Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Яке то щастя - бути корисним!
06:31
Яке то щастя - бути корисним!

Валентина Григорівна Шевчук зустрічає свято освітян як своє профе-сійне тридцять сьомий рік: чотири роки на посаді вчителя початкових класів Крилівської школи, тридцять три – як методист Ружинського методичного кабінету відділу освіти. Тридцять три роки її душа болить за долю наймолодших учасників навчально-виховного процесу – трирічних дошкільнят, шестирічних першокласників, солідних випускників початкової ланки – десятирічних четвертокласників. Саме Валентина Григорівна дбає про створення оптимальних умов для засвоєння дітьми навчального матеріалу: тепло та затишок в навчальних кімнатах, смачні обіди, цікаві уроки, веселе дозвілля. Саме від її ініціативи, організаторської активності, вміння відчувати вимоги часу залежить успішна робота дитячих садків, початкової ланки школи.

Валентина Григорівна приїхала на ружинську землю по за-
кінченню Глухівського педагогічного інституту. Не могла і мислити тоді, яку велику відповідальність доведеться нести на своїх тендітних жіночих плечах за долю цього краю.
Разом із нею Ружинщина пам’ятає радість від розширення мережі дитячих навчальних закладів у 80-х роках, і розчарування в кризові 90-ті, коли припинили роботу дитячі садки у більшості сіл району. Величезних зусиль доклала Валентина Григорівна для того, щоб сьогодні знову було відновлено роботу 18 дошкільних закладів району.
Найперше, що вражає при зустрічі із Валентиною Григорівною Шевчук, – це глибока життєва мудрість, тактовність, щире бажання зрозуміти і допомогти. Вона – саме та людина, яка зацікавлена не тільки в результатах своєї праці. Вона вболіває за добре ім’я кожного вчителя: вміло заохочує, стимулює окремих педагогів, цілі колективи до здорового конкурування в професійних ідеях, педагогічних проектах, надихає на творчість. «Наш наставник», – говорить про неї не одне покоління педагогів. Наполегливість і невтомність, самовіддана праця, дивовижна працездатність, добросовісність, принциповість, вимогливість до себе та підлеглих, прагнення до нових звершень та висот – визначні риси характеру Валентини Григорівни.
«Професійно компетентна». «Творча і ініціативна». «Добре знає свою справу». «Взірець для колег». Це відгуки про неї педагогів та батьків.
Вона організовує роботу методичних об’єднань вчителів початкових класів, творчої групи, школи майстрів педагогічної праці, школи молодого вчителя. Вона надає індивідуальні консультації, узагальнює перспективний досвід найкращих педагогів. Справжнім святом майстерності став районний етап конкурсу «Вчитель року». Характерним в управлінській діяльності Валентини Григорівни Шевчук є те, що вона прагне створити ситуацію успіху, всебічно заохочує розвиток нестандартного мислення, що сприяє інтенсивному впровадженню в навчально-виховний процес передового педагогічного досвіду, нових технологій навчання.
За сумлінну працю В. Г. Шевчук неодноразово нагороджувалася грамотами відділу освіти, районної ради та райдержадміністрації, обласного управління і Міністерства освіти і науки України. Вона має вищу кваліфікаційну категорію, звання «Вчитель-методист», нагороджена нагрудними знаками «Відмінник освіти України» та «Медаль Софії Русової».
Про людину судять по її ділах і звершеннях. Нових Вам справ і успіхів, шановна Валентино Григорівно! Хай Ваша мудрість і життєвий досвід зігрівають наші душі, серця, слугують людям.

Оксана Зелінська

Переглядів: 793 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100