Головна » 2011 » Червень » 10

Шостого червня з нагоди Дня журналіста в Житомирській обласній філармонії відбулись урочистості за участю керівництва обл-держадміністрації, обласної ради, редакторів та журналістів ЗМІ області.

В урочистостях взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой. Звертаючись до журналістів, очільник області підкреслив, що покладає особливу надію на їх особисту відповідальність, на їх професіоналізм. Тут, як ніколи, зауважив він, потрібні об’єднання, узгодження та координація спільних зусиль. Привітавши всіх, хто зібрався у залі з профе-сійним святом, Сергій Рижук побажав усім особистого щастя, здоров’я і процвітання, вагомих досягнень у цій надзвичайно відповідальній та почесній професії, визнання і вдячності широкої аудиторії шанувальників творчості, яскравих знахідок та удач.

Журналістам вручили Грамоти облдержадміністрації, Державного комітет ... Читати далі »
Просмотров: 791 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (2)

З початком літа приємно милують зір людей широкополі лани, зайняті злаковими культурами в СВК «Ружинський».



– У доброго господаря інакше і бути не може, – підкреслює керівник СВК «Ружинський» Олександр Феодосійович Колібаба. – Адже селянин у це поле вкладає не тільки свою працю, але й душу. Це споконвічний, природний потяг людини до праці на рідній землі-годувальниці. А сучасна техніка та передові технології дозволять сьогодні вирощувати такі врожаї сільськогосподарських культур, про які ще 30 років тому ніхто і не мріяв.
І справді, ще тиждень тому у цьому господарстві красувалися, впадали в людське око тугі темно-зелені килими конюшини на 120-гектарному лані у Ружині та на 140 гектарах орендованих земель у Топорах. І як ... Читати далі »
Просмотров: 1304 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Дні польської культури, що відбулись в Ружині минулими вихідними, у нинішньому році були означені осмисленням і вшануванням спільної історії та духовної єдності братніх народів. Свято було започатковане торік в рамках укладеної угоди про співпрацю селища Ружин
та гміни Улан-Майорат.

В урочистостях узяли  участь віце-консул Генерального консульства Польщі у Вінниці пан Даміан Чарчинський, делегація з Улан-Майорату, очолювана війтом гміни паном Яном Ласким та головою ради паном Щепаном Гайдою, а також гості з Житомира, Вінниці, Хмельницького.


Четвертого червня на польському кладовищі, що по вулиці Паволоцькій, відбулось освячення пам’ятного Хреста та відкриття меморіальної дошки. На плиті – вик ... Читати далі »
Просмотров: 1223 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Комплексну програму профілактики злочинності у Ружинському районі на 2011–2015 роки, Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2011–2015 роки і Програму боротьби з онкологічними захворюваннями до 2016 року, затверджено депутатами районної ради. На сесію були запрошені заступник голови обласної ради М.А.Чигир, депутат обласної ради М.П.Зозуля, сільські та селищний голови, керівники управлінь, установ та організацій.

Ще до початку роботи сесії М.А.Чигир із найкращими побажаннями вручив Грамоту обласної ради ювілярці, очільниці Дерганівської громади А.Ц.Зіньковій. Привітали Антоніну Цезарівну і голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук та голова районної ради Б.О.Ходаківський.

Про хід виконання районної Програми розвитку культури Ружинського району на 2008-2012 роки поінформував начальник відділу культури і туризму РДА О.І.Хитрий.
– Аналізуючи Програму, необхідно зауважити, що в районі нараховується 39 клуб ... Читати далі »
Просмотров: 762 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Відбувся практично-теоретичний семінар з питань завершення комплексу робіт по догляду за посівами, літньо-табірному утриманню худоби та заготівлі кормів. В роботі семінару взяли участь голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова райради Б.О.Ходаківський, перший заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку РДА П.І.Пилипчук, керівники сільськогосподарських підприємств, агрономи та зоотехніки, відповідальні працівники управління агропромислового розвитку РДА, ветмедицини та
 інспекції захисту рослин
.

На буряковому полі СВК «Ружинський»  відкрив семінар голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук. Він звернув увагу присутніх на те, що наш район провів весняно-польову кампанію найкраще в області. Найбільше посіяно ярої пшениці, цукрового буряка, гречки й інших культур, на що звернуло увагу обласне кер ... Читати далі »
Просмотров: 651 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Районний фестиваль «Надії твої, Україно», приурочений Міжнародному дню захисту дітей, відбувся в Ружинській гімназії першого червня. Діти – майбутнє держави, від них залежить подальше існування людства. Виховані в любові та теплі, вони зростають, залишаючи в своїх душах добро та розуміння до всього оточуючого. Сучасна юнь надзвичайно розвинута та талановита. Тому, на святі їх розум і творчість
об’єднались в одне ціле.


Розпочалося свято малюванням малюнків на асфальті біля школи. Діти малювали те, якою вони бачать нашу планету в майбутньому. Кожний малюнок по-своєму особливий, пронизаний дитячими теплом та любов’ю. Вибрати найкращий виявилось не легко, адже в кожному втілена певна ідея та вкладено душу і серце. Та перші місця в ... Читати далі »
Просмотров: 2545 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

От і завершився навчальний рік у всіх закладах освіти. Настав час підвести підсумки усієї навчально-виховної роботи,
яка проводилась з дітьми.


