Головна » 2011 » Лютий » 17 » Кошти для ремонту дороги виділяють з обласного бюджетету
17:12
Кошти для ремонту дороги виділяють з обласного бюджетету
Уже протягом трьох років у Шпичинцях не проводився схід села. Сільська громада не мала можливості обговорити і вирішити нагальні проблеми. Так трапилось, що попереднє керівництво мало приділяло уваги спілкуванню із територіальною громадою. А тому і не звітувалось про свою роботу. Тож, проблем накопичилось багато. В цьому році схід села відбувся.

Новообраний сільський голова Василь Петрович Шокал ознайомив присутніх з соціальними проблемами, а також окреслив коло питань, які необхідно терміново вирішувати. Одна з найголовніших проблем – це ремонт під’їздної дороги до села. Вже протягом багатьох років експлуатується близько трьох кілометрів дороги з такими вибоїнами, що неможливо ні пройти ні проїхати, тим паче швидко довезти хворого в Ружинську центральну лікарню, чи добратися до районного центру. Як зазначив сільський голова, це питання зрушило з місця, оскільки з обласного бюджету виділяють 190 тисяч гривень для ремонту дороги. Зрозуміло, що цих коштів недостатньо, але хоча б ямковий ремонт зробити можна. Молодь виїжджає на роботу до великих міст, тому скорочується населення. В селі проживає дуже мало працездатних громадян – більшість пенсіонери, а ті хто може працювати сидять без роботи, адже у Шпичинцях припинила своє існування молочно-товарна ферма і людям немає де доробити до пенсії. Тому невипадково, у наступному навчальному році у першому класі Шпичинецької школи розпочнуть навчання всього два учні.
Не менш важливими проблемами для нормальної життєдіяльності Шпичинець є ремонт пам’ятників, будинку культури, облаштування центру села, насадження дерев, наведення належного порядку на кладовищі, розв’язання питання забезпечення транспортом для того, щоб провести покійників в останю дорогу. В населеному пункті гостро постає питання створення обслуговуючого кооперативу. Про свою роботу звітували на сході села: директор Шпичинецької школи Н.І.Шокал, директор ПСП «Батьківщина» В.О. Семенюк, завідуюча ФАПом Н.М.Бойко, соціальний робітник Ружинського терцентру Н.А.Волинець. Чимало слушних запитань до керівників відповідальних служб району та ПСП «Батьківщина» поставив голова спілки майнових паїв Шпичинець Б.П.Ковальчук. Тривала дискусія точилася навколо питання відновлення молочно-товарної ферми у Шпичинцях, парування худоби, створення обслуговуючого кооперативу та інших наболілих питань. Грунтовні відповіді на численні запитання присутніх дали керівник апарату РДА А.М.Марущак, заступник начальника управління, начальник відділу пенсійного забезпечення Т.В.Виноград та провідний спеціаліст по контролю з виплати пенсії Світлана Оксемчук

Василь КОПАЧ


Переглядів: 644 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100