Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 42 43 »
Весна. Оживає природа, воскресає життя. Надходять Великодні свята. І беруться українці за давнє мистецтво створення писанок – символу Великодня, весни, вічності життя.
Писанки – це курячі або гусячі яйця, орнаментовані розписом. А слово «писанка» походить від «писати», тобто розписувати. Цей своєрідний мініатюрний живопис відомий із сивої давнини. Писанкарство з’явилося в час язичництва, як атрибут культових народних обрядів, пов’язаних із пробудженням землі навесні, початком сільськогосподарських робіт, появою перших дарів природи.
Українська писанка має багатовікову історію. Припускають, що київські майстри-гончарі почали виготовляти писанки близько 1000-го року, ще за часів князювання Володимира Великого. Наші прадіди-язичники з-поміж усіх сил природи найбільше звеличували Сонце, яке, за їхніми віруваннями, було джерелом життя. Ним вважали також і яйце, яке носить в собі зародок і є атрибутом Сонця.
Поступово і дере ... Читати далі »
Просмотров: 3146 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

З метою поліпшення умов життя та соціального захисту  найбільш уразливих верст населення та формування громадської думки щодо необхідності постійної уваги до проблем людей похилого віку, інвалідів, дітей сиріт, онковорих, безпритульних та хворих на туберкульоз та СНІД. Президія Правління Товариства Червоного Хреста України започаткувала у 2001 році проведення щорічного Всеукраїнського місячника Червоно Хреста, під час якого обласними, міськими, районними організаціями Товариством проводиться робота по збору та наданню гуманітарної й фінансової допомоги найбільш вразливим категоріям населення.
У зв’язку з проведенням цьогорічного Всеукраїнського місячника Червоного Хреста з 2 квітня по 2 травня під гаслом «Милосердя не має віку і статі. Приєднуйтесь до Червоного Хреста».
Звертаємось до Вас, шановні жителі районну, до всіх тих, кому не байдужий людський біль і горе, із закликом до конкретного і дієвого милосердя.
Якщо Ваші серця відкриті для співчуття і ... Читати далі »
Просмотров: 2654 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Зараз проблема забезпечення населення доброякісною питною водою стоїть дуже гостро. В Україні 5,7 млн. городян та 11,7 сільського населення споживають воду із колодязів та індивідуальних свердловин, що живляться ґрунтовими водами і у переважній більшості знаходяться у незадовільному стані.

Вживання води з наднормативним вмістом нітратів небезпечне для здоров’я. З ним безпосередньо пов’язане захворювання водно – нітратної метгемоглобінемії у дітей до року, летальні випадки від якої реєструються все частіше.
Метгемоглобінемія обумовлена токсичною дією нітратів, яка полягає у кисневому голодуванні тканини (гіпоксії), що розвивається внаслідок порушення транспортування кисню кров’ю, а також у пригніченні активності ферментних систем, що беруть участь у процесах тканинного дихання. Нітратна інтоксикація пов’язана з порушенням процесів окисного фосфорилювання, утворення високого рівня метгемоглобіну в крові, розвитком ціанозу.
Симптоми хвороби у немовлят проявл ... Читати далі »

Просмотров: 2750 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Весна, яка дещо припізнилася цьогоріч, принесла чимало турбот жителям. І не дивно, оскільки всі роботи збіглися в часі. У сільгосппідприємствах розпочались весняно-польові роботи. Разом з ними стартував місячник з санітарної очистки населених пунктів району та наведення порядку на територіях підприємств установ та організацій. 

Як тільки розтанув сніг перед нами відкрилася неприглядна картина захаращеного сміттям довкілля. На узбіччях доріг, вибалках, лісосмугах, навіть на полях сільгоппідприємств лежать мішки із сміттям, яке вивезене з подвір’їв громадян, до речі, у лісосмугах є навіть тушки свиней, що загинули з невідомих причин та трупи інших тварин. І тут виникає запитання, хто його туди повивозив. Відповідь знають усі наші мешкаці, така бачте культура, такі ми є і тут нічого не вдієш. Механізатори СВК «Ружинський» скаржаться на те, що замість того аби засівати ниву, оскільки часу і так обмаль, змушені збирати з поля мішки з побутовими відходами.  ... Читати далі »

Просмотров: 3422 | Добавил: zmya | Дата: 13.04.2012 | Комментарии (0)

