Головна » 2011 » Жовтень » 28

Свято Покрови в райцентрі співпало із відзначенням 420-річчя назви селища. Щоб прикрасити місцеве свято, було придумано ряд заходів, серед яких – вручення гідним поваги (на думку керівників селища) громадянам, гостям Ружина сувенірів, серед яких пам’ятний календар, книга «Ружинщина в іменах» (мала енциклопедія) тощо.

Наступного дня до мене  завітав автор-упорядник згаданої книги Г.Л.Махорін і подарував з дарчим написом своє творіння. Я знаю його із 1975 року, коли вперше побачив серед своїх учнів малого 10-літнього допитливого хлопчика Гену, який потім завжди ходив із своїм класом у тривалі кількаденні походи по рідному краю. Як класний керівник я завжди ретельно цікавлюся долею кожного свого вихованця, щиро радію їхнім успіхам і досягненням і щиро співчуваю невдачам. Мені неймовірно приємно від того, що хтось пішов далі, ніж я, досяг більшого, став науковцем чи просто глибоко шанованою людиною серед односельців і дуже сумно, як хтось зірвався, спіткнуся н ... Читати далі »

Просмотров: 1062 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (2)

Протягом останніх десяти років житель Ружина Алік Григорович Кричківський працює водієм в СВК «Ружинський. На своєму сто тридцятому ЗІЛі перевозить різні вантажі у господарстві, але здебільшого обслуговує тік. Зараз підвозить у зал для очистки насіння ярих культур овесу та ячменю. Раніше підвозив насіня однорічних трав, а також доставляв насіння однорічних трав з поля на тік.

Під час закладання сплющеної кукурудзи  на корм худобі доводилось працювати вахтовим методом, з восьмої і до двадцятої. Зате в короткий термін заклали тисячу тонн цього поживного корму для громадського тваринництва. Робота є кожного дня. Незважаючи на чималі вже літа, адже водій уже три роки на заслуженому відпочинку, не полишає керма свого автомобіля. За 43 роки звик до далеких і близьких доріг. Така доля у шоферів – щоденно долати десятки, сотні, а інколи і тисячі кілометрів доріг. Поки дозволяє здоров’я і є бажання ветеран ... Читати далі »

Просмотров: 829 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Гроші для сучасної людини стали практично невід’ємною частиною життя. Одні вважають їх найбільшим благом, адже за них можна придбати чи не всі принади світу, інші ж кажуть, що гроші – це зло, оскільки часто засліплюють людину і стають причиною найтяжчих злочинів. Однак є й третя точка зору: банкноти й монети – це ілюстроване і надзвичайно красномовне відображення історії країн і народів. Саме такої думки притримується боніст і нумізмат В.Ф.Гутівський.


Колекція банкнот та монет  Валерія Франковича містить близько півтисячі екземплярів. Географія походження грошей надзвичайно широка: тут є не лише українські, російські банкноти, а й іранські, іракські, венесуельські, грузинські, киргизькі, білоруські, американські, польські і навіть китайські. Та й монети теж можна побачити досить різноманітні: від українських ... Читати далі »
Просмотров: 1427 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Ми, українці вже добре знаємо, що перед кожними виборами кандидати в депутати рад усіх рівнів обіцяють нам молочні ріки й масляні береги. А от де людині шукати допомоги, як трапилась яка біда чи скрута завітала на поріг після виборів? 

Нагадаємо, що рішенням сесії Житомирської облради встановлено Єдиний день депутата – третій четвер кожного місяця. Цього дня усі депутати мають працювати у закріплених виборчих округах, зустрічатись зі своїми виборцями, звітувати про виконання обіцяного, допомагати людям у вирішенні наболілих проблем.
Член фракції «Батьківщина» Василь Русак опікується Ружинським районом. Він частий гість у нас, адже пов’язують його з нашою землею і родинні стосунки. А тому мешканці сіл і селища постійно звертаються до нього за допомогою.
В основному просять матеріальної підтримки, часто – на лікування. Нині ліки й медичне обслуговування вартує дорого, і не у всіх є можливість придбати чи оплатити навіть найнеобхідніше. На це депутат ... Читати далі »

Просмотров: 633 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Крилівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів здана в експлуатацію 1989 року. Та протягом останніх років у селі відбулись великі зміни і це позначилось на освітянах.

Так, з переходом від планової до ринкової економіки місцеві керівники не зуміли зорієнтувалися у складних умовах господарювання і довели до ручки базове сільгосппідприємство, яке перестало існувати, відповідно, припинила роботу молочно-товарна ферма, чимало людей залишились без роботи і в пошуках кращої долі виїхали у великі міста. Внаслідок цього погіршилась демографічна ситуація і, через що скоротилася кількість учнів у школі. Сьогодні тут навчається всього 47 дітей. І все ж село оновлюється і все робиться для того, аби відновити соціально-культурну сферу села.
Минулого тижня в рамках програми Єдиного дня депутата в Крилівці побував депутат обласної ради Михайло Андрійович Чигир. З початком робочого дня у Крилівській сільській раді депутата зустріли сільський голова С.С.Лизог ... Читати далі »

Просмотров: 739 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

26 жовтня Валерію Ревуну виповнилося б 55 років…Натомість рідні і близькі цього дня зібралися на вечір Пам’яті за ним. Він був щедро обдарований Богом – багатим на співочий талант, на щедру душу, на любов до людей. На жаль, замало днів відведено йому було на цій землі, не встиг усе доробити, долюбити, дожити, доспівати…

Валера народився в Бистрику у сім’ї службовця. У їх родині усі непогано співали, але найповніше співоча душа розквітла в ньому. З маленьку захоплювався музикою, сам на слух підбирав на гармошці відомі мелодії. Тому паралельно із навчанням у звичайній школі, відвідував уроки в музичній школі на Київщині. А коли такий заклад відкрився в Ружині – ходив сюди. Одразу ж після школи 17 річним хлопцем пішов працювати в районний будинок культури – до творчої роботи прикипів серцем.
Службу в Армії проходив в Олевському районі. Там і познайомився з майбутньою дружиною – єдиним коханням усього ж ... Читати далі »

Просмотров: 974 | Добавил: zmya | Дата: 28.10.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100