Головна » 2017 » Січень » 11 » Дороги Ружинщини очистили від снігу
13:13
Дороги Ружинщини очистили від снігу

Дороги в Ружині та в селах району після сильного снігу, який стрімко випав вихідними, були очищені. До цього активно долучилися всі сільські голови та активісти сіл. Про це та про інше начальники відповідних служб прозвітували на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася в райдержадміністрації 10 січня. Провела засідання голова РДА Наталія Скавінська. 

Під час Різдвяних свят Ружинський район, як і всю Україну, накрили сильні морози та снігопад з хурделицею. Перші години снігопаду дороги району не чистили, адже сніг не переставав сипати, а сильний вітер робив перемети заввишки в метр і більше. Тому комунальні служби та сільські голови вирішили почекати, аби негода хоч трохи припинилася. Вже в понеділок та вівторок техніка безперестанку працювала на заметених дорогах. Таким чином від снігопаду були очищені навіть найменші вулиці містечка та сіл району.
Начальник Ружинського райавтодору Сергій Дятел прозвітував, що дороги місцевого та обласного значення були очищені, окрім дороги від Роставиці до Малої Чернявки та від Чорнорудки до Бровок. Пальне на утримання доріг автодору було виділено з матеріального резерву РДА.
Про надзвийчайну ситуацію та події, які трапилися в Ружинському районі в період з 2 по 10 січня, розповів начальник Ружинського районного сектору Управління ДСНС Житомирщини Володимир Федорович. Зі слів Володимира Анато-лійовича, за даний період сталося 4 пожежі: 6 січня – у Йосипівці, 7 січня – у Шпичинцях, 8 січня – у Ружині, 9 січня  у Крилівці. Як зазначив Володимир Федорович, усі пожежі трапились через недотримання правил безпеки при використанні пічного опалення. З настанням похолодання багато людей користується печами. Через порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації часто виникають пожежі, люди гинуть, втрачають своє житло і майно. Найчастіше це трапляється із людьми похилого віку, які живуть самотньо. Справа в тому, що вони не завжди спроможні перевірити стан печі та димарів на початку опалювального сезону і миттєво зреагувати на проблему, зазначив начальник сектору ДСНС. Саме тому необхідно сільським головам, депутатам, відповідним службам звернути увагу на найменш захищені категорії населення. Де необхідно, здійснити огляд димоходів, допомогти почистити сажу. Окрім того, слід бути обережними і під час використання електрообігрівачів. Нехтування правилами їх використання є основною причиною пожеж. 
Також восьмого січня було надано допомогу водіям, які застрягали в снігових заметах. Володимир Анатолійович також зазначив, що за минулий тиждень не було зареєстровано надзвичайних ситуацій, ДТП, пригод на воді, випадків невиробничото та виробничого травматизму.
Під час сильних морозів у центральній районній лікарні, в інфекційному відділенні, постійно діє пункт обігріву, повідомив головний лікар Центру ПМСД Олександр Боденчук. Необхідні постільні приналежності виділені для облаштування пункту обігріву із створеного матеріального резерву.
Негода не закінчилась. Випадає сніг, і тривають морози. Для того, щоб забезпечити якісне сполучення між населеними пунктами району, для підтримання доріг у належному стані, із матеріального резерву додатково виділено пальне для автотранспорту Ружинського райавтодору. Відповідно, використання наданого пального контролюватиметься райдержадміністрацією та депутатами райради. 
Ніна ПАВЛЕНКО

 

Переглядів: 1790 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100