Прохання про допомогу на лікування
Cімя Пашко з с. Верхівня спіткнулася з бідою. "Ми звертаємось до Всіх небайдужих до чужого горя людей з проханням допомогти зібрати кошти на лікування Пашко Ярослава Володимировича (27.01.1989 р.н.), який захворів на правець (столбняк). Зараз він перебуває у важкому стані. На лікування потрібна значна сума грошей. Своїми зусиллями наша родина і близькі люди не можуть зібрати відповідні кошти".
Тел. сестри Людмили: 0978564303
Отримувач платежу: ПАТ «Креді Агріколь Банк» в смт Ружин
Код банку: 300614
Код за ЄДРПОУ: 14361575
Отримувач Хрущ Людмила Володимирівна
 Транзитний рахунок: 29248000000254 
Особистий рахунок клієнта: 26251000779304
Просмотров: 2867 | Добавил: sonia | Дата: 03.04.2012 | Комментарии (0)

Джелалабад, Кундуз, Баграм, Хайратон – ось далеко не повний перелік тих місць, де побували юнаки з Ружинського району в складі обмеженого контингенту Радянських військ в Афганістані. Чужа, далека від України, випалена сонцем і кулями земля.Тут, за вказівкою зверху, ще
зовсім юні не обстріляні солдати, клали свої голови не відомо за чиї інтереси. Вірні військовій присязі, вони виконали свій інтернаціональний обов’язок.
Не всі повернулись додому живими. Загинули в Афганістані: І.В.Жилко з Ружина, В.А.Матвійчук з Бистрика та В.М.Дзюбко з Вчорайшого.
Двадцять три роки минуло з того часу, як були виведені радянські війська з Афганістану. Тому щороку 15 лютого збираються колишні військові побратими, щоб вшанувати пам’ять тих, хто не повернувся з тієї війни. Зокрема, голова спілки афганців В.В.Рябуш, В.В.Кутній, В.В.Гусак, В.П.Харчук та В.В.Кулибаба з Ружина, С.Г.Більський із Заріччя, І.П.Лищук та М.В.Тимощук з Рогачів, С.В.Данилюк та С.В.Барабаш з Малих Низгі ... Читати далі »
Просмотров: 2951 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Епідемічні спалахи інфекційних захворювань, які передаються статевим шляхом, є наслідком низької обізнаності культури статевих стосунків

Незахищений статевий акт - це найчастіший спосіб інфікування страшними венеричними захворюваннями. Але деякі хвороби, такі як гепатит та ВІЛ–інфекція, передаються також під час контакту з інфікованою кров’ю. Сьогодні більшість з людей вважають, що вони - поза ризиком захворювання, але ці хвороби є найбільш поширеними видами захворювань в будь-якій країні світу. Маючи навіть одного статевого партнера, можна заразитись і жити з хворобою,  навіть не підозрюючи про це.


Круглий стіл на тему інфекційних захворювань, які передаються
статевим шляхом, з особами, звільненими з місць позбавлення волі, та умовно засудженими провели директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, інспектор кримінально-виконавчої інспекції О.В.Петренко та на ... Читати далі »

Просмотров: 2768 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Двісті п’ять гектарів землі сьогодні залишається у Березянці неприватизованої. Про це повідомила сільський голова Л.С.Чумак на сході села, який відбувся 9 лютого. Під час зборів були порушені й інші вагомі питання, на які сільський голова та представники з району надали ґрунтовні відповіді.

За інформацією сільського
голови Л.С.Чумак, в Березянці проживає 564 людини, 51 особа проживає в Причепівці та ще 26 мешканців живуть в Чеховій. Минулого року померло 12 осіб, народилось 8 діток. На території громади функціонують школа, дитячий садочок, будинок культури, бібліотека, ФАП та фельдшерський пункт в Чеховій, господарюють ТОВ СП «НІБУЛОН», ДП «Ілліч Агро Умань» та ДП «Рогачівське».
Планують цього року провести освітлення в центрі села, побудувати дитячий майданчик. Та проблемою в селі зостається непереоформлена земля, яка приносить значні фінансові збитки. Сільський очільник наголосила, щоб люди, які успадкували землю, найближчим часом її оформили.
Про ... Читати далі »

Просмотров: 2129 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Схід мешканців села у Топорах відбувся у теплому приміщенні місцевої школи. Незважаючи на тріскучий мороз, громада на чолі із сільським головою зібралися для того, щоб обговорити наболілі питання. А їх у сільських трудівників вистачає, тим паче у Топорах.

