Головна » 2011 » Липень » 15 » Купальська ніч в Ягнятині
08:50
Купальська ніч в Ягнятині

Вперше в Ягнятині відбулося святкування купальської ночі. Свято проходило в сільському парку, який був ретельно упорядкований до цього заходу. Розпочалося гуляння веселими розвагами та частуванням гостей. Усі охочі могли безкоштовно поплавати на катамаранах, насолодитись чудовою музикою та спілкуванням зі знайомими.
На свято Івана Купала зібралися місцеві мешканці та гості  з навколишніх сіл. Святковий концерт розпочався вітанням сільського голови Тимошенка В. А. Потім справу у свої руки взяли молоді та енергійні таланти ягнятинської землі. Ведучими концерту були Володимир Паламарчук, Ірина Табачук та Альона Щерба. Юнак та дівчата заволоділи увагою глядачів завдяки своїй емоційності, зачарували присутніх віршами, в яких звучали мотиви таємничості, магії купальської ночі. Вразив всіх глядачів ефектним виходом Володимир Романюк, який виконував роль водяного. Театралізоване дійство було насичене різноманітними іграми, що притаманні цьому обрядові.
На святі було виконано багато чудових пісень. Зачаровували співом Оксана Оксемчук та Вікторія Маліновська. Тривалі оплески глядачі дарували Дарині Ляшевич. Наймолодшою учасницею була Діана Безух, а захоплення аудиторії викликали пісні у виконанні Вікторії Іващук, Катерини Романюк та Юлії Горбатюк. Неперевершеною майстерністю вразив слухачів художній керівник свята Тремель В. Ф. Під час концерту кожен бажаючий міг проявити себе у веселих та цікавих конкурсах. Багато дітей, підлітків та дорослих показали спритність, хитрість і фантазію. Переможців було нагороджено смачними призами. Закінчився концерт яскравими феєрверками, що принесли лавину приємних емоцій глядачам.
Усім гостям та жителям села свято Івана Капала дуже сподобалося. З їхніх вуст було чути лише позитивні на наповнені дитячою радістю відгуки. Люди висловлювали велику вдячність організаторам дійства — Ляхуті Н. Ф. та Тремелю В. Ф., бажали їм натхнення та міцного здоров’я. Особливу вдячність громада висловлює людині, яка зуміла зібрати та згуртувати ягнятинських жителів,— Тимошенкові В. А. Маємо надію, що започаткована традиція святкування одвічних українських свят буде продовжуватися, з кожним роком урізноманітнюватися і вносити барвисті кольори в наше буденне життя.
Ярослав СВІЩО

Переглядів: 719 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100