Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 41 42 43
Дільничні навчалися
Дільничні інспектори міліції Ружинського РВ УМВС разом з колегами з Андрушівського, Бердичівського, Попільнянського та Чуднівського районів взяли участь у тренінгу з протидії торгівлі людьми. Захід провели спеціалісти громадської організації – Жіночий інформаційно-консультативний центр – в смт Озерне Житомирського району 4 вересня.
Спеціалізований навчальний курс для дільничних інспекторів міліції, які за своїми посадовими обов’язками відповідають за профілактичну роботу та сприяють розслідуванню скоєних злочинів, пройшли ДІМ Ружинського райвідділу міліції майор М.С.Матвійчук, майор І.А.Романюк, старший лейтенант В.С.Ярошенко та лейтенант І.В.Матвійчук. такі семінари повинні допомогти дільничним ефективніше проводити превентивну роботу, виявляти випадки торгівлі людьми, перенаправляти постраждалих для отримання подальшої допомоги тощо.
Аналогічні тренінги пройдуть за ініціативи Міністерства внутрішніх справ спільно з Координатором проек ... Читати далі »
Просмотров: 916 | Добавил: zmya | Дата: 14.09.2009 | Комментарии (0)

Ми – за здоровий спосіб життя!
Напередодні Дня фізичної культури та спорту Ружинщина вшановувала спортсменів та активістів спортивного руху в районі, всіх, для кого фізкультура та спорт, здоровий спосіб життя є життєвим кредо. Нагороди активістам спорту вручили голова райдержадміністрації Н.О.Туранська та голова районної ради В.Ц.Саківський.
 null

На урочистостях, організованих відділом у справах сімї, молоді та спорту РДА, які провела начальник відділу Н.М.Пилипчук, голова райдержадміністрації Н.О.Туранська привітала всіх причетних до свята та побажала їм міцного здоровя, успіхів, висловила прагнення, аби «всі жителі району були здоровими та спортивними, щоб Ружинщина у всіх змаганнях завжди займала призові місця».
Голова районної ради В.Ц.Саківський зазначив: «Здоровя залежить від способу життя, а оскільки ваш спо ... Читати далі »
Просмотров: 1238 | Добавил: zmya | Дата: 14.09.2009 | Комментарии (0)

Напередодні професійного свята – Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості голова райдержадміністрації Н.О.Туранська та заступник голови РДА О.В.Кирилюк зустрілися з трудовим колективом Ружинської дільниці Попільнянського УЕГГ, щоб привітати працівників, які безперебійно забезпечують населення, підприємства та установи району природнім газом з професійним святом.
Вітаючи працівників галузі голова райдержадміністрації зазначила, що колектив працює стабільно, злагоджено, що дає можливість споживачам природного газу не хвилюватись за постачання блакитного палива. Разом з тим, споживачі з розумінням ставляться до проблем колективу,вчасно розраховуються за спожитий газ.
Просмотров: 1826 | Добавил: zmya | Дата: 14.09.2009 | Комментарии (0)


Протягом січня-червня 2009 року у розвиток економіки району підприємствами та організаціями за рахунок всіх джерел фінансування вкладено 7 млн 562 тис. грн капітальних інвестицій.
Найвагомішу частку з них (99,98% загального обсягу) становлять інвестиції у мате-ріальні активи. Інвестиції в основний капітал (у капітальне будівництво та придбання машин і обладнання) складають 84,7% загального обсягу капітальних інвестицій. На капітальний ремонт спрямовано 1,5% усіх інвестицій, на придбання інших необоротних матеріальних активів – 0,6%, на формування основного стада робочої та продуктивної худоби – 12,1%.
У нематеріальні активи вкладено 0,02% загального обсягу капітальних інвестицій, з яких 100% становили витрати на придбання засобів програмного забезпечення.
У першому півріччі поточного року освоєно 6405 тис. грн інвестицій в основний капітал, що складає 45,6% капіталовкладень відповідного періоду минулого року.
Найбільшу частку інвестицій в основний ... Читати далі »

