Головна » 2011 » Грудень » 15 » Майбутнє української держави в руках молоді
20:34
Майбутнє української держави в руках молоді

Безробіття, матеріальна незабезпеченість, низька народжуваність, яка не забезпечує відтворення наступних поколінь, поганий стан здоров’я - все це, турбуючи молодь, призводить до втрати соціальних ідеалів та життєвого оптимізму молодих людей. Для обговорення цих та інших питань, другий конгрес молоді відбувся у приміщенні телерадіокомпанії в Житомирі 6 грудня.

Захід організувало головне
управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Участь у конгресі взяли голова Житомирської облдержадміністрації С.М.Рижук, голова обласної ради Й.А.Запаловський, заступник голови облдержадміністрації В.С.Балюрко, голова управління у справах сім’ї, молоді і спорту Р.М.Гула, керівник Житомирської єпархії УПЦ єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та керівники управлінь обласної та районних адміністрацій. Делегацію з Ружинського району представили працівники виконавчої влади, правоохоронних органів, активісти студентської та учнівської молоді, представники освіти, медицини, культури, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємництва та бізнесу, виробництва і сільського господарства, яку очолив заступник голови райдержадміністрації І.І.Семенчук.
Під гаслом «Будуємо нову Житомирщину» учасники засідання обговорили проблеми молоді та запропонували шляхи їх вирішення. Представники молодіжних організацій звернулися до обласного керівництва з пропозиціями створення молодіжного центру, обласної студентської ради та надання фінансової підтримки на реалізації молодіжних ініціатив у сільській місцевості. Подякувавши керівникам облдержадміністрації та обласної ради за допомогу і підтримку молодіжних об’єднань вони висловили надію на те, що на засіданні сесії обласної ради 15 грудня при затверджені програми «Родина і молодь Житомирщини» на 2012-2016 роки їх пропозиції будуть враховані.
Як зазначив голова облдержадміністрації С.М.Рижук, цього року в Житомирській області вдвічі менше розлучень, ніж у минулому році, а народжуваність зросла також у два рази.
- Нарешті ми вийшли на шлях, який виведе нас із демографічної кризи та дозволить розвиватися на повну силу, - наголосив Сергій Миколайович. – Адже завдяки нашій молоді ми побудуємо майбутнє повноцінним і впевненим.
Молодих активістів С.М.Рижук відзначив грамотами та разом з начальником головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Р.М.Гулою і директором Житомирського регіонального управління державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву П.І.Шестопаловим вручили чотирьом родинам кредитні договори за програмою молодіжного житлового будівництва на придбання квартир в 10-ти поверховому житловому будинку.
Голова районної ради Й.А.Запаловський вручив молодим діячам Житомирщини грамоти обласної ради та подарував наручні годинники. Іванні Козачук, 13-річній мешканці села Крайня Деражня Новоград-Волинського району, яка самотужки врятувала із палаючого будинку молодших братика та сестричку, подякував за мужність і відвагу та нагородив путівкою до «Артеку».
Заступник голови облдержадміністрації, голова обласної координаційної ради з питань молодіжної політики В.С.Балюрко та начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Р.М. Гула вручили грамоти та подяки переможцям всеукраїнського конкурсу «Молоде обличчя України» та обласного етапу всеукраїнського конкурсу бізнес-планів.
Сертифікати на реалізацію у 2012 році проектів, програм, заходів, спрямованих на формування здорового способу життя, підтримку молодіжних ініціатив, самодіяльності та підприємницької діяльності молоді заступник голови облдержадміністрації вручив заступникам голів райдержадміністрацій, міськвиконкомів та головам молодіжних громадських організацій. Ружинський район також отримав сертифікат на суму 10 тис. грн. Віктор Степанович вручив заступнику голови райдержадміністрації І.І.Семенчуку сертифікат та побажав подальших успіхів, розвитку і процвітання молоді району.
Юлiя МАКОВЧУК

Переглядів: 1367 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100