Головна » 2011 » Вересень » 08

Подолати кризу сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини, допомагають соціальні служби району. Так, члени дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи на черговому засіданні 30 серпня вивели з-під соціального супроводу кілька сімей, яким вдалося впоратися з труднощами.



Як повідомила директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, родина, що мешкає у найманому будинку в Ружині, була півроку під соціальним супроводом. За цей час соціальні служби надавали і гуманітарну допомогу, і психологічну. Чоловік, що був умовно засуджений за статтями, пов’язаними з незаконним обігом наркотиків, до всього ще й зловживав алкоголем та чинив насильство у сім’ї. Як наслідок, донька часто пропускала уроки. Сьогодні ситуація дещо стабілізувалась – чоловік не п’є, а доньку працівники служб допомогли зібрати у школу. Тому на засіданні дорадчого органу вирішили родину вивести з-під супроводу, та, як зауваж ... Читати далі »

Просмотров: 1131 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Двадцять четвертого серпня, у День  Незалежності України, прихожани УПЦ Київського патріархату у каплиці Покрови Богородиці помолилися за долю української держави. Молитву за Україну відслужив протоієрей Андрій Яким. Після молитви, коли церковний хор проспівав многоліття всьому українському народові. Отець Андрій Яким звернувся до прихожан з проповіддю:
«Дорогі браття і сестри, ми повинні усві-домити, що коли молимося і благаємо Бога за долю України, ми молимося за кожного з нас, за всіх людей, які проживають в Україні, тому, що Україна уособлюється з народом, який населяє цю територію, який споконвіку проживає на цій землі. Також отець Андрій нагадав слова з Євангелія від Матвія «Просіть і буде дано Вам, стукайте і відчинять Вам, шукайте і знайдете». Якщо кожен з нас бажає своїй сім’ї, дітям добра і щастя, то Ви не повинні надіятися на князів і синів людських, бо в них немає спасіння. Спасіння потрібно просити у Господа Бога».
Парафіяни помолилися за місцеву владу, за хвор ... Читати далі »
Просмотров: 938 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Конференція освітян щодо результатів розвитку загальної середньої та дошкільної освіти за минулий навчальний рік та визначенню завдань на 2011-2012 навчальний рік відбулася 29 серпня. У роботі засідання взяли участь голова районної державної адміністрації В.С.Бондарчук та голова районної ради Б.О.Ходаківський.

Як розповів начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук, сьогодні освіта району характеризується стабільними кількісними і якісними показниками та позитивними тенденціями розвитку. Всі її ланки є самостійними і водночас невід’ємними складовими системи безперервної освіти, які в цілому забезпечують потреби населення району в отриманні освітніх послуг. За минулий навчальний рік мережа загальноосвітніх закладів залишилась незмінною, вищу категорію за освітньо-кваліфікаційним рівнем мають 79 педагогів, першу категорію – 161 вчитель, другу – 43, решта – категорію ... Читати далі »
Просмотров: 733 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Життя дано кожному з нас лише раз! Тому дуже хочеться, прожити його щасливим і здоровим. Та хоча за роки незалежності спортивна історія України й збагатилася новими досягненнями, білих плям на мапі спортивно-фізкультурного руху особливо в сільській місцевості ще вистачає. Адже надзвичайно мало в нашій державі фахівців, які насправді вболівають за свою справу, тих, хто намагається зацікавити молодь та прищепити їм любов до фізкультури в школі та до спорту в майбутньому. Одним із ентузіастів та сподвижників розвитку спортивного руху на Рущинщині є вчитель фізкультури Вчорайшенської школи Микола Федотович Горобець, який переконаний, що заняття спортом має на меті не лише зміцнення здоров’я дітей та збереження правильної осанки, але й розвиток навичок
здорового способу життя.

Народився Микола  Федотович Горобець тоді ще в районному центрі Вчорайше в 1946 р ... Читати далі »
Просмотров: 882 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Веселим дзвоником зустріли в Білилівській гімназії початок нового навчального року. Зі святковим настроєм, щирими посмішками та пишними бантиками учні заполонили шкільне подвір’я. В цьому році до родиного кола гімназії приєдналися 22 першачки. Радісні і водночас схвильовані, вони, тримаючи за руку тата чи маму, вперше переступили поріг гімназії, яка для них стане першою сходинкою до дорослого життя.

