Головна » 2011 » Грудень » 23

Дитина, яка робить лише перші кроки, постійно знаходиться під пильною увагою батьків, готових у будь-який момент її життя прийти на допомогу. Проте, у світі є діти, які надто рано залишилися без цієї підтримки. Таких досить багато… Поряд з нами є люди, у яких вчора були люблячі тато і мама, а сьогодні вони — діти-сироти, або діти, позбавлені батьківського піклування. Діти, чиї батьки померли або з різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання. Тому головним завданням держави постає забезпечити таких дітей належними умовами для подальшого життя в суспільстві.



Свято з нагоди Дня Святого Миколая,  присвячене дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також батькам-опікунам, відбулося в районному будинку культури. Служба у справах дітей РДА та учні Зарічанської школи підготували святковий концерт з різноманітними вір ... Читати далі »

Просмотров: 3669 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (1)

Перше пленарне засідання сесії районної ради VI скликання відбулося 16 грудня. На засідання були запрошені і взяли участь у роботі депутат обласної ради М.П.Зозуля, сільські голови, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району.

На розгляд депутатів вносились питання бюджету, комунальної власності, земельні. Попередньо всі питання, які розглядались на сесію, обговорили профільні комісії.
Депутати затвердили довідки про внесення змін до кошторисних призначень, внесення змін до районного бюджету на 2011 рік, затвердили розпорядження голови райдержадміністрації, які стосуються внесення змін до бюджету.
Уже тривали час районний кінотеатр не використовується не тільки за призначенням, але й взагалі ніяких дій там не проводилось. Відтепер сесія райради надала дозвіл відділу культури та туризму РДА на здачу в оренду частини приміщення загальною площею 25 квадратних метрів для здійснення торгівлі непр ... Читати далі »

Просмотров: 3771 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (4)

Роки, немов птахи, летять у вирій журавлиними ключами, у вічність, і ніхто не може їх спинити. Подумати тільки: 90 років під синім небом України прожив ветеран Великої Вітчизняної війни, ветеран праці, житель Баламутівки (нині Зарічччя) Анатолій Олександрович Телінкевич. 



Нелегка доля випала  цьому дивовижно-мудрому чоловікові. Скільки важких стежинок сходжено на широкій дорозі життя. До дна довелось випити гірку чашу. Пережити голодомор, пройти фронтовими дорогами через самісіньке пекло війни, бути двічі пораненим, вижити і продовжити свою трудову діяльність вже у мирний час. Виростити і виховати дітей, дочекатись онуків та правнуків та радіти праправнучці Сашенці. У ветерана десять онуків і стільки ж правнуків.
Анатолій Олександрович за бойові заслуги удостоєний високих почестей. Нагороджений орденами і медалями Радянського Союзу. На трудовому фронті постійно отр ... Читати далі »

Просмотров: 4199 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (1)

«Трудівниця, передова доярка не тільки в місцевому колгоспі, а й у районі та області. Нагороджена Почесними грамотами за високі надої та вагомий внесок у економічний розвиток держави». Такими теплими словами описують колеги мешканку Білилівки, яка близько сорока років пропрацювала дояркою у колгоспі «Маяк», Віру Пилипівну Гаркавлюк. Високоморальна, розумна людина з добрим серцем і творчою душею. Щира і проста жінка, якій з дитинства довелося пізнати і голод, і важку працю.



У світлий день пресвятої  Варвари 1943 року в родині Пилипа та Павліни з Білилівки народилася третя дитина – донечка Віра. Пригорнути до себе доньку батько не встиг. Його відразу після звільнення району від фашистських окупантів забрали на війну, звідкіля чоловік не повернувся. Мати залишилася сама з маленькими дітьми на руках. Важко жилося родині у післявоєнні «голодні» роки. А сім’ї, що залишила ... Читати далі »

Просмотров: 4242 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (1)

Архієпископа Мир Лікійського Миколая Чудотворця 19 грудня разом з усіма православними християнами прославляли і мешканці Ружина й Заріччя. Адже саме Свято-Миколаївські храми віками були духовними осередками для місцевих парафіян.

Краєзнавець Лаврентій Похилевич у історичній праці «Сказания о населённых местностях Киевской губернии» повідомляє: «Николаевская церковь каменная, построенная прихожанами в 1821 году, при многом пособии помещицы Эмилии Челищевой. До помянутого года издавна были деревянные церкви, которые были строены одна после другой». Дослідник вказує і на те, що у Свято-Миколаївському храмі зберігалась ікона Божої Матері, яка славилась здавна чудесами.
Сьогодні новий Свято-Миколаївський храм в Ружині будується на перехресті найважливіших автошляхів, що сполучають районний центр з різними містами й селами нашої держави. Нещодавно споруджена дзвіниця вже кілька років тішить зір та милує слух мешканців і гостей райцентру зображенням Богородиці, вик ... Читати далі »

Просмотров: 4202 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації 18 грудня в спортивному залі Ружинської гімназії провів перший турнір на «Кубок Ружинського району з баскетболу – 2011».

