Головна » 2011 » Жовтень » 24

Урочистий концерт присвячений відкриттю реставрованого будинку культури співпав з християнським святом Покрови пресвятої Богородиці. 

Вже стало доброю традицією відмічати свята в Немиринцях усією громадою, і ось вкотре немиринчани, які з діда – прадіда славляться працьовитістю та гостинністю, зустріли дорогих гостей хлібом – сіллю. Земляки привітали родину Жебрівських і щиро подякували за все добро, яке вони зробили і продовжують робити для рідного села.
Сільський очільник В.Д.Сіротка подякував П.І.Жебрівському, Ф.І.Жебрівській, Л.І.Жебрівській і наголосив, що вся немиринецька громада пишається тим, що мають таких земляків.


– Зростаючи у багатодітній сім’ї родина Жебрівських пізнала смак і ціну власноруч заробленого хліба, - розповів Володимир Дмитрович. – Сягнувши високого злету, вони ніколи не забували про рідне село і батьківську хату й досі ... Читати далі »

Просмотров: 1186 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Кожне село, кожна громада мають свою власну історію. Історію, написану самими мешканцями, людьми, які трудились і зараз трудяться на благо громади. Одна громада має багатшу історію, інша утворилася відносно недавно. Але кожна заслуговує на повагу та вдячність тих, хто творить нинішню історію, залишаючи свій слід у творенні майбутнього.


Мовчанівська громада минулої суботи  відзначила свій ювілей. Перша згадка про поселення датується 1731 роком у церковних книгах села Ягнятин, де вказується, що до церкви Ягнятинської прописано мирян, які проживають в 6 халупах біля трьох безіменних джерел, що несуть води в річку Роставиця.
Згідно легенди, назву поселенню дали козаки гайдамацьких загонів, що діяли на Поділлі.
У 1731 році у чорному мовчазному лісі поблизу Караванського шляху, що з’єднував Білу Церкву, Паволоч, Вінницю козаки заснували таємне поселення, яке назвали Мовчанівкою, ... Читати далі »

Просмотров: 1979 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Відбувся семінар-нарада з питань заверщення комплексу осінньо-польових робіт та посіву озимих культур. На семінар прибули сільські та селищний голови, землеупорядники, керівники сільгоспформувань, фермери, представники селянських господарств.В роботі семінару взяли участь і виступили перший
заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчук, редактор журналу «Агросвіт України» В.В.Тарасюк, член-кореспондент Української академії аграрних наук В.В.Козак. Відкрив роботу семінару і підбив підсумки її роботи голова РДА В.С.Бондарчук. Він звернув увагу присутніх на те, що разом із завершенням комплексу осінньо-польових робіт: збирання кукурудзи, соняшника, сої, посіву озимих культур, необхідно звільнити поля від бур’янів. Зараз адміністрація робить все для того, щоб допомогти одноосібним селянським господарствам в обробітку невеликих земельних наділів, аби з мінімальними затратами, на органічній основі вони змогли виростити високий і в ... Читати далі »
Просмотров: 944 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Вітання ружинцям надіслали генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Швідерек, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко, сім’я Прокопчуків з Житомира, почесний громадянин Ружина Степан Бойко, син фронтовика, похованого в селищі, В’ячеслав Курч, академік національної Академії Наук України Ярослав Блюм, міські голови Козятина та Бердичева О.Гвелесіані та В.Мазур. Депутат районної ради Микола Файдун пообіцяв надати гуманітарний гранд для покупки кришталевих світильників із Чехії на суму 50 000 грн в оновлений будинок культури. Поезії нашому селищу присвятили Зоя Ружин, Василь Джунь, Віктор Правдивий, Лія.

Село, в якому я живу, зветься Заріччя. Я дуже його люблю.
А як його не любити, коли я народилася на цій землі, живу і сподіваюся прожити тут усе своє життя. Тут живуть люди, яких я поважаю, друзі, знайомі, близькі, рідні. Звідси я вперше пішла до школи, тут моя доля. Се ... Читати далі »
Просмотров: 1316 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Депутати-регіонали стали консолідуючою силою, яка об’єднує депутатський корпус на вирішення актуальних проблем громади. Закінчується перший рік діяльності депутатів, обраних минулої осені до місцевих рад усіх рівнів. Проміжок часу не настільки великий, аби підбивати підсумки щодо реалізації глобальних програм, але достатній для перших висновків про те, що вдалося зробити, а що із обіцяного, як з’ясувалося на практиці, взагалі нереально втілити у життя.

Сьогодні ми поговоримо  про те, яким був цей рік для депутатів найбільшої у Житомирській обласній раді фракції Партії регіонів. Керує фракцією голова облдержадміністрації, голова обласної організації Партії регіонів Сергій Рижук. Отож, саме йому й адресуємо перше запитання: чи є у доробку житомирських депутатів-регіоналів те, чим керівник області та голова обласного партійного осередку може пишатися?
– Переконаний, що переважна більшість мешканців області мене підтримує. Головне досягнення цього року – ст ... Читати далі »

Просмотров: 796 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

З Ружинського віськкомату вже відправлено першу партію молодого поповнення у Збройні Сили України.

