Головна » 2011 » Липень » 15 » Низький уклін дорогому командиру
08:44
Низький уклін дорогому командиру

У липні далекого тривожного 1941 року, коли німецькі війська тільки окупували Ружинщину, в сім’ї Михайла Тимофійовича та Євдокії Яківни Гладишко народився син — п’ятий в сім’ї. Він не встиг зазнати тепла батьківських рук, а батько не зумів обійняти його — пішов на фронт і загинув смертю хоробрих. Євдокія Яківна спромоглася в тяжкі роки виростити і виховати своїх дітей чудовими та гідними людьми.

Низький уклін і вічна  пам’ять батькам нашого командира від всіх його вихованців, а нас близько півтисячі випускників Донецького вищого військово-політичного училища. Саме з цього навчального закладу шановний наш командир Петро Михайлович відкрив нам дорогу в життя.
І хоча багато років тому Петро Михайлович залишив свій рідний край, але і до цього часу палко любить свою батьківщину, свою святу Ружинську землю. На прикладі того тяжкого часу, коли люди, пізнавши великі моральні та матеріальні втрати, зуміли згуртуватися в праці, взаєморозумінні, взаємовиручці і любові один до одного, він виховав нас справжніми патріотами, і тому немає жодного, хто б став на аморальний життєвий шлях.
У Петра Михайловича чудова сім’я. Ми з теплотою згадуємо його красивих доньок Інну та Еллу, його дружину, яку з повагою називали «мама Клава». Вони разом закінчили Ружинську середню школу. І понині згадують учителів, які дали путівку у доросле життя, однокласників, з якими ділили радісні шкільні хвилини. Зараз Клавдія Олексіївна – Заслужений бухгалтер України, працює головним спеціалістом підприємства, що будує мости.
У 2009 році за багаторічну сумлінну службу в рядах ЗС СРСР і України, виховання та навчання молодих офіцерів, активну суспільну і благодійну діяльність, направлену на допомогу і підтримку ветеранів Великої Вітчизняної війни та Збройних Сил, Петру Михайловичу Гладишку присвоєно звання генерал-майора. Також він нагороджений орденами «За мужність» та «Службу Вітчизні». Протягом багатьох років, проявляючи сильну волю, рішучість і принциповість, займається вихованням молоді.
У день сіммдесятирічного ювілею щиро дякуємо тобі, наш дорогий командир, від усіх твоїх вихованців.
В.Васільєв



Переглядів: 731 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100