Головна » 2010 » Грудень » 23 » Національно-патріотичне виховання в школі
17:55
Національно-патріотичне виховання в школі
Стало традицією у Березянській школі проведення місячника національно-патріотичної та оборонно-масової роботи. Цього року він тривав з 6 листопада по 6 грудня.
Учні школи провели трудовий десант з впорядкування території біля пам’ятників та могил загиблих воїнів. Протягом місяця учні 10 та 11 класів під керівництвом В.М.Галінського надавали допомогу ветеранам та учасникам війни, одиноким громадянам села. Зокрема, навели лад довкола оселі ветерана війни, колишнього вчителя Василя Пантелеймоновича Чернеги, нарубали йому дров.
Бібліотекар школи Л.М.Пугач організувала виставку літератури на військово-патріотичну тематику «Щоб війни не знати, щоб у мирі жить, армія країни на посту стоїть». У святково прикрашеному рушниками, букетами калини залі відбулося свято «Тут все священне, все твоє, бо зветься просто краєм рідним…».
Традиційно щороку в школі проводиться вечір-реквієм па-м’яті жертв Голодомору. Всі учні запалили поминальні свічі і вшанували загиблих в роки Голодомору хвилиною мовчання.


На завершення місячника національно-патріотичного виховання 6 грудня було проведено урочисту лінійку, присвячену Дню Збройних Сил України, метою якої було ознайомлення учнів зі славними традиціями українського війська, виховувати почуття патріотизму, людяності, любові до своєї Батьківщини.
А після уроків у спортивному залі відбулося фізкультурно-спортивне свято, щоб позмагатися у силі, спритності, винахідливості і просто відпочити. З привітальним словом до присутніх звернулися директор школи А.А.Білявський, вчителі ДПЮ В.М.Галінський та фізкультури П.М.Симон.
Змагання проводилися між двома командами: «Лицар» та «Крутий підйом». До команди дев’ятикласників «Лицар» увійшли М.Бартюк, Г.Галінський, Д.Полінкевич, Є.Журавський, В.Москаленко, Я.Маковецький. А до команди «Крутий підйом» - місцеві юнаки: М.Попков, О.Цибульський, Ю.Шипелюк, В.Кравчук, С.Мандзюк.
Учасники змагань демонстрували свої знання й вміння з до-призовної підготовки, силові здібності, кмітливість, спритність та знання історії українського козацтва. Цікавими були конкурс з гирьового спорту, індивідуально-командна естафета «Польова кухня». Дуже сподобалося вболівальницям випробування, де учасники вміло пришивали ґудзики та чистили картоплю.
Боротьба була запеклою, перемогу здобувала то одна, то інша команда, а перед останнім конкурсом була нічия. І ось настав час останнього випробування «Перетягування канату». З невеликим відривом в 2 очка перемогу здобула команда юнаків села «Крутий підйом». Переможці отримали грамоту. Та в свою чергу команда «Крутий підйом» після змагань подарувала учням солодкі гостинці.
С.М.ЯКИМЧУК,
заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 2889 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100