Головна » 2011 » Травень » 19
Колегія РДА розглянула питання роботи районної спілки споживчих товариств з благоустрою території кооперативного ринку та відновлення роботи хлібозаводу в Ружині. Інформацію про роботу райспоживтовариства надала колегії заступник голови райдержадміністрації Н.П.Петрик. Вона звернула увагу членів колегії на недоліки, які є в роботі спілки, зокрема, неналежний стан території ринку, на те, що до цього часу невпорядковано торгівлю рибною та м’ясною продукцією, не виготовлено технічну документацію на землю, а також на незаконно розпочате будівництво промтоварного ринку. Крім того, потрібно облаштувати м’ясний павільйон, усунути недоліки з питань пожежної безпеки, а також ті, які зазначені в приписах санстанції, служби ветеринарної медицини тощо.


Стосовно хлібозаводу, Наталія Петрі ... Читати далі »
Просмотров: 1049 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (1)

Кажуть, що громада – великий чоловік. Справді, коли люди об’єднуються навколо однієї мети, вони можуть досягти гарних результатів. Та, аби зрушити з мертвої точки одну конкретну справу в окремо взятому селі, зазвичай немає коштів.
У бюджетах сільських рад грошей вистачає, аби  ледь підлатати дрібні дірки. От і доводиться сільським головам звертатися за допомогою до підприємців. У європейських країнах сьогодні дедалі популярнішим стає досвід соціального підприємництва, основне завдання якого полягає в тому, щоб генерувати прибутки, які потім буде використано на благо місцевої громади. Соціальне підприємство працює так само, як і будь-яке комерційне, але його прибутки реінвестуються в добру справу. У нашій країні поки що підприємці обмежуються благодійністю, однак і за це люди дякують.
Приміром, у Зарудинцях місцеві бізнесмени підтримують і заклади освіти, і медицини, і проведення культурних і спортивних ... Читати далі »
Просмотров: 4383 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Нещодавно золотою симфонією, як відгомін далекого дитинства, пролунала для випускників 1991 року Білилівської школи мелодія шкільного дзвоника. Цього дня такі різні і нелегкі життєві стежки, якими двадцять років тому розійшлися вони ще зовсім юними, злилися в єдину дорогу, яка не тільки привела всіх до рідної школи, а й повернула вже дорослих чоловіків і жінок в найщасливіші роки, коли світ переливався кольорами веселки, пробуджуючи в серці віру, надію та любов. Спливають роки… Час змінює суспільство, владу, пріоритети та життєві цінності. І тільки школа залишається незмінною частиною життя для кожного її вихованця. 



Похмура погода і дрібний  весняний дощик не зіпсували настрою жодному із двадцяти восьми випускни ... Читати далі »
Просмотров: 3441 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Процес розпаювання землі, а в подальшому і майна колишніх колгоспів та радгоспів триває і понині. В окремих господарствах земля уже розпайована та виділені в натурі земельні ділянки, де господарюють колишні працівники цих господарств, в інших орендують земельні частки (паї) так звані інвестори. Основна мета діяльності інвесторів – отримання прибутку на вкладені кошти. Прибуток вони, безперечно, отримують. Але чи вкладають кошти у збереження та розвиток господарств, соціальний та економічний розвиток населених пунктів, де господарюють? 

У більшості випадків, можна сміливо стверджувати, що кошти не вкладаються, окрім у сам процес господарювання, де буде значна віддача. Благодійництвом там і не пахне. Усі орендарі землі працюють у правовому полі, але чи захищений орендодавець у цьому випадку? Згідно договорів, орендарі виконують всі поставлені умови. Вчасно і ... Читати далі »
Просмотров: 844 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)


Спортивні змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я», присвячені Міжнародному дню сім’ї, відбулись на базі дитячо-юнацької спортивної школи минулого тижня. Батьки та діти активно змагалися у різноманітних конкурсах. У напруженій боротьбі перше місце здобула сім’я Плахотнюків з Роставиці. Друге місце виборола родина Кожукало з Ружина. Сім’ї Єдух з Ружина дісталось третє, а четверте місце посіла родина Маркітанів з Ружина. Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук вручила переможцям подяки та подарунки.

Юлія МАКОВЧУК
Фото: Насті Кащук

Просмотров: 696 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Порозуміння між батьками і дітьми – і є багатством сім’ї. Саме в родині дитина робить перші спостереження й учиться, як поводитися в суспільстві.
Батьківські збори, приурочені Міжнародному дню сім’ї та  Дню матері, відбулися в Мовчанівській ЗОШ минулого тижня. Метою зібрання було висвітлення проблеми насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми та возвеличення іміджу жінки-берегині сімейного затишку та благополуччя.