Це брати Юрій та Віктор Руденки із Зарудинців, Андрій Шевчук з Вишневого, Богдан Семенюк та Віталій Семенчук з Прибережного, Олександр Гопанчук та Олександр Яремчук з Роставиці та Василь Харчук з Мовчанівки. Загалом з Ружинського району на службу у Збройні Сили України будуть призвані 33 чоловіки. Вони служитимуть у різних родах військ, здебільшого, у внутрішніх військах МВС України та Державної спеціальної служби транспорту. Завершальний етап відправки призовників у війська відбудеться 14 листопада нинішнього року.
Достатня кількість призовників дає нам можливість здійснити якісний відбір молодого поповнення за станом здоров’я, освітнім рівнем та морально-діловими якостями. Радує те, що протягом останніх років у Ружинському районі змінилося ставлення юнаків до служби в армії. Це пов’язано з ширшим вибором професій та можливостей під час працевлаштування. Зага ... Читати далі »

Просмотров: 664 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Чергове засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які потрапили в складні життєві обставини, відбулась минулого тижня в райдержадміністрації. 

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк розповіла про ситуацію, яка склалася в двох родинах з Голубівки. Байдужість батьків, щодо виховання своїх дітей, призвела до тяжких злочинів скоєних підлітками. Тому, дорадчий орган вирішив дані родини ввести в облік сімей, які потрапили в складні життєві обставини, надавати соціальні послуги, а також проводити з ними профілактичні та просвітницькі роботи. Батькам рекомендували виконувати свої батьківські обов’язки, а в разі подальшого ігнорування – клопотатимуть перед відповідними органами про покарання передбачене чинним законодавством. Районному відділу внутрішніх справ, з метою запобігання повторних злочинів, здійснювати контроль за неповнолітніми дітьми, які ... Читати далі »
Просмотров: 799 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Ситуація з пожежами, загибеллю та травмуванням людей на них, що склалася на території Ружинського району протягом 2011 року, досить критична. Статистика свідчить, що станом на 18 жовтня 2011 року на території Ружинського району виникло 23 пожежі, у вогні загинуло 2 мешканці району, ще 1 особа отримала травми. Вогнем знищено та пошкоджено 16 будівель та споруд, 14 тонн грубих кормів, матеріальні збитки, завдані вогнем, складають 90 тисяч гривень, ще 488 тисяч гривень нанесено побічних збитків від пожеж.

З настанням холодів всі
громадяни намагаються обігріти свої оселі, створити в приміщеннях затишок та тепло. В цьому немає нічого небезпечного за умови, коли прилади опалення влаштовані та експлуатуються відповідно до правил пожежної безпеки. В наш час більшість будинків опалюються за допомогою газових приладів, але враховуючи високі ціни на спожитий газ та складне фінансове становище сільських жителів все част ... Читати далі »
Просмотров: 2023 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Конкурсна комісія районної ради з питань проведення конкурсів щодо визначення орендарів об’єктів нерухомості спільної власності територіальних громад сіл, селища району оголошує конкурс на право укладення договору оренди нерухомого майна
Організатор конкурсу – конкурсна комісія районної ради з питань проведення конкурсів щодо визначення орендарів об’єктів нерухомості спільної власності територіальних громад сіл, селища району.
Учасники конкурсу – юридичні та фізичні особи (суб’єкти підприємницької діяльності).
Основними критеріями визначення переможця є максимальний розмір орендної плати, використання приміщення за цільовим призначенням та найкращі умови подальшої експлуатації об’єкта.
Інформація про об’єкт оренди: частина приміщення, яке перебуває на балансі районного відділу культури і туризму райдержадміністрації та розташоване за адресою: смт Ружин, вул Бурди, 42, площею 70 кв.м. та 25 кв.м.
Стартова орендна плата за об’єкт відповідно: 12,62 грн.та 13,65 грн за 1 кв. ... Читати далі »
Просмотров: 964 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Невід’ємне право громадянина демократичної держави – вільно обирати владу. Неодмінний обов’язок демократичної держави – забезпечити своїм громадянам можливість реалізувати це право. 2010 рік став випробувальним роком для Державного реєстру виборців, так як розпочався він складанням списків виборців для Президентських виборів, а закінчився складанням списків на вибори місцевих депутатів усіх рівнів. 

Не дивлячись на те, що наступні вибори будуть у 2012 році відділом ведення Державного реєстру виборців апарату Ружинської райдержадміністрації і зараз ведеться робота щодо внесення до бази даних Реєстру повного обсягу відомостей про виборців, їх коректність, однократність включення виборців.
Таким чином, звертаємо вашу увагу, шановні виборці, на нову постанову Центральної виборчої комісії від 1 квітня 2011 року №57 «Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси». Зг ... Читати далі »
Просмотров: 677 | Добавил: zmya | Дата: 24.10.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100