1 червня – День захисту дітей стало завершальним святом для усієї дітвори. В Ружинському дитячому садочку №3 теж пройшов тематичний день під назвою «Хай Сонцю посміхаються діти». Дітей зустрічали зранку два веселих клоуни, які разом з малечею виконали ранкову зарядку, жартували, розважали. Свою спритність діти проявили в іграх-естафетах, а свою творчість у конкурсі «Малюнок на асфальті». А ще до вподоби дітям були сучасні дитячі таночки. Кульмінацією свята стало шоу мильних бульбашок та повітряних кульок. Приємно спостерігати, що у дітей щасливе дитинство. Адже атмосфера, яка панує у дит ... Читати далі »
Просмотров: 692 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

«Держава цивілізованою є настільки, наскільки вона піклується про ветеранів», – під таким заголовком надрукована стаття у газеті «Ружинська земля» 3 червня 2011 р., в якій розповідається про Пленум районної ради ветеранів війни та праці.
Гарно розповідали про піклування ветеранів виступаючі на Пленумі, особливо голова районної ветеранської організації В.П.Шуляк.

Жаль тільки, що В.Шуляк не сказав, чому 9 травня цього року не привітав хоч би листівкою учасників бойових дій, інвалідів Великої Вітчизняної війни. А вони так чекали і від нього, і від селищного голови цієї уваги, особливо ті, що не змогли прийти ні на урочисту частину, ні на мітинг 9 Травня. Всі про них забули (я маю на увазі інвалідів із с. Заріччя).

Дякували вони лише учням та вчителям Зарічанської школи, які перед 9 травням вітали їх вдома квітами і листівками.
Мій чоловік (інвалід першої групи, учасник бойових дій) Д.К.Сябрай, який два ... Читати далі »
Просмотров: 659 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Громадські організації, які борються за зменшення поширеності куріння, 16 травня під час засідання Погоджувальної ради голів фракцій Верховної Ради провели акцію під назвою «Тютюнове лобі саботує законопроект щодо заборони тютюнової реклами та спонсорства».
Активісти закликали народних депутатів не зволікати з прийняттям важливого законопроекту №5164 в сфері громадського здоров’я, який знаходиться у Верховній Раді.

Представники громадськості передали звернення головам фракцій з проханням сприяти пришвидшенню підготовки до другого читання законопроекту № 5164 щодо повної заборони реклами сигарет, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів. Відповідне звернення підписав голова коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» Микола Поліщук, головний лікар Київського міського центру здоров’я Отто Стойка та голова правління центру громадянського представництва «Життя» Андрій Скіпальський.

Учасники акції ... Читати далі »
Просмотров: 558 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Під таким гаслом 27 травня відбулося свято останнього дзвоника у Березянській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Це свято є традиційним у школі. Щороку, мов ластівки з гнізда відлітають у вирій самостійного життя випускники.


Сьогодні в нашій школі свято,
Гостей зібралося багато,
Дзвінок останній продзвенить
І всю округу сповістить,
Що ще один 11 клас
Закінчив школу, йде від нас.
Такими словами розпочали святкову лінійку ведучі – учень 8 класу Андрій Янкевич та учениця 7 класу Наталія Оленчук. Під оплески присутніх наші першокласники вивели на останню шкільну лінійку учнів 11 класу: Аліну Терих, Анатолія Грінчука, Олександра Оленчука, Василя Москаленка та Вікторію Мошняк. Право підняти Державний Прапор України було надано кращим випускникам Аліні Терих та Анатолію Грінчуку.
Всіх присутніх зі святом привітав директор школи А.А. Білявський, який побажав успішно здати випускникам зовнішнє незалежне оцінювання і вступити до вищи ... Читати далі »
Просмотров: 694 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Як відображаються у податковому обліку платника податку на прибуток операції з продажу основних засобів з 1 квітня 2011 року?

У разі продажу окремого об’єкта основних засобів сума перевищення доходів від продажу над балансовою вартістю такого об’єкта основних засобів сума перевищення балансової вартості над доходами від платника податку, а сума перевищення балансової вартості над доходами від такого продажу включається до витрат платника такого податку. Дохід від продажу об’єкта основних засобів визначається згідно з договором про продаж, але не нижче звичайної ціни такого об’єкта (ст. 146 п.146.13 ПКУ).

Просмотров: 564 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Законопроектом «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» (№7455) планується збільшити необхідну тривалість вислуги років для призначення пенсій військовослужбовцям до 25 календарних років. Однак, раніше після 20 років вислуги особа мала право на 50% грошового забезпечення, а в разі продовження служби за кожний додатковий рік до цього обсягу додавали ще по 3%. Після реформи в разі виходу на пенсію військовослужбовці матимуть право на 65% (50% + 5 років х 3%). Звертаємо увагу військовослужбовців на те, що строк служби для них будуть визначати лише в календарному обчисленні, пільгові (для окремих категорій військових) коефіцієнти будуть застосовувати лише під час визначення розміру пенсій.
Крім того, у разі виходу на пенсію і подальшого працевлаштування на цивільну роботу колишній військовослужбовець отримуватиме свою пенсію без будь-яких змін – у повному розмірі незалежно від заробітної плати. Допомогу військовослужбовцям у разі виходу на пенсію будут ... Читати далі »
Просмотров: 7868 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

З таким закликом Обласний центр крові спільно з Товариством Червоного Хреста України звертається до молоді 14 червня, коли весь світ відзначає День донора крові. Співробітники Центру та волонтери організації сподіваються на те, що нове покоління донорів крові, маючи приклад старших колег, гордо нестиме святу місію – здати свою безпечну кров для використання її там і тоді, коли вона необхідна для порятунку людського життя.

Головна мета свята – висловити вдячність новим донорам і донорам, які регулярно здають кров (3-4 рази на рік), та залучити молодь до донорського руху. У центрі уваги окрім молоді, знаходяться почесні донори.
Ситуація в Україні за кількістю донорів щороку прогресивно знижується. Впродовж 5 років щорічний середній темп зниження численності донорів по Житомирській області складає 7%.
Для дотримання принципу самозабезпечення країни компонента ... Читати далі »
Просмотров: 638 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100