Головна » 2011 » Лютий » 3 » Готуються установчі збори
10:10
Готуються установчі збори
В Україні, за ініціативи Президента держави, розпочався процес встановлення партнерських відносин між владою і громадськими організаціями, процес інституціоналізації структур громадської участі та запровадження чітких процедур консультацій з громадськістю.
Створення громадських рад як при цен-
тральних органах влади, так і при обласних, районних адміністраціях та органах місцевого самоврядування є однією з ефективних форм реалізації ідей дорадчої демократії, яка формує нові відносини між громадянами і владою, змінюючи природу публічного дискурсу, переорієнтовуючи його на розв’язання проблем і спільний пошук рішень.
З метою здійснення координації заходів, пов’язаних із забезпеченням проведення консультацій з громадськістю з питань формування і реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, розпорядженням голови Ружинської райдержадміністрації В.С.Бондарчука затверджено склад ініціативної групи з підготовки установчих зборів щодо створення громадської ради при райдержадміністрації та здійснюються підготовчі роботи для їх проведення.
Громадська рада створюється відповідно до чинної постанови, у якій наголошується про те, що при кожному органі виконавчої влади повинна бути створена така рада, як консультативно-дорадчий орган. На відміну від колишніх громадських колегій і координаційних рад в цю раду можуть входити лише інституції громадянського суспільства. Тобто сюди не можуть входити просто фізичні особи, обов’язково має бути представник від громадської організації, благодійного фонду чи профспілкової організації.
Василь КАЩУК

Переглядів: 636 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100