Головна » 2016 » Грудень » 22

Виробляти і продавати молоко сьогодні вигідно, а отже, доцільно нарощувати поголів’я корів. Протягом останніх років поголів’я ВРХ у великих сільгосппідприємствах постійно скорочується, хоча продуктивність молочного стада зростає і надої від однієї корови підвищилися. Станом на 12.12 2016 року середньодобовий надій від однієї корови по району у сільгосппідприємствах складає 14 кілограмів, що на 1 кілограм 600 грамів більше, ніж у такий період минулого року.

У зв’язку з настанням осінньо-зимового періоду та скороченням чисельності поголів’я ВРХ, з першого грудня 2016 року закупівельні ціни на молоко підвищились. Для великих сільгоспвиробників, де є відповідна якість виробленої продукції, вартість одного кілограма молока складає 8-9 гривень, для населення – 4,5 гривні. Тому тепер виробляти і продавати молоко вигідно. Особливо це в ... Читати далі »

Просмотров: 1800 | Добавил: kulunka | Дата: 22.12.2016 | Комментарии (0)

Ружинський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до Дня спільних дій в інтересах дітей  з 1  по 30 листопада 2016 року проводив благодійну акцію «З добром до дітей».

   Метою благодійної акції був збір одягу та взуття, раніше використаного, для дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та сімей з дітьми тимчасово переміщених осіб з районів проведення  антитерористичної операції.
За результатами проведення даної акції, було зібрано дитячий одяг, взуття, які були у користуванні. 
У благодійній акції взяли участь загальноосвітні навчальні заклади: Ружинська гімназія, Мовчанівська ЗОШ І-ІІІ ст., Березянська ЗОШ І-ІІІ ст., Роставицька ЗОШ І-ІІІ ст., Ягнятинська ЗОШ І-ІІІ ст., М.-Чернявська І-ІІ ст., Чорнорудська ЗОШ І-ІІ ст., Огіївсь ... Читати далі »

Просмотров: 1813 | Добавил: kulunka | Дата: 22.12.2016 | Комментарии (0)

Саме під таким гаслом розпочався тиждень писемності в Роставицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Дев’ятого листопада – День української писемності. Роставицька ЗОШ теж не могла залишитись осторонь такої події, тому під керівництвом вчителя української мови та літератури Ольги Ігорівни Міськової було проведено тиждень писемності.

Розпочався цей тиждень зі святкової лінійки, яка мала назву «Від ієрогліфа до книги» та конкурсу малюнків на тему «Ти наше диво калинове, кохана українська мово», в якому взяли участь учні 4-11 класів. Кожен малюнок був справжнім шедевром, адже дитина вкладала в нього свою душу і серце. 
Наступного дня учні 3-11 класів взяли участь у конкурсі знавців української мови ім. Петра  Яцика.   
9 листопада своєю неординарністю всіх захопила літерату ... Читати далі »

Просмотров: 1989 | Добавил: kulunka | Дата: 22.12.2016 | Комментарии (0)

Міні-чат

100