Просмотров: 901 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2009 р. N 844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році» визначено порядок безоплатних оформлень та видачі громадянам України, які не отримали раніше державних актів на право власності на земельну ділянку.
Відповідно до чинного законодавства державний акт на право власності на земельну ділянку (далі – державний акт) може складатися на земельні ділянки:
— для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель;
— для ведення особистого селянського господарства, які знаходяться у межах населених пунктів;
— для ведення садівництва, які знаходяться у межах або за межами населеного пункту.
Для одержання державного акта громадянин - заявник або уповноважена ним особа подає до органу місцевого самоврядування за місцем розташування земельної ділянки такі документи:
заяву в двох екземплярах про оформлення та ... Читати далі »
Просмотров: 1792 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Народний самодіяльний ансамбль української пісні «Щербів» взяв участь у святкуванні Обжинків у польській гміні Улан-Майорат. Цей перший для ружинського колективу закордонний виступ став можливий завдяки укладеній в червні цього року угоді про співпрацю між Улан-Майоратом та Ружинською селищною радою.
Тож на запрошення війта пана Яна Лаского
українська делегація на чолі з селищним головою Віталієм Жарським 23 серпня розділила радість хліборобського свята – гмінно-парафіяльних Обжинків – разом з жителями партнерського Улан-Майорату.
До складу делегації увійшли начальник відділу культури і туризму РДА Олексій Хитрий, директор районного будинку культури Любов Хитра, учасники ансамблю «Щербів»: Тетяна та Михайло Поважуки, Галина Мартенюк, Людмила Козлюк, Світлана Чайка, Ірина Бондар, Володимир Осадчий, Іван Кожукало, Михайло Хуторний, Віктор Гайдамащук, Валерій Шевчук та художній керівник Сергій Нагорнюк; а також інструктор БК Лариса ... Читати далі »
Просмотров: 1491 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (2)

Цьогоріч у перший клас Вільнопільської школи пішло 10 діток. Школа старенька, адже основні приміщення збудовані ще сто років тому, але до нового навчального року підготовлена добре. Скрізь пахне свіжою фарбою, виблискує підлога, у коридорах та класах гарно оздоблені стіни, є наочні навчальні матеріали тощо. За допомогою батьків та за підтримки спонсорів з ТОВ СП «НІБУЛОН» вдалося відремонтувати та підготувати школу до нового навчального року. Як і годиться, по-святковому вдягнені, з піднесеним настроєм, першого вересня прийшли сюди діти, вчителі, батьки, знайомі, керівництво села, приїхали представники з району.
Під бурхливі оплески присутніх свято розпоча-
ли ведучі – учні Олександр Сосуля та Аліна Волинець. Директор школи Майя Іванівна Семчук привітала всіх з цим днем і побажала міцного здоров’я та успіхів у навчанні, щоденній копіткій праці на нелегкому шляху у Країну знань. Вона зазначила, що це свято не тільки вільнопільських школярів, але й тися ... Читати далі »
Просмотров: 1037 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Нещодавно в Ружинській гімназії відбулося свято першого дзвінка. Знову школа замайоріла барвистими квітами, загомоніла розмовами і сміхом старшокласників, засяяла милими й трішки розгубленими усмішками першачків. Сонячна погода підбадьорювала їх, запевняючи, що відтепер гімназія — їхній другий дім, де кожного ранку школярів зустрічатимуть затишні класи і привітні вчителі. Кожен учень певною мірою хотів іти до школи, щоб знову зустріти веселих однокласників та радісних вчителів, сісти за рідну парту і поринути у нехай і важке, але таке захоплююче навчання.
Ось і пролунав перший дзвінок, ніби
урочистий сигнал до праці. Квіти до Монумента Слави поклали учні 11-В класу Б.Шиманський та К.Остапчук. Гімназистів привітали заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк, селищний голова В.І.Жарський, голова СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба та директор гімназії Г.І.Гурська. Як завжди, всіх розчулило привітання першокласників, які на диво, впевнено заявили, що, п ... Читати далі »