Привітати з новим  навчальним роком педагогічний колектив та учнів завітав заступник голови обласної ради М.А.Чигир, який з нагоди свята подарував учням 10 м’ячів та декілька люстер для вбиральної кімнати і приміщення їдальні. Михайло Андрійович наголосив, що Білилівська гімназія – один із кращих навчальних закладів. Тут навчалися не одне покоління людей, які зробили великий внесок для розбудови нашої країни.
– Щиро вітаю всіх з Днем знань – святом мудрості ... Читати далі »
Просмотров: 956 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Ще вчора вони були безтурботними хлоп’ятками й дівчатками, які в коротеньких штанцях і легких суконьках здіймали хмари пилу на вулицях і фонтани бризок у річці, що за городом, ганяли сусідських курей, катали на велосипеді в магазин по хліб, а заразом і по цукерки…Словом, були вільними птахами. А сьогодні вже одягли новесенькі, випрасувані форми, зав’язали білосніжні банти чи строгі краватки, склали зошити і ручки у портфель, узяли букети осінніх айстр, жоржин, або троянд і злетілись, наче ті горобенята, на подвір’я рідної гімназії. Першовересень покликав до нових знань.

У нинішньому році
Ружинська гімназія прийняла до своєї родини 48 першачків. На урочисту лінійку під загальні оплески і підбадьорювання їх вивели перші вчительки – Оксана Петрівна Пеньківська та Світлана Миколаївна Стрільчук. Для 46 одинадцятикласників дзвінок востаннє сповістив початок навча ... Читати далі »
Просмотров: 1016 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Закінчилося ще одне сповнене веселощів і радості літо. Якби не впертий календар, то ми б і не повірили в це, адже на деревах ще така свіжа зелень, а небо таке пронизливо синє. 1 вересня у країну Школярію, де кожна хвилина сповнена неповторними подіями, повертаються діти.

Ведучі, восьмикласниці
Катерина Гнатюк і Наталія Оленчук, щиро привітали всіх присутніх зі святом і зауважили, що для першокласників сьогодні відкриється перша сторінка книги Знань.
Учні 11 класу під оплески присутніх завели на святкову лінійку першокласників.
Право підняти Державний Прапор України було надано кращим учням школи: учениці 6 класу Анастасії Жураківській та учневі 8 класу Дмитру Якимчуку.
Наші україночки – учениці 5 класу Євгенія Житомирська та Катерина Харченко привітали присутніх та посипали учнів і вчителів пшеницею, щоб зерно знань колоссям проросло, а також вручи ... Читати далі »
Просмотров: 805 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

По-родинному тепло і зворушливо відбулося свято Першого дзвінка у Вчорайшенській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Шкільна родина прийняла у свої обійми радісних та схвильованих першокласників – шість хлопчиків
та двоє дівчаток.

В урочисту мить діти разом  з директором школи Н.І.Горошко підняли прапор України. Їх привітали гості свята: методист РМК Оксана В’ячеславівна Зелінська побажала хлопчикам стати кращими спортсменами, а дівчаткам шліфувати свій стан за допомогою танцювального мистецтва; головний лікар Вчорайшенської дільничної лікарні Микола Андрійович Швець – мати міцне здоров’я, яке необхідне для здобуття знань; директор спортивної школи Юрій Петрович Ратушний – стати гідною зміною випускникам; сільський голова Олександр Анатолійович Іщук – стати гордістю своїх батьків.
Багато теплих слів було сказано першокласникам директором школи Ніною Іванівною Горошк ... Читати далі »
Просмотров: 763 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації №138 від 14 квітня 2011 року, затверджено Порядок надання і використання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам за вирощені та здані на переробні підприємства цукрові буряки.

Згідно вказаного порядку субвенція з обласного бюджету  спрямовується особистим селянським господарствам за вирощені та здані на переробні підприємства цукрові буряки в розмірі 100 гривень за тонну цукросировини (в перерахунку на базисну цукристість).


