Головна » 2011 » Вересень » 01

Дев’ята сесія шостого скликання Ружинської районної ради відбулася напередодні 20 – ї річниці Незалежності України. Зібрання депутатів проходило в урочистій обстановці у районному будинку культури. В роботі сесії взяли участь депутат обласної ради М.П.Зозуля, депутати районної ради, керівники підприємств, установ та організацій району, сільські голови.

Голова районної ради  Б.О.Ходаківський, відкриваючи сесію, привітав усіх із державними святами – Днем Прапора та Днем Незалежності, побажав плідної праці на благ України. Вітання також озвучив голова райдержадміністрації Вітання також озвучив голова райдержадміністрації, депутат районної ради В.С.Бондарчук.
Депутати розглянули низку бюджетних питань, затвердили звіт про виконання районного бюджету за перше півріччя нинішнього року, довідки про внесення змін до кошторисних призначень, розпорядження голови райдержадміністрації.
Про хід виконання загально районної Програми реформування і розвитку житлово– ... Читати далі »

Просмотров: 1282 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Нарада з приводу організації роботи закладів культури, торгівлі у вечірній та нічний час з сільськими, селищним головами, керівниками закладів культури, дільничними інспекторами міліції, керівниками ряду районних служб відбулася минулого тижня.

Як повідомив начальник Ружинського РВ УМВС України в  Житомирській області О.М.Мартинюк, в поточному році на території Ружинського району збільшилась кількість випадків хуліганства та правопорушень, переважна більшість яких вчинені в стані алкогольного сп’яніння.
- Жорстке порушення закону деякими власниками торгівельних точок, допускаючи продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, виявлено в результаті перевірки керівниками Ружинського РВ УМВС та Ружинської РДА 20 серпня, - розповів Олександр Миколайович. – А особи, які працюють в даному закладі, офіційно не оформлені і не мають медичної книжки. В зв’язку з цим, до адміністративної відповідальності притягнуто ряд правопорушник ... Читати далі »
Просмотров: 1382 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Голова районної ради ветеранів Володимир Пилипович Шуляк, незважаючи на свій вік, а 70-річний ювілей - поважна дата, продовжує трудитися. Така вже вдача і, очевидно, доля у ветерана - постійно працювати з людьми, захищати інтереси трудового народу. Як не кажіть, а за плечами понад 50 років трудового стажу. З них 23 роки - незмінний голова профкому колгоспу імені Леніна. Є про що згадати і розповісти людям. 

Розпочинав Володимир  свою трудову діяльність змалечку. Були важкі часи, адже народився в 1941 році. На його долю випало повоєнне лихоліття, голодомор 1947 року. Бідність у родині запанувала ще і тому, що за вісім кілограмів гороху, які батько Пилип Карпович приніс додому, щоб нагодувати дітей, його ув’язнили на вісім років. Вже після смерті Сталіна його реабілітували, але діти росли без батька, важко працювали за шматок хліба, випасаючи гусей та корів сусідам, а мама за трудодні гнула спину на колгоспному полі. Діти підростали - три хлопчики. Завд ... Читати далі »

Просмотров: 1100 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Із загальної кількості жінок, яким на час перепису 2001 року виповнилось 15 років і старше, 50,5% перебувало в зареєстрованому та 4,9% незареєстрованому шлюбі. У віковій групі від 15 до 19 років мали статус заміжньої 9% жінок, та 0,2 розлучених. У групі від 20 до 24 років заміжніх жінок 63,4%, розлучених 5,7%.

У віці 25-29 років заміжніх 82,4% та 8,9% жінок, які ніколи не  перебували в шлюбі, 8,0% розлучені та розійшлися. До загальної кількості жінок кожна дев’ята – ніколи не перебувала в шлюбі (12,1%), кожна четверта – вдова (26,8%), кожна вісімнадцята – розлучилася (5,7). Найбільше розлучених жінок у віковій групі від 30 до 49 років, майже кожна дванадцята.
Із даної вікової групи жінок 13520 (84,3%) народжували дітей. В середньому однією жінкою народжено 2 дитини. Серед жительок району 151 жінка народила 6 дітей, 78 – семеро, 33 жінки народжували по 8 раз, з яких 32 – це жительки сільської місцевості і тільки п’ятьом із них на час перепису було не біл ... Читати далі »

Просмотров: 801 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Батьківщина шкідника – Північна Америка, звідки був завезений в Європу. Небезпечний шкідник у південних і західних областях України, з’явився він і в нашому районі. Цей шкідник пошкоджує понад 140 видів деревних і чагарникових рослин. Надає перевагу шовковиці, клену ясенелистому, волоському горіхові, плодовим деревам.

