Головна » 2011 » Березень » 18 » Добровільно зареєструйте зброю
09:36
Добровільно зареєструйте зброю

Враховуючи ступінь громадської небезпеки, що становлять для суспільства вогнепальна зброя та вибухові матеріали, їх використання та зберігання з порушенням вимог чинного законодавства, актуальним є питання їх вилучення, задля попередження скоєння злочинів та порушень.

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактики злочинів з їх використанням впродовж березня проводиться місячник добровільної здачі до органів внутрішніх справ зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Під час цього місячника за власниками зброї, які на зберіганні та в користуванні мають незареєстровану вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, залишається право добровільно звернутися до відділу внутрішніх справ Ружинського району і зареєструвати придбану незареєстровану зброю.
Зазначимо, що громадяни, які в добровільному порядку в період місячника здали вогнепальну зброю, звільняються від кримінальної відповідальності, у подальшому така вогнепальна зброя буде зареєстрована і повернута власникам.
Шановні жителі Ружинського району, реєструйте придбану вогнепальну зброю у районному відділі внутрішніх справ за місцем проживання, а також інформуйте районний відділ міліції про відомі випадки незаконного зберігання зброї та боєприпасів.
Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу — карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Олександр МАНДЗЮК


Переглядів: 628 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100