Головна » 2011 » Лютий » 17 » Освідчення в любові рідному селу
17:20
Освідчення в любові рідному селу
У світі є безліч красивих місцин: і тихі блакитноокі озера, і бурхливі срібноголосі водоспади, і вкриті сивими туманами безодні, і гірські вершини, що сягають неба. Та наймилішим твоєму серцю назавжди залишається той край, де б’є джерело твого дитинства. Найсолодшим – те повітря, що пахне медом першого побачення твоєї юності. І де б ти не був, і скільки років тобі б не було, та яскравими барвами квітнуть спогади про край, де ти народився. Про рожеві, наче спілі яблука у батьківському саду, світанки. Про вулички, що в’юняться поміж чепурних хатинок і ведуть до рідного порогу. Про прозоре джерельце на лісовій галявині, яке не раз рятувало у спеку своєю прохолодою. Про безтурботне літепло, що пахне суницями… Про край, де колихався
ранок твого життя.

«Моє село – моя колиска» – під такою назвою відбувся суботній святковий вечір у Мовчанівці 5 лютого. Уродженка села Вікторія Ляхута, а нині – студентка третього курсу Житомирського училища культури ім. І.Огієнка – організувала тепле родинне свято для односельчан у рамках своєї дипломної роботи. Вікторія навчається за фахом «Народна художня творчість. Хоровий спів».
Цього вечора у сільському будинку культури був справжній аншлаг: прийшли підтримати Вікторію і молодь, і люди поважного віку, і дітлахи з батьками. Виступати перед людьми, які тебе знають з маленьку – справа вкрай відповідальна, та артисти впоралися з хвилюванням і своїми виступами раз по раз зривали бурхливі оплески глядачів.
Разом з Вікторією освідчились в любові рідному селу директор будинку культури Федір Вдовиченко, художній керівник Сергій Жвавий, аматори сцени Валентина Сирота, Наталія Карпіна, Наталія Бондар, Лариса Олянін, Ірина Стельмах, Олексій Полунін, учениці місцевої школи Юлія Гуляс та Катерина Гуляс. Підтримала на сцені Вікторію і її мама – Галина Філіпова. Музичний супровід забезпечив Василь Андрощук.
Учасники свята тішили глядачів і душевними розповідями про батьківський край, і ліричними народними й естрадними піснями, які виконували соло, дуетами й тріо. Веселого настрою додавали жваві композиції, жарти. Вдало розбавила вокальні композиції гумористична сценка із сільського життя у виконанні Ф.Вдовиченка та Л.Олянін.
Добрими словами учасники свята згадали рідну школу, сердечні вітання прозвучали й на адресу місцевих медиків, і працівників культури, і духовних наставників громади. Не обійшли увагою і родини, які нещодавно поповнились малечою, і багатодітні сім’ї. А що свято відбулось незадовго до Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, то сільський голова В.І.Чернявський подякував воїнам-афганцям Олексію Степановичу Дядюсь та Миколі Петровичу Гаврилюку.
Організаторка і режисер вечора Вікторія Ляхута – постійна учасниця творчих заходів і конкурсів. Ось і цього року вона представляла рідне село у районному конкурсі художньої самодіяльності «Таланти твої, Ружинщино», за що й отримала під час свята Грамоту й квіти від Мовчанівської сільської ради.
Кажуть, пісня – душа народу. Тож цього вечора душа то завмирала від щемливої туги, то злітала ввись, то тріпотіла, наче птаха крилами. Артисти сплели з пісень та любові до рідного села барвистий віночок, яким і віншували свою малу батьківщину.
Ольга Молявчик

Переглядів: 919 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/24
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100