Головна » 2012 » Лютий » 16 » Бойові побратими вшанували пам’ять своїх товаришів
19:03
Бойові побратими вшанували пам’ять своїх товаришів
Джелалабад, Кундуз, Баграм, Хайратон – ось далеко не повний перелік тих місць, де побували юнаки з Ружинського району в складі обмеженого контингенту Радянських військ в Афганістані. Чужа, далека від України, випалена сонцем і кулями земля.Тут, за вказівкою зверху, ще
зовсім юні не обстріляні солдати, клали свої голови не відомо за чиї інтереси. Вірні військовій присязі, вони виконали свій інтернаціональний обов’язок.
Не всі повернулись додому живими. Загинули в Афганістані: І.В.Жилко з Ружина, В.А.Матвійчук з Бистрика та В.М.Дзюбко з Вчорайшого.
Двадцять три роки минуло з того часу, як були виведені радянські війська з Афганістану. Тому щороку 15 лютого збираються колишні військові побратими, щоб вшанувати пам’ять тих, хто не повернувся з тієї війни. Зокрема, голова спілки афганців В.В.Рябуш, В.В.Кутній, В.В.Гусак, В.П.Харчук та В.В.Кулибаба з Ружина, С.Г.Більський із Заріччя, І.П.Лищук та М.В.Тимощук з Рогачів, С.В.Данилюк та С.В.Барабаш з Малих Низгірців, В.М.Жовтун з Нової Чорториї Любарського району, який нині проживає в Роставиці, М.І.Зозуля з Крилівки та В.А.Шкабура з Білилівки.
Живі квіти та траурні вінки лягли до підніжжя пам’ятного знаку воїнам-афганцям біля Монумента Слави від районної державної адміністрації, районної та селищної рад, Ружинської районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), військомату та бойових побратимів.

Василь КОПАЧ

Переглядів: 2951 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100