Головна » 2011 » Липень » 8 » На Ружинщині вперше проведено спартакіаду сільських громад
10:44
На Ружинщині вперше проведено спартакіаду сільських громад

На спортивному комплексі «Ружинський», спортзалі Ружинської гімназії (волейбол) та Зарічанській школі ( шахи і шашки) відбулись фінальні змагання районної спартакіади сільських громад. 

Відкриваючи спартакіаду, привітали учасників змагань і побажали спортивних успіхів у цій новій справі голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук та голова райради Б.О.Ходаківський. Пісенними дарунками віншували спортсменів працівники ра-йонного будинку культури.
Протягом шести годин точилася безкомпромісна спортивна боротьба. У змаганнях з одинадцяти видів спорту (міні-футбол, волейбол, шахи, шашки, легкоатлетична естафета, гирьовий спорт, армреслінг, перетягування канату, підтягування на перекладині) взяли участь спортсмени з восьми територіальних громад на чолі із сільськими головами. Це переможці зональних змагань. Слід зазначити, що така велелюдна спартакіада, із залученням якнайширшого кола сільської молоді територіальних громад, проводилась вперше і увінчалась успіхом. А розпочиналося все з ініціативи голови райдержадміністрації та районної ради. Їх підтримали сільські та селищний голови. Спочатку в адміністрації відбулось засідання координаційної ради, на якому затверджено Положення про проведення змагань та склад суддівської колегії. Пізніше обговорили це питання на розширеній нараді за участю керівників сіл та вчителів фізкультури. Команди сільських громад, що здобули перемогу на зональних змаганнях вийшли до фіналу. Таким чином, детально розроблений план змагань із змінами та доповненнями втілили в життя. І як бачимо, успіх не забарився. Чимало учасників змагань показали високі спортивні результати.
Добре попрацювали під час проведення спартакіади, забезпечуючи чітку організацію змагань, вчителі фізичної культури та сільські голови, працівники Ружинської ДЮСШ, які не тільки були спортивними суддями, але й брали участь у змаганнях. Вагомий вклад внесли в організацію змагань заступники голови райдержадміністрації Н.П.Петрик, І.І.Семенчук, начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту Н.М.Пилипчук, директор Ружинської ДЮСШ Ю.П.Ратушний, головний суддя змагань, голова суддівської колегії Л.П.Маслюк.
Слід відзначити копітку працю вчителя фізкультури Вчорайшенської школи, тренера і гравця волейбольної команди М.Ф. Горобця, завдяки якому команда здобула перемогу, Вчорайшенського сільського голову О.І.Іщука, який виборов перше місце у гирьовому спорті та допоміг своїй команді завоювати перше місце з перетягування канату. Багато зусиль доклали сільські голови Бистріївки, Мовчанівки та Зарудинець: В.М Добрянський, В.І.Чернявський та А.І.Хоцянівський і багато інших. Про їхню роботу з популяризації спорту у громаді засвідчують результати змагань. Тому невипадково, серед волейболістів призерами стали команди з Вчорайшого, Бистріївки та Білилівки. З міні-футболу призові місця посіли команди з Ружина – перше, Березянки – друге та Бистрика – третє. У легкоатлетичній естафеті 4х100 перше місце посіла команда з Бистріївки, на другому – Ружин і Мовчанівка на третьому. Найкраще та найазартніше перетягували канат вчорайшенці, яким поступилися атлети з Ружина. Третіми стали березянці.
Серед шахістів-чоловіків, перше місце завоював Анатолій Тимошенко з Вчорайшого, друге здобув Анатолій Бугрій з Ягнятина, на третьому місці Андрій Коломієць з Чорнорудки. Серед жінок-шахістів, першу сходинку зайняла Христина Кожедубова з Вчорайшого, другу – Віта Ковальчук з Мовчанівки. У шашкових двобоях перше місце виборов Анатолій Тимошенко з Вчорайшого, друге – Володимир Сабашний з Мовчанівки, третє – Вадим Павлівський з Ружина. Шашки серед жінок. Перше місце завоювала Катерина Гнатюк з Березянки, друге – Надія Закусило з Бистріївки і третє Христина Кожедубова з Вчорайшого.
Гировий спорт (24 кг). Вагова категорія 90 кілограмів і більше: перше місце зайняв Олександр Іщук з Вчорайшого, друге –Андрій Березівський з Березянки і третє посів Анатолій Хоцянівський із Зарудинець. Вагова категорія до 90 кілограмів: Юрій Герасимчук з Мовчанівки посів перше місце, на другому – Святослав Герасимчук з Мовчанівки, на третьому – Віктор Вітусевич із Зарудинець. Категорія до 70 кг: перше місце виборов Олександр Ярмолюк з Березянки, друге – Володимир Попелянський з Вчорайшого і на третьому – Євген Салійчук з Бистріївки.
Біг 60 метрів-дівчата. Перше місце – Роксолана Поважук з Ружина, друге – Оксана Шепелюк з Березянки, третє – Іванна Гаркавлюк з Білилівки. Біг на 100 метрів серед хлопців. Перше місце посів Валерій Бігун з Вчорайшого, друге – Богдан Шоломіцький з Ружина і третє місце виборов Іван Мазуренко з Бистріївки. Підтягування на перекладині. На першому місці Ігор Закусило з Бистріївки, на другому Роман Волинець з Мовчанівки, третє місце розділили між собою Богдан Пецик з Білилівки і Тарас Ващенко з Вчорайшого.
Армреслінг, категорія до 70 кілограмів. Перші місця завоювали Євген Салійчук з Бистріївки та Володимир Попелянський з Вчорайшого. У категорії до 80 кілограмів, на першому місці Віктор Вітусевич з Зарудинець та Роман Демчук з Бистрика, на другому – Анатолій Вітусевич із Зарудинець. Категорія 90 і більше кілограмів. Сергій Куценко з Ружина на першому місці, на другому Юрій Брендель з Ружина. Абсолютним чемпіоном з армреслінгу став Сергій Куценко з Ружина. Загальнокомандні місця за набраними очками суддівська колегія розділила таким чином: першість виборола Вчорайшенська громада, другу сходинку посіла Ружинська, і на третьому місці Мовчанівська громада.
На завершення спартакіади командам призерам та переможцям змагань голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук вручив грамоти та цінні подарунки.
Захід видався на славу. Про це засвідчують самі учасники змагань та результати, яких вони досягли на спарта-кіаді. Тепер започатковану справу слід продовжити в майбутньому.
Голова райдержадміністрації, відділ райдержадміністрації у справах сім’ї молоді та спорту, суддівська колегія подякували сільським головам за участь у змаганнях та хорошу організацію, а також підприємцю В.В.Рябушу, який сприяв забезпеченню спортсменів та всіх присутніх прохолодними напоями.
Василь КОПАЧ

Переглядів: 1500 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.6/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100