На збори приїхали
представники з району: заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчук, начальник Держкомзему у Ружинському районі О.М.Рачук, начальник управління ветеринарної медицини В.С.Тимчук та головний спеціаліст по контролю з нарахування та призначення пенсій управління праці та соціального захисту населення С.В.Оксемчук. Прибули керівники підприємств, які орендують землю у Топорах: ТОВ «Укрінвест-Холдинг» – В.В.Кульшин, СВК «Ру-жинський» – О.Ф.Колібаба та СФГ ім.Мічуріна – В.І.Пилипчук.
Сільський голова В.М.Лянга прозвітував про свою роботу протягом року. Тут також, як і в інших селах, минулого року відкрили дитячий садок у приміщенні школи. Без перебільшення ... Читати далі »

Просмотров: 2327 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Вчорайшенська сільська рада, яку очолює О.А.Іщук, спільно з депутатами сільської ради, громадою села, за підтримки райдержадміністрації, районної ради в минулому році вирішила чимало життєво важливих проблем. Радує людей те, що в селі запрацював дитячий садочок, і тепер тут навчається 33 діток.

Вирішено чимало інших питань.

Зрозуміло, щоб здійнити
заплановані заходи в нинішньому році та в наступних потрібні гроші, а вони в достатній кількості можуть надійти до сільської ради тільки тоді, коли в селі буде ефективно працювати, виробляти продукцію базове сільгосппідприємство. Об’єд-наня двох господарств: ПП «Моя Надія» та СВК «Вчорайшенський», з тим щоб у селі був один господар, до якого можна було б звернутися за допомогою – справа благородна, яка піде на користь всіх жителів села та розвитку Вчорайшого в майбутньому. Незважаючи на добрі наміри, з початком реформування у сільгосппідприємстві виникли проблеми. Розпайоване майно СВК «Вчорайшенський» ро ... Читати далі »

Просмотров: 2827 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Запровадити нові технології у землеробстві та скотарстві запланували в ДП «Ілліч Агро Умань», про що повідомив начальник агроцеху №3 О.В.Марчук на сході села в Княжиках.

Як зазначив Олександр Володимирович, останнім часом
відгодівля свиней стала неприбутковою справою для підприємства. Тому керівництво вирішило збільшити поголів’я молочного стада, що, на їхню думку, збільшить доходи та збереже робочі місця. Мешканці сіл до такого рішення підприємства ставляться скептично, та на робочі місця все ж таки надіються.
Сільський голова В.П.Стрільчук ознайомила присутніх з соціальним паспортом сіл Княжики та Сахни. Валентина Петрівна розповіла, що на території населених пунктів проживає 465 людей, з яких працездатного віку 174 особи. Протягом 2011 року померло 12 чоловік, а народилося лише двоє дітей.
У рамках виконання програми соціально-економічного розвитку зроблено поточний ремонт дитсадка в Княжиках, пам’ятників воїнам Великої Вітчизняної війни, будинку ... Читати далі »

Просмотров: 2443 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту інформує про спортивно-масові заходи Ружинського району:
Традиційний кубок пам’яті воїна-інтернаціоналіста І.В.Жилка з волейболу
Початок змагань 25.02.2012 року о 10 годині ранку в спортивному залі Ружинської гімназії. Реєстрація учасників з 9:30 до 10 години ранку.
Першість Ружинського району з шахів 2012 року
Початок змагань 26.02.2012 року о 10 годині ранку в приміщенні райдержадміністрації. Реєстрація учасників з 9:30 до 10 години ранку.
Першість Ружинського району з настільного тенісу 2012 року
Початок змагань 11.03.2012 року о 10 годині ранку в Ружинській гімназії. Реєстрація учасників з 9:30 до 10 години ранку.
Заявки, завірені лікарем (обов’язково) для участі у вище зазначених змаганнях, подаються в день змагань.
За більш детальною інформацією звертайтесь до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації за телефоном 3-16-67.
18.02.2012 року три команди Ружинського району: « ... Читати далі »
Просмотров: 2851 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

У Карабчиєві за кошти бюджету сільської ради  зроблено ремонт зовнішніх стін клубу та збудовано 50 м металевого містка через річку, про це розповів редакції газети сільський голова В.П.Крисюк. Валерій Петрович також повідомив, що за кошти державної субвенції зроблено поточний ремонт 350 м сільської дороги.

