Головна » 2011 » Червень » 03
Комплекс весняних польових робіт завершився. Здавалося б, у господарствах є кілька тижнів для перепочинку. Та дбайливі господарі про відпочинок і не думають. Вони починають підготовку до наступного зимово-стійлового періоду утримання худоби. Адже настала справді гаряча пора заготівлі сіна та сінажу. 
Першим у районі розпочали сінозаготівлю у Вчорайшенському ПП «Моя Надія», де уже на 30-ти гектарах скошено люцерну. Загалом, з першого укосу тут планують заготовити близько сімдесяти тонн запашного сіна. Для цього є всі підстави. Сорок гектарів люцерни другого та третього років та шістдесят гектарів конюшини призначені саме для сінозаготівлі. 
Для наявного у господарстві поголів’я заготовленого сіна вистачить із запасом. Та керівник господарства Ю.Г.Калінчук має на меті збільшення чисельності поголів’я великої рогатої худоби. Уже закупили у особистих селянських господарствах п’ятдесят теличок, і процес заку ... Читати далі »
Просмотров: 915 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Важливу роль відіграють у суспільстві ті, хто бачив смерть власними очима та приклав чимало зусиль, щоб ми відбудувати те, що залишила нам нещадна війна, адже за плечима вони мають великий життєвий досвід, яким запалюють
серця молоді.

Скромне фінансування діяльності, забезпечення ветеранів та інвалідів ліками, дотримання їхніх прав на пільги та безкоштовне лікування – ці питання обговорювали голови ветеранських організацій та місцеве керівництво на Пленумі районної ради ветеранів війни та праці нещодавно. У заході взяли участь голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський, заступник голови обласної ради М.А.Чигир, селищний, сільські голови, керівники установ та організацій.
Як розповів голова районної ветеранської організації В.П.Шуляк, протягом минулого року значний внесок було зроблено для вшанування ветеранів. Особливо це відчувалось ... Читати далі »
Просмотров: 695 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Новозбудований храм Кирила і Мефодія у Прибережному освятив глава Української православної церкви КП патріарх Київський та Всієї України-Руси Філарет 24 травня.


Протягом багатьох років  стараннями жителів села, спонсорів, меценатів, благодійників, всіх людей доброї волі і найперше професора Київського Національного університету ім. Т.Г.Шевченка Володимира Сергійчука, який взяв на себе нелегку місію побудови церкви у своєму рідному селі, постав прекрасний храм. Тепер його жителі мають можливість задовольняти духовні потреби у своєму храмі.
З хлібом і сіллю, квітами при в’їзді в Ружин зустрічали патріарха архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав, єпископ Вінницький і Брацлавський Онуфрій, єпископ Слов’янський Всеволод, благочинний Ружинського округу УПЦ Київського па ... Читати далі »
Просмотров: 713 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Підійшов до фінішу ще один навчальний рік. За цей час діти подорослішали, набралися нових знань. Школярі радіють канікулам, адже це відпочинок і нові враження. Та для випускних класів останній шкільний дзвінок сповістить про початок нового дорослого життя зі своїми турботами і переживаннями.

Цей день завжди проходить урочисто і водночас душевно. Випускники виходять на останню лінійку під прапором гімназії, який виготовили учні 11-А класу і залишають його у дарунок навчальному закладу. Лунає величний Гімн України, звучать теплі і добрі слова привітань гостей, вчителів, батьків. На святі останнього дзвінка у Ружинській гімназії директор Г.І.Чорна традиційно кращих учнів нагородила грамотами, дипломами за участь в олімпіадах, за досягнення у спорті, у шкільному житті. 
Галина Іванівна подякувала голові райдержадміністрації В. ... Читати далі »
Просмотров: 688 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Для одних – це тільки етап на нелегкому шляху до Країни Знань, для інших – це відкриті двері у доросле життя, з усіма його нелегкими випробуваннями. Так, дитинство і юність – це справді найкраща пора в житті кожного з нас, і проходить вона у стінах рідної школи. Адже школа – це родина. Та у цей святковий день випускники, можливо, як ніколи, відчули, що школа — це рідний дім. Тут вони виросли, подорослішали і сьогодні школа в сяйві квітів ніби притихла, аби попрощатися і відпустити їх у далеку дорогу, яка називається дорослим життям.



