Головна » 2011 » Березень » 25 » Чи відкриють новий аптечний пункт у Немиринцях?
14:13
Чи відкриють новий аптечний пункт у Немиринцях?
Схід жителів Немиринців та Зеленого відбувся 25 лютого. У його роботі взяли участь перший заступник голови РДА П.І.Пилипчук, головний спеціаліст сектору землеустрою, моніторингу та охорони земель відділу Держкомзему А.Л.Заєць, начальник відділу праці УПСЗН І.Л.Охрімчук та працівники соціальної сфери села.

Немиринці – гарне та мальовниче село, сюди приїздять з усієї України, аби побачити чудовий Купальський парк та красу цієї землі. 
За словами сільського голови В.Д.Сіротки, тут проживає 727 людей та ще 69 в Зеленому, на території громади функціонують школа, дитячий садок, будинок культури та клуб, сільська бібліотека, ФАП, поштове відділення та господарюють ДП АФ «Немиринецька», ДП «АФ «Ян», 4 підприємці, які орендують стави, та працює 4 торгівельні точки.
Про роботу закладів, що працюють на території села проінформували їх керівники.
Отож, за словами директора школи, минулого року за спонсорські кошти були куплені тюлі, новорічні подарунки та необхідне обладнання в комп’ютерний клас. Планується зробити поточний ремонт приміщення, замінити вікна, двері та відремонтувати спортзал.
Не обминули увагою і дитячий садочок. Тут у 2010 році було зроблено косметичний ремонт. За сприяння ДП АФ «Немиринецька», до дитячої їдальні завозять м’ясо і молоко, а ще господарство турбується про електроенергію в закладі. ДП АФ «Ян» забезпечує садочок Новорічними подарунками. Крім того, за спонсорські кошти планується закупити ліжечка, парти і стільчики в кімнати.
Зміни відбулися і в сільському будинку культури. Спільними зусиллями та за фінансової допомоги родини Жебрівських в клубі проводиться капітальний ремонт, а ще підключене світло та проведений газ. Ремонт було зроблено і у ФАПові. Наразі відділення ФАПу передано районній лікарні, а минулого року були закуплені всі необхідні медикаменти.
Сільський очільник В.Д.Сіротка також ознайомив всіх з програмою соціально-економічного розвитку села на 2011 рік, наголосивши, що окрім наведення належного санітарного стану населених пунктів, планується провести водопровід в село Зелене, відремонтувати дороги, а також до кінця завершити роботи на кладовищі – встановити нову огорожу, закупити ворота, зробити ремонт каплички та привести пам’ятники до ладу. Мають намір в Немиринцях обгородити весь Купальський парк та завершити всі роботи в ньому. Як і у деяких населених пунктах, у мешканців Немиринців виникло безліч проблем - транспортне сполучення з районним центром, переоформлення землі, питання зайнятості населення та забруднені сміттям вулиці.
Селяни запропонували, щоб в медпункті продавалися ліки із заводу ДП АФ «Ян», де виготовляють велику кількість різноманітних лікарських препаратів. Та за словами керуючого заводом, вони не мають жодного права їх продавати в не ліцензованих закладах. Та вийти з ситуації можливо іншим чином – відкривши в Немиринцях ліцензовану аптеку.
А ще турбувало людей і інше питання. Зі сльозами на очах вони висловлюють обурення керівнику ДП АФ «Немиринецька» С.М.Данильцю, адже ситуація в господарстві значно погіршилась: деякі люди залишились без роботи, працюючі отримують низьку заробітну плату. На тваринницьких фермах протягом дев’яти років ніхто не проводив ремонти, та й все людське майно, яке знаходиться на території колгоспу, зникає. За словами керівника, ситуація в господарстві не така вже й погана, крім того, як пояснює С.М.Данилець, господарство виплатило 300 тис.грн, боргу заробітної плати. Сплачено також всі податки та платежі. Планується збільшити посів озимини, відновити вирощування цукрових буряків, а також відкрити питель.
На завершення зборів перший заступник голови райдержадміністрації П.І.Пилипчук зазначив, що не все так швидко вирішується та вдається. А також навів приклад з інших населених пунктів, де є інвестори, та немає чим керувати, тому ситуація в Немиринцях ще далеко не критична. Та закликав всіх до спільної роботи, адже лише спільною роботою можливо дійти до мети.

Наталія Шуляк 

Переглядів: 1056 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100