Просмотров: 901 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Синьоокий вересень росяними срібними передзвонами покликав дітлахів до школи. Ось і Роставицька ЗОШ І-ІІІ ступенів – заквітчана й ошатна – відкрила свої гостинні обійми першого осіннього дня для учнів та вчителів, батьків, бабусь та дідусів, гостей, усіх, хто завітав на урочисте та по-родинному
тепле свято Першого Дзвінка.
Розпочалась урочиста лінійка, усі вишикувалися,
аби зустріти головних героїв свята – першачків та
одинадцятикласників. Учні молодших класів вітали присутніх віршиками, простота й щирість яких викликали ледь відчутний щем у серці. Де, ви, шкільні роки… Та ось йдуть вони, з квітами, святково вбрані, трохи схвильовані важливістю моменту. Для одних це свято перше, для інших – останнє. Цього року шкільну родину поповнять вісім першокласників, а з рідного гнізда відлетять 15 скоро вже випускників. Одним, напевно, вже дуже хочеться бути такими ж дорослими, як оті високі парубки та красиві дівчата, що ведуть їх за руку. Інші – ... Читати далі »
Просмотров: 2003 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Відповідно до статей 6, 13 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та з метою підбиття підсумків збирання ранніх зернових культур врожаю 2009 року визнано переможцями серед сільськогосподарських формувань по виробництву зерна з 1 га ранніх зернових та визначено призові місця з врученням Почесних Грамот і короваїв:
Перше місце – ТОВ «Новофастівське» (керівник Ю.В.Крижанівський, головний агроном В.М.Рибак, головний інженер М.І.Сидоренко), в якому з кожного гектара зібрано по 58,5 ц зернових культур.
Друге місце – СФГ ім.Мічуріна (керівник В.І.Пилипчук, головний агроном В.В.Сабашний, головний інженер І.С.Гаврилюк), в якому з кожного гектара зібрано по 55,9 ц зернових культур.
Третє місце – ПП «Ташір» (керівник К.С.Думікян, агроном Д.А.Ковтун), в якому з кожного гектара зібрано по 55 ц зернових культур.
Визнано переможцями серед сільськогосподарських формувань по валовому збору зерна з визначенням призових місць та врученням Поче ... Читати далі »
Просмотров: 1248 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Уже доброю традицією стало святкування Дня району разом із обжинками.
Найблагословеннішою віками була, є і буде праця хлібороба, адже жити і працювати на землі – чудова нагода творити людям добро.
«Обжинки» — це найбільше свято для хліборобів, адже з ним пов’язані мрії людей про урожай, достаток та краще життя. Сьогодні ми маємо підстави для святкування, оскільки незважаючи на всі негаразди, хлібороби району виростили і зібрали гарний урожай. Валовий збір ранніх зернових за всіма категоріями господарств становить 114,6 тис. тонн, за урожайності 35,7 ц/га, продовжується збір пізніх зернових культур. Сподіваємося на добрий урожай кукурудзи, посіяної на площі 6,9 тис. га.
Цьогорічні жнива проходили у складних умовах. До світової фінансової кризи додалися ще й проблеми з технікою, тому, щоб зібрати ранні зернові довелось залучати зернозбиральну техніку з інших регіонів. Все це, помножене на самовіддану працю хліборобів, вмілу організаторську роботу ... Читати далі »
Просмотров: 1305 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Українська хата… Маленькі віконця та старовинні ікони на покуті, вбрані вишитими та гаптованими рушниками. А у кутку причаїлася по-казковому розмальована піч, поблизу якої, у плетеній колисці спить немовля. На дубових столах заздалегідь приготовлені страви: варенички з різними начинками, пиріжечки, смажена рибка та запечена курочка, домашня ковбаска, пампушки з маком, квашені огірочки та помідорчики. А в центрі столу, як і годиться, золотавий, прикрашений калиною та барвінком коровай. Господиня у вишитій сорочці та квітчастій хустці запрошує на частування, а хазяїн, за українським звичаєм, уже наливає міцної горілочки чи солодкуватої наливки. На подвір’ї, поблизу тину, усміхаються соняхи та жовтогарячі
чорнобривці…
Все, наче із оповідань українських письменників, чи старих чорно-білих фільмів, чи із розповідей бабусь, які так захоплююче із дитячою цікавістю любили слухати в дитинстві. Проте саме такі — привітні та ошатні господи можна було побачити на свя ... Читати далі »
Просмотров: 986 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (2)

