дій, знову й знову згадуються фронтові дороги, полеглі в боях рідні та друзі. Багато поклали голови, часто даремно, з вини командування всіх рівнів, загинули сотні тисяч людей, здебільшого молодих. Саме їх, не обстріляних, «зелених», у першу чергу посилали в бій. Кидали часто без обмундирування, відповідного озброєння, навіть без приведення до присяги та без артпідготовки.
Саме так на початку 1944 року пішов на фронт піхотинцем і Григорій Михайлович Броварний. Тоді йому ледь виповнилось вісімнадцять. Ось і настав час побачити страхіття війни на вл ... Читати далі »
Просмотров: 658 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Для дев’ятнадцятирічного юнака з Прибережного, Пилипа Кравчука кадрова військова служба почалася у Західній Білорусії далекого 1940 року. Спершу будували новий аеродром, а потім обслуговували його та готували літаки до польотів. Будні минали спокійно, монотонно. І сказати, що було важко, не можна. Та й від рідної домівки, звідки надходили листи, не так уже й далеко було. Але сумував юнак за рідними, за селом з його околицями. А найбільший сум огортав, коли бачив річку. Хотілося сісти з вудкою, половити, як вдома, риби, або з друзями вночі на коропа, коли він треться, сходити. Але служба. Так минув рік. Уже й про повернення додому думки закрадались. 

Та чорною хмарою налетіли 22 червня фашистські круки зі свастиками, почали бомбити аеродром, щоб вивести з ладу наші яструбки, що піднімалися в блакитну височінь для опору. 
Під свист бомб, артилерійськи ... Читати далі »
Просмотров: 629 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Подвиг радянського народу у Великій Вітчизняній війні не знає рівних в історії. Майже чотири роки велася жорстока, кровопролитна битва і всі 1418 днів безсмертного подвигу радянського народу були сповнені масовим героїзмом як на фронті, так і в тилу; як у містах, так і в селах. Любов до Батьківщини, до свого народу, безстрашність і героїзм – це основні риси характеру кожного, хто пройшов горнило війни.

Масовим героїзмом являється той факт, що за роки війни  13 мільйонів людей було нагороджено бойовими нагородами, а біля 12 тисяч – стали Героями Радянського Союзу. З героїзмом радянських воїнів пов‘язаний героїзм партизан і підпільників. За масовий героїзм і відвагу в боротьбі проти фашизму були нагороджені орденами і медалями більше 184 тис. партизан і підпільників, а 234 присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Україна, як ніхто інший з республік СРСР, зазнала руйнувань під час війни. Лише прямі збитки і пограбування оцінюва ... Читати далі »
Просмотров: 652 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Двадцять років тому не стало ветерана війни і праці Собуцького Володимира Григоровича. Та пам’ять про його славне ім’я ніколи не зітреться у людській пам’яті.

Собуцький Володимир Григорович народився 2 лютого 1921 року в Ружині, тоді ще Попільнянського району Житомирської області. Тут минуло його дитинство. Він здобув 11-класну освіту і професію автослюсаря. У 1939 році його призвали на дійсну військову службу. 
До початку війни з вересня 1939 року до липня 1941 р – служив стрілком в 282-му стройовому полку.
Бойовий шлях почав у 64-му запасному полку командиром відділення в липні 1941 року. На фронті в 1942 році вступив у члени КПРС.
Потому служив у 1224 стрілецькому полку помічником командира взводу. У квітні 1942 року отримав поранення лівої ноги осколком. Після госпіталю повернувся в рідний полк, де й прослужив командиром взводу польового ... Читати далі »
Просмотров: 666 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Солдатські вдови… Сиві журавки… Як чекали-виглядали ви, не вірячи у «похоронки», своїх милих зі скроплених кров’ю і пропахлих порохом фронтових доріг…Скільки ночей ви плакали на самотині, схилившись над малим дитям, що зосталось без тата…Коли сусідки стрічали своїх чоловіків квітучим бузком теплого травня 1945-го, ваші плечі накривали чорні хустки печалі від вічної розлуки…

Доля відміряла Марії лиш  чотири місяці любові, чотири місяці подружнього життя з любим Михайлом. У 41-му його забрали на військові збори, з яких він вже не повернувся. Лиш написав, що їх обмундирували і відправили на передову. Це була єдина звістка…Бо вже невдовзі він упав, підкошений ворожою кулею. Віддав ще нерозквітле життя за Батьківщину, за молоду дружину, за свою ще ненароджену доньку, яку так ніколи вже і не побачив…Так 23-літня Марія Василівна Шокал з Бистрика зосталась вдовою.< ... Читати далі »
Просмотров: 648 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Багато вдів залишилося після війни, більше сорока мужніх Матерів-Вдів проживало в нашому селі – Ягнятині. Наші діти, онуки, правнуки повинні пам’ятати і ніколи не забувати цих стражденних, сильних
волею і духом матерів.

