Головна » 2011 » Березень » 25 » Обираєте ім’я – обираєте долю
14:02
Обираєте ім’я – обираєте долю
Останнім часом по телебаченню все частіше звучить інформація про те, що в Україні знизилась народжуваність. Не оминула ця проблема і наш район. Аналізуючи ситуацію по реєстрації народження, слід зазначити, що станом на 1 січня цього року в Ружинському районі нашим відділом зареєстровано лише 242 дитини, в порівнянні з 2009 роком народжуваність зменшилась на 37 осіб.

У минулому, 2010 році
хлопчиків народилось більше ніж дівчаток.
Найчастіше прилітав лелека до жителів Ружина та Заріччя, тому в цих населених пунктах району зареєстровано 63 немовлят. 18 немовлят зареєстровано по Білилівській сільській раді, 11 народжень – по Бистрицькій та Чорнорудській сільських радах, по 10 діток зареєстровано у Вчорайшенській, Княжиківській, Мовчанівській сільських радах. В інших сільських радах району зареєстровано від 7 до 1 немовляти. Жодного новонародженого не зареєстровано у Вишнівській сільській раді.
Даючи відповідь на запитання, які імена лідирують у списку популярності по району, хочу зазначити, що найпопулярніші імена якими були названі хлопчики – Денис, Артем, Максим, Владислав, Роман, Олександр, Назар, Іван, Ярослав, Ілля. Ось вже декілька років не втрачають першості такі дівочі імена, як Анастасія, Софія, Аліна, Юлія, Ангеліна, Дарина.
Народилася дитина – радість для родини. Разом з клопотами про пелюшки всі члени сім’ї думають про те, як назвати дитину. Але тут перш за все треба задуматись над тим, що ім’я обирають вони, а жити з ним дитині. Трапляються випадки, коли дитину називають неординарно, не так як усі. Ось вже протягом семи років моєї роботи у відділі ДРАЦС, я завжди прошу батьків добре подумати над іменем для дитини. Якщо не дотримуватись правил українського правопису імені, у дорослому житті, коли доведеться брати безліч довідок оформляти велику кількість документів, популярні на сьогоднішній день імена з російським звучанням приносять лише непорозуміння. Вдумайтесь у звучання імен: Нікіта, Кіріл, Каріна, Дмитрій, Даніл, Артьом, особливо це стосується імен для хлопчиків. Як в подальшому буде по батькові: Нікітовіч, Кіріловіч, Артьомовіч, Дмитрійовіч і т.д На моїй па- м’яті безліч випадків коли, коли в паспорті заявника ім’я Артьом, а в свідоцтвах про народження його дітей батько – Артем, а діти Артемовичі. Ось і доводиться вносити виправлення в документи. Хто приводити свої папери до норми, той знає скільки це сил, нервів і здоров’я витрачається. Я вважаю, що вдома можна називати свою дитину якими завгодно варіантами імен, але в документах бажано мати те, що відповідає українському правопису.
Хочу порадити батькам, якщо вони бажають своїй дитині спокою та тихого життя, уникати рідкісних або надто поширених імен. Бо рідкісні – привертають зайву увагу, а дуже розповсюджені – не дають можливості відчути своєї унікальності.

Людмила Біляк,
заступник начальника Ружинського районного управління юстиції, начальник відділу ДРАЦС


Переглядів: 891 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100