Головна » 2011 » Грудень » 01

У цьому році урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства, що відбулися в районному будинку культури, були неординарними, адже до нас приїхали гості з Червоноармійського району.



З вітальним словом звернувся до  присутніх голова  райдержадміністрації В.С.Бондарчук, який детально поінформував про результати роботи працівників сільського господарства протягом року. По завершенню виступу до хліборобів Ружинщини звернувся голова Червоноармійської райдержадміністрації С.Й.Карпінський. По тому були вручені короваї головам обох райдержадміністрацій. На святі також виступили із щонайкращими привітаннями і побажаннями працівникам сільського господарства і отримали запашні короваї голова районної ради Б.О.Ходаківський, представник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації О.М.Власенко та перший заступник голови Ружинської райдержадміністрації, ... Читати далі »

Просмотров: 1280 | Добавил: zmya | Дата: 01.12.2011 | Комментарии (0)

«Радуйся, Ангелов начальниче…»


Двадцять першого листопада, в день святкування Собору Архістратига Михаїла та всіх Небесних Сил безплотних, прихожани Свято-Михайлівської церкви с. Березянка, що в Ружинському районі, молитовно відзначили храмове свято.
На честь Архістратига Михаїла на Ружинщині споруджено шість храмів.
Священики благочиння звершили соборні богослужіння в кожному з них. У Березянці Божественну літургію очолив благочинний округу протоієрей Михаїл Маркевич. Йому співслужили протоієрей Сергій Усатий з с. Кривошиїнці Сквирського округу Білоцерківської єпархії, який тимчасово окормляє місцеву парафію, а також священик Віктор Врублівський з с. Немиринці.
Згідно з історичними відомостями, церква у Березянці була побудована у 1793 році. Однак будівля не збереглась до наших днів, тому нинішній Свято-Михайлі ... Читати далі »
Просмотров: 684 | Добавил: zmya | Дата: 01.12.2011 | Комментарии (0)

Сім’я – це осередок суспільства, у якій зростає та виховується наступне покоління. В ній дитина одержує соціальне виховання та стає індивідуальною особистістю, тому саме від родинних стосунків залежить подальша доля та розвиток підлітка.

Святковий концерт до Дня спільних дій в інтересах дітей за  організації відділу сім’ї, молоді і спорту РДА спільно з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся у Будинку дитячої творчості 15 листопада.
На свято завітали голова райдержадміністра-ції В.С.Бондарчук та голова районної ради Б.О.Ходаківський, які привітали всіх зі святом та вручили батькам прийомних дітей подяки за турботливе виховання та родинне тепло, яке вони дарують дітям. «Не кожна родина сьогодні наважиться на цей відповідальний крок», – наголосив Володимир Сергійович. Керівники побажали всім міцного здоров’я, довголіття, радості від дітей та сімейного благополуччя.
Учасники свята потішили присутніх віршами та піснями, присвяченими ... Читати далі »

Просмотров: 733 | Добавил: zmya | Дата: 01.12.2011 | Комментарии (0)

Гуртківці ляльково-драматичного гуртка Бистрицької ЗОШ І-ІІІ ступенів відвідали дитячий садок «Ялинка».


Малята радо  зустрічали гостей.
Програму розпочала ведуча Наташа Мороз, вона привітала дітей і оголосила лялькові та драматичні вистави.
У перші лялькові виставі «Казці про ведмедя» виконавцями ролей були: Олександр Посесор, Ірина Конончук, Роман Шуляк, Анна Костик. Казка навчала дітей завжди бути правдивими.
У наступні виставі «Лисиця та кіт» учні розсмішили малят, які гучно аплодували. Виконавці ролей: Даша Пшенична, Аліна Загороднюк, Віка Осавольчук, Галина Порхун.
Гуртківці показали і драматичні вистави. У казці «Заєць – симулянт ролі виконували: Олександр Кучерук, Володимир Коломієць, Вікторія Столітня та Руслана Плахотнюк. Малята зрозуміли, що обманювати не можна, а то трапиться лихо таке як із зайцем.
Остання казка «Цукерка» була придумана учнями та керівником гур ... Читати далі »

Просмотров: 933 | Добавил: zmya | Дата: 01.12.2011 | Комментарии (0)

Першого грудня сімдесяту зиму зустрічає Надія Тимофіївна Плікус. За плечима довге прожите життя. Першого грудня 1941 року, коли саме вирувала Велика Вітчизняна війна в багатодітній сім’ї Тимофія та Катерини Ременюків народилась Надійка.


Вже з цієї дати зрозуміло,  що життя в ті роки було важким, тому бавитись у ляльки, або побігати з дітлахами не було можливості.
Після закінчення війни, коли дівчинці було 7 років, пішла в перший клас Княжицької початкової школи, по тому – в Немиринецьку середню школу.
Росла цікавою дитиною. У школі добре навчалась, займалась спортом, брала активну участь у гуртках художньої самодіяльності.
У 1959 році закінчила 10 класів. Одного разу дуже ранесенько пішла з дівчатами перевертати покоси. Коли вони доходили до пшеничного лану, раптом пролунав дзвінкий чоловічий спів. Коли вони підійшли ближче, то виявилось, що в пшеничному полі лунала пісня агроно ... Читати далі »

Просмотров: 776 | Добавил: zmya | Дата: 01.12.2011 | Комментарии (0)

Найкращими роками людини, які сповнені безтурботністю і радістю, є студентські роки. У вищому навчальному закладів хто знаходить нових друзів, інші – кохання, а дехто, можливо, - ділових партнерів. Навчання в коледжі, технікумі чи інституті – це одна із найважливіших сторінок історії нашого життя. І цінувати потрібно кожну його мить, адже ці роки ми будемо згадувати, як одні із найяскравіших сторінок нашої життєвої книги.


День студента відзначили у Верхівнянській філії Житомирського агротехнічного коледжу минулого тижня. З подарунками на свято завітали начальник відділу сім’ї, молоді і спорту РДА Н.М.Пилипчук та директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк. Ніна Миколаївна привітала студентів зі святом і разом із Аліною Миколаївною вручили найкращим його вихованцям цінні подарунки. Студенти на вдячність подарували гостям музичний концерт.
Куратор групи ВП-4 ... Читати далі »

Просмотров: 1442 | Добавил: zmya | Дата: 01.12.2011 | Комментарии (0)

Одним з головних і наболілих питань сьогодення є питання боротьби зі сказом тварин, адже це захворювання є особливо небезпечним, так як хворіють всі теплокровні тварини і людина. Це захворювання характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи і закінчується летально. Хвора на сказ людина помирає у важких муках і при повній свідомості.


Основним джерелом та  резервуаром інфекції є хворі на сказ дикі тварини, в основному лисиці, а також бездомні коти та собаки. Особливостями сказу є виражена сезонність захворювання. Серед лисиць спостерігається два підйоми захворювання: 1-й в лютому - квітні, в час парування лисиць, 2-й у вересні – грудні, коли збільшується щільність популяції лисиць за рахунок молодняка тварин. Серед сільськогосподарських тварин підйом захворювання відмічається в другому півріччі і досягає свого максимуму в осінній період, що обумовлене більш тісни ... Читати далі »
Просмотров: 1052 | Добавил: zmya | Дата: 01.12.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100