Головна » 2010 » Серпень » 21 » Механізм та умови прийняття в експлуатацію будівель, споруджених без дозволу
10:03
Механізм та умови прийняття в експлуатацію будівель, споруджених без дозволу
Постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року №1035 затверджено Тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.
Цей Тимчасовий порядок встановлює механізм та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених забудовниками – фізичними особами у період з 5 серпня 1992 року до 31 грудня 2008 року, на підставі заяви про прийняття в експлуатацію.
Видача сертифікату відповідності державним будівельним нормам, стандартам та правилам проводиться інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Житомирській області (10014, м. Житомир, майдан Корольова, 12, IV поверх). Прийом заяв здійснюється територіальними підрозділами інспекції (Новоград-Волинський, Коростенський, Берди-чівський сектори та Житомирський відділ).
Для одержання сертифіката забудовник разом із заявою подає до інспекції наступні документи:
– довідку про погодження прийняття будівлі в експлуатацію, видану на підставі рішення виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;
– технічний паспорт приватної будівлі, виданий бюро технічної інвентаризації;
– документ, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розташована приватна будівля;
– звіт про проведення технічного обстеження на відповідність будівлі державним стандартам, будівельним нормам і правилам, нормативним актам з пожежної безпеки, санітарному законодавству, що діяли на момент закінчення будівництва, складений організацією, яка має відповідну ліцензію, і погоджений з органом державного пожежного нагляду та державною санітарно-епідеміологічною службою.
Інформацію про організації, які мають право здійснювати технічне обстеження, можна отримати в територіальних підрозділах інспекції.
Сертифікат видається на підставі документів про внесення плати за видачу сертифіката та сплату штрафу відповідно до ст.97 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Датою прийняття приватної будівлі в експлуатацію вважається дата видачі сертифіката.
Забудовник несе відповідальність за достовірність поданих документів відповідно до законодавства.
Юрій Гергарт

Переглядів: 793 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100