Особисті селянські господарства, які вирощують цукрові буряки, подають до 1 листопада районній комісії за місцем провадження діяльності, заяву на отримання субсидії.
До заяви додаються:
– довідка про наявність земель сільськогосподарського призначення станом на 1 квітня відповідного року та довідка про площу посіву цукро ... Читати далі »
Просмотров: 655 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до Проекту Закону України «Про ринок земель»

заборонено надмірну концентрацію земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності однієї особи, що дозволить попередити монополізацію земель як ресурсу людського та економічного розвитку у сільській місцевості. Максимальні площі земель у власності однієї особи дозволятимуть вести ефективне товарне виробництво і не призводитимуть до значного обмеження доступу інших учасників земельних відносин до землі як основного засобу виробництва:


Максимальні площі прийняті відповідно до рекомендації наукових установ Національної академії аграрних наук України щодо оптимальних розмірів господарств і становлять для:
Полісся – 1500 гектарів;
Лісостеп – 1750 гектарів;
Степ, Степ посушливий, Сухий степ – 2100 гектарів;
Карпатська гірська область – 900 гектарів;
Кримська гірська обл ... Читати далі »
Просмотров: 709 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

В основу діяльності Державної служби з карантину рослин України входить: охорона території України від занесення карантинних організмів; виявлення, локалізація і ліквідація карантинних організмів, запобігання проникненню карантинних організмів із карантинної зони до регіонів України, де вони відсутні; здійснення державного контролю за дотриманням карантинного режиму і проведенням заходів з карантину рослин при вирощуванні, заготівлі, вивезенні, ввезенні, транспортуванні, зберіганні, переробці, реалізації та використанні рослин і продуктів рослинного походження.
Що потрібно розуміти під карантином рослин? Це правовий  режим, що передбачає систему державних заходів, спрямованих на захист рослин, продукції, їх переробку, сировину, окремих вантажів від карантинних об’єктів.

Сьогодні мова піде про небезпечний карантинний шкідник – американський білий метелик.

Американський біл ... Читати далі »
Просмотров: 1507 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Командний дух і самовідданість допомогли ружинцям досягти високих спортивних результатів

Змагання за програмою Другої обласної спартакіади 2011 року серед збірних команд органів місцевого самоврядування відбулися в приміщенні Ружинської гімназії та на спортивному майданчику з синтетичним покриттям 26 серпня.
Голова районної ради Б.О.Ходаківський, начальник відділу
сім’ї, молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук та керуючий справами виконавчого апарату районної ради М.Б.Ярошевський привітали гостей хлібом-сіллю і побажали удачі та витримки.
Змагання проводились у п’яти видах спорту: міні-футбол, волейбол, настільний теніс, шахи та шашки. Загалом змагалися 42 представники органів місцевого самоврядування з Ружина та Бердичева.
Особливо напружена боротьба була між футбольними командами, адже гравці виявили високий рівень спортивної підготовки. 11:1 – з таким результатом ружинські футболісти ... Читати далі »

Просмотров: 599 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Амброзія полинолиста – злісний карантинний бур’ян, зовнішнім виглядом нагадує полин звичайний. Стебло пряме гільчасте, за сприятливих умов сягає 2- 2,5 м, коріння стрижневе, сильно розгалужене, проникає на глибину до 4 м, вся рослина вкрита білими ворсинками.

Сходи амброзії полинолистої з’являються наприкінці травня.


Цвітіння в серпні. Квіти дрібні, жовтого кольору, зібрані у верхівках гілок в колосовидне суцвіття. Розмножується тільки насінням.
Амброзія – небезпечний карантинний бур’ян, що спричиняє шкоду сільськогосподарським культурам та здоров’ю людини. Розвиваючи потужну наземну масу та кореневу систему, вона дуже висушує та збіднює грунт.
Під час цвітіння кожна рослина амброзії утворює мільярди пилкових зерен, які з потоком повітря переносяться на великі відстані, викликаючи у людини важке алергічне захворювання – поліноз. У хворих відбув ... Читати далі »
Просмотров: 668 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

У житті завжди складно зробити правильний вибір, особливо, якщо йдеться про вибір професії. Та і поняття «Правильний вибір» дуже відносне... Те, що здається правильним сьогодні, завтра може виявитися невірним рішенням. Адже від того, наскільки правильно ми виберемо для себе ту або іншу професію, залежить якоюсь мірою наше життя, його успішність.


