Головна » 2011 » Грудень » 23 » Найдорожча моя мамо, ти ж для мене рiдна стала…
11:36
Найдорожча моя мамо, ти ж для мене рiдна стала…

Дитина, яка робить лише перші кроки, постійно знаходиться під пильною увагою батьків, готових у будь-який момент її життя прийти на допомогу. Проте, у світі є діти, які надто рано залишилися без цієї підтримки. Таких досить багато… Поряд з нами є люди, у яких вчора були люблячі тато і мама, а сьогодні вони — діти-сироти, або діти, позбавлені батьківського піклування. Діти, чиї батьки померли або з різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання. Тому головним завданням держави постає забезпечити таких дітей належними умовами для подальшого життя в суспільстві.



Свято з нагоди Дня Святого Миколая,  присвячене дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також батькам-опікунам, відбулося в районному будинку культури. Служба у справах дітей РДА та учні Зарічанської школи підготували святковий концерт з різноманітними віршами, піснями та легендами про Миколая. Велику кількість дарунків вручили спонсори свята прийомним дітям.
Розпочала святковий концерт начальник служби у справах дітей Т.А.Драчук. За її словами, на території району проживає 52 дитини-сироти, дітей позбавлених батьківського піклування. Та всі вони знайшли свої родини. Їх батьківською оселею, оберегом на все життя стали сім’ї родичів.
– Хотілося б, щоб у наших родинах щодня було свято, – зазначила Тетяна Анатоліївна. – Однак життя надто складне, тому сьогодні ми зібралися у щирому сімейному колі, щоб поспілкуватися, поділитись своїми думками, сказати добре слово один одному. А для того, щоб наші діти не були одинокими та не втрачали надії на майбутнє, ми сьогодні робимо все можливе.
Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук привітав всіх гостей та присутніх зі святом.
– Доброго дня шановні гості та присутні! Ми в цьому залі зібрали діточок, які потребують тепла, уваги до себе. Вони щороку чекають на таке свято, як День Святого Миколая. Адже Миколай завжди приходить в складну хвилину людського життя, – сказав Володимир Сергійович. – Тож давайте гуртом будемо допомагати цим діткам та навідуватись до них не раз у рік, а щоразу, коли їм потрібна буде наша підтримка. Щоб кожна дитина, яка обділена материнською ласкою, не відчувала себе сиротою. І в подальшому житті була щасливою та дякувала тим людям, які сьогодні допомогли їй. А також бажаю вам родинного тепла, міцного здоров’я та щастя.
До вітального слова приєднався голова районної ради Б.О.Ходаківський.
– Дорогі діти! Ви знаєте, що Миколай приносить не лише подарунки, а й своє тепло, добро, ласку. І навіть ці люди, які опікуються вами, мають Божий дар, який обігріває ваші серця і життя. Пам’ятайте, що в ту хвилину, коли ви потрапили в скруту, ваші названі батьки віддали вам серце і душу. Тому залишайтеся завжди слухняними та поважайте працю ваших батьків.
Привітати малечу зі святом завітали священники району. Теплими словами та піснями привітав разом з прихожанами Церкви Євангельських Християн-Баптистів пресвітер Володимир Поліщук, закликаючи всіх любити правду та праведно жити.
З вітальними словами звернувся до гостей благочинний Ружинського округу Житомирської єпархії Української Православної Церкви КП Андрій Яким. Він наголосив, що Бог посилає випробування тим людям, яких він любить і чим більше випробувань він їм посилає, тим більше він їх любить. З найкращими побажаннями звернувся до присутніх відповідальний за освіту, катехізацію і молодь Ружинського благочиння Житомирської Єпархії Української Православної Церкви священик Ігор Руденок. Він розповів, що Миколай Чудотворець завжди чує молитву людей та приходить їм на допомогу.
А ще до всіх слів вітань, які пролунали цього дня, приєднався представник народного депутата України Руслана Лук’янчука, депутат районної ради (фракція «Батьківщина») В.Ц.Саківський. Він розповів захоплюючу легенду про Святого Миколая.
Щиросердечні слова подяки пролунали від Олени Василівни Кичі, яка опікується трьома прийомними дітьми. Не падаючи духом, як і всі інші прийомні родини, Олена Василівна дякує Богу, що він подарував їй таке щастя. Адже діти для неї стали невід’ємною часточкою життя. Зі сльозами на очах жінка згадує, як важко їй дістались діточки, яка тяжка доля спіткала їх в житті. Та завдяки голові РДА В.С.Бондарчуку та підтримці колег вона подолала цей нелегкий шлях. На знак вдячності Олена Василівна вручила Володимиру Сергійовичу букет квітів.
За розуміння, любов, батьківську теплоту та материнську ласку прийомні діти подарували своїм родинам та присутнім у залі віночок віршованих та пісенних вітань. З усмішкою на вустах та відблиском променів щастя в очах розповідали віршики Аліна Саліхова з Заріччя, Вікторія Хмарська з Бистрика, зворушливі, віршовані рядки про маму зачитав Артем Веліксар з Крилівки, Софійка Більська з Зоряного, Альона та Ярослав Козлови з Ружина, Юрій Ратушний з Мовчанівки, Діана та Віталій Пашковські із Звинячого, Валентина Нікітенко з Огіївки, Ольга Грек та Ірина Бондаренко з Огіївки, Руслана Повторейко з Прибережного, Роман та Тетяна Бернацькі з Мовчанівки. Не лише віршували, а й показали свої вокальні здібності Лідія Берман та Катерина Глущенко з Городка, Анастасія Гирак з Крилівки, а також Юлія Грицанюк з Ягнятина, Аліна Ночка та Вікторія Оріховська з Білилівки. У відповідь за дитячі усмішки та доброту керівники району вручили всім діткам солодощі, безліч дарунків вручено малечі від спонсорів свята.
На завершення концерту Т.А.Драчук щиро подякувала спонсорам: райдержадміністрації, районній раді, генеральному директору Українсько-Британського спільного підприємства «Комора» м.Києва Олегу Репецькому, священникам Андрію Якиму, Володимиру Бринзюку, Володимиру Поліщуку, представнику народного депутата Валентину Саківському та приватному підприємцю Лілії Кравчук за сприяння та допомогу в організації свята.
Наталія ШУЛЯК

Переглядів: 3673 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 1
1 kulunka  
0
Ці свята завжди такі зворушливі. Проте найважливіше, мабуть, те, що є ще в нашій державі люди, які хочуть, можуть і таки допомагають дітям, які цього потребують. Не хочу здатися голослівною, але діти - це таки наше майбутнє!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100