Головна » 2012 » Лютий » 16 » Непереоформлена земля приносить збитки
19:00
Непереоформлена земля приносить збитки

Двісті п’ять гектарів землі сьогодні залишається у Березянці неприватизованої. Про це повідомила сільський голова Л.С.Чумак на сході села, який відбувся 9 лютого. Під час зборів були порушені й інші вагомі питання, на які сільський голова та представники з району надали ґрунтовні відповіді.

За інформацією сільського
голови Л.С.Чумак, в Березянці проживає 564 людини, 51 особа проживає в Причепівці та ще 26 мешканців живуть в Чеховій. Минулого року померло 12 осіб, народилось 8 діток. На території громади функціонують школа, дитячий садочок, будинок культури, бібліотека, ФАП та фельдшерський пункт в Чеховій, господарюють ТОВ СП «НІБУЛОН», ДП «Ілліч Агро Умань» та ДП «Рогачівське».
Планують цього року провести освітлення в центрі села, побудувати дитячий майданчик. Та проблемою в селі зостається непереоформлена земля, яка приносить значні фінансові збитки. Сільський очільник наголосила, щоб люди, які успадкували землю, найближчим часом її оформили.
Про роботу закладів, що працюють на території села проінформували їх керівники.
Отож, зі слів директора школи А.І.Білявського, у приміщені школи завдяки відповідальному ставленню кочегара до своєї роботи тепло та затишно. Діти навіть у великі морози не перестають відвідувати навчальний заклад. Цього року вперше організовано гаряче харчування в шкільній столові, не лише для учнів молодших класів, але й старшокласників. Та проблемою для учнів залишається транспортне перевезення, адже дістатися до районного центру стало вкрай проблематично.
Приємні зрушення відбулися і в дитячому садочку. Як зазначила завідуюча ДНЗ О.С.Запальська, тридцять нових стільчиків, подарованих від ТОВ СП «НІБУЛОН», тішать місцеву малечу. Та потребує садок ще заміни стареньких столиків.
На території села є аптечний пункт з усіма необхідними медикаментами – розповів завідуючий ФАПом А.С.Жураківський. Він закликав односельчан проходити огляд, коли в село приїздить бригада районних лікарів, та уважніше ставитися до свого здоров’я.
Як і у деяких населених пунктах, у громади виникло безліч проблем – транспортного сполучення з районним центром у Чеховій, переоформлення землі та питання зайнятості населення.
Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, головний лікар РЦЛ М.П.Зозуля, начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук, начальник управління Пенсійного фонду О.А.Злоцька, начальник відділу Держкомзему О.М.Рачук, начальник РВ ГУ МНС В.А.Федорович, представники з ТОВ СП «НІБУЛОН» та дільничний інспектор надали повні відповіді на питання, що цікавили присутніх.
На завершення зборів голова райдержадміністрації В.С.Бон-дарчук зазначив, що всі проблеми потрібно вирішувати разом, згуртовано та пообіцяв, що по мірі можливого проблеми селян будуть вирішені. Він також наголосив, щоб батьки уважніше дивилися, де їхні діти проводять свій вільний час, та потурбувались про їхнє навчання у вишах. Також ознайомив населення з робочим планом соціально-економічного розвитку району на найближчий час.
Наталія ШУЛЯК

Переглядів: 2129 | Додав: zmya | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100