На урочистому відкритті привітав учасників змагань селищний голова В.І.Жарський, який надав для призерів та переможців змагань енциклопедії «Ружинщина в іменах» та перекидні календарі. Спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Р.С.Костюмінський також привітав спортсменів.
Після жеребкування головний суддя змагань І.В.Волченко оголосив регламент змагань: дві групи по три команди. І група – «Студент», «Статус», «ДЮСШ Ружин»; ІІ група – «БК Ружин», «Ветеран», «Ягнятинська гімназія». Змагання розпочались з гри «ДЮСШ Ружин» – «Статус», в якій перемогу здобули гравці команди «Статус» з рахунком 26:19. Наступні ігри в групах завершились з такими результатами: гра №2 «Ягнятинська гімназія» – «Ветеран» 18:26 на користь команди «Ветеран»; гра №3 «ДЮСШ Ружин» –«Студент» 32:21 на ... Читати далі »

Просмотров: 6285 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Засідання комісії з питань захисту прав дітей відбулося 8 грудня у райдержадміністрації. Члени комісії розглянули питання щодо надання згоди органу опіки та піклування Ружинської райдержадміністрації на встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування, і яка перебуває в приватному закладі Житомирському соціально-реабілітаційному центрі для єврейських дітей дитячому містечку «Алюмім».

Начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук розповіла  про ситуацію, яка склалася в родині з Ружина. Вихованням хлопчика з народження займалися дідусь і бабуся. Коли йому виповнилося 9 років, подружжя переїхало проживати до Ізраїлю, але онука забрати з собою вони не змогли. Мати дитини, яка проживала в Києві, забрала сина до себе, але не займалася вихованням дитини і підлітка забрали до київського притулку «Місто щасливих дітей», де хлопчик перебував два роки. Матір, тим часом, позбавили батьківських прав, а сина перевели у Житомирський соціально – реаб ... Читати далі »

Просмотров: 2401 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Де здобували професію хліборобську?

Учні 6 класу привітали керівника СВК «Ружинський» з присвоєнням йому звання «Заслужений працівник сільського господарства». Цікава розмова учнів з О.Ф.Колібабою відбулася в його робочому кабінеті.
Школярі уважно слухали про успіхи колективу, про працю
хліборобів, про людей праці. Довелося відповідати і на запитання учнів «Які предмети в школі подобалися?», «Де здобували професію хлібороба?».
Учні зробили висновок, що до успіху приводить наполегливість у навчанні і в праці.
Всі учні були задоволені зустріччю, а найбільше С.Медвідь та Т.Тимошенко. Їм пощастило посидіти у кріслі керівника господарства.

Просмотров: 781 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Ружинський РВ УМВС України в Житомирській області повідомляє, що у передноворічний період 2011-2012 року проходить операція «Ялинка».
Мета її - забезпечення охорони хвойних насаджень,  попередження та недопущення випадків незаконних вирубок лісових хвойних культур, ст.65 (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка), ст.152 (Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів), ст.159 (Порушення правил торгівлі на ринках), ст.160(Торгівля з рук у невстановлених місцях), ст.164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Під час операції «Піротехніка та піротехнічні засоби» працівники райвідділу здійснять профілактичні відпрацювання щодо виявлення порушень правил обігу піротехнічної продукції.
Винних осіб буде притягнено до відповідальності згідно чинного законодавства.
Олександр МАНДЗЮК

Просмотров: 641 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Напередодні зимових свят Благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області» приготувала ряд нововведень, які мають стати приємним подарунком для ружинців.

За 11 років існування Лікарняної каси на Житомирщині певна  кількість громадян вибула з її лав з різних причин. Найчастіше до цього призводили вихід на пенсію, декретна відпустка, зміна місця роботи — тобто фактори, які змінювали сталу систему внесення коштів. В результаті, формувалась заборгованість, і такі люди рішенням правління виключалися з ЛК.
Тепер, якщо людина бажає поновити своє членство в касі, їй не потрібно сплачувати всю суму боргу! Для полегшення та спрощення процедури відновлення правлінням ЛК була розроблена схема, за якою:
– якщо ви жодного разу не лікувались за рахунок каси, то для відновлення суму боргу не потрібно повертати взагалі;
– якщо ви лікувались за кошти ЛК, але використали грошей менше, ніж сплатили внесків, то відновитися можна, сплативши суму боргу лише з ... Читати далі »

Просмотров: 893 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

За січень-вересень 2011 року на розвиток економіки району за рахунок усіх джерел фінансування спрямовано 24579 тис. грн капітальних інвестицій.

