Головна » 2011 » Липень » 15

Теоретично-практичний семінар «Про стан підготовки та особливості проведення жнив 2011 року» відбувся 9 липня. На семінар прибули керівники сільськогосподарських підприємств, головні агрономи, інженери, керуючі відділками, керівники фермерських господарств, спеціалісти агропромислового розвитку РДА. В роботі семінару взяли участь і виступили представник облдержадміністрації О.М.Власенко, заступник директора інституту нечорноземної зони, кандидат сільськогосподарських наук І.Ю.Ратушняк, директор дослідного господарства ДП ДГ «Нова Перемога» с.Стара Чортория Любарського району О.І.Якимець, менеджер зі збуту сільськогосподарської техніки «Волинської оптової компанії» Ю.В.Гродовський, регіональний представник компанії «Річ Харвест» С.О.Гутівський та директор ДП ДГ «Оранта» с.Зарубинці Андрушівського району державної сортодослідної станції В.М.Бирко. 


Інформуючи учасників семінару про стан  справ у сільгосппідприємствах району напередодні жнив г ... Читати далі »

Просмотров: 1141 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Вирощування багаторічних бобових трав має важливе  агротехнічне значення. Вони поліпшують родючість грунту, вони є основним джерелом рослинного білка в кормах. Серед кормових трав люцерна – найдешевший корм і багате джерело повноцінного за амінокислотним складом протеїну, каротину. В її листі міститься ксантофіл, вітаміни, мікроелементи, безазотисті екстрактивні речовини (глюкоза, фруктоза, сахароза, крохмаль – близько 10-12%).
Висівають трави рано навесні і влітку. Літні посіви трав, як правило безпокривні. Для проростання насіння люцерни потрібно води в 1,3 – 1,4 раза більше за його масу. Глибина загортання насіння – не більше 4 см. Норма висіву люцерни 8-10 млн. схожих насінин на 1 га або 16-20 кг/га при стовідсотковій господарській придатності.
При посіві у червні – липні, сходи з’являються на 5-6 день. Посів трав у нашій зоні можна проводити до 1 серпня.
Агрокліматичні умови цього року, сприятливі для літнього посіву багаторічних трав.
Олексан ... Читати далі »
Просмотров: 1108 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Купальські пісні, що лунали протягом всієї ночі, злітали разом з чарівним вогнем високо під зоряне небо

Івана Купала – свято молоді та кохання. Здавна вважалося, що в цей день літнього сонцестояння, небесне світило досягає найбільшої сили й повертає на зиму. Сонце, яке уособлює в собі кохання та життя, святкує перемогу над темними силами, а тому, під час сходу і заходу воно «радіє» і «грає» різними барвами. А вся природа цього дня стає особливою та чарівною.

Вже стало традицією
відмічати свято Купала народними гуляннями в Немиринцях. Третій рік поспіль Всеукраїнський фестиваль «Купальські роси» під відкритим небом на пагорбі біля ставка захоплює своєю фольклорною обрядовістю і загадковістю. Мешканці села, організатори свята та його засновник, народний депутат, лідер партії «Українська платформа» Павло Жебрівський щиро зустрічали гостей, які завітали на святкування. Тисячі жителів Житомирщини та гості із–за кордону мали змогу зануритися у особливий Ку ... Читати далі »

Просмотров: 762 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Традиційно 6 липня ружинці збираються на березі Роставиці, аби відсвяткувати свято Івана Купала. Не був винятком і цьогорічний купальський вечір.
Святкування Івана Купала в Ружині має свої особливості,  які відзеркалюють характерні риси народної обрядовості, що прийшли до нас з сивої давнини. Народні строї, козацькі забави, жартівливі гуморини, якими почергово обмінювалися хлопці з дівчатами, пісні і танці, вареники, купальська верба, водяник, русалки, різноманітні ігри – ось далеко не повний перелік дійств, що використали цього вечора на купальському святі працівники районного будинку культури. В Ружині Івана Купала відзначають всі: і дорослі, і малі. Торгові точки запропонували учасникам широкий вибір напитків та наїдків. До речі, цього року смачні вареники, якими пригощали гостей вдосталь могли поїсти всі бажаючі.
Надвечір біля районного будинку культури зібралося чимало людей. Скрізь панував піднесений веселий купальський настрій. Ведуча свята Любов ... Читати далі »
Просмотров: 770 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)


Вперше в Ягнятині відбулося святкування купальської ночі. Свято проходило в сільському парку, який був ретельно упорядкований до цього заходу. Розпочалося гуляння веселими розвагами та частуванням гостей. Усі охочі могли безкоштовно поплавати на катамаранах, насолодитись чудовою музикою та спілкуванням зі знайомими.
На свято Івана Купала зібралися місцеві мешканці та гості  з навколишніх сіл. Святковий концерт розпочався вітанням сільського голови Тимошенка В. А. Потім справу у свої руки взяли молоді та енергійні таланти ягнятинської землі. Ведучими концерту були Володимир Паламарчук, Ірина Табачук та Альона Щерба. Юнак та дівчата заволоділи увагою глядачів завдяки своїй емоційності, зачарували присутніх віршами, в яких звучали мотиви таємничості, магії купальської ночі. Вразив всіх глядачів ефектним виходом Володимир Романюк, який виконував роль водяного. Театралізоване дійство було насичене різноманітними іграми, що притаманні цьому обрядові.
На св ... Читати далі »
Просмотров: 719 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