– Любов – найкращий засіб виховання дітей, – наголосила директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк.
Також вона розповіла про проблеми насильства в родині та жорстоке поводження з дітьми:
– Обов’язком батьків є контроль за життєдіяльністю дитини. Проте, це не означає навіювання страху, влади над дитиною, спонукання її до підкорення батьківським вимогам. Підліток, який змалечку зазнає насильства, образ, принижень в сім’ї, зростаючи, зумовлює ... Читати далі »
Просмотров: 1161 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до глави 36 (ст. 207, 208, 209) Земельного кодексу України визначаються норми щодо відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва спрямовані на забезпечення раціонального використання і охорони особливо цінних земель сільськогосподарського призначення та земель лісового фонду з метою збереження їх кількісного та якісного складу. 
Відшкодування втрат передбачає компенсацію суспільству негативних наслідків соціально-економічного, екологічного характеру, що настають внаслідок переведення особливо цінних земель сільськогосподарського призначення та лісового фонду до інших категорій земель та здійснюється незалежно від того, у якій власності перебувають зазначені угіддя.
Підставою для відшкодування втрат є також погіршення якості угідь внаслідок негативного впливу, спричиненого діяльністю громадян, юридичних осіб, органів місцевого самоврядування або держави.
Згідно час ... Читати далі »
Просмотров: 681 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Напередодні свята Перемоги у Великій Вітчизняній війні учителька Ружинської гімназії Оксана Петрівна Пеньківська провела змістовний Урок Пам’яті в 4 класі, присвячений подіям воєнних років та Великій Перемозі над фашизмом.


Перед початком уроку діти  заспівали пісню, славлячи життєвий дух миру.
Я була запрошена як дитина війни. Проживала наша сім’я в центрі Ружина, де тепер Монумент слави. Всі події проходили на моїх очах.
Початок війни оголосив диктор Левітан по радіо, що 22 червня о 4 годині ранку почалася війна без попередження. Діти дуже уважно слухали ці спогади про жахливі наслідки війни, визволення містечка Ружин в грудні 1943 році.
У Ружині була створена німецька комендатура. Під її керівництвом працювали по-ліцаї, перекладачі та інші запроданці, які зу ... Читати далі »
Просмотров: 664 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

8 травня у будинку культури с. Березянка до Дня Перемоги був проведений святковий концерт, в якому взяли активну участь учні та вчителі Березянської ЗОШ І – ІІІ ступенів.


Війна… Велика Вітчизняна  війна радянського народу проти фашистських загарбників. Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні.
Мітинг, присвячений великому святу Перемоги, відбувся біля пам’ятника солдатам у с. Березянка.
Мітинг відкрив священик Владислав, який відслужив панахиду за загиблими в роки війни, зачитав імена всіх жителів села, які полягли в боях за Батьківщину.
«66 років відділяє нас від буремних воєнних років, 66-та весна вітає всіх тих, хто пережив війну, їхніх дітей та внуків. Вітає і нагадує в 66-й раз про страхіття війни і наказує берегти мир». ... Читати далі »
Просмотров: 870 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Перемога! Перемога! Ці величні слова звучали з уст солдатів рівно 66 років тому. Сльози радості пливли у матерів, які нарешті дочекалися своїх синів, у жінок, які побачать чоловіків, у дітей, які чекають з поля бою батьків, у дівчат, які виглядають своїх наречених.


А сльози смутку були у всіх тих, хто не зможе побачити  сина, брата, тата, дідуся, нареченого. Адже вони загинули, захищаючи рідну землю від лютого воїна-загарбника.
Щороку 9 травня вся країна відзначає цей великий день.
Слова подяки за світле сонце, за усмішку дітей, за ласку матерів прозвучали ветеранам і учасникам бойових дій і на Немиринецькій землі!
У центрі села біля пам’ятника загиблих воїнів-односельчан із клумбою-зіркою і розмаїттям квітів зібрались гості, школярі, односельчани. Мітинг, присвячений 66 річниці Великої Перемоги, відкрив сільський голова Володимир Дмитрович Сіротка. Він привітав присутніх зі святом і зачитав лист-привітання від на ... Читати далі »
Просмотров: 634 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Злоякісні новоутворення шкіри посідають друге місце в структурі онкологічних захворювань жіночого населення України та третє місце серед чоловічого. Число нових випадків таких захворювань щорічно зростає. В Україні зареєстровано близько трьох тисяч первинних хворих на меланому. У 2010 році в Житомирській області їх виявлено близько 80. Цього року
їх уже близько п’ятдесяти.

Сьогодні, 20 травня, в  нашій державі – День діагностики меланоми. У райполіклініці проводився огляд громадян лікарем-дерма- тологом. 
Напевно, немає людини на землі, в якої не було б на тілі жодної родимки. І це природньо, тому люди на них майже не звертають уваги. Але часто-густо трапляється так, що ці маленькі плямки можуть принести людині чимало турбот.
Що ж це за хвороба? За ква-ліфікованою інформацією ми звернулись до лікаря-дерматолога ЦРЛ В.С.Ткачука.
– Вікторе Степановичу, скажіть, будь ласка, наскіль ... Читати далі »
Просмотров: 727 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Навчання особового складу Ружинського районного відділу ГУ МНС України в Житомирській області відбулося на території кооперативного ринку 12 травня. Провів заняття начальник РВ ГУ МНС підполковник служби цивільного захисту В.А.Федорович.