Юлія МАКОВЧУК

Просмотров: 2498 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Після сходу села у Малих Низгірцях, що відбувся 10 лютого, на думку спала одна українська приказка – добре тому ковалеві, що на обидві руки кує. Чому, запитаєте ви? А тому що кожна справа, яка започатковується у будь-якій громаді, приречена на успіх лиш у одному випадку – коли є усебічна підтримка: сільської ради, районної влади і ще краще, коли в селі є таке господарство, де керівники не зачерствіли серцем і допомагають людям. 

Приміром, сільський голова Сергій
Минайлюк, звітуючи про роботу в
минулому році, повідомив, що у приміщенні, де розташовуються початкова школа і дитячий садок, відремонтували систему водопостачання спільними зусиллями громади та з допомогою устаткування, наданого ПП «Ташір». Крім того, у дитсадку встановили новий бойлер та холодильник, встелили лінолеум, придбані за кошти сільської ради. У клубі та бібліотеці зробили власними силами ремонт. А кошти на придбання сценічних костюмів для жіночої вокальної групи надав Камо Дум ... Читати далі »

Просмотров: 3202 | Добавил: zmya | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

Передноворічна оказія
Тягнути санки по асфальту – справа, м’яко кажучи, не вдячна, клопітна і… трохи дивна. Але нічого не вдієш, дав слово – тримай. Тож, хочеш чи не хочеш, мусиш виконувати роль шута при дворі величної королеви-доньки.
- Но, конячка, вперед, - наймелодійніший у світі голос підбадьорив мене, і я, вдихнувши зимового повітря і подумавши на занадто спостережливого перехожого: «сам такий», потягнув санки далі.
Противний до оскоми на зубах скрипіт, немов вістун людської дурості, знову наповнив увесь довколишній простір. Ворони, голуби і бродячі собаки враз кинулись урізнобіч і, думаю, ще довго не потривожать мешканців нашого кварталу. Що аж ні як не скажеш про самих мешканців, котрі, схоже, зараз розриваються між двома глобальними дилемами – надавати мені стусанів одразу, як кажуть, не відходячи від каси, чи трохи потерпіти і почекати санітарів з дурдому.
«Господи, як соромно», - п’явкою засіла у мізках нав’язлива думка, у той час, як спина ... Читати далі »
Категория: Ружинські оповідання | Просмотров: 3823 | Добавил: Kolega | Дата: 31.12.2011 | Комментарии (6)

Дитина, яка робить лише перші кроки, постійно знаходиться під пильною увагою батьків, готових у будь-який момент її життя прийти на допомогу. Проте, у світі є діти, які надто рано залишилися без цієї підтримки. Таких досить багато… Поряд з нами є люди, у яких вчора були люблячі тато і мама, а сьогодні вони — діти-сироти, або діти, позбавлені батьківського піклування. Діти, чиї батьки померли або з різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання. Тому головним завданням держави постає забезпечити таких дітей належними умовами для подальшого життя в суспільстві.



Свято з нагоди Дня Святого Миколая,  присвячене дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також батькам-опікунам, відбулося в районному будинку культури. Служба у справах дітей РДА та учні Зарічанської школи підготували святковий концерт з різноманітними вір ... Читати далі »

Просмотров: 3671 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (1)

Перше пленарне засідання сесії районної ради VI скликання відбулося 16 грудня. На засідання були запрошені і взяли участь у роботі депутат обласної ради М.П.Зозуля, сільські голови, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району.

На розгляд депутатів вносились питання бюджету, комунальної власності, земельні. Попередньо всі питання, які розглядались на сесію, обговорили профільні комісії.
Депутати затвердили довідки про внесення змін до кошторисних призначень, внесення змін до районного бюджету на 2011 рік, затвердили розпорядження голови райдержадміністрації, які стосуються внесення змін до бюджету.
Уже тривали час районний кінотеатр не використовується не тільки за призначенням, але й взагалі ніяких дій там не проводилось. Відтепер сесія райради надала дозвіл відділу культури та туризму РДА на здачу в оренду частини приміщення загальною площею 25 квадратних метрів для здійснення торгівлі непр ... Читати далі »

Просмотров: 3775 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (4)

Роки, немов птахи, летять у вирій журавлиними ключами, у вічність, і ніхто не може їх спинити. Подумати тільки: 90 років під синім небом України прожив ветеран Великої Вітчизняної війни, ветеран праці, житель Баламутівки (нині Зарічччя) Анатолій Олександрович Телінкевич. 