При виборі професії варто відштовхуватися від принципу  «чим тобі найбільше подобається займатися, тим і продовжуй займатися». Іншими словами, треба займатися тим, що подобається. Приміром, якщо Вам до душі подорожі, спілкування з новими людьми, подумайте, яка робота включає ці складові. Якщо Вам прийшло в голову декілька професій відразу, які б припускали відрядження, спілкування з новими людьми, випишіть їх на аркуші паперу і ще раз проаналізуйте кожну професію окремо (випишіть усі її плюси і мінуси, її актуальність на сьогодні, затребуваність в майбутньому). Так Вам простіше буде ... Читати далі »
Просмотров: 702 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Об’єднанням громадян є добровільне громадське формування, створене на основі єдності інтересів для спільної реалізації громадянами своїх прав і свобод. Відповідно до ст. 14 Закону України «Про об’єднання громадян», легалізація об’єднань громадян є обов’язковою і здійснюється шляхом їх реєстрації або повідомлення про заснування.


Легалізацію об’єднань громадян здійснюють Міністерство  юстиції України, Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головні управління юстиції в областях, м. Києві та Севастополі, районні, міськрайонні, районні у містах, міські (міст обласного значення) управління юстиції, виконавчі комітети органів місцевого самоврядування.
Відповідно до ст. 36 Конституції України громадяни України мають право на свободу об’єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволен ... Читати далі »
Просмотров: 720 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Відповідно до п.2 ч.1 ст.7 та ч.11 ст.8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», який набрав чинності з 1 січня 2011 року, фізичні особи – підприємці та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності (крім фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування), сплачують єдиний внесок у розмірі 34,7% сум доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, та на суму доходу, що розподіляється між членами їх сім’ї, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.

При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).
Нарахування єдиного внеску здійснюється в межах максимальної вели ... Читати далі »
Просмотров: 913 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Нещодавно у райвідділі УМНС відбувся брифінг для місцевих ЗМІ на тему «Забезпечення пожежної безпеки населених пунктів Ружинського району».
На питання журналістів відповів заступник начальника райвідділу Сергій Павлович Іськов.

– Охарактеризуйте стан з пожежами, що склався в Ружинському районі?
– За минулий період 2011 року на території Ружинського району спостерігається тенденція до зменшення кількості пожеж, адже станом на 1.08.2011 року в населених пунктах району виникло 17 пожеж проти 21 за аналогічний період 2010 року (-19%). Матеріальні збитки, завдані вогнем у поточному році, в більш ніж удвічі менші, ніж за аналогічний період 2010 року (81 тисяча гривень проти 177 тисяч гривень за аналогічний період 2010 року). Загибель та травмування людей на пожежах залишилась на рівні минулого року – 2 загиблих, 1 травмований. Під час пожеж у 2011 році вогнем знищено та пошкоджено 13 б ... Читати далі »
Просмотров: 973 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

З 1 по 30 вересня 2011 року Ружинський райвідділ УМВС України в Житомирській області проводить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухівки, що незаконно зберігаються населенням.


Громадяни, які протягом вересня цього року добровільно звернуться у райвідділ із заявою про добровільну здачу вогнепальної зброї, спеціальних засобів самооборони, боєприпасів і вибухівки, що зберігаються у них незаконно, будуть звільнені від кримінальної і адміністративної відповідальності.
Більше того, якщо громадянин у зазначений термін здасть в органи внутрішніх справ мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, спецзасоби вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, він після проведення додаткової перевірки зброї, її технічного стану, оформлення відповідних документів та наявності законодавчих підстав може, за бажанням, зареєструвати їх у свою власність.
Олександр МАНДЗЮК
Просмотров: 573 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Міністерство надзвичайних ситуацій України стурбоване станом справ, що склався в державі при непоодиноких випадках знаходження вибухонебезпечних знахідок, що залишились в землі після військових дій 1941 – 1945 рр. Особливе занепокоєння викликає той факт, що люди не завжди усвідомлюють те, що ці предмети можуть вибухнути в будь-який час. Так як вся зброя минулих часів виконана з металу і довгий час знаходилась під землею, її корпус зазнав значної корозії, і потрібно незначного руху, щоб зброя спрацювала за своїм призначенням.


З часів війни в ґрунті залишилось безліч небезпечних  предметів таких, як протитанкові міни та гранати, артилерійські снаряди, протипіхотні міни, повітряні бомби та набої різного калібру. З початку 2011 року на території району виявлено та знешкоджено 3 вибухонебезпечних предмети часів другої світової війни.
З настанням осінніх дощів збільшується ймовірність небезпечних знахідок.
Ружинський РВ УМН ... Читати далі »
Просмотров: 805 | Добавил: kulunka | Дата: 08.09.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100