Головна » 2011 » Січень » 27 » Дорога в життя
09:44
Дорога в життя
На вулиці мінусова температура, хлопчик років шести бігцем прямує до магазину, худеньке тільце прикриває лише футболка з написом «Я люблю Юлю» й куценькі штанці, та найбільше шокує те, що хлопченя босе.

З жахом стежу за його рухами, а той, – ніби так і має бути підстрибуючи, забігає в магазин, у руках майорить десять гривень. Чорняві оченята з таким захопленням дивляться на усе, що на вітрині, а що купувати хлоп’я не знає. Продавчиня спокійно спостерігає за малим, для неї така ситуація не нова, це відбувається майже щомісяця, коли на подвір’я родини цього хлопчини заходить листоноша. Мама отримує гроші на дітей і дає їм по пару гривень, щоб під ногами не плутались. Виявляється, у сім’ї окрім нього є четверо братиків і три сестрички, а скоро на світ з’явиться ще одне маля. Вражає і хатина, в якій живе багатодітна сім’я: замість вікон картонний папір, а між деревом, з якого зроблений будиночок, – щілини, в які з легкістю поміститься дитячий кулак. Та в цьому випадку гріх нарікати на владу, два роки тому сім’ї виділили будинок. Та мамині залицяльники його «рознесли», от і довелось знову переїхати у колишнє житло. Люди у селі розповідають різні історії. Та всі кажуть, що колись то була хороша сім’я, а що з нею трапилось, версії різні.

Прийде дитина у цей світ, а що її тут чекає: п’яна матуся, якій весь час щось не подобається, чи татусь, а хто його знає, чи він і є той тато, чи братики і сестрички, для яких поява нового співмешканця не дуже вигідна? Як вижити дитині у світі, де немає материнського тепла і батьківської турботи, де ніхто не приголубить, не скаже доброго слова, у світі, де панує жорстокість і боротьба за виживання. Як витримати усі образи і страждання, що випали на долю дитяти? Хто допоможе йому у житті, підкаже правильний шлях? На жаль, у світі надто багато таких сімей, де горілка чи наркотики посідають головне місце. Не даремно з кожним роком збільшується кількість крадіжок та вбивств. У бага-тьох випадках це здійснюється заради виживання. І на слизьке може потрапити і отой босоногий хлопчина…

Євгенія КОСАР


Переглядів: 774 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100