Здається, ніби зовсім недавно всі стояли на шкільному подвір’ї, вслухаючись у веселу пісню першого дзвоника, який сповіщав про початок нового навчального року. Та сьогодні, у цей травневий день, коли лунає пташиний спів ... Читати далі »
Просмотров: 614 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Ось і настав цей незвичайний день. День святковий, радісний, веселий і сумний водночас. День розставання зі школою, рідними, друзями, вчителями, батьками. Тільки вчора останнім акордом шкільної симфонії відлунали екзамени. Залишилися позаду і світ пізнання, і щире спілкування, і до болю знайома мелодія останнього шкільного дзвінка. Все це позаду, а попереду – самостійне життя.


Радісно розправляти крила і боляче лишати такі рідні  місця, де пролетіло 17 трепетних, неповторних літ.
27 травня у Верхівнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів пролунав останній дзвінок. Схвильовані і радісні першокласники почули його вперше в житті, а по-справжньому останнім він став для випускників 2011 року. Наступного дня відбулось урочисте свято – випускний вечір. Одинадцять випускників отримали атестати зрілості і полинули у самостійне життя. 28 травня атестати отримали: Віолета Бондаренко, Альона Войтюк, Сні ... Читати далі »
Просмотров: 729 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Засідання постійної комісії районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі та підприємництва відбулося 26 травня. Провела засідання та внесла ряд пропозицій щодо вирішення проблемних питань району голова комісії А.С.Крилова.


Питання про затвердження Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ району, розповів завідуючий організаційним відділом виконавчого апарату районної ради В.В.Салюк. Він також довів до відома присутніх проект рішення сесії райради про затвердження Порядку погодження проведення орендарями реконструкції, технічного переоснащення, поліпшення орендованих приміщень спільної власності та про затвердження типового договору оренди нерухомого майна.
Голова комісії А.С.Крилова поінформувала про стан та перспективу розвит ... Читати далі »
Просмотров: 637 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Грошові допомоги з нагоди річниці
Великої перемоги від депутата Верховної ради України Руслана Лук’янчука отримали ті мешканці Вужинщини, хто мужньо захищав нашу Батьківщину в роки Великої Вітчизняної війни. Їх отримали 18 часників бойових дій та 23 солдатські вдови, які мешкають в районі.
Крім того, на сімох ветеранів війни, які живуть у Зарудинцях, теж чекали приємні сюрпризи. Від депутата районної ради, підприємця Андрія Масюка вони на додаток до вітань отримали по 200 гривень грошової допомоги, подарунки і квіти
Наталія СКАВІНСЬКА

Просмотров: 626 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Чотири медалі і третє командне місце завоювали ружинські спортсмени на відкритому Кубку України з бодібілдингу та фітнесу, який відбувся 27 травня у Чернівцях.


Наші атлети виступили у чотирьох категоріях. Мирослав Хошлаба виборов одразу дві медалі: «золото» серед ветеранів (майстер клас, понад 40 років) і «срібло» у категорії «чоловіки — до 165 см». Артем Косніцький посів перше місце серед чоловіків – до 172 см. Микола Скрипнюк виборов «бронзу» серед чоловіків – до 179 см.
У нинішньому році Чернівці після майже десятилітньої перерви приймали відкритий Кубок. Змагання відбулися під гаслом «Спорт проти наркотиків». У турнірі взяли участь близько сотні атлетів з усіх регіонів України. Метою змагань стала не лише популяризація та подальший розвиток бодібілдингу та фітнесу в Україні, а й відбір спортсменів для збірної команди НАББА/ВФФ України для участі в чемпіонатах Європи та світу.
... Читати далі »
Просмотров: 695 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Якщо зранку Вас бере у свої обійми теплий вітерець, а протягом дня над головою світить яскраве сонечко. Якщо спів пташок не перестає лунати з вулиці, день стає довшим, а ніч коротшою – приходить щось нове. Нове життя, нове Літо! А разом з ним літні канікули у дітей, сезон відпусток у дорослих та незабутні прогулянки під зоряним небом.
«Лідерами продажу» є холодні напої та морозиво, а щедрий врожай ягід та фруктів дає сповна насолодитися своїми соковитими плодами. Довгі штани та теплі кофтинки змінюються на легкі сукні, спіднички, шорти та майки. Шкіра набуває іншого кольору, бо завдяки щоденним сонячним ваннам вона стає засмаглою.
А ще починається пляжний бум! Погодьтесь, так приємно освіжитися у воді, коли температура повітря сягає +350 С. Тому найпопулярнішими місцями відпочинку є моря, річки, озера чи власні басейни, адже вода – це найкращий друг у спекотну пору року.
Для любителів активного відпочинку можна відправитися в ліс чи в гори, взяти з собою великі рюкзаки, на ... Читати далі »
Просмотров: 669 | Добавил: kulunka | Дата: 03.06.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100