Метелик з розмахом крил 40-50 мм, крила білосніжні з
шовковистим блиском, на верхньому боці черевця і на крилах, іноді бувають чорні крапки тіло вкрите густими білими ворсинками.
Перші метелики з’являються наприкінці квітня – на початку травня. Вони ведуть сутінковий спосіб життя. Самки відкладають яйця групами по 300-500 шт. Плодючість 1200-1500 яєць.
У липні – серпні відбувається літ метеликів другого покоління, самки якого відкладають до 2000-2300 яєць. Через 5-10 діб відроджуються гусениці які спелешують листок, пізніше з’їдають його цілком, залишаючи тільки грубі жилки, ведуть спільний спосіб життя, обплітаючи павутиною листя, інод ... Читати далі »

Просмотров: 620 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

У газеті «Ружинська земля» №32 від 5 серпня 2011 року був оприлюднений проект регуляторного акту про встановлення ставок єдиного податку. Місцеві підприємці звернулись у селищну раду із проханням не збільшувати ставки, оскільки їх тягар – стане непомірним. Але скільки насправді тепер платитимуть підприємці?

З першого січня 2011 р. вступили в дію одразу два закони,  що встановлюватимуть «правила гри» для приватних підприємців – Податковий кодекс України та Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».
У зв’язку із законодавчими нововведеннями змінилась насамперед структура розподілу єдиного податку. Раніше, коли підприємець сплачував суму податку, Держказначейство перераховувало 43% суми в місцевий бюджет, 42% до Пенсійного фонду і 15% – до Фонду обов’язкового соцстрахування. Приміром, підприємець платив ставку єдиного податку 100 гривень. З них міс ... Читати далі »
Просмотров: 1389 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

У податкових інспекціях встановлять спеціальні скриньки для збору пропозицій і зауважень від платників податків. Про це заявив заступник голови відомства Олександр Клименко.
Ящики встановлять до Дня підприємця, 4 вересня. О.Клименко звернувся до підприємців з проханням відверто висловлювати в листах свої проблеми, а також зазначив, що всі пропозиції щодо вдосконалення податкового законодавства та поліпшення роботи податкових органів будуть вивчені і використані.
«Ми відкриті для співпраці з бізнесом і зацікавлені в налагодженні зворотного зв’язку. Ми не боїмося критики. Навпаки, ті проблеми, на які вказують платники, змушують нас вдосконалюватися, працювати над собою і виправляти допущені помилки», – підкреслив О.Клименко.
Він також доручив регіональним органам податкової служби уважно вивчити і втілити пропозиції платників податків, а всі ідеї, які стосуються роботи центрального апарату відомства, передати до Києва.
Просмотров: 554 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Приватне підприємство Фірма «СОМГІЗ»
реалізує на аукціоні
майно територіальної громади сіл, селищ Ружинського району
Лот №1. Нежитлова будівля, гаражів та майстерні
Загальна характеристика: Заг. площа 152,0 м2. Площа забудови – 190,1 м2. Фундамент – стрічковий, бутовий; стіни та перегородки – цегляні; перекриття – балки дерев’яні з підшивкою; покрівля – азбофанера; підлога – утрамбований грунт; вікна – подвійні глухі; двері – щитові. Фізичний знос – 36%. Інженерні комунікації електроосвітлення. Будівля розташована на земельній ділянці 0,0553 га, яка знаходиться у користуванні Ружинської районної друкарні.
Початкова вартість: 47442,00 грн, з урахуванням ПДВ.
Адреса розміщення об’єкту продажу: Житомирська обл., смт Ружин, вул. Набережна, 3.
Балансоутримувач: Ружинська районна друкарня
Умови продажу: переможець аукціону зобов’язується відшкодувати витрати, пов’язані з підготовкою та проведенням аукціону
Для участі в аукціоні необхідно оформи ... Читати далі »
Просмотров: 1765 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Двадцять третього серпня в адмінприміщенні відбулась святкова планерка. Голова РДА В.С.Бондарчук привітав керівників  підприємств, установ та організацій з прийдешнім святом Днем Незалежності України. Про двадцятирічне державотворення, проголошення та становлення нашої держави поінформував присутніх завідуючий райметодкабінетом відділу освіти РДА О.Б.Коляновський. По завершенню святкової планерки присутні взяли участь у церемонії підняття Держаного Прапора. Під звуки Гімну синьо-жовтий стяг підняли кращі державні службовці управління праці та соціального захисту населення: заступник начальника І.М.Мартинюк та головний спеціаліст з автоматизованої обробки Ю.О.Брендель. До Монумента Слави керівники поклали вінки та живі квіти від райдержадміністрації, районної та селищної рад, а також підприємств, установ та організацій.

