Головна » 2017 » Лютий » 1 » День Соборності України відзначили на Ружинщині
08:28
День Соборності України відзначили на Ружинщині

22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі урочисто проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Об’єднання у єдину Соборну Україну двох державних утворень стало проявом одвічного прагнення українців бути вільними від зовнішніх впливів у побудові своєї країни. Урочистості, присвячені цій визначній для нашого народу даті відбулися у районному Будинку культури 20 січня

Голова районної державної адміністрації Наталія Скавінська переконана, що лише в єдності дій можна досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.
– Свято Соборності та Свободи нагадує нам, що Україна нероздільна, що немає окремої Східної чи Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ, – наголосила Наталія Скавінська. – Дії агресора на Сході та Півдні України – безглузді. Намагаючись захопити, поневолити українські землі, знищити нашу ментальність, знищити нас як народ доводять, що вони не знають справжньої історії. Адже спроб полонити Україну було тисячі. Нас гнобила царська Росія, безліч завойовників снували багатими чорноземами з метою полонити її націю. В радянські часи за стінами НКВД загинуло тисячі патріотів, однак ми вистояли. Україна вистояла і стала незалежною. Сьогоднішній конфлікт також проливає ріки крові, забираючи найкращих українських синів. Однак ми вистоїмо і в цьому двобої. Україна була, є і буде єдиною і неподільною країною з сильною та вільною нацією.
До урочистих привітань приєднався завідуючий методичним кабінетом районного відділу освіти Олександр Коляновський, який зазначив, що соборність усіх наших земель нині перетворилася на справжню національну ідею та стала її найголовнішою цінністю. Адже протягом останніх трьох років десятки тисяч воїнів, сотні тисяч волонтерів, мільйони громадян піднялися на захист єдності й територіальної цілісності України. Це історик доводить у книзі «Вони пішли захищати Україну», яку презентував на урочистостях. У виданні упорядник подав автобіографічні дані 264 військовослужбовців, яких було призвано до лав Українського війська протягом 2014 – 2015 років для участі в антитерористичній операції на сході України.
Окрім того, хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку «Всім, хто поклав життя за Свободу та Незалежність України» вшанували пам’ять загиблих. Святковий концерт присутнім подарували аматори сцени та народний аматорський ансамбль української пісні «Щербів».
Юлія МАКОВЧУК

 

Переглядів: 1574 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100