У липні далекого тривожного 1941 року, коли німецькі війська тільки окупували Ружинщину, в сім’ї Михайла Тимофійовича та Євдокії Яківни Гладиш ... Читати далі »

Просмотров: 731 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Кращий шахіст району

Упродовж багатьох років житель Ружина Олександр Іванович Дека був чемпіоном району з шахів. В його домашній колекції чимало грамот, дипломів, кубків та цінних подарунків, завойованих на різноманітних змаганнях. В нинішньому році він виборов друге місце в чемпіонаті району, недобравши пів очка, поступився майстру спорту з шахів О.М.Чеканову. Шахова федерація України офіційно присвоїла йому перший розряд.
Розпочиналося все з дитячої цікавості до шахів. У другому класі його друг Олександр Пилипончик показав ходи фігур на шаховій дошці, оскільки в нього були шахи і батько до ... Читати далі »
Просмотров: 740 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

В конкурсі можуть брати участь особи з повною вищою освітою відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста. Стаж роботи за фахом на державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року, або стаж роботи за фахом в інших сферах економіки не менше 3 років, повинен знати основні принципи роботи з комп’ютером.
Заяви приймаються протягом 30 календарних днів з дня оголошення конкурсу.
З детальними умовами конкурсу та додатковою інформацією щодо основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці надається відділом організаційної і кадрової роботи апарату райдержадміністрації (каб.№30).
Телефони для довідок: 3-17-61, 3-18-93.
Просмотров: 937 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

В зв’язку з набранням чинності Податкового кодексу України, припинили працювати Інструкція про оподаткування фізичних осіб від заняття підприємницькою діяльністю в частині норм, що регулювали оподаткування та облік у підприємців на загальній системі, і Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб». Згідно з п.177.10 Податкового кодексу приватні підприємці-загальносистемники зобов’язані вести облік результатів своєї діяльності в Книзі обліку доходів і витрат і мати підтверджуючі документи про походження реалізованого товару.

Наказом ДПА України від
24.12.2010 року №1025 затверджено нову форму Книги обліку доходів і витрат і порядок її заповнення. В новій книзі як і раніше присутні графи у яких підприємці фіксують свої витрати і доходи, ведуть облік руху товарно-матеріальних цінностей. Сама книга нумерується, шнурується та реєструється в податковій інспекції. Самозайняті особи, крім своєї книги, які мають найману працю, зобов’язані завести та зареєстру ... Читати далі »

Просмотров: 2253 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Будь-який підприємець, незалежно від системи оподаткування, виступає звичайним роботодавцем для тих, із ким він уклав трудовий договір. Це випливає зі ст.3 Кодексу законів про працю, а також самого визначення трудового договору.

Трудовий договір – це угода між працівником і роботодавцем, за якою працівник зобов’язується виплачувати працівнику заробітну плату й забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбаченні законодавством про працю та угодою сторін.
Отже, у найманих працівників підприємця є всі права, передбаченні законодавством про працю. Зокрема, право на відпустку (основну та додаткову) відповідно до ст.74 КЗпП та ст.2 Закону України про відпустки.
Підприємці укладають трудовий договір з працівниками за спеціально затвердженою формою (наказ Мінпраці України «Про за-твердження Форми трудового договору між працівником і фізичною особою та Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою» від 8.06.01 р. № 260 ... Читати далі »

Просмотров: 1426 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

18 липня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового інспектора Ружинського відділення Попільнянської МДПІ Харчук Тетяни Василівни щодо особливостей справляння податку на прибуток. Телефонувати: 3-15-88
19 липня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового інспектора Ружинського відділення Попільнянської МДПІ Хмельницької Валентини Михайлівни щодо порядку складання декларацій з ПДВ та подання копій реєстру виданих та отриманих податкових накладних. Телефонувати: 3-15-88
20 липня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового ревізора – інспектора відділу оподаткування фізичних осіб Олійник Інни Анатоліївни щодо пільг та особливостей сплати земельного податку громадянами в умовах дії Податкового кодексу України. Телефонувати: 3-15-98

Просмотров: 708 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Бондарчук В.С. – Жовтневе (19 липня 2011 р.), Карабчиїв (16 серпня 2011 р.), Малі Низгірці (20 вересня 2011 р.).
Пилипчук П.І – Мала Чернявка (19 липня 2011 р.), Плоска (16 серпня 2011 р.), Березянка (20 вересня 2011 р.).
Петрик Н.П. – Огіївка – (19 липня 2011 р.), Голубівка (16 серпня 2011 р.), Зоряне (20 вересня 2011 р.).
Семенчук І.І. – Йосипівка (19 липня 2011 р.), Прибережне (16 серпня 2011 р.), Вербівка (20 вересня 2011 р.).
Марущак А.М. – Княжики (19 липня 2011 р.), Ягнятин (16 серпня 2011 р.), Чорнорудка (20 вересня 2011 р.).
Просмотров: 574 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100