Просмотров: 614 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Власник земельної частки, після прийняття Верховною Радою «Закону про ринок земель», зможе самостійно господарювати, продати, подарувати, передати у спадщину або надати земельну ділянку в заставу банку для отримання кредиту.

Про це повідомив
заступник начальника відділу – завідувач сектору державного земельного кадастру відділу Держкомзему в Ружинському районі М.В.Руденко на сході села в Білилівці 19 серпня.
Микола Васильович розповів, що сьогодні орендна плата за пай становить в середньому 300 – 350 грн за 1 га землі, а після запровадження ринку плата на землю зросте удвічі, і надалі, з розвитком ринкових відносини, неухильно зростатиме. Іноземні громадяни та юридичні особи матимуть право лише на оренду землі сільськогосподарського призначення. Та максимальна площа, яку одна фізична особа зможе придбати також обмежена, а тому у будь–якому випадку одна людина не зможе придбати більше ніж 2100 га сількогосподарських земель.
Голова районної ради Б.О.Хо ... Читати далі »

Просмотров: 661 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Колектив, батьки та вихованці дошкільного навчального  закладу «Веселочка» с. Жовтневе висловлюють щиру подяку директору будівельної компанії «Тріумф» Халаімову Олександру Яковичу за гарний, необхідний подарунок дитячому садочку – 50 м2 ковроліну. Тепер дітки будуть ходити по теплій, м’якенькій підлозі.
Бажаємо Вам міцного здоров’я, гарних достатків та подальшої доброчинної діяльності.

Просмотров: 557 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

У районі на сходах сіл триває обговорення Проекту Закону «Про ринок земель». Днями таке обговорення відбулося у Бистрику. Збори підготував і відкрив сільський голова П.А.Устименко.

З Проектом Закону «Про
ринок земель» ознайомив присутніх заступник начальника відділу Держкомзему в Ружинському районі М.В.Ру-денко. Він зокрема, зазначив, що єдине питання, яке роз-глядається на зборах – це ринок землі. «Вивчайте це питання, аналізуйте, вносте свої пропозиції, але за будь-яких обставин не поспішайте продавати землю. Ви є власниками земельний паїв, тому маєте право самостійно обробляти свою земельну частку (пай), скласти заповіт, подарувати її, надати в оренду, взяти кредит в банку під заставу своєї землі, продати свою землю», – наголосив він. За-конопроект надає великі права родині. Членами сімї, родичами є чоловік, дружина, діти, батьки, рідні брати і сестри, дід, баба, онуки, племінники, дядько, тітка, в тому числі двоюрідні, громадяни, які перебувають на утр ... Читати далі »

Просмотров: 2004 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

«..Я вижу море детским сном
И шум ловлю прибоя.
Как будто рядом, под окно
Ко мне волна приходит…»
В.Ф.Фарвазов
Мистецькі твори молодих,  талановитих художників Володимира Фарвазова та Галини Молчанової до Дня Незалежності вперше пред-ставлені у районному будинку культури.
У своїх картинах автори зобразили невимовну красу та мальовничість щедро обда-рованого навколишнього світу. Ніжність кожної квіточки, гнучкість річок, могутність «великої води» та велика любов до тварин зображена у неповторних образах. У творчих роботах автори втілили при-страсну любов до землі та її жителів, до культурної, істо-ричної та релігійної спадщини нашої батьківщини.
Практично всі картини намальовані маслом, що дозволяє зберегти та донести до шанувальників яскраві кольори, відтінки та живий образ природи протягом багатьох років.
Придбавши або отримавши в подарунок таку картину, ви безперечно отримаєт ... Читати далі »
Просмотров: 643 | Добавил: zmya | Дата: 01.09.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100