На превеликий жаль, з наших дорогих вдів залишилось всього дві в живих, решта всі нині покійні. Кожного року в річницю Дня Перемоги біля монумента Слави збираються односельці, учні школи, щоб вшанувати пам’ять загиблим воїнам.
Хотілося б, щоб в цей день вшановували всіх Матерів-Вдів, щоб священик з церковним хором разом відспівували душі загиблих і душі нещасних їхніх жіночок.
Не судилось їм прожити разом на цьому світі, тож хай хоч імена їхні увіковічняться і поминаються на цьому священному місці.
Я хочу розповісти про Матерів-Вдів, матерів моїх друзів і подружок, які проживали у найвіддаленішому куточку Ягнятина під назвою Запавлушка.
У дитинств ... Читати далі »
Просмотров: 684 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Ой, дорого дальня, повертай до мами, буде в її косах менше сивини…


«Мамочко, матусю, мамо!» Перше та незамінне слово, яке вимовляє дитина. Воно, наче пісня, ніжне та мелодійне, сповнене любові та тепла. Для кожного з нас матуся є втіленням всього мудрого та цікавого. Добра, ласкава, щедра, весела, ніжна… Саме вона дарує нам життя та вливає в наше серце все те, що стане нам в нагоді в майбутньому. Лише мама молиться ночами та хвилюється днями за своїх дітей, за те, якою буде їхня доля. Сильне і водночас слабке материнське серце обливається кров’ю за найменшу нашу поразку в житі, за кожну пролиту сльозу. Матуся завжди вислухає, дасть слушну пораду, навчить, допоможе… Ніхто так щиро та завзято не радіє за наші успіхи чи досягнення, як рідна та найкраща в світі ненька. За все це ми їй дуже вдячні.
Та як часто вже дорослими ми легко, без роздумів, можливо, й не навмисне об ... Читати далі »

Просмотров: 1193 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Методисти освіти області зібралися на семінар 27 квітня. Основна тема зустрічі: «Сучасна освіта Ружинщини. Творчі здобутки, педагогічні досягнення та знахідки освітян району». В роботі семінару також взяли участь заступник голови райдержадміністрації І.І.Семенчук, начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук та завідуючий районним методичним
кабінетом О.Б.Коляновський.

Метою семінару стало спрямування діяльності методистів на організацію змістовної та ефективної роботи. Першим поділився досвідом роботи педагогічний колектив Білилівської гімназії. Хлібом-сіллю і теплими словами зустріли гостей директор гімназії В.І.Ямковий, заступник директора з навчально-методичної роботи Л.І.Кваша, педколектив та гімназисти. «Нині, як ніколи, набуває особливого значення перспективність виховної роботи, спрямованість її в майбутнє». Ці слова В.О.Сухомлинського покладені в основу цільової творчо ... Читати далі »
Просмотров: 1244 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Профорієнтаційний фестиваль для старшокласників району «Знайди себе у світі професій» провели районний центр зайнятості та відділ освіти РДА 21 квітня. Команди трьох шкіл, змагаючись в дотепності, артистизмі та обізнаності, розповідали про найрізноманітніші професії.

Проведення такого конкурсу має на меті створити сприятливі умови для забезпечення раціональної, продуктивної та вільно обраної зайнятості молоді, її творчого, інтелектуального і духовного розвитку, задоволення потреб школярів у подальшому професійному самовизначенні. Тож, із виступів учнівських команд присутні, а в основному це була шкільна молодь, дізнались багато корисного про існуючі професії, їх особливості, попит на них на ринку праці. 

У трьох конкурсах команди «Вищий клас» (Немиринецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Кадри» (Ягнятинська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та «Екшен» (Голубівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) представляли власне бачення професій учителя, кухарів-кондитерів, ... Читати далі »
Просмотров: 1159 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Підсумок районного етапу конкурсу «Податки очима дітей» відбувся 18 квітня. Сутність такого складного поняття, як податки, діти показали по-своєму.Творчі роботи конкурсанти виконали з майстерністю та глибоким розумінням суспільного значення податків.

Метою конкурсу є формування високої податкової культури у майбутніх платників податків, розуміння підростаючим поколінням ролі та значення податків у житті держави і суспільства. Організовується і проводиться конкурс щорічно Державною податковою адміністрацією у двох вікових категоріях: діти віком 9 – 11 та 12 – 15 років. Загалом на конкурс представлено 39 малюнків, 4 вірші та 2 плакати, у яких підростаюче поко-ління розкрило своє бачення, роздуми та міркування щодо визначеної теми. Для визначення переможців проведено засідання журі у складі заступника начальника Ружинського відділення Попільняньської МДПІ В.О. ... Читати далі »

Просмотров: 594 | Добавил: kulunka | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100