Підбито підсумки конкурсу по екологічному оздоровленню Житомирщини 
тою поліпшення стану навколишнього природного середовища та відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.01.03 № 30, в області проводиться обласний конкурс по екологічному оздоровленню Житомирщини імені Віктора Олександровича Кременицького.

Цьогоріч на природоохоронні заходи використано коштів в сумі майже 6 млн. грн. Зокрема:
... Читати далі »
Просмотров: 837 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Завершилось збирання ранніх зернових у господарствах області. Селяни підсумовують зроблене, шукають шляхи реалізації вирощеного. Адже нинішній урожай не менш вагомий, ніж у минулому році. У господарствах району усіх форм власності намолочено 114 тисяч тонн зерна. Це найбільший показник у області. Окремі господарства намолотили більше десяти тисяч тонн збіжжя, зробивши загальнорайонний коровай вагомішим.

... Читати далі »

Просмотров: 967 | Добавил: zmya | Дата: 08.09.2009 | Комментарии (0)

Існує багато пояснень, чому люди розпочинають власну справу. Особиста незалежність, непередбачувані обставини та право займатись дійсно улюбленою справою у зручний для себе час – ось тільки частина з того, що спонукає людей започаткувати бізнес.
Рішення розпочати власну справу містить у собі момент відмови від колишньої кар’єри і готовність змінити своє життя. Це рішення приймається з різних причин, іноді тому, що не влаштовує колишня робота, чи тому, що вабить процес створення чогось нового. Найбільший стимул дає незвичайний збіг обставин, який «вириває» людину зі звичного середовища. ... Читати далі »
Просмотров: 1361 | Добавил: zmya | Дата: 03.09.2009 | Комментарии (0)

Напередодні Дня підприємця в обласній адміністрації відзначали кращих підприємців Житомирщини. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Юрія Забели було створено оргкомітет та організовано проведення обласного конкурсу на звання «Кращий підприємець року» з відбору кращих суб’єктів господарювання по десяти номінаціях.

Відкриваючи урочисте зібрання, заступник голови облдержадміністрації Ігор Орлов наголосив, що майже 113 тисяч осіб або 20% від усіх працюючих в області зайняті в малому та середньому підприємництві, а надходження від їх діяльності в доходній частині місцевих бюджетів складають близько 50%. Станом на початок року на Житомирщині діяло більше 75 тисяч суб’єктів малого підприємництва.

... Читати далі »

Просмотров: 1249 | Добавил: zmya | Дата: 03.09.2009 | Комментарии (0)

Традиційна серпнева конференція освітян району відбулася 28 серпня. У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Н.О.Туранська, голова районної ради В.Ц.Саківський, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, а також депутат обласної ради В.Ц.Туранський. Під час засідання освітяни підсумували роботу в минулому навчальному році і визначили перспективні напрямки діяльності на наступний.
Про підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти у 2008-2009 навчальному році та завдання на 2009-2010 навчальний рік інформував начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук. Зокрема він зазначив, що навіть попри фінансову кризу в країні, завдяки цілеспрямованим діям відділу освіти, педагогічних колективів у минулому навчальному році вдалося зробити суттєві кроки на шляху до підвищення якості освіти.
– Для забезпечення рівного доступу до вищої освіти в районі вдруге, як і в історії країни, проведено зовнішнє незалежне оцінювання – наголосив Вол ... Читати далі »
Просмотров: 1353 | Добавил: zmya | Дата: 02.09.2009 | Комментарии (0)

Відбулось засідання колегії райдержадміністрації, в роботі якого взяли участь, керівники управлінь, відділів, служб РДА, керівники підприємств, установ, організацій.
Питання укладення колективних договорів озвучила заступник начальника управління праці та соціального захисту населення РДА В.М.Скрипаченко. Вона, зокрема, зазначила, що питанню регулювання соціально-трудових відносин шляхом укладання колективного договору приділяється особлива увага на всіх рівнях державної влади. Адже укладений та зареєстрований у встановленому порядку колективний договір є основним нормативним актом під час вирішення трудових, колективних спорів і є соціальною гарантією відновлення конституційних прав найманих працівників. 
Відповідно до статті 2 Закону України «Про колективні договори і угоди» колективний договір укладається на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності та господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. ... Читати далі »
Просмотров: 990 | Добавил: zmya | Дата: 02.09.2009 | Комментарии (0)

Стало доброю традицією у святкові дні в Ружині проводити спортивні змагання. Не став винятком і День Незалежності. В понеділок 24 серпня на спортивному комплексі «Ружинський» відбувся матч на кубок району з футболу, присвячений Дню Незалежності.
О п’ятнадцятій годині головний суддя матчу ветеран ружинського футболу Л.П.Маслюк вивів футболістів «ПП Ружин» та «Ветеран» на поле. Матч розпочався гострими атаками команди «ПП Ружин». І невдовзі гравець цієї команди наймолодший учасник змагань Сергій Орищенко відкрив рахунок. Та гравці команди «Ветеран» не знітилися від забитого гола, а навпаки своїми грамотними діями на полі посилили тиск на ворота суперників. І їхні старання увінчалися успіхом — Олександр Білокриницький зрівняв рахунок. Після забитих голів гра стала жорсткішою. Обидві команди обмінювались гострими контратаками і команда «Ветеран» виходить вперед, але незабаром Олександр Костюмінський зрівняв рахунок. За бойової нічиєї з рахунком два – два та рівної г ... Читати далі »
Просмотров: 949 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)


За кілька днів росянистий заквітчаний Першовересень покличе дітлахів до школи. Працівники навчальних закладів, учні та їх батьки влітку готували приміщення до нового навчального року: побілили, пофарбували, причепурили. Тепер ошатні й затишні шкільні класні кімнати чекають на гамірливих школярів. Хоч цьогорічна криза, звичайно, завадила виконанню робіт, які потребують капітальних грошових вкладень, та по мірі можливості в усіх школах, гімназіях наведено належний порядок. Так це чи ні перевірила комісія у складі заступника голови РДА О.В.Кирилюка (голова комісії), начальника відділу освіти РДА В.Г.Федорчука, старшого інспектора наглядово-профілактичного відділу РВ ГУ МНС України в Житомирській області І.А.Лєксіна, фахівця І категорії цивільного захисту В.В.Первушина, помічника санітарного лікаря по гігієні дітей та підлітків К.М.Короткої.

За кілька днів росянистий заквітчаний Першовересень покличе дітлахів до школи. Працівники навчальних закладів, учні та ... Читати далі »
Просмотров: 890 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)


Питання надання дозволу користування акціями малолітньої дитини, встановлення піклування над дітьми-сиротами розглянула комісія райдержадміністрації з питань захисту прав дитини.
Про надання дозволу користування акціями майнового сертифікату малолітньої жительки Ружина звернулися її батьки. Головне для комісії – щоб дитина не втратила свого майна. Тому, обговоривши всі аспекти, пов’язані з майновим сертифікатом, та взявши до відома, що підприємство, акціями якого володіє малолітня жителька Ружина, перебуває на межі банкрутства, члени комісії надали дозвіл на користування акціями батькам дитини.
Розглянувши питання про встановлення піклування над дитиною-сиротою з Бистрика та заслухавши інформацію сільського голови Т.О.Поліщук про сім’ю піклувальника, комісія взяла до уваги також думку дитини та надала погодження на встановлення піклування.
Також надано дозвіл на встановлення опіки над дитиною-сиротою з Ягнятина. Раніше дитина була під опікою її бабусі, проте у зв’язку з до ... Читати далі »
Просмотров: 939 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)

 
Відбулася ХХХІІ сесія районної ради, на якій був присутній заступник голови обласної ради М.З. Дімонт та депутати обласної ради В.Ц.Туранський та Л.В.Шаповалова.
Жваву дискусію серед депутатів викликало питання про включення депутата А.М.Шокала до складу постійної комісії районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі та підприємництва. Згідно із Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад» та ст.85 Регламенту роботи районної ради V скликання, депутат, крім секретаря ради, повинен входити до складу однієї із постійних комісій та брати участь у її засіданнях.
Голова районної ради зазначив, що для того, щоб включити А.М.Шокала до постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності необхідно змінювати регламент роботи районної ради, а це доволі проблематично, тому дійти згоди обранцям так і не вдалося, внаслідок цього обговорення пита ... Читати далі »
Просмотров: 951 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)

Земельний фонд Ружинщини
Структура Ружинського району становить
-район складається із 31 сільських та 1 селищної рад
-налічує 50 населених пунктів, в т.ч. 49 сільських населених пунктів та 1 селище міського типу;
Площа Ружинського району становить – 100204,0 га., 
в т.ч.:-сільськогосподарських підприємств – 31 на площу 48468,7 га
-селянських (фермерських) господарств – 124 на площу 7285,4 га.
-громадяни, що вийшли з паями та обробляють їх самостійно – 1248 на площу 3605 га.
-власників землі та землекористувачів, що використовують земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства – 14779 на площу 5542 га.
-власників землі та землекористувачів, що використовують земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель– 16386 на площу 3663,6 га.
-власників землі та землекористувачів, що використовують земельні ділянки для індивідуального гаражного будівництва – 69 на пло ... Читати далі »
Просмотров: 1011 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)

Голубовка  
Землеволодіння родини Голубів на Житомирщині кінця XVI ст. – першої половини XVII ст.

Олександр Алфьоров м. Київ, НПУ імені М. Драгоманова 

Досліджувана родина Голубів та її землеволодіння на Житомирщині – вперше стало окремою темою дослідження. Дана родина не рідко ставала прикладом у дослідженнях про “збирання земель” українською шляхтою, як в працях сучасних українських так і польських дослідників. Періодизація накопичення земельного фонду родини у статті узята з урахуванням таких особливостей: перше відоме нам землеволодіння Голубів на Житомирщині (Київське воєводство) і втрата маєтків (“Голубщини”) з остаточним розривом Гетьмана Зиновія Хмельницького з Речпосполитою. 

Наприкінці XVI – п. п. XVII ст. одна з гілок роду Голубів змогла піднестись за рівнем економічної могутності до магнатського статуса1. Цей процес пояснюється тим, що ще в середині XVI ст. Іван Андрійович Голуб (а саме йдетьс ... Читати далі »
Просмотров: 1741 | Добавил: zmya | Дата: 31.08.2009 | Комментарии (0)

1-30 31-60 ... 1201-1230 1231-1260 1261-1284

Міні-чат

100