Головна » 2011 » Травень » 13 » День Перемоги
10:18
День Перемоги

Подвиг радянського народу у Великій Вітчизняній війні не знає рівних в історії. Майже чотири роки велася жорстока, кровопролитна битва і всі 1418 днів безсмертного подвигу радянського народу були сповнені масовим героїзмом як на фронті, так і в тилу; як у містах, так і в селах. Любов до Батьківщини, до свого народу, безстрашність і героїзм – це основні риси характеру кожного, хто пройшов горнило війни.

Масовим героїзмом являється той факт, що за роки війни  13 мільйонів людей було нагороджено бойовими нагородами, а біля 12 тисяч – стали Героями Радянського Союзу. З героїзмом радянських воїнів пов‘язаний героїзм партизан і підпільників. За масовий героїзм і відвагу в боротьбі проти фашизму були нагороджені орденами і медалями більше 184 тис. партизан і підпільників, а 234 присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

Україна, як ніхто інший з республік СРСР, зазнала руйнувань під час війни. Лише прямі збитки і пограбування оцінювалися в 679 млрд. крб., а з урахуванням воєнних видатків і витрат від припинення промислового і сільськогосподарського виробництва в районах, що перебували під нацистською окупацією, досягли 2 трлн. 569 млрд. крб. Протягом 1941-1944 рр. смертоносна хвиля воєнних дій двічі прокотилась територією України, де загинуло 3,9 млн. мирних жителів, 2,2 млн. було вивезено до Німеччини.
Але не варто згадувати ті часи і людей лише у День Перемоги. Треба шанувати їх, допомагати, бо вони ціною власного життя зберегли мир на нашій рідній землі. За це ми повинні бути вдячними їм і пам’ятати, що героїзм, самовідданість і любов до рідної землі – це те, що має бути в кожному з нас.
Україна обрала свій шлях у демократичне майбутнє без крові і насильства. Ми це довели всьому світові у 1991 році, і прагнемо ніколи не допустити повторення тоталітаризму та геноциду на нашій землі. З кожним роком меншає ветеранів Великої Вітчизняної війни і все дорожчим стає для нас День Перемоги. Тому не слід забувати про їхній внесок в історію розвитку та становлення вільного та незалежного суспільства, а в особливості України. Тож прийдімо та піднесімо квіти до могил цих відчайдушних захисників людських прав та свобод, які заплатили ціною власного життя за наше світле майбутнє, за наше життя.
Дорогі наші ветерани! Низький уклін Вам за подвиги в роки війни, пам’ять про них назавжди залишиться в серцях багатьох поколінь. У нашій пам’яті назавжди залишиться Ваш урок честі й слави, героїзму й самопожертви, патріотизму і вірності Вітчизні. Ми свято стоятимемо на варті миру, який Ви вибороли для нас.
Микола БОНДАР
Переглядів: 653 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100