Головна » 2010 » Жовтень » 8 » Деякі зміни до порядку клеймування м’яса
16:59
Деякі зміни до порядку клеймування м’яса
Відповідно до Наказу №46 від 2.02.2010 року Державного комітету ветеринарної медицини України «Про затвердження Інструкції із застосування позначки придатності та ветеринарних штампів і внесення змін до Інструкції по клеймуванню м’яса», з 24.10.2010 року змінюється порядок клеймування м’яса, а саме: будуть застосовуватися нові штампи, а також позначка
придатності.
Після проведення передзабійного огляду тварини, уповноваженим спеціалістом ветеринарної медицини буде видано довідку клінічного огляду, після забою даної тварини уповноваженим спеціалістом ветеринарної медицини буде наноситися ветеринарне клеймо післязабійного огляду «Попередній огляд». Дане клеймо буде нанесене на м’ясні туші (напівтуші, четвертини), після чого вони можуть супроводжуватися на переробне підприємство або в державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчому ринку.
Спеціалісти державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на агроподовольчому ринку за умови наявності клейма «Попередній огляд», здійснюють державну ветеринарну експертизу в порядку встановленому «Правилами ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів», і клеймують їх позначкою придатності за умови, що не має підстав для визначення продуктів непридатними для споживання людиною.
Дані клейма «Попередній огляд» будуть мати право наносити спеціалісти ветеринарної медицини дільничних установ ветеринарної медицини, районної державної лікарні ветеринарної медицини.
При цьому цінова політика не змінюватиметься.
Довідки за тел. 3-11-54, 3-02-56.
Василь Тимчук,
начальник управління ветеринарної медицини
в Ружинському районі

Переглядів: 1632 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100