Найбільшу частку з них – 18660 тис. грн, або 75,9%
загального обсягу складають інвестиції в основний капітал (придбання машин і обладнання, капітальне будівництво та транспортні засоби). На капітальний ремонт спрямовано 15,4% усіх інвестицій, на формування основного стада робочої та продуктивної худоби 8,0%.
Освоєно капітальних інвестицій за 9 місяців 2011 року за джерелами фінансування: за рахунок коштів державного бюджету – 117 тис. грн, за рахунок місцевого бюджету – 1155 тис. грн, за власні кошти підприємств та організацій – 12392 тис. грн, кредити банків та інші позики – 1938 тис. грн інші джерела фінансування – 8977 тис. грн.
У технологічній структурі інвестицій в основний капітал витрати на будівельно-монтажні роботи складають – 9143 тис. грн, або 49,0% до загально обсягу. Витрати на придбання машин та ... Читати далі »

Просмотров: 1093 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Черговий брифінг, присвячений підсумкам роботи Ружинського відділення Попільнянської МДПІ за 11 місяців поточного року, проведено виконуючою обов’язки заступника начальника Ружинського відділення Т.В.Харчук 9 грудня 2011 року.

Тетяна Харчук зазначила,  що податківцями Ружинського району за 11 місяців поточного року до зведеного бюджету забезпечено в сумі 27009,8 тис. грн податківців і зборів, що на 1368,9 тис. грн більше відповідного періоду минулого року. За листопад місяць перевиконання зведеного бюджету – 99,4 тис. грн, або 103,1%.
Місцевий бюджет за 11 місяців поточного року виконано на 110% або на 2012,6 тис. грн більше запланованого рівня. За листопад місяць місцевий бюджет при плані 2206,1 тис. грн отримав надходжень в сумі 2598,5 тис. грн, що складає 117,8%.
Державний бюджет з початку року виконано на 53,3%. Недовиконання зумовлено невиконанням прогнозного показника по податку на додану вартість (83,3%).
Податок на прибуток виконано на 108 ... Читати далі »

Просмотров: 738 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

У рамках Всеукраїнського тижня права, присвяченого Дню прав людини, 9 грудня під час круглого столу, який відбувся в приміщенні Ружинського районного суду, відбулося обговорення шляхів, стану та найважливіших проблемних питань реалізації Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Закон був прийнятий Верховною Радою України 2 червня 2011 року.

Зокрема, йшлося про  підзаконні нормативно-правові акти, видані на реалізацію закону. Обговорювалися окремі положення прийнятого Закону, роль органів місцевого самоврядування і виконавчих органів влади у забезпеченні доступу громадян до безоплатної первинної правової допомоги тощо.
Начальник районного управління юстиції І.А. Ющук повідомив, що Верховна Рада України прийняла Закон від 2.06.2011 р. №3460 «Про безоплатну правову допомогу», який визначає зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок його реалізації, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання ц ... Читати далі »

Просмотров: 692 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Найголовнішою проблемою ведення мисливського господарства є браконьєрство. Під час охорони мисливських угідь доводиться мати справу з особами, різними за віком, характером, освітою і посадовим становищем; одні вперше порушують правила полювання, інші систематично займаються браконьєрством.

Для браконьєрства злісні порушники правил полювання беруть на озброєння сучасні досягнення науки і техніки: використовують автоматичну та напівавтоматичну зброю, нерідко з глушниками для зменшення звуку пострілів; обрізають стволи і переробляють приклади, щоб зброю легко можна було сховати під одягом; застосовують вставні стволи малих калібрів у гладко ствольну зброю, використовують сильні електроосвітлювальні пристрої, налаштовують капкани, петлі.
Порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тва ... Читати далі »
Просмотров: 744 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

З нагоди 65-річчя письменника


Початок грудня – знаменний день в сучасній Україні не лише тому, що 1 грудня ввійшло навіки у нашу історію, к узаконення самостійної держави на Землі, для багатьох українців він знаковий і іншими подіями, зокрема, для ружинців – це день народження
Геннадія Макаровича Шкляра.

Вже півроку, як він тихо, навіть непомітно для широкого загалу, пішов за Межу. Але і за свого життя він був несправедливо невизнаний громадою. Це як, наприклад, лежить коштовний камінь серед багатьох звичайних камінців і він мало чим зовні відрізняється від інших до того часу, поки його не примітять, відчистять від зашкарублого покриття, щоб він засяяв діамантовими гранями. А ще краще: помістять цей відшліфований діамант у належну оправу – ось тоді кожен зрячий буде любуватися його красою…
Півстоліття тому у місцевій газеті з’явилися вірші, прозові матеріали підписані прізвищем Г.Пролісок. ... Читати далі »

Просмотров: 2636 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (2)

Міні-чат

100