Головна » 2011 » Січень » 4 » Фахівці роз’яснюють Податковий кодекс
11:15
Фахівці роз’яснюють Податковий кодекс
Нововведення, запроваджені у зв’язку із прийняттям Бюджетного кодексу, роз’яснили податківці очільникам територіальних громад, секретарям та бухгалтерам сільських та селищної рад під час наради, яку організували райдержадміністрація та районна рада.
Як повідомила головний державний податковий інспектор
відділу оподаткування юридичних осіб Р.В.Ничипорук, кількість загальнодержавних податків зменшилася. Згідно зі ст.9 Податкового кодексу, встановлено такі загальнодержавні податки та збори, як податок на прибуток підприємств; податок на доходи фізичних осіб; податок на додану вартість; акцизний податок; збір за першу реєстрацію транспортного засобу; екологічний податок; плата за користування надрами; плата за землю; збір за спеціальне використання води; збір за спеціальне використання лісових ресурсів; фіксований сільськогосподарський податок; мито та ряд інших податків та зборів.
Разом з тим, зменшилась і кількість місцевих податків та зборів. До місцевих податків належать, відповідно до Кодексу, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; єдиний податок. До місцевих зборів віднесено збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір.
Як наголосила головний податковий інспектор відділу оподаткування юридичних осіб С.В.Марущак, місцеві ради повинні на сесіях прийняти рішення стосовно величини ставок місцевих податків і зборів. Інакше, будуть застосовані мінімальні величини цих платежів, що призведе до втрат надходжень до місцевих бюджетів.
Податковий кодекс передбачає багато змін та нововведень. Одні з них почнуть діяти вже з 2011 року, інші – у наступних роках. Детальнішу інформацію про економічну конституцію країни можна отримати у консультаційному центрі, який діє в місцевій податковій інспекції.

Ольга МОЛЯВЧИК


Переглядів: 607 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100