Головна » 2017 » Лютий » 1 » Аграрії «МТС – Агро» сприяють відродженню Березянки
08:35
Аграрії «МТС – Агро» сприяють відродженню Березянки

Було б бажання, а можливість з’явиться – цей життєвий принцип вже вкотре поспіль доводить аграрне підприємство «МТС – Агро». У 2001 році засновник господарства Віктор Воропаєв у Березянці розпочав роботу на 2000 гектарах землі. Нині ж зернові та технічні культури тут вирощують на 800 гектарах.

«Першочергово – це покликання, бо люблю я працю хлібороба. Ну, а наступне, звичайно, – ми повинні відродити села, повернути робочі місця, дати можливість молоді повноцінно й достойно заробляти, навчити працювати самостійно, щоб вони мали змогу й бажання народжувати дітей і ростити їх в повно-цінних умовах та екологічно чистій землі», – каже Віктор Воропаєв. 
У Березянці радіють: «МТС – Агро» не лише розвиває село, а й постійно створює нові робочі місця. Віктор Воропаєв не лише працює на місцевих землях, він знає про проблеми не лише кожної з вулиць, а й кожної господи у селі. Керівник переконаний, що кожен мешканець села чи то центральних, чи то віддалених вулиць має жити в повноцінних умовах. Тому, за можливості, завжди допомагає мешканцям, а також бере активну участь у соціально-економічному розвитку громади.
У край стислі строки минулого року, за рахунок підприємства, було проведено водогінну мережу по вулиці Причепівка, мешканці якої потерпали від нестачі питної води. Однак нині не можуть надякуватися керівнику за порятунок.
 З кожним роком підприємство створює нові й нові робочі місця. Зокрема, закупило обладнання із виготовлення пелет із соломи, кукурудзиння та відходів соняшника, а також прес з виготовлення олії та установку для стоматологічного кабінету. У селі активно працює міні-пекарня, хлібобулочними виробами якої підприємство забезпечує місцеве населення. Функціонує птахоферма, теплиця та фруктово-ягідний садок, який також потребує  людської праці. 
Окрім того, відкрито продуктовий магазин, червону стрічку якого голова РДА Наталія Скавінська, разом із заступниками Олександром Черешнюком та Оленою Матвійчук перерізали 23 січня. Значну кількість його продукції підприємство виробляє саме. Тому за його екологічність та якість дає гарантії.
Придбано також автобус, який здійснює безкоштовні рейси для пайовиків у районний центр. А ще – сільськогосподарську техніку для надання послуг місцевим мешканцям.
«Нам дуже приємно, що «МТС – Агро» господарює у нашому  селі. Підприємство підтримує всю соціальну структуру села, а ще – людей, з якою б проблемою до них не зверталися. Ми дуже вдячні за те, що вони працюють на наших землях, обробляють поля та дають людям роботу і створюють всі умови, аби нам комфортніше жилося в селі. Чого ж нам іще треба?», – розповідають мешканці Березянки.
Аграрій й надалі налаштований сумлінно трудитися і відроджувати виробництво сільськогосподарської продукції у Березянці, адже тут усе для цього є і родюча земля, і працьовиті люди, і Божа благодать, – переконаний Віктор Воропаєв.
Юлія МАКОВЧУК

 

Переглядів: 1508 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100