Умовно горів магазин метало-пластикових будівельних матеріалів. На пульт чергового радіотелефоніста Є.П.Пастуха з де-в’ятої години тринадцятої хвилини з перервою в одну хвилину, одна за другою пролунали повідомлення про те, що на ринку виникла пожежа. Особовий склад караулу на чолі з начальником І.Г.Рогулько за хвилину був готовий до виїзду. Та легко дістатися до місця пригоди двом пожежним машинам не вдалось, так як на їхньому шляху стояли безліч неправильно припаркованих автомобілів, крім того заважали торгові палатки, які розташовані на проїжджій частині ринку. Тим більше, виявилось, що гідрант не справний, тому не можливо приєднати рукав для подачі води. Та, незважаючи на усі труднощі, бригад ... Читати далі »
Просмотров: 594 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

У районі триває оперативно-профілактична операція «Інтелект», спрямована на попередження та викриття правопорушень у сфері інтелектуальної власності, насамперед пов’язаних з виробництвом та розповсюдженням контрафактної аудіовізуальної продукції, фальсифікованих товарів, незаконним використання товарних знаків відомих вітчизняних та зарубіжних виробників тощо.
Правоохоронці намагаються протидіяти реалізації на ринку споживачів недоброякісної та підробленої продукції. Особи, які порушують вимоги статей 51-2 «Порушення прав на об’єкт права інтелектуальної власності», 164-9 «Незаконне розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних» Кодексу України про адміністративні правопорушення та статей 176 «Порушення авторського права і суміжних прав», 177 «Порушення прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, топографію інтегральної мікросхеми, сорт рослин, раціоналізаторську ... Читати далі »
Просмотров: 618 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Згідно з указом Президента України від 19.04.2003 року №339 у третю суботу травня щорічно відзначається День Європи в Україні.
Ідею створення єдиної Європи запропонував у 1950 році Міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман. Він пропонував об’єднати вугільну та сталеварну промисловість. 16 липня 1952 року утворилась інституція, на основі якої створено ЄС вугілля та сталі.


Рішення стосовно відзначення Дня Європи прийняте у 1985 році у Мілані на саміті ЄС. Політичним символом та атрибутом ЄС є синій прапор із зображенням кола золотих зірок, гімн та валюта – євро. Цей день є одним із святкових днів в ЄС. Головною метою у рамках відзначення Дня Європи в країнах ЄС є поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян ЄС, утвердження спільних європейських цінностей з культурно-мистець ... Читати далі »
Просмотров: 790 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді на базі райвідділу міліції провів груповий захід на знак вшанування Дня пам’яті померлих від СНІДу на тему: «ВІЛ/СНІД – загроза людству». До занять були залучені: начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації В.В.Ніколайчук, провідний спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді С.П.Кутюк, начальник кримінально-виконавчої служби С.В.Ратушна, заступник начальника-начальник міліції громадської безпеки В.Ф.Гутівський, інспектор кримінально-виконавчої інспекції О.О.Гуляс, а також особи, які повернулись з місць позбавлення волі та були умовно засуджені.

Як повідомила С.П.Кутюк, статистика свідчить, що в районі є 12 ВІЛ-інфікованих людей, 1 чоловік помер, а ще один виїхав за межі району. 
Та головне вчасно звернутися до лікаря, щоб запобігти цій інфекції. Обстеження проводиться безкоштовно та конфіденційно, зазначив В ... Читати далі »
Просмотров: 813 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

 Стосовно запровадження другого рівня пенсійної системи проект Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачає таке:
– накопичувальна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування буде запроваджена в рік, у якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду України;
– учасниками цієї системи будуть особи, яким на момент за-провадження системи виповнилося не більше 35 років;
– страховий внесок на дату впровадження системи передбачається встановити в розмірі 2% із подальшим його щорічним підвищенням на 1% до досягнення 7%;
– адміністрування страхових внесків накопичувальної системи здійснюватиметься через Пенсійний фонд України. Через два роки після запровадження сплати страхових внесків до накопичувальної системи її учасники матимуть право обирати недержавні пенсійні фонди, у яких накопичуватимуться пенсійні фонди.
За прогнозами віце-прем’єр-міністра – міністра соціальної по-літики С ... Читати далі »
Просмотров: 4035 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

До уваги платників податків!
У зв’язку з новим проведенням нормативно-грошової оці-
нки земель по селищу Ружин, Ружинське відділення Попільнянської МДПІ повідомляє про необхідність у 20-денний термін звернутися в Ружинську селищну раду для внесення змін до договорів оренди по нормативно-грошовій оцінці земель.

Просмотров: 678 | Добавил: kulunka | Дата: 19.05.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100