Головна » 2011 » Березень » 4 » Благополуччя сім’ї створюють власними руками
14:22
Благополуччя сім’ї створюють власними руками
Тетяна народилась у Зоряному, селі, сповитому серпанковими тумананами, де вранці на повні груди дихають ставочки, де чисті роси спадають з плакучих верб і запашних трав, обмиваючи їхню первозданну красу. Швидко минає коротка літня ніч, і разом з ранковою зорею встають селяни, адже в кожного своя робота, свої проблеми і турботи, а хто рано встає, тому і Бог подає. Все рухається, все дихає, оживає село, Тетяна йде на роботу з надією, що сьогодні у неї буде все добре. Тут кожна стежина нагадує їй про дитинство, про най-кращі роки юності, до болю щемке перше кохання. Ще з дитинства Тетяна Володимирівна вирішила стати дояркою. Її життєва дорога не була встелена трояндами. Батьки важко, але чесно працювали на землі у своєму рідному селі, і вона вибрала їній шлях. В неї не було веселого студентського життя, великих університетських аудиторій, премудрих лекцій, натомість була копітка, важка щоденна фізична праця, робота, яка відіграла основну роль у формуванні її характеру. По закінченню Ружинської середньої школи Тетяна вийшла заміж і влаштувалася на роботу в рідний колгосп. Звідси і розпочинаються її трудові шляхи-дороги.


Спочатку важко було, – згадує Тетяна Володимирівна, – адже так багато корів потрібно обслуговувати. І хоча звикла до важкої фізичної праці змалечку, та відповідальна робота на великій фермі, фізичні навантаження на тендітні жіночі руки не зрівняються з домашніми клопотами і турботами. 

У СФГ імені Мічуріна Тетяна Володимирівна обслуговує 37 корів-первісток. Вона роздоїла високопродуктивну групу корів. За 2010 рік від кожної корови доярка надоїла майже вісім тисяч кілограмів молока, що є найкращим показником у районі.
– Роботою я задоволена, – говорить Т.В.Савіцька. – Немає на що скаржитися. А коли вкрай потрібні гроші, чи будь-яка допомога, звертаємось до керівника господарства Володимира Івановича Пилипчука – він завжди допоможе. Зрештою, це свого роду соціальний захист сільських трудівників. Адже у будь-яку хвилину з кожною людиною може трапитися горе, скажімо, захворіла дитина чи трапився нещасний випадок. Від цього ніхто не застрахований. Тому ця підтримка дуже важлива.
Родина Савіцьких живе у новому будинку, який звели власними руками. Правда, чотирнадцять років будувалися, але ж старання увінчалися успіхом.
– Тетяну Володимирівну знаю давно, – зазначає сільський голова І.В.Оберемський. – Користується заслуженим авторитетом у трудовому колективі. Її знають і поважають люди. Працьовита, добросовісна виховує двох дітей. Намагається робити все для того, щоб покращити свої показники в роботі.
– Тетяна Володимирівна – сумлінна трудівниця, відмінна доярка, працює в господарстві не так уже і багато років, але досягла успіху, – підкреслює керівник СФГ ім. Мічуріна В.І.Пилипчук, – результати красномовно засвідчують про її роботу. Сім’я працьовита, своїми силами, щоденною копіткою працею створює своє благополуччя.
І справді, подружжя Савіцьких у своєму господарстві утримує свиней, телят та три корови, які також допомагають виживати сільським трудівникам у надзвичайно складних умовах економічної кризи. Тому і непокоїть господиню низька закупівельна ціна на молоко для населення, адже корову потрібно нагодувати, напоїти, подоїти, заготовити корми на зиму тощо.
І все ж селяни налаштовані опимістично, тим паче жінки. Недаремно в народі побутує прислів’я, що жінка тримає три кути у будинку, а чоловік тільки один. Мабуть, так воно і є. Оскільки наші жінки найчарівніші і найкращі у світі.
З наступаючим святом 8 Березня та днем народження, шановна Тетяно Володимирівно! Бажаємо Вам міцного здоров’я, успіхів у праці, сімейного благополуччя та всіх земних благ.

Василь КОПАЧ

Переглядів: 760 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100