Нелегка доля випала  цьому дивовижно-мудрому чоловікові. Скільки важких стежинок сходжено на широкій дорозі життя. До дна довелось випити гірку чашу. Пережити голодомор, пройти фронтовими дорогами через самісіньке пекло війни, бути двічі пораненим, вижити і продовжити свою трудову діяльність вже у мирний час. Виростити і виховати дітей, дочекатись онуків та правнуків та радіти праправнучці Сашенці. У ветерана десять онуків і стільки ж правнуків.
Анатолій Олександрович за бойові заслуги удостоєний високих почестей. Нагороджений орденами і медалями Радянського Союзу. На трудовому фронті постійно отр ... Читати далі »

Просмотров: 4208 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (1)

«Трудівниця, передова доярка не тільки в місцевому колгоспі, а й у районі та області. Нагороджена Почесними грамотами за високі надої та вагомий внесок у економічний розвиток держави». Такими теплими словами описують колеги мешканку Білилівки, яка близько сорока років пропрацювала дояркою у колгоспі «Маяк», Віру Пилипівну Гаркавлюк. Високоморальна, розумна людина з добрим серцем і творчою душею. Щира і проста жінка, якій з дитинства довелося пізнати і голод, і важку працю.



У світлий день пресвятої  Варвари 1943 року в родині Пилипа та Павліни з Білилівки народилася третя дитина – донечка Віра. Пригорнути до себе доньку батько не встиг. Його відразу після звільнення району від фашистських окупантів забрали на війну, звідкіля чоловік не повернувся. Мати залишилася сама з маленькими дітьми на руках. Важко жилося родині у післявоєнні «голодні» роки. А сім’ї, що залишила ... Читати далі »

Просмотров: 4245 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (1)

Архієпископа Мир Лікійського Миколая Чудотворця 19 грудня разом з усіма православними християнами прославляли і мешканці Ружина й Заріччя. Адже саме Свято-Миколаївські храми віками були духовними осередками для місцевих парафіян.

Краєзнавець Лаврентій Похилевич у історичній праці «Сказания о населённых местностях Киевской губернии» повідомляє: «Николаевская церковь каменная, построенная прихожанами в 1821 году, при многом пособии помещицы Эмилии Челищевой. До помянутого года издавна были деревянные церкви, которые были строены одна после другой». Дослідник вказує і на те, що у Свято-Миколаївському храмі зберігалась ікона Божої Матері, яка славилась здавна чудесами.
Сьогодні новий Свято-Миколаївський храм в Ружині будується на перехресті найважливіших автошляхів, що сполучають районний центр з різними містами й селами нашої держави. Нещодавно споруджена дзвіниця вже кілька років тішить зір та милує слух мешканців і гостей райцентру зображенням Богородиці, вик ... Читати далі »

Просмотров: 4207 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації 18 грудня в спортивному залі Ружинської гімназії провів перший турнір на «Кубок Ружинського району з баскетболу – 2011».

На урочистому відкритті привітав учасників змагань селищний голова В.І.Жарський, який надав для призерів та переможців змагань енциклопедії «Ружинщина в іменах» та перекидні календарі. Спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Р.С.Костюмінський також привітав спортсменів.
Після жеребкування головний суддя змагань І.В.Волченко оголосив регламент змагань: дві групи по три команди. І група – «Студент», «Статус», «ДЮСШ Ружин»; ІІ група – «БК Ружин», «Ветеран», «Ягнятинська гімназія». Змагання розпочались з гри «ДЮСШ Ружин» – «Статус», в якій перемогу здобули гравці команди «Статус» з рахунком 26:19. Наступні ігри в групах завершились з такими результатами: гра №2 «Ягнятинська гімназія» – «Ветеран» 18:26 на користь команди «Ветеран»; гра №3 «ДЮСШ Ружин» –«Студент» 32:21 на ... Читати далі »

Просмотров: 6291 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Засідання комісії з питань захисту прав дітей відбулося 8 грудня у райдержадміністрації. Члени комісії розглянули питання щодо надання згоди органу опіки та піклування Ружинської райдержадміністрації на встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування, і яка перебуває в приватному закладі Житомирському соціально-реабілітаційному центрі для єврейських дітей дитячому містечку «Алюмім».

Начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук розповіла  про ситуацію, яка склалася в родині з Ружина. Вихованням хлопчика з народження займалися дідусь і бабуся. Коли йому виповнилося 9 років, подружжя переїхало проживати до Ізраїлю, але онука забрати з собою вони не змогли. Мати дитини, яка проживала в Києві, забрала сина до себе, але не займалася вихованням дитини і підлітка забрали до київського притулку «Місто щасливих дітей», де хлопчик перебував два роки. Матір, тим часом, позбавили батьківських прав, а сина перевели у Житомирський соціально – реаб ... Читати далі »

Просмотров: 2403 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Де здобували професію хліборобську?

Учні 6 класу привітали керівника СВК «Ружинський» з присвоєнням йому звання «Заслужений працівник сільського господарства». Цікава розмова учнів з О.Ф.Колібабою відбулася в його робочому кабінеті.
Школярі уважно слухали про успіхи колективу, про працю
хліборобів, про людей праці. Довелося відповідати і на запитання учнів «Які предмети в школі подобалися?», «Де здобували професію хлібороба?».
Учні зробили висновок, що до успіху приводить наполегливість у навчанні і в праці.
Всі учні були задоволені зустріччю, а найбільше С.Медвідь та Т.Тимошенко. Їм пощастило посидіти у кріслі керівника господарства.

Просмотров: 784 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Ружинський РВ УМВС України в Житомирській області повідомляє, що у передноворічний період 2011-2012 року проходить операція «Ялинка».
Мета її - забезпечення охорони хвойних насаджень,  попередження та недопущення випадків незаконних вирубок лісових хвойних культур, ст.65 (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка), ст.152 (Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів), ст.159 (Порушення правил торгівлі на ринках), ст.160(Торгівля з рук у невстановлених місцях), ст.164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Під час операції «Піротехніка та піротехнічні засоби» працівники райвідділу здійснять профілактичні відпрацювання щодо виявлення порушень правил обігу піротехнічної продукції.
Винних осіб буде притягнено до відповідальності згідно чинного законодавства.
Олександр МАНДЗЮК

Просмотров: 646 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Напередодні зимових свят Благодійна організація «Лікарняна каса Житомирської області» приготувала ряд нововведень, які мають стати приємним подарунком для ружинців.

За 11 років існування Лікарняної каси на Житомирщині певна  кількість громадян вибула з її лав з різних причин. Найчастіше до цього призводили вихід на пенсію, декретна відпустка, зміна місця роботи — тобто фактори, які змінювали сталу систему внесення коштів. В результаті, формувалась заборгованість, і такі люди рішенням правління виключалися з ЛК.
Тепер, якщо людина бажає поновити своє членство в касі, їй не потрібно сплачувати всю суму боргу! Для полегшення та спрощення процедури відновлення правлінням ЛК була розроблена схема, за якою:
– якщо ви жодного разу не лікувались за рахунок каси, то для відновлення суму боргу не потрібно повертати взагалі;
– якщо ви лікувались за кошти ЛК, але використали грошей менше, ніж сплатили внесків, то відновитися можна, сплативши суму боргу лише з ... Читати далі »

Просмотров: 897 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

За січень-вересень 2011 року на розвиток економіки району за рахунок усіх джерел фінансування спрямовано 24579 тис. грн капітальних інвестицій.

Найбільшу частку з них – 18660 тис. грн, або 75,9%
загального обсягу складають інвестиції в основний капітал (придбання машин і обладнання, капітальне будівництво та транспортні засоби). На капітальний ремонт спрямовано 15,4% усіх інвестицій, на формування основного стада робочої та продуктивної худоби 8,0%.
Освоєно капітальних інвестицій за 9 місяців 2011 року за джерелами фінансування: за рахунок коштів державного бюджету – 117 тис. грн, за рахунок місцевого бюджету – 1155 тис. грн, за власні кошти підприємств та організацій – 12392 тис. грн, кредити банків та інші позики – 1938 тис. грн інші джерела фінансування – 8977 тис. грн.
У технологічній структурі інвестицій в основний капітал витрати на будівельно-монтажні роботи складають – 9143 тис. грн, або 49,0% до загально обсягу. Витрати на придбання машин та ... Читати далі »

Просмотров: 1096 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Черговий брифінг, присвячений підсумкам роботи Ружинського відділення Попільнянської МДПІ за 11 місяців поточного року, проведено виконуючою обов’язки заступника начальника Ружинського відділення Т.В.Харчук 9 грудня 2011 року.

Тетяна Харчук зазначила,  що податківцями Ружинського району за 11 місяців поточного року до зведеного бюджету забезпечено в сумі 27009,8 тис. грн податківців і зборів, що на 1368,9 тис. грн більше відповідного періоду минулого року. За листопад місяць перевиконання зведеного бюджету – 99,4 тис. грн, або 103,1%.
Місцевий бюджет за 11 місяців поточного року виконано на 110% або на 2012,6 тис. грн більше запланованого рівня. За листопад місяць місцевий бюджет при плані 2206,1 тис. грн отримав надходжень в сумі 2598,5 тис. грн, що складає 117,8%.
Державний бюджет з початку року виконано на 53,3%. Недовиконання зумовлено невиконанням прогнозного показника по податку на додану вартість (83,3%).
Податок на прибуток виконано на 108 ... Читати далі »

Просмотров: 745 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

У рамках Всеукраїнського тижня права, присвяченого Дню прав людини, 9 грудня під час круглого столу, який відбувся в приміщенні Ружинського районного суду, відбулося обговорення шляхів, стану та найважливіших проблемних питань реалізації Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Закон був прийнятий Верховною Радою України 2 червня 2011 року.

Зокрема, йшлося про  підзаконні нормативно-правові акти, видані на реалізацію закону. Обговорювалися окремі положення прийнятого Закону, роль органів місцевого самоврядування і виконавчих органів влади у забезпеченні доступу громадян до безоплатної первинної правової допомоги тощо.
Начальник районного управління юстиції І.А. Ющук повідомив, що Верховна Рада України прийняла Закон від 2.06.2011 р. №3460 «Про безоплатну правову допомогу», який визначає зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок його реалізації, підстави та порядок надання безоплатної правової допомоги, державні гарантії щодо надання ц ... Читати далі »

Просмотров: 695 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

Найголовнішою проблемою ведення мисливського господарства є браконьєрство. Під час охорони мисливських угідь доводиться мати справу з особами, різними за віком, характером, освітою і посадовим становищем; одні вперше порушують правила полювання, інші систематично займаються браконьєрством.

Для браконьєрства злісні порушники правил полювання беруть на озброєння сучасні досягнення науки і техніки: використовують автоматичну та напівавтоматичну зброю, нерідко з глушниками для зменшення звуку пострілів; обрізають стволи і переробляють приклади, щоб зброю легко можна було сховати під одягом; застосовують вставні стволи малих калібрів у гладко ствольну зброю, використовують сильні електроосвітлювальні пристрої, налаштовують капкани, петлі.
Порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тва ... Читати далі »
Просмотров: 747 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

З нагоди 65-річчя письменника


Початок грудня – знаменний день в сучасній Україні не лише тому, що 1 грудня ввійшло навіки у нашу історію, к узаконення самостійної держави на Землі, для багатьох українців він знаковий і іншими подіями, зокрема, для ружинців – це день народження
Геннадія Макаровича Шкляра.

Вже півроку, як він тихо, навіть непомітно для широкого загалу, пішов за Межу. Але і за свого життя він був несправедливо невизнаний громадою. Це як, наприклад, лежить коштовний камінь серед багатьох звичайних камінців і він мало чим зовні відрізняється від інших до того часу, поки його не примітять, відчистять від зашкарублого покриття, щоб він засяяв діамантовими гранями. А ще краще: помістять цей відшліфований діамант у належну оправу – ось тоді кожен зрячий буде любуватися його красою…
Півстоліття тому у місцевій газеті з’явилися вірші, прозові матеріали підписані прізвищем Г.Пролісок. ... Читати далі »

Просмотров: 2651 | Добавил: zmya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (2)

Міні-чат

100