Головна » 2010 » Грудень » 9 » Депутати навідалися у Топорівський дитсадок
10:29
Депутати навідалися у Топорівський дитсадок
Депутати фракції соціалістів у Ружинській районній раді В.Проскуров, О.Репіч та В.Федоренко відвідали Топорівську сільську раду з метою ознайомлення з ходом виконання робіт з облаштування дошкільного навчального закладу.
Ще у 2007 році, за ініціативи соціалістів, районною радою було передано на баланс сільської ради частину приміщення школи під ДНЗ. Вже у 2008 році була можливість відкрити цей заклад, якби 99 тисяч гривень, виділених з обласного бюджету за клопотанням депутата обласної ради В.Ц.Туранського, були направлені на капітальний ремонт дитячого закладу. Але В.Ц.Туранський та голова райдержадміністрації Н.О.Туранська розпорядилися коштами на свій розсуд: 83 тисячі гривень було використано на заміну вікон у ЗОШ, а 16 тисяч – на заміну вікон у ДНЗ.
Введення в експлуатацію такого потрібного для села закладу передбачалось Програмою економічного та соціального розвитку району як 2009-го, так і 2010-го року. За весь 2009 рік в ремонт дитсадка не вкладено жодної копійки. У липні 2010 року, за клопотанням О.С.Репіча, депутатська фракція Со-ціалістичної партії України у Житомирській обласній раді домоглася виділення з обласного бюджету на капітальний ремонт Топорівського ДНЗ 35 тисяч гривень. Також за зверненням Репіча О.С., будівельною компанією «Промсвіт» ще у вересні було безкоштовно розроблено кошторисну документацію та заключено договір підряду з сільською радою на виконання ремонтних робіт.
Ситуація, яку побачили депутати наприкінці листопада, вражає. Підрядником замінено двоє дверей у санвузлі та покладено кілька квадратних метрів плитки на стінах. За словами голови сільської ради В.М.Лянги, робітників на об’єкті немає вже тривалий час, роботи, передбачені договором, не виконані. Крім того, за ініціативи райдержадміністрації було замовлено та зроблено ще одну кошторисну документацію, за яку сільська рада заплатила 2600 гривень саме з тих 35–ти тисяч, передбачених договором з «Промсвітом».
Добігає кінця 2010 рік. І вже зараз у депутатів є впевненість, що Топорівський дошкільний заклад не буде введено в дію і у цьому році. Враховуючи те, що законом покладено на райдержадміністрацію відповідальність за виконання Програми економічного та со-ціального розвитку району, депутатами прийнято рішення подати на наступну сесію районної ради депутатський запит до голови райдержадміністрації по питанню введення в експлуатацію Топорівського ДНЗ.

Олександр РЕПІЧ,
голова депутатської фракції СПУ у Ружинській